HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#31 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 17. 13:31

Idézet: Bier - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 13:02

Azért furcsa mert az emberek nagyrészének nincs még otthon optikáshangrendszerük, pláne ha csak azt veszed hogy mennyibe kerül egy db kábel amin átvezeted az erősítőbe mindezt.

Én sem igazán értem, hogy miért kell ennyire sarkosan kiváltani egyik tech-ből a másikba.

Speciel sztem semmi igény nincs az optikai dologra, csak még1 dolog amivel leakarják nyúlni a népet, nemhinném hogy bárki megtudná mondani hogy ez az 5.1 hangzás optikai kábelen jön ki a dobozból vagy sima RCA-n.

Max 1 dologra jó, hogy 1 kábel lett 6 helyett.

Nem egészen úgy van ahogy gondolod. Az analóg 5.1 kimenethez dekódernek is kell lennie a lejátszóban, felvevőben. Mivel a kiváló hangzáshoz kiváló dekóder kell ezért ez igencsak megnyomná a készülék árát. Ha pedig gagyi a dekóder akkor meg az a gond. Éppen ezért a lejátszókba és a felvevőkbe csak olyan dekóder van mely a Dolby Digital formátumot mezei sztereóra ill. surround-ra lekeveri és ezt adja ki az analóg kimeneten. Annak akinek kell az eredeti hangzás ott a digitális és az optikai kimenet a dekóderes házimozi erősítőkhöz.
Ma már csak a szettek-be (DVD, erősítő egyben) építenek 5.1 (Dolby Digital, DTS) dekódert.

Szerkesztette: wpepi 2006. 03. 17. 13:57 -kor

#32 Felhasználó inaktív   instant_h2o 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 15:07

Nem kívánok vitába bocsátkozni,de igaáig megfelelt az rca-s g"gagyi" hangzás??  :think:
Sztem simán korrekt megoldás lett volna az rca+optikai kombó. Amúgy sem az olcsóságukról ismertek ezek a cuccok,úgyhogy szerintem elvárható lenne az rca kivezetés.
Mondom ezt annak ellenére,h nekem nem jelent gondot az optikai kábel.
Max. az árával nem vagyok kiegyezve. Az 5 pénz körüli összeget azért durvállom!  :eek:
AMD 286  0.008GHz ; 0.0048Gb RAM ; Realtek 3106 VGA  0.5Mb ; WD Caviar 0.08Gb  ; MS-DOS 6.2 + QEMM386+Windows 3.1

#33 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 17. 20:30

Idézet: instant_h2o - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 15:07

Nem kívánok vitába bocsátkozni,de igaáig megfelelt az rca-s g"gagyi" hangzás??  :think:
Sztem simán korrekt megoldás lett volna az rca+optikai kombó. Amúgy sem az olcsóságukról ismertek ezek a cuccok,úgyhogy szerintem elvárható lenne az rca kivezetés.
Mondom ezt annak ellenére,h nekem nem jelent gondot az optikai kábel.
Max. az árával nem vagyok kiegyezve. Az 5 pénz körüli összeget azért durvállom!  :eek:

Én sem szeretnék vitázni, de minek kellene ma analóg 5.1 kimenet akkor amikor a legutolsó házimozi erősítő is tartalmaz legalább S/PDIF digitális bemenetet. Egyébként meg azokban a DVD készülékekben melyekben van erősítő is azokon van analóg 5.1 kimenet.
De nem kötelező csak optikai összeköttetést használni hiszen a felvevők, lejátszók nagyobb részén van S/PDIF kimenet is amire tökéletesen megfelel az 50Ft/m áron kapható 75Ohm-os coax kábel a két végén egy-egy RCA csatlakozóval.
De lehet optikai kábelt kapni 1000Ft-ért is csak éppen az aki már eleve optikával nyomul azaz az erősítője is tartalmaz optikai bemenetet az inkább a jobb minőségű, a fény ki/beszűrődése ellen 100%-ban védett optikai kábelt veszi. Ugyanúgy mint ahogy a videó összeköttetésnél az akinek RGB bemenetes (2-3 SCART csatlakozóval szerelt) TV-je van az nem fog mezei Composite vagy S-VIDEO kábeleket használni a DVD felvevő/lejátszó készülék és a TV között hanem RGB-n nyomja át a videót és erre kiváló árnyékolással rendelkező fémfejes SCART-ot fog használni. Az ilyen SCART szintén nem olcsó (1.5m 4-5000Ft-ba kerül).
Tehát akinek nincs házimozi erősítője az amúgy sem tudja kihasználni az analóg 5.1 kimenetet ezért neki ott a sztereó felület. Akinek van házimozi erősítője az nem fog az analóg jelekkel bíbelődni hiszen ezeken az erősítőkön legalább 1db S/PDIF és/vagy optikai bemenet kell, hogy legyen. Ha pedig olyan összeállítást sikerül összedobni melyben az erősítőn csak S/PDIF a DVD-n meg csak optikai van az sem gond hiszen optikai->S/PDIF átalakítót pár ezer forintért lehet kapni.

#34 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 19. 18:07

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 17., péntek - 19:30

Én sem szeretnék vitázni, de minek kellene ma analóg 5.1 kimenet akkor amikor a legutolsó házimozi erősítő is tartalmaz legalább S/PDIF digitális bemenetet. Egyébként meg azokban a DVD készülékekben melyekben van erősítő is azokon van analóg 5.1 kimenet.
De nem kötelező csak optikai összeköttetést használni hiszen a felvevők, lejátszók nagyobb részén van S/PDIF kimenet is amire tökéletesen megfelel az 50Ft/m áron kapható 75Ohm-os coax kábel a két végén egy-egy RCA csatlakozóval.
De lehet optikai kábelt kapni 1000Ft-ért is csak éppen az aki már eleve optikával nyomul azaz az erősítője is tartalmaz optikai bemenetet az inkább a jobb minőségű, a fény ki/beszűrődése ellen 100%-ban védett optikai kábelt veszi. Ugyanúgy mint ahogy a videó összeköttetésnél az akinek RGB bemenetes (2-3 SCART csatlakozóval szerelt) TV-je van az nem fog mezei Composite vagy S-VIDEO kábeleket használni a DVD felvevő/lejátszó készülék és a TV között hanem RGB-n nyomja át a videót és erre kiváló árnyékolással rendelkező fémfejes SCART-ot fog használni. Az ilyen SCART szintén nem olcsó (1.5m 4-5000Ft-ba kerül).
Tehát akinek nincs házimozi erősítője az amúgy sem tudja kihasználni az analóg 5.1 kimenetet ezért neki ott a sztereó felület. Akinek van házimozi erősítője az nem fog az analóg jelekkel bíbelődni hiszen ezeken az erősítőkön legalább 1db S/PDIF és/vagy optikai bemenet kell, hogy legyen. Ha pedig olyan összeállítást sikerül összedobni melyben az erősítőn csak S/PDIF a DVD-n meg csak optikai van az sem gond hiszen optikai->S/PDIF átalakítót pár ezer forintért lehet kapni.

Nekem egy teljesen egyszerű mondhatni noname 5.1 erősítőm van megtuningolva hifi hangfalakkal, és a hozzá kapott mélynyomóval, teljesen megfelel ez a hangzás amit kiad, akárki akármit mond messze van a gagyitól, engem is meglepett hogy milyen mázlim volt a dologgal.

Namost viszont vehetnék egy házimozi erősítőt amire rálehet kötni optikát, mert ezen csak az nincs, az meg alsó hangon 40 rugó.

Egyetlen optika cuccom van az az alaplapi hangkártyán van de azis out sztem nem in, így arra is rábaszok, meg vezethetném keresztbe az optikát a szobán, plusz a gépnek bekéne kapcsolva legyen amikor használom a dvd-t, esetleg vehetnék egy gagyi 5.1 rendszert ami tud optikát kezelni, de az is rizikós hogy utána hogy szól vele a cuccom, és vhogy nem fő a fogam lecserélni az egész hangrendszeremet erősítőstől mindenestől.

Ezt az optika átalakítót meg megtudakolom még :)

Most néztem meg, Toslink dugó - 3,5 mm dugó

3 m
átmérő: 6,0 mm
aranyozott fém dugók
rögzített porvédő sapkával

Ezt én betom szerezni 600ftért, erre még aztmondom hogy nemvészes. Feltéve ha jó, az optikához absz nemértek.

Szerkesztette: Bier 2006. 03. 19. 18:19 -kor

#35 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 18:24

Idézet: Bier - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 17:07

Nekem egy teljesen egyszerű mondhatni noname 5.1 erősítőm van megtuningolva hifi hangfalakkal, és a hozzá kapott mélynyomóval, teljesen megfelel ez a hangzás amit kiad, akárki akármit mond messze van a gagyitól, engem is meglepett hogy milyen mázlim volt a dologgal.

Namost viszont vehetnék egy házimozi erősítőt amire rálehet kötni optikát, mert ezen csak az nincs, az meg alsó hangon 40 rugó.

Egyetlen optika cuccom van az az alaplapi hangkártyán van de azis out sztem nem in, így arra is rábaszok, meg vezethetném keresztbe az optikát a szobán, plusz a gépnek bekéne kapcsolva legyen amikor használom a dvd-t, esetleg vehetnék egy gagyi 5.1 rendszert ami tud optikát kezelni, de az is rizikós hogy utána hogy szól vele a cuccom, és vhogy nem fő a fogam lecserélni az egész hangrendszeremet erősítőstől mindenestől.

Ezt az optika átalakítót meg megtudakolom még :)

Most néztem meg, Toslink dugó - 3,5 mm dugó

3 m
átmérő: 6,0 mm
aranyozott fém dugók
rögzített porvédő sapkával

Ezt én betom szerezni 600ftért, erre még aztmondom hogy nemvészes. Feltéve ha jó, az optikához absz nemértek.

Optikai átalakító

átmérő: 3,5 mm dugó - TOSLINK aljzat
aranyozott
porvédő sapkával

300 ft :)

Csak ezzel nemtom igazán mire megyek, átalakít egy 5.1 csomagjelet ok és mégis mit kötök rá? 6 eres kábelt? :D

Fáradt vagyok azis tuti de ez most kicsit magas nekem.. :)

#36 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 19. 22:37

Idézet: Bier - Dátum: 2006. márc. 19., vasárnap - 18:24

Optikai átalakító

átmérő: 3,5 mm dugó - TOSLINK aljzat
aranyozott
porvédő sapkával

300 ft :)

Csak ezzel nemtom igazán mire megyek, átalakít egy 5.1 csomagjelet ok és mégis mit kötök rá? 6 eres kábelt? :D

Fáradt vagyok azis tuti de ez most kicsit magas nekem.. :)

Az optikai átalakító csak annyit tesz, hogy az optikai felületet S/PDIF felületre alakítja át ami ugyanolyan digitális jeltovábbító mint az optika csak éppen itt nem fény útján mennek a jelek hanem 75Ohm-os coax kábelen. Ennek semmi köze a 6 analóg kimenethez. 6 kimenetet a dekóderek állítanak elő de ezek 30.000Ft környékén vannak /van rajtuk digitális (S/PDIF és/vagy optikai TOSLINK) bemenet és 6 db analóg kimenet meg távszabályzó/
A TOSLINK->S/PDIF, S/PDIF->TOSLINK átalakítókat akkor használunk ha az erősítőn nem ugyanaz a digitális csatlakozó van mint a rákötendő eszközön.

#37 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 11:48

Én olyan DVD felvevőt keresek amiből kivéve a HDD-t
PC-n emészthető formátumban lejátszható és vagdosható.
Van valakinek tapasztalata, hogy DVD-ből kivett HDD PC-ben eggyáltalán megy-e?

#38 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 13:11

Idézet: TEST11 - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 10:48

... amiből kivéve a HDD-t PC-n emészthető formátumban lejátszható és vagdosható ...

A HDD-t nem igazán szokás az ilyenekből kiszerelni! De elvileg, ha olyat veszel ami DVD-RAM-ra rögzíthet akkor már megy. Van még egy drágább út olyat keresni aminek esetleg van Ethernet-csatija amivel hálózatra köthető.

#39 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 13:31

Idézet: wassermann - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 12:11

Van még egy drágább út olyat keresni aminek esetleg van Ethernet-csatija amivel hálózatra köthető.

Érdekelne Ethernet-csatis tipusszám és tapasztalat velük.

#40 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 13:51

Idézet: TEST11 - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 13:31

Érdekelne Ethernet-csatis tipusszám és tapasztalat velük.

Ethernet csatlakozója pld. a KISS felvevőknek van de ezek igencsak gagyi készülékek (mármint a Pioneer, Panasonic, JVC, stb. típusokhoz viszonyítva).
Egyébként miért kellene átrakni PC-re az MPEG2-t? Ha nem gagyi felvevőt veszel akkor a vágást (kockapontosan) a felvevővel el tudod végezni. Ehhez nem kell PC. De ha nagyon PC-t akarsz használni akkor meg egyszerűen kiírod RW lemezre vagy RAM-ra aztán PC-n simán vághatod, authorizálhatod. Ehhez nem kell se ethernet se HDD kiszerelés.

#41 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 14:09

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 12:51

ha nagyon PC-t akarsz használni akkor meg egyszerűen kiírod RW lemezre vagy RAM-ra aztán PC-n simán vághatod, authorizálhatod. Ehhez nem kell se ethernet se HDD kiszerelés.

Igen most ez van, de többszáz gigáról van szó.
Nem túl kényelmes kiirogatni RW lemezre még 100gigát sem...

#42 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 14:22

Idézet: TEST11 - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 14:09

Igen most ez van, de többszáz gigáról van szó.
Nem túl kényelmes kiirogatni RW lemezre még 100gigát sem...

Több száz GB  :think:
Egy átlagos felvevőben 80GB, 160GB, a magasabb árfekvésűeknél 250GB HDD van. Arról nem is beszélve, hogy a felvevőkben is van file hossz limit. És hát a HDD-re rögzített anyagot az ember ki is szokta írni DVD-re ha meg akarja tartani és nem halmozza a HDD-n (ha HDD-n tartasz minden felvételt akkor igencsak nehéz és lassú lesz a navigálás).
De ha nem kell vágni akkor lehet közvetlen RW-re vagy RAM-ra is rögzíteni.

Szerk:
Egy SP-ben rögzített anyag esetében 120 perc 4GB helyet foglal el a HDD-n.

De a title szám is limitált ami azt jelenti, hogy HDD-re rögzítéskor a titleszám (file darabszám) nem léphet át egy bizonyos értéket mely gyártónként eltérő pld. a Pioneer felvevőknél 250 title lehet maximum a HDD-n.

Szóval teljesen felesleges monumentális file méretekben és sok száz GB-ban gondolkodni mivel az asztali DVD felvevők nem sok szász GB tárolására vannak kitalálva. Felveszed, megnézed, letörlöd vagy felveszed, megvágod, kiírod. Ezekre van és nem a PC helyettesítésére.

pld.:

• The maximum number of titles that can be recorded on the HDD is 250.
• The maximum number of chapters per title recordable on the HDD is 99.
• No more recording is possible on the HDD after the maximum number of titles has been reached.
• The maximum continuous recording time is six hours.

Szerkesztette: wpepi 2006. 03. 20. 14:38 -kor

#43 Felhasználó inaktív   TEST11 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 15:38

Azt nem irtam ,hogy rajta fogom tárolni.
Több hónap alat minnél kevesebbet és ritkábban kellene másolással foglalkozni.
Pl. havi 100gb 12 hónapon át 1200Gb ami kb 266 DVD/év megirása lenne.
vagy vehetünk napi 1 DVD-t is...
Nem akarom rajta tárolni ezért kellene valahogy egyszerüen másolhatóvá tenni.
Péld cntr+a enter.  :)

#44 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 20. 16:02

Idézet: TEST11 - Dátum: 2006. márc. 20., hétfő - 15:38

Azt nem irtam ,hogy rajta fogom tárolni.
Több hónap alat minnél kevesebbet és ritkábban kellene másolással foglalkozni.
Pl. havi 100gb 12 hónapon át 1200Gb ami kb 266 DVD/év megirása lenne.
vagy vehetünk napi 1 DVD-t is...
Nem akarom rajta tárolni ezért kellene valahogy egyszerüen másolhatóvá tenni.
Péld cntr+a enter.  :)

Nem igazán értelek  :think:
A másolás a felvevőknél annyi, hogy kijelölöd másolásra a videót, beteszel egy DVD-t és megnyomod az ENTER gombot a távirnyán  :D
Én már 1.5 éve használok napi rendszerességgel felvevőt és még soha nem okozott gondot az anyag kiírása. (gyorsabban jutok a végeredményhez mint ha PC-n matatnák)
PC-re akkor célszerű átrakni ha komolyabb tartalomszerkesztést szeretnél. Egyébként meg csak időpocsékolás mivel a felvevővel egyszerűbb az írás mint PC-n Nero-val vagy más író programmal.

Ha meg nem kell vágni akkor meg veheted közvetlenül DVD-re is. Nem egyszerűbb?
Ráadásul mivel a felvevők legnagyobb része VR módban írja HDD-re az MPEG2-t ezért azt ha közvetlenül PC-re másolod át akkor az MPEG2 állományokat még be kell rakni DVD authoring programba és elkészíteni a szabványos DVD-VIDEO struktúrát. Ez meg sokkal több idő meg macera mint egy pár távirnya gomb megnyomásával kiírni (a felvevő írás közben elvégzi a DVD-VIDEO struktúra elkészítését melyhez egy alapszintű menüt is felrak)

Szerintem gondold át, hogy valójában mit is szeretnél és menj végig azon, hogy ha simán átmásolod a HDD tartalmát akkor milyen műveleteket kell PC-n elvégezned ahhoz, hogy legyen egy kiírható DVD-VIDEO struktúrád (VIDEO_TS könyvtár vagy ISO image)

#45 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 23:19

Lehet, hogy már volt téma amit kérdezni akarok, ezesetben bocs:

Van egy SONY RDR-GX300 asztali dvd felvevőm. Hogyan lehet frissíteni a szoftverét, ill. van e egyáltalán új firmware hozzá? Ugyanis a problémám az, hogy az új lemezeket nem ismeri, viszont hamarosan már kapni sem lehet majd 8x vagy lassabb lemezeket, viszont a 16x lemezekkel nem boldogul (Verbatim). Szóval, hogy lehet megoldani, hogy tudjam használni az újabb lemezeket? Lehet reménykedni abban, hogy megjelenik valami frissítés? A Sony weblapján nemtaláltam semmit erről, és máshol sem nagyon, de hátha vannak itt olyanok, akik ismernek valami nem hivatalos megoldást... :) Elég ciki lenne, ha az alig 1 éves felvevőt kikéne dobni, mert nincs használható lemez hozzá... :eek:  :reklamacio:  :omg:

Köszönöm!

Szerkesztette: Joci 2006. 03. 29. 23:23 -kor

#46 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 10:47

Testvéreim az Úrban, tovarisi, Igazhítűek... stb!

Derék NoName & Co. játékosom 2 év után megadta magát, én pediglen arra jutottam, esetleg felvevőbe kéne invesztálni.

Amire kellene:

1. Idegbajt kapok a National Geography-n és a Discovery-n honos "8 perc film - 2 perc reklámblokk" struktúrától, de sajnos rengeteg olyan ismeretterjesztő film van, ami érdekel és csak itt mennek. Olyan felvevő kellene, ami DVD+/-RW-re vagy DVD-RAM-ra képes TV-minőségben egyszerre 1-2 óra anyagot rögzíteni PC-n szerkeszthető formátumban.

2. Nem ártana, ha lenne saját tunere, mivel a filmek egy része és/vagy ismétléseik néha egész elvadult időpontokban vannak.

3. Már VHS-en lévő anyagaimat sem ártana "reklámtalanítani", de nem akarok digitalizáló-kártyába beruházni. Sokkal egyszerűbb lenne - az antennabemenet/TV/videó és a PC fizikai távolsága miatt is - ha egyszerűen átvenném DVD-re, majd PC-n megvágnám.

Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy az én felhasználási céljaimra HDD-s megoldás kell, de természetesen hajlandó vagyok többet invesztálni egy optimálisabb megoldásra. Az anyag szerkeszthetősége és hordozhatósága (pl. anyámék NoName játékosa is megeméssze) a legfontosabb szempont. Ja, és 55 centis TV-m, meg a jó öreg Arcam Alpha-ra aggatott Orion hangfalpárom van... ;)
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#47 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 23:22

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 11:47

Testvéreim az Úrban, tovarisi, Igazhítűek... stb!

Derék NoName & Co. játékosom 2 év után megadta magát, én pediglen arra jutottam, esetleg felvevőbe kéne invesztálni.

Amire kellene:

1. Idegbajt kapok a National Geography-n és a Discovery-n honos "8 perc film - 2 perc reklámblokk" struktúrától, de sajnos rengeteg olyan ismeretterjesztő film van, ami érdekel és csak itt mennek. Olyan felvevő kellene, ami DVD+/-RW-re vagy DVD-RAM-ra képes TV-minőségben egyszerre 1-2 óra anyagot rögzíteni PC-n szerkeszthető formátumban.

2. Nem ártana, ha lenne saját tunere, mivel a filmek egy része és/vagy ismétléseik néha egész elvadult időpontokban vannak.

3. Már VHS-en lévő anyagaimat sem ártana "reklámtalanítani", de nem akarok digitalizáló-kártyába beruházni. Sokkal egyszerűbb lenne - az antennabemenet/TV/videó és a PC fizikai távolsága miatt is - ha egyszerűen átvenném DVD-re, majd PC-n megvágnám.

Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy az én felhasználási céljaimra HDD-s megoldás kell, de természetesen hajlandó vagyok többet invesztálni egy optimálisabb megoldásra. Az anyag szerkeszthetősége és hordozhatósága (pl. anyámék NoName játékosa is megeméssze) a legfontosabb szempont. Ja, és 55 centis TV-m, meg a jó öreg Arcam Alpha-ra aggatott Orion hangfalpárom van... ;)

Ezeket minden asztali DVD felvevő tudja.  :)
Az asztali felvevők írnak RW lemezekre és némely típus (pld. Panasonic) RAM-ra is. Mindegyikben van beépített tuner és mindegyik képes VHS DVD-re írására. A felvevők MPEG2-ben rögzítenek amit PC-n megfelelő programmal vághatsz is (HDD-s felvevő esetén magával a készülékkel is vághatsz)

Viszont a felvevőknél messzire kerüld el a noname típusokat. Panasonic, Pioneer, Sony, Philips. Ezek között nézelődj.

#48 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 00:01

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 22:22

Ezeket minden asztali DVD felvevő tudja.  :)
Az asztali felvevők írnak RW lemezekre és némely típus (pld. Panasonic) RAM-ra is. Mindegyikben van beépített tuner és mindegyik képes VHS DVD-re írására. A felvevők MPEG2-ben rögzítenek amit PC-n megfelelő programmal vághatsz is (HDD-s felvevő esetén magával a készülékkel is vághatsz)

Viszont a felvevőknél messzire kerüld el a noname típusokat. Panasonic, Pioneer, Sony, Philips. Ezek között nézelődj.

Dimarson mennyire számít nonamenek? Lehet hüje kérdés de télleg nemtom.

#49 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 00:56

Idézet: Bier - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 1:01

Dimarson mennyire számít nonamenek? Lehet hüje kérdés de télleg nemtom.

Szerintem nagyon.

#50 Felhasználó inaktív   Bier 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 02:19

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 23:56

Szerintem nagyon.

Köszi :)

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +