Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg?

Elküldve: 2006. 05. 03. 18:15

Elküldve: 2006. 05. 03. 19:58
Én a Pio 530-ast a Media Markt-ban vettem novemberben és csak 120eFt volt. Megy fel az ára a kicsinek? Ez történik, ha a konkurensek lazsálnak.
Amugy ma ujabb jó dologra jöttem rá a PIO-val kapcsolatban. Rájöttem, hogy be lehet állitani, hogy az AV1-en lévö jelet ha ki van kapcsolva küldje ki az AV2-n. Igy a DVD lejátszóm jelét a PIO-n keresztül tudom a TV-re küldeni.(Nincs már szabad scartom) Persze csak ha ki van kapcsolva a PIO mert ha bekapcsolom akkor az Ö képe jelenik meg a TV-n.

Vannak még meglepetések.
Üdv.

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:41
Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2006. máj. 3., szerda - 11:55

Ehez remekül passzol a Philips szabadalma, mely szerint a reklámblokkok alatt letiltanák a csatornaváltást...

Amit ugye a Philips hazai képviselője már a múlt héten megcáfolt egy reggeli rádióműsorban, hogy valami fordítási hibáról lehet szó, mert valami mást tud a készülék, tán épp kiveszi a reklámot.
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:19
Idézet: csozsi - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 9:41
Erdekes forditasi hiba az, ami az eredeti szovegben is szerepel... Invention: The TV-advert enforcer
Samott

Elküldve: 2006. 05. 04. 15:52
A pio dv530-al lehet lezárt dvd videót gyorsmásolással, tehát a minőség romlás nélkül másolni a hdd-re? Mert úgy látom ez nem megy a sony-nál, meg az lg-nél. Szóval hogy megy a gyakorlatban a dolog, mert a használati utasítás kicsit ködös... Esetleg az olcsóbb pio-k is érdekelnének.
Amásik dolog, hogy pélául az egyik lg-nél (rh-7900) ezt írják:
"All the downloaded videos from DivX® VOD can only
be played back on this unit."

Tehát csak fizetős divx-et játszik le elméletileg. Ugyanezt olvastam talán még a samsungnál vagy a sharpnál. Jó lenne tudni hogy ez a gyakorlatban is így van e.

Elküldve: 2006. 05. 04. 16:18

Elküldve: 2006. 05. 04. 19:32

Elküldve: 2006. 05. 04. 19:32

ez a dvd dolog nekünk. És én még soha nem dvd-ztem.

Tehát az sem világos, hogy ha bejelölök a szerkesztésnél fejezeteket, ez megmarad e ha kiírom lemezre, és ha igen, akkor szerkesztésnek minősöül e, tehát újra kell e tömöríteni az anyagot?
Aztán ha később a lejátszási listából kiveszek egy ilyen fejezetet akkor ott lessz e ugrás amikor kihagyja?
Vicces hogy néha mást írnak a cégek honlapjai, meg a letölthető használati utasítás. Például a német samsung oldalon az áll hogy a samsung dvd-hr721 lejátszik plusszos dolgokat is, a használati utasításban meg az van hogy nem.

Elküldve: 2006. 05. 04. 21:59
Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 20:32
ez a dvd dolog nekünk. És én még soha nem dvd-ztem.

Tehát az sem világos, hogy ha bejelölök a szerkesztésnél fejezeteket, ez megmarad e ha kiírom lemezre, és ha igen, akkor szerkesztésnek minősöül e, tehát újra kell e tömöríteni az anyagot?
Aztán ha később a lejátszási listából kiveszek egy ilyen fejezetet akkor ott lessz e ugrás amikor kihagyja?
Vicces hogy néha mást írnak a cégek honlapjai, meg a letölthető használati utasítás. Például a német samsung oldalon az áll hogy a samsung dvd-hr721 lejátszik plusszos dolgokat is, a használati utasításban meg az van hogy nem.
Idézet
Igen a Pioneer HDD-s felvevőinél a lemezmásolás gyorsmásolással történek ami azt jelenti, hogy a merevlemezre image file-t készít (mint amikor PC-s írón nem közvetlenül lemezről lemezre másolsz hanem először HDD-re írod image file-ba majd onnan a másik lemezre).
A gyakorlatban pedig annyi az egész, hogy beteszed azt a DVD-VIDEO lemezt melyet le szeretnél másolni egy másik DVD-re és a Copy menüből a Disc Back-up opciót választva elkezdi az image file írását mely pár perc alatt kész és kiírja, hogy tegyél be üres egy DVD-t.
Idézet
A Pioneer esetében a fejezet (chapter) pontok berakása történhet automatikusan amikor DVD-re rögzítesz (10 ill. 15 percenként betesz egy pointert) ill. történhet manuálisan is. A fejezet pontok berakása nem eredményez újratömörítést.
Idézet
Lejátszási lista csak VR módban megírt RW ill. RAM esetén van. DVD-VIDEO módban és HDD-n nincs lista. A VR módban pedig a lista szerkesztése nem érinti fizikailag az MPEG2 állományt azaz ha a play listát szerkeszted az nem eredményez se újratömörítést se pedig ugrást.

Elküldve: 2006. 05. 05. 08:14
Kijött a pioneernak ez az új sorozata, ami már tud divx-et is, és hát ez lenne a nyerő ha lenne rajta dv bemenet. Ha ezt az egy kis fikarc funkciót benne hagyták volna, akkor a pio lenne az egyértelmű nyertes, még ha egy kicsit drágább is.
A samsung se rossz, csak említettem a fentebbi anomáliákat, az új sonykról meg nincs használati utasítás még sehol. Viszont ezt a lemezmásolást csak a pio tudja úgy tűnik.

Elküldve: 2006. 05. 05. 08:23
u.i.
van egy sony kis DV kamcsim, PC -m, es fel evig volt DV bemenetes DVD felvevom, es 1x sem hasznaltam...
...gondold meg mennyiben hasznalnad? (szerintem csak akkor van letjogosultsaga, ha gyorsan, relative keves vagassal kell egy DVD a kazirol, avagy ha hozza lehetne kotni a PC FW csatijahoz, es kamerakent latna a PC -t...)
Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 05. 08:26 -kor
ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:08
Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 9:14
Nem pontosan erről van szó.
Először is különbséget kell tenni a HDD-re rögzítés és a DVD-re rögzítés között. Ha HDD-re rögzítesz akkor ott fizikai szerkesztést (részek végleges törlése) végezhetsz ill. a DVD másoláskor egy másolási listát (Copy lista) állíthatsz össze ami hasonlít a lejátszási listához de nem ugyanaz mivel az itt elkészített vágásokat a DVD írásakor fogja fizikailag eszközölni az MPEG2-n. Ez azt jelenti, hogy az összeállított copy lista a HDD-n lévő MPEG2-n semmilyen fizikai változtatást nem eredményez csak és kizárólag a lemez írásának elindításakor a lemezre kerülő MPEG2-n végzi el az általad a copy listában megadott változtatásokat. Ha DVD-VR módban (RW) írod ki akkor utólag lehetőséged úgynevezett lejátszási listát (Play lista) készíteni az RW lemezen (persze ehhez a lemez lezárását vissza kell nyitnod). Ha DVD-VIDEO módban írod ki akkor többet nem tudsz semmilyen szerkesztés eszközölni a DVD-n mivel lemez végleges tartalma az íráskor kerül kialakításra.
Összefoglalva:
Abban az esetben ha fizikai vágást szeretnél akkor azt csak és kizárólag HDD-n tudod megvalósítani melyre két lehetőséged van. Az egyik amikor a HDD-n visszavonhatatlanul vágsz. A mások lehetőség az amikor Copy listát állítasz össze és így a vágások csak a DVD-re történő íráskor kerülnek fizikailag alkalmazásra a DVD-n (a HDD-n lévő anyag érintetlen marad). Ebben az esetben ha GOP szintű vágást végzel azaz a Copy lista összeállítása előtt kikapcsolod a kockapontos vágást akkor High Speed Copy funkcióval újratömörítés nélkül másolhatod DVD-re az anyagot. Ha viszont a Copy listában kockapontos vágást alkalmazol akkor a DVD-re írás valósidőben újratömörítéssel történik.
Ha az újraírható DVD-t (RW) VR módra formázod akkor lehetőséged van a kiírás után utólag Play listát készíteni mivel a VR módban megírt újraírható lemeznél kétféle lejátszási mód létezik. Az egyik az "Original" ami azt jelenti, hogy a lejátszás a DVD-n lévő a videó eredeti állapota alapján történik míg a másik lejátszási mód a "Play List" ami egy általad előállított lejátszási lista alapján de a videó fizikai változtatása nélkül történik. A lejátszó lista tulajdonképpen egy leíró állomány mely tartalmazza azokat a kilépési és belépési pontokat amiket te meghatározol. Ezt a listát bármikor törölheted, újra szerkesztheted mivel az eredetileg kiírt videón fizikailag nem változtat semmit se. persze ahhoz, hogy változtatni tudj a listán vissza kell nyitni a lemez lezárását.
A VR mód egyetlen hátránya, hogy csak olyan DVD lejátszóval tudod használni mely ismeri és képes olvasni a VR formátumban megírt újraírható DVD-t.
Ha a HDD-ről DVD-R lemezre írsz ill. RW lemezt DVD-VIDEO módra formázol akkor nincs lehetőség semmilyen utólagos szerkesztésre. Ebben az esetben csak a kiírás előtt van lehetőséged chapter pontok berakására, vágásra, részek kivágására, stb. mivel a kiírás után a DVD-n semmilyen változtatást nem lehet már eszközölni.
Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 05. 09:14 -kor

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:27
Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 9:23
Pedig ha a megvágott DV-t PC-ről IEEE1394-en nyomod át az asztali felvevőre akkor sokkal jobb minőségű MPEG2-t tudsz készíteni mint PC-n software-esen
 (Persze csak komolyabb felvevő esetén igaz amit írtam azaz az ultragagyi noname minőség terén felejtős)
  (Persze csak komolyabb felvevő esetén igaz amit írtam azaz az ultragagyi noname minőség terén felejtős)

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 05. 09:29 -kor

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:34
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 10:27
  (Persze csak komolyabb felvevő esetén igaz amit írtam azaz az ultragagyi noname minőség terén felejtős)Ez teny, evvel tisztaban is vagyok, ezert is irtam bele egyik esetnek a hozzaszolasomba, amiert erdemes lenne hasznalni...
Viszont a nalam levo dr7500, es rh7500 nem mukodott egyutt a PC -vel...
Ugy hallottam en is, hogy magasabb kategoriakban vannak erre kepes keszulekek... Pio mar ezek szerint ebbe tartozna? (pl 433, 530, stb... avagy az ujabbol a nagyobbokon van mar csak asszem...)
Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 05. 09:36 -kor
ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:39
Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 10:34
A mostani Pioneer felvevőkről nem tudok nyilatkozni de az én DVR-520 felvevőmben kétirányú DV van azaz van out is és PC-vel tökéletesen együttműködik mind a két irányban.

Tudomásom szerint sok gyártó fw szinten letiltja a DV porton a PC fogadását.

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:42
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 10:39

Tudomásom szerint sok gyártó fw szinten letiltja a DV porton a PC fogadását.
Na igen, ugy mar van ertelme a dolognak (digitalis atvitel, meg ha picit tomoritett akkor is...)

Sajna en meg nem akadtam bele ilyen keszulekbe
 (LG -k nem tudjak az tuti...)

Elküldve: 2006. 05. 05. 09:51
Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 10:42

Sajna en meg nem akadtam bele ilyen keszulekbe
 (LG -k nem tudjak az tuti...)pld. JVC DR-MH300 Ez a készülék még arra is képes, hogy HDD-n közvetlenül DV-ben tároljon melyet lehet szerkeszteni is. Ráadásul kétirányú a DV benne

JVC DR-MH300
HDD+DVD felvevő 160 GB kapacitású merevlemezzel, HDMI digitális kimenet (1080i/720p felkonvertálás), DV-formátumú közvetlen felvételi funkció, Guide Plus+, bitsebesség optimalizáló funkció, nagysebességű másolás (max. 64x), 360x nagysebességű vizuális
keresés (HDD) és Super MPEG kódolás elő- és utófeldolgozással.
Időalap korrektor ( TBC ) és Frame korrektor funkciókkal ideális szerkesztési utómunkálatokhoz!
• Lejátszható formátumok: HDD, DVD-Video,DVD-RAM, DVD-RW/+RW, DVD-R/+R, CD, SVCD, VCD, CD-R/RW, MP3/JPEG digitális fényképek (CD-R/RW)
• Felvételi formátumok: HDD, DVD-RAM, DVD-RW (VR és Video formátum), DVD-R
• 160 GB merevlemez (akár 300 óra felvétel)
• Progresszív pásztázású kimenet
• HDMI digitális kimenet (1080i/720p felkonvertálás)
• i.LINK csatlakozó (DV bemenet/kimenet)
• Guide Plus+/ShowView
• Dolby Digital/DTS/MPEG digitális kimenet
• Komponens video kimenet
• Kettős SCART csatlakozó (RGB-vel)
Csúcsminőségű kép
• DV-formátumú közvetlen felvétel (HDD)
• Bitsebesség optimalizáló (intelligens kétmenetes kódolású másolórendszer) (HDD →DVD)
• Motion Active progresszív pásztázású kimenet (video jelforráshoz)
• Digital Direct progresszív pásztázású kimenet (filmekhez)
• Super MPEG kódolás előfeldolgozó: időalap korrektor, Frame Synchroniser és Motion Active zajcsökkentés
• Super MPEG utófeldolgozó: blokkzajcsökkentő áramkör, Colour DigiPure és Hadamard zajcsökkentő rendszer
Felvétel/visszanézés
• 8 óra DVD, 300 óra HDD felvételi idő
• Live Memory (HDD/DVD-RAM)
• Egyidejű felvétel és lejátszás (HDD/DVD-RAM)
• Relief felvétel (HDD)
• Lineáris PCM audio felvétel (csak XP módban)
• 1,5x-ös gyors lejátszás hanggal (HDD) Szerkesztés/másolás
• DV-formátumú közvetlen szerkesztés (HDD)
• Kimerevítés-mentes szerkesztés DVD lemezre (HDD → DVD)
• Nagysebességű másolás, max. 64x (HDD → DVD)
• Egyszerű másolás (HDD → DVD)
• Lejátszólista alapú szerkesztés
• Egyszerűen programozható másolás Felhasználóbarát használat
• DVD navigáció könyvtár adatbázissal
• HDD/DVD navigáció animált miniatűrökkel(csak DVD-RAM/DVD-RW VR formátum esetén)
• 360x nagysebességű vizuális keresés (HDD)
• Súgó funkció és nagyfelbontású grafikus felület (10 nyelv)
Az ára sem vészes 139,990Ft
Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 05. 09:56 -kor

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:03
Viszont SD -knel a HDMI csatinak nem igazan latom letjogosultsagat...
Ugy is alt HD paneles megjelenitokbe kothetok, melyek eleve rendelkeznek deinterlacer/felskalazo elektronikaval, igy a 720p/1080i felskalazas utan meg a TV is atmeretezi a sajat nativ felbontasara, igy nem igazan bizok a minosegukben... (viszont ha mar rajta van a nyavajas hdmi csati, mar kesztetest erzek, hogy azon kossem ossze
 )
 )De kirpobaltam mind a mostani pio -nal, mind az rh7500 -as lg -nel, komponens kimeneten, hogy a 576i->576p konverziot mind2 keszuleknel mosottabb, fakobb kep lett a vegeredmeny...
Szoval hagyom, hogy tv faroudja -ja vegezze szepen, eredeti anyagbol (dvd -nel, tvnel 576i) az egyszeri transzfomracioval...

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:24
Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:03
Hát az ára szerintem nem olyan vészes főleg ha figyelembe vesszük az ezért az árért kapott szolgáltatásokat.
(anno mikor én vettem a Pioneer felvevőmet 210.000Ft-ot kértek érte és még így is olcsón jutottam hozzá mert akkoriban 290.000Ft volt a Pioneer márkakereskedőknél)
DIVX-re meg szerintem venni kell egy 5000Ft-os ultragagyi lejátszót.

Véleményem szerint egy felvevőnél nem a DIVX számít hanem a rögzítési minősége, szerkesztési szolgáltatásai, előfeldolgozó áramkörök (TBC, 3D zajszűrés és, hogy lehessen paraméterezni a képjavító áramköröket). Továbbá az is meghatározza a minőséget ha az alap XP, SP, LP, stb módok mellett van lehetőség köztes módokra is azaz van manuális beállítás is pld. a Pioneer felvevőknél 32 felvételi fokozat van ami igen rugalmassá teszi a felhasználást hiszen ha a rögzítendő anyag pld. 95 perc akkor azt a módot (bitrátát) választom ami ezzel kitölti a lemezt és így sokkal jobb lesz a képminőség mint ha a mezei SP módban rögzítettem volna.
Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 05. 10:29 -kor

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:32
Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:03
Akkor most az lg-k a gyakorlatban lejátszanak nem fizetős divx-eket is? Mondjuk én csak a 7900 használatiját bogarásztam. Nem tudom egy ilyen jó kis felvevőből(jvc) miért hagyják ki a divx lejátszást. Esetleg hogy fél év múlva megjelenjen, és mindenki vegyen egy másikat...
Lejátszási lista: Tehát ha van egy video módban megírt dvd-m akkor az azon lévő fiksz fejezetpontok alapján(amiket még a felvétel előtt tettem oda ahová kell, mert ez mint mondtad nem igényel újratömörítést) nem tudom kijelölni hogy mit játszon le? Ezt pedig még egy audio cd-vel is meg tudom tenni!
Ha vr módban felvett lemezről van szó érzékelhető amikor átlép egy részt(mert nincs benne a lejátszási listában, de fizikailag ott van?

Elküldve: 2006. 05. 05. 10:53
Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 11:32
Lejátszási lista: Tehát ha van egy video módban megírt dvd-m akkor az azon lévő fiksz fejezetpontok alapján(amiket még a felvétel előtt tettem oda ahová kell, mert ez mint mondtad nem igényel újratömörítést) nem tudom kijelölni hogy mit játszon le? Ezt pedig még egy audio cd-vel is meg tudom tenni!
Ha vr módban felvett lemezről van szó érzékelhető amikor átlép egy részt(mert nincs benne a lejátszási listában, de fizikailag ott van?
Gurgula, az uj pioneer is lejatszik divx -eket, csak nem annyifelet mint az lg, ellenben azt jo keparanyban, mig az lg elb@xa a kepet, foleg 16:9 -es megjeleniton...
Mondjuk az rh szerias lg -k mind a dvd, mind a dvx lejatszas minosegeben elmnaradnak a pio -tol, viszont a dr szerias lg divx -ben szebb (de torz, meg 4:3 -as tv -n is) kepet produkalt a pio -nal is...
wpepi, nekem fontos volt a divx egybe a felvevovel, mert a hangcuccon 1analog (3x jack), 1 coax, 1 optikai bemenet van. Pc foglalja az analogot, felvevo a coax -ot, az optikait meg valami hd lejatszora tartogatom, es a tvnel is hasonlo a helyzet, d-sub -on a pc, component -en a felvevo, hdmi -t meg hd lejatszora tartom fent... (tudom hd -nel lesz valami ujabb hangszabvany is, de ha minden igaz remelhetoleg lefele kompatibilis lesz vagy a dts, vagy a dd -val, igy a dekoder megbirkozik vele)
Aztan lehet, hogy az lesz a vege, hogy hdmi vga+valamilyen HD-ROM/R, meglatjuk hogy alakulnak az arak... (ps3 is eselyes lehet, ha olcsobb lesz egy hd playernel, habar ritkan jatszom...)
Igy ha meg ezeken felul lenne egy divx jatekos azt mar a hatsomba kene dugnom

Súgó
 Súgó

A téma zárva.
 A téma zárva.