Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 16:44

Bár még mindíg nem értem, hogy mi köze van a tömörítési aránynak ahhoz, hogy milyen sebességgel írja ki a lemzre?
Nem tudom miként lehet megnézni utólag, hogy milyen módban lettek rögzítve? A probléma az egyébként, hogy minden anyagot (függetlenül a méretétől) egy egész lemezre kell kiírni, ha igaz amit írsz, akkor mindenképpen 140 perc lesz az összes írás az átkódolás miatt?
(Ráadásul szerkesztés nélküli cuccok elől-hátúl 5-10 perc reklámmal ...

Ezt is köszönöm, bár nem értem miért nem kérdez rá alapból az írás végén?

Nem a tömörítési aránynak van köze a kiírási sebességhez. Vannak bizonyos (minimális, de számomra sem érthető) korlátozások, ha olyan módban veszel fel, hogy később gyorsmásolást akarsz használni. Ezt a kézikönyv részletesen leírja.
Ha lejátszod a felvételt, akkor a számláló mellet jelzi, hogy milyen módban lett felvéve, de az adott felvétel tulajdonságait lekérve is megnézhető.
Célszerű már a felvétel megkezdése előtt mérlegelni, hogy mit akar tenni majd vele. Ha egy lemezre akarja kiírni és egyik standard felvételi mód sem jó pontosan, akkor célszerű a rugalmas felvételi módot választani és beállítani a kívánt felvételi időt.
Ha egy adott felvétel mérete meghaladja a DVD lemezen rendelkezésre álló helyet, akkor mindenképpen újra kell tömöríteni a videot, ami csak valós időben megy, gyorsabban nem.