HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#11 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 04. 00:49

Idézet: Bier - Dátum: 2006. febr. 28., kedd - 18:23

Minőség? Support?

Bratyónak Yamada dvdlejáccója van, még hivatalos oldaluk sincs nemhogy fw frissités esetleg egyéb support, netán garanciális ügyintézés, javítás.. :)

Kb. fél percbe tellett kiszűrni a Google-találatokból. : http://www.yamada.de...te/FWsearch.htm
http://www.yamada.de..._update_eng.pdf
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#12 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 04. 18:26

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. márc. 3., péntek - 23:49

Kb. fél percbe tellett kiszűrni a Google-találatokból. : http://www.yamada.de...te/FWsearch.htm
http://www.yamada.de..._update_eng.pdf

Ezt megtaláltam énis és nincs közte az a tipus ami kellett volna.

Szerkesztette: Bier 2006. 03. 04. 18:29 -kor

#13 Felhasználó inaktív   Seba 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 11:30

Én is a pio 433 és 530 nézegettem.

A lényeg, hogy a felvett fílmet nagyon szépen meg lehesen vágni.
A 2 készülék között ebből a szempont mi a különbség?
A józan paraszti ész csodákra képes.

#14 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 19:41

Idézet: Seba - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 10:30

Ez a gáz hogy végfelhasználói oldalon eléggé kitaposatlan ez az asztali dvdfelvevő dolog hogy igazán senkisem tudja megmondani hogy na ennek ez a baja annak az a rinyája..

Annyit tudtam meg egy ismerőstől a Pio ezen tipusáról (ha jólemléxem legalábbis) hogy pont a chapterezéssel vannak gondjai, egyébként nagyon pöpec.

#15 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 11. 23:38

Idézet: Bier - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 18:41

Ez a gáz hogy végfelhasználói oldalon eléggé kitaposatlan ez az asztali dvdfelvevő dolog hogy igazán senkisem tudja megmondani hogy na ennek ez a baja annak az a rinyája..

Nekem van egy 530-asom, de olyan nagy a tudása, hogy még nem ismertem ki söt nem is igen tudnám kihasználni. Az alapdolgokat tudom, de a spéci dolgokat nem.
Gondolom a nagytöbbség is igy van ezzel.

Üdv.

#16 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 00:23

Idézet: pet - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 22:38

Nekem van egy 530-asom, de olyan nagy a tudása, hogy még nem ismertem ki söt nem is igen tudnám kihasználni. Az alapdolgokat tudom, de a spéci dolgokat nem.
Gondolom a nagytöbbség is igy van ezzel.

Üdv.

Jaja nagyjából erre gondoltam énis..

Igazából nemis tudományos alapokra fektettem a kérdést alapvetően hanem csak arra hogy mit kell kikerülni, milyen márka milyen tipusát (mert mint tudjuk mindenben van szar, gagyi, vagy csak problémás stb)

Azért mindenkinek köszönöm aki építően hozzászólt a topichoz  :respect:

#17 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 07:43

Idézet: Seba - Dátum: 2006. márc. 11., szombat - 11:30

Mind a kettő pontosabban az összes Pioneer HDD-s felvevő ugyanúgy vág.
Szerkesztésben nem a Pioneer felvevők között van különbség hanem a Pioneer és más (Sony, Panasonic, JVC, stb.) felvevők között.
A Pioneer összes HDD-s felvevője tud kockapontos vágást is ami azt jelenti, hogy nem csak GOP határon (minden 12. kockánál azaz az I farme-nél) hanem GOP-on belül is bármelyik képkocka mentén. Viszont a kockapontos vágásnak ára van azaz ha ezt szeretnéd akkor a videót újratömörítve kell DVD-re írni amit a felvevő úgy végez el, hogy valósidőben írja ki DVD-re a filmedet. Azért kell újratömörítve DVD-re írni mivel az MPEG2 kockapontos vágása annyit jelenti, hogy azt a GOP-ot ahol vágsz újra kell kódolni, ellenkező esetben a csonka GOP lejátszási gondokat fog okozni (a vágás helyén 2-5 frame hosszan szétesik a kép, 2-3 képkocka hosszan megakad a kép /mint a rétegváltásnál/).
Tehát ha nem szeretnéd újratömörítve DVD-re írni akkor marad a GOP határon történő vágás ami 12 frame-s pontosságot jelent. Azt, hogy kockapontosan vagy GOP határon történjen a vágás a felvevő menüjében kell beállítani (Farme accuracy ON/OFF).
Annyit azért hozzátennék, hogy a Pioneer felvevői a vágási pontoknál pár képkocka hosszban elnémítják a hangot. Amennyiben ez zavar akkor ezt igen egyszerűen át lehet hidalni. A felvevővel csak GOP határon történő vágást végzel és gyorsmásolással kiírod DVD-RW lemezre majd PC-n egy korrekt MPEG2 vágó programmal (pld. Womble MPEG Video Wizard) elvégzed a kockapontos vágást.
Annak ellenére, hogy a Pioneer felvevői a kockapontos vágásnál pár képkocka erejéig elnémítják a hangot igen kiváló minőséget adnak és csak ajánlani tudom. Én már 1.5 éve használom a Pioneer DVR-520 felvevőt és igencsak meg vagyok vele elégedve.

#18 Felhasználó inaktív   Seba 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 12. 07:48

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 12., vasárnap - 8:43

Mind a kettő pontosabban az összes Pioneer HDD-s felvevő ugyanúgy vág.
Szerkesztésben nem a Pioneer felvevők között van különbség hanem a Pioneer és más (Sony, Panasonic, JVC, stb.) felvevők között.
A Pioneer összes HDD-s felvevője tud kockapontos vágást is ami azt jelenti, hogy nem csak GOP határon (minden 12. kockánál azaz az I farme-nél) hanem GOP-on belül is bármelyik képkocka mentén. Viszont a kockapontos vágásnak ára van azaz ha ezt szeretnéd akkor a videót újratömörítve kell DVD-re írni amit a felvevő úgy végez el, hogy valósidőben írja ki DVD-re a filmedet. Azért kell újratömörítve DVD-re írni mivel az MPEG2 kockapontos vágása annyit jelenti, hogy azt a GOP-ot ahol vágsz újra kell kódolni, ellenkező esetben a csonka GOP lejátszási gondokat fog okozni (a vágás helyén 2-5 frame hosszan szétesik a kép, 2-3 képkocka hosszan megakad a kép /mint a rétegváltásnál/).
Tehát ha nem szeretnéd újratömörítve DVD-re írni akkor marad a GOP határon történő vágás ami 12 frame-s pontosságot jelent. Azt, hogy kockapontosan vagy GOP határon történjen a vágás a felvevő menüjében kell beállítani (Farme accuracy ON/OFF).
Annyit azért hozzátennék, hogy a Pioneer felvevői a vágási pontoknál pár képkocka hosszban elnémítják a hangot. Amennyiben ez zavar akkor ezt igen egyszerűen át lehet hidalni. A felvevővel csak GOP határon történő vágást végzel és gyorsmásolással kiírod DVD-RW lemezre majd PC-n egy korrekt MPEG2 vágó programmal (pld. Womble MPEG Video Wizard) elvégzed a kockapontos vágást.
Annak ellenére, hogy a Pioneer felvevői a kockapontos vágásnál pár képkocka erejéig elnémítják a hangot igen kiváló minőséget adnak és csak ajánlani tudom. Én már 1.5 éve használom a Pioneer DVR-520 felvevőt és igencsak meg vagyok vele elégedve.

:respect:

Igen ilyen hozzászólásokra van szükségünk.

Köszi az infót.
A józan paraszti ész csodákra képes.

#19 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 21:00

Én is DVD felvevő vásárlás előtt állok.
Viszont nálam nem szempont a vinyó. Csak egy "egyszerű" rekorder kellene.
Amit idáig néztem: Sony GX-210, Panasonic ES10 v 20, Pioneer DVR233s.
A legjobb az lenne,ha a Sony háza táján találnék valamit,akkor talán nem kellene iszonyatos távirányító halmazzal megküzdenem...
Egyáltalán hol érdemes ilyesmit vásárlási szándékkal megnézni?
Az optikai kimenetről mit érdemes tudni? Hol lehet hozzá kábelt szerezni?
Igazából nagyon meglepett,hogy nincs rajtuk analog kimenet - persze én nem vagyok "nagy" házimozis.
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#20 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 14. 22:52

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 20:00

A legjobb az lenne,ha a Sony háza táján találnék valamit,akkor talán nem kellene iszonyatos távirányító halmazzal megküzdenem...
Igazából nagyon meglepett,hogy nincs rajtuk analog kimenet - persze én nem vagyok "nagy" házimozis.

Hát ne olyat vegyél amit egy olyan gépre építenek mint ami az aláírásodban van .. :D

Egyébként fogalmam sincs, de kiváncsian várok erre is véredényt.

Mondjuk a vinyós dolog annyiból jobb hogy biztonságosabb a velvétel, és vannak olyanok (nemtom lehet mind1ik olyan majd vki kiigazít biztos vagyok benne :) ) amik gyorsítva képesek vinyóról nyomni a felvételt 1,5 vagy 2x sebességgel szal sokatr nemis vesztessz vele.

#21 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 07:18

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 21:00

Megnézni a márkakereskedőknél célszerű, megvenni pedig ott ahol a legolcsóbb (persze nem a garancia rovására).
Az optikai kimenet ugyanaz mint az összes DVD lejátszónál azaz D/A átalakítás nélkül megy ki a hang (PCM, Dolby Digital, DTS) ami kiváló hangminőséget eredményez. Persze ehhez kell egy optikai bemenettel rendelkező házimozi erősítő. Optikai kábel pedig minden házimozi kellékeket forgalmazó szaküzletben van. De arra készülj fel, hogy nem olcsó ami azt jelenti, hogy kb. 4000Ft körül van 1.5m.
Miért ne lenne a felvevőkön analóg kimenet? Van rajtuk sztereó RCA meg a SCART csatlakozón is van analóg kimenet. Ez nem elég?

#22 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 08:00

Idézet: Bier - Dátum: 2006. márc. 14., kedd - 22:52

Hát ne olyat vegyél amit egy olyan gépre építenek mint ami az aláírásodban van .. :D

Egyébként fogalmam sincs, de kiváncsian várok erre is véredényt.

Mondjuk a vinyós dolog annyiból jobb hogy biztonságosabb a velvétel, és vannak olyanok (nemtom lehet mind1ik olyan majd vki kiigazít biztos vagyok benne :) ) amik gyorsítva képesek vinyóról nyomni a felvételt 1,5 vagy 2x sebességgel szal sokatr nemis vesztessz vele.

A HDD-s készülékeknek nem csak az az előnyük, hogy nem kell állandóan lemezt berakni ha rögzíteni szeretnénk. Szerkeszteni (fizikai MPEG2 vágás) csak HDD-s készülékkel lehet. A HDD nélküli felvevőknél szerkesztésre nincs lehetőség. Pontosabban van de csak VR (Video Recording) formátumban megírt újraírható lemezek esetében ami nem fizikai vágáson alapszik hanem egy play lista készítésén amit minden olyan lejátszó képes kezelni amelyik ismeri a VR formátumban megírt RW és/vagy RAM lemezeket.
A HDD-s felvevőknek további kényelmi szolgáltatása pld. az, hogy rögzítés közben akár nézhetsz is bármilyen anyagot a HDD-ről vagy éppen másolhatsz DVD-re. Persze ezeket az extra és kényelmi szolgáltatásokat meg kell fizetni és éppen ezért kerül 2x, 3x többe egy HDD-s felvevő a HDD nélküli típusokhoz képest.
Ezt az 1.5 ill. 2x sebességet mire érted? Ha HDD-ről DVD-re másolásra akkor azt ma már sokkal gyorsabban végzik a készülékek. A helyzet ugyanaz mint a PC-s oldalon azaz a másolás sebessége függ az írótól meg a lemeztől. Ez azt jelenti, hogy a ma kapható HDD-s felvevők maximális DVD írási sebessége 8x ill. 16x de az, hogy mekkora lesz a tényleges írási sebesség az attól függ, hogy milyen lemezt teszel bele.

#23 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 09:00

Hali!

Ugy nez ki megint felvevot kell neznem, mert a kis szeretett dr7500 -asom ugy nez ki szeriahibas (divx -eket osszenyomva jatsza le, igy zoomolni kell a tv -vel es csokken a kep vertikalis felbontasa, ezen kivul nem tv fuggetlen igy a lejatszas), szoval hasonlo cipoben jaro emberkek philips -re valtottak, viszont hdd mentes cuccnal szerintem fontos a DL irasi kepesseg (ez a philipsben nincs meg), ha masnem az ember szabira megy akar gagyibb minosegben is felferjenek ra a jobb "musorok" (ami DL lemeznel mar relative turheto minoseg es mennyiseg).

Szoval nezegettem, es vsz. valamilyen hdd -s cucc lenne az upgrade, szoba kerult pana eh50, 433as pio, esetleg 530, de ezek a MM -ban eleg dragak (nem tudom mennyire lesz korlatozva a bon amit az lg ad), es a hdd -n kivul nem igazan nyujtanak tobbet nekem... (nem akarok vagdosni rajtuk, meg szerkesztgetni, felvenni dvd -t, lejatszani dvd -t, divx -et, zenet, ... mindezt szepen, jol, szamitogep bekapcs nelkul)

Viszont megpillanottam egy samsung (jo, jo, tudom nem egy kaegoria) hr725ost, ami a kis 7500asomhoz hasonloan divx evo, ezen kivul dvd lejatszasnal felskalazza az anyagot, hdmi van rajta, 160as vinyo (nehol olyat is mintha lattam volna jogy sacd es dvda lejatszas is lenne benne, de ezt a MMban mar cafoltak), szoval tetszenek a kepessegei... (amugy egy lz55 -os lcd tv -re lenne kotve, amin szinten van hdmi, ja es upc a szolgaltato, elvileg holnap kineznek, lehet e jelerosseget emelni)...

Szoval itt a dilemmam hogy van x osszeg amit "kenytelen" vagyok meg raszanni a dologra, es ott egy specifikacioiban vonzo samu, illetve ott van 2 nagyon allat marka, ami viszont feature -okben nekem vissszalepes lenne...

Tapasznyalat samu ezen tipusaval valakinek? (esetleg pio 433 vs 530 vs pana eh50?)

Szerkesztette: Vertigo 2006. 03. 15. 09:08 -kor

#24 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 13:08

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 6:18

Miért ne lenne a felvevőkön analóg kimenet? Van rajtuk sztereó RCA meg a SCART csatlakozón is van analóg kimenet. Ez nem elég?

A sztereo kimenettel tisztaban vagyok. De nekem az 5.1-es analog kimenet "hianyzik" legalabbis furcsa,h nincs rajta. Vagy a scart csatlakozon lenne ez megoldva? Mert RCA-val csak sztereo van kivezetve.
A boltban,ahol voltam nem tta megmondani az elado,h az euroscarton csak video+sztereo hang jon, vagy 5.1 hang + video.
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#25 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 13:23

Inkább még gyüjteni kellene, mert mindenképpen HDD-s felvevöt érdemes venni.
Tudom 2-3x annyiba kerül, de 10x annyit tud. Tárolhatod, szerkesztheted a felvett anyagokat és ha nem tetszik letörölhetö utólag. Mig ha mondjuk felveszel egy müsort DL lemezre, hogy megnézd akkor megnézés után mit csinálsz vele? Gondolom nem akarsz mindent megörizni, mert sok müsor csak arra jó, hogy 1x megnézze az ember.
Szóval nem bántam meg, hogy HDD-s felvevöt vettem, pedig ki sincs használva.
Azért is ajánlom még a PIO-kat, mert 3 év gari van rájuk.

Üdv.

#26 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 14:52

Az elözöböl kimaradt:
Nem beszélve a DL lemezek borsos áráról!

Üdv.

#27 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 03. 15. 14:54

Sziasztok! Én azt szeretném kérdezni, hogy bruttó 100 forintos kategóriában, vagy alatta, vagy egyáltalán létezik-e olyan merevlemezes felvevő, amely képes

-- hangsávot kitermelni a videofelvételből

és/vagy

-- párhuzamosan több adást rögzíteni?

#28 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 15:59

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 13:08

A sztereo kimenettel tisztaban vagyok. De nekem az 5.1-es analog kimenet "hianyzik" legalabbis furcsa,h nincs rajta. Vagy a scart csatlakozon lenne ez megoldva? Mert RCA-val csak sztereo van kivezetve.
A boltban,ahol voltam nem tta megmondani az elado,h az euroscarton csak video+sztereo hang jon, vagy 5.1 hang + video.

Analóg 5.1 kimenet egyik DVD felvevőn sincs. Az 5.1 (Dolby Digital, DTS) a digitális és az optikai kimeneten jön ki ugyanúgy mint a sima lejátszóknál. Ma már a lejátszóknál sem divat az 5.1 kimenet.
Ez neked miért furcsa?
A SCART csatlakozón sincs 5.1. Ez egy szabványos audio/videó csatlakozó melyen a hang sztereó akár be akár kimenetről van szó.

#29 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 15. 16:01

Idézet: special - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 14:54

Sziasztok! Én azt szeretném kérdezni, hogy bruttó 100 forintos kategóriában, vagy alatta, vagy egyáltalán létezik-e olyan merevlemezes felvevő, amely képes

-- hangsávot kitermelni a videofelvételből

és/vagy

-- párhuzamosan több adást rögzíteni?

Ezt a hangsáv dolgot, hogy érted? A felvevővel rögzíteni szokás és nem demultiplexelésre használni. Erre ott a PC. Egyébként nem tudja szétszedni a képet meg a hangot (persze ha a hangkimenetet rákötöd a PC hangkártyájára vagy egy magnóra akkor rögzítheted a film hangját).  :D
Ha viszont arra gondolsz, hogy csak hangot rögzíteni akkor arra alkalmasak a felvevők. Igaz nem sok értelmét látom hiszen csak DVD-VIDEO ill. DVD-VR formátumot képesek írni ergo ezt utólag PC-n amúgy is fel kell dolgozni. Szóval egyszerűbb ha egyből PC-re rögzíted a hangot.
A párhuzamosan több adás rögzítéséhez több tuner-re van szükség. Egyedül csak azokban a felvevőkben szoktak 2db tuner-t beépíteni melyek videomagnóval vannak egybeépítve. De ebben az esetben is csak arra van lehetőség, hogy az egyik tuner a videomagnó számára a másik meg a DVD felvevő számára adjon jelet.
Az asztali felvevőknél csak arra van lehetőség, hogy felvétel közben le lehet játszani más anyagokat ill. a rögzítés alatt álló műsort nézheted az elejétől (időeltolás).

#30 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 13:02

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 15., szerda - 14:59

Analóg 5.1 kimenet egyik DVD felvevőn sincs. Az 5.1 (Dolby Digital, DTS) a digitális és az optikai kimeneten jön ki ugyanúgy mint a sima lejátszóknál. Ma már a lejátszóknál sem divat az 5.1 kimenet.
Ez neked miért furcsa?
A SCART csatlakozón sincs 5.1. Ez egy szabványos audio/videó csatlakozó melyen a hang sztereó akár be akár kimenetről van szó.

Azért furcsa mert az emberek nagyrészének nincs még otthon optikás hangrendszerük, pláne ha csak azt veszed hogy mennyibe kerül egy db kábel amin átvezeted az erősítőbe mindezt.

Én sem igazán értem, hogy miért kell ennyire sarkosan kiváltani egyik tech-ből a másikba.

Speciel sztem semmi igény nincs az optikai dologra, csak még1 dolog amivel leakarják nyúlni a népet, nemhinném hogy bárki megtudná mondani hogy ez az 5.1 hangzás optikai kábelen jön ki a dobozból vagy sima RCA-n.

Max 1 dologra jó, hogy 1 kábel lett 6 helyett.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó