HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#221 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 24. 19:25

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 16:44

Köszi szépen. Az gáz, mert lassan tele a tulaj vinyója filmekkel, és mindet így rögzítette.  :omg:
Bár még mindíg nem értem, hogy mi köze van a tömörítési aránynak ahhoz, hogy milyen sebességgel írja ki a lemzre?

Nem tudom miként lehet megnézni utólag, hogy milyen módban lettek rögzítve? A probléma az egyébként, hogy minden anyagot (függetlenül a méretétől) egy egész lemezre kell kiírni, ha igaz amit írsz, akkor mindenképpen 140 perc lesz az összes írás az átkódolás miatt?
(Ráadásul szerkesztés nélküli cuccok elől-hátúl 5-10 perc reklámmal ...  :rolleyes: )

Ezt is köszönöm, bár nem értem miért nem kérdez rá alapból az írás végén?  :think:

Nem a tömörítési aránynak van köze a kiírási sebességhez. Vannak bizonyos (minimális, de számomra sem érthető) korlátozások, ha olyan módban veszel fel, hogy később gyorsmásolást akarsz használni. Ezt a kézikönyv részletesen leírja.

Ha lejátszod a felvételt, akkor a számláló mellet jelzi, hogy milyen módban lett felvéve, de az adott felvétel tulajdonságait lekérve is megnézhető.

Célszerű már a felvétel megkezdése előtt mérlegelni, hogy mit akar tenni majd vele. Ha egy lemezre akarja kiírni és egyik standard felvételi mód sem jó pontosan, akkor célszerű a rugalmas felvételi módot választani és beállítani a kívánt felvételi időt.
Ha egy adott felvétel mérete meghaladja a DVD lemezen rendelkezésre álló helyet, akkor mindenképpen újra kell tömöríteni a videot, ami csak valós időben megy, gyorsabban nem.

#222 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 23:20

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 11:25

Ezt a kézikönyv átolvasása után írtam. Viszont AiRLAC vett egy 440-est és az alábbit írta:

"Akkor a 440-es DVD+RW lemezre biztosan DVD-VIDEO formátumban dolgozik, lévén tegnap írtam egy ilyen lemezt. (Ennyit a kézikönyvekről wink_2.gif , DVD+R lemezre a hétvégén kipróbálom még). Érdekes viszont, hogy nincs AUDIO_TS könyvtár, viszont van VIDEO_RM."

Éppen ezért írtam neked azt, hogy nem tudom de állítólag DVD-VIDEO módban írja.

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=4060850

VIDEO_RM mappát én akkor láttam amikor VR módban irtam ki az anyagot.
Biztos, hogy DVD-VIDEO -ban lett kiirva?

Üdv.

#223 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 06:28

Idézet: pet - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 0:20

VIDEO_RM mappát én akkor láttam amikor VR módban irtam ki az anyagot.
Biztos, hogy DVD-VIDEO -ban lett kiirva?

Üdv.

Ezt olvasd már el!
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#224 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 06:42

AiRLAC!

Írtál már DVD+R vagy DVD+R DL lemezre a 440-essel? Nagyon érdekelnének a tapasztalataid. Különösen a DVD+R DL tapasztalatok! (A DVD-R DL számomra használhatatlan - csak egy szánalmas próbálkozás a DVD+R DL-hez képest.) Szóval DVD-Video módban kerül rá az anyag vagy sem? Az elkészült "+"-os lemezeknek mi lett a booktype-ja?

#225 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 01:06

Help! :confused:

DMR-ES20 nem reagál az időzített felvétel eléréséhez a REC gomb nyomogatására, ami elvileg azt eredményezné, hogy 30,60,90 stb. percen belül automatikusan leálljon a felvétel.
Mit lehet még tenni az ügy érdekében?
Köszi! :help:
Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.

#226 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 06:11

Idézet: biriBUM - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 2:06

DMR-ES20 nem reagál az időzített felvétel eléréséhez a REC gomb nyomogatására, ami elvileg azt eredményezné, hogy 30,60,90 stb. percen belül automatikusan leálljon a felvétel.

Azt nem tudom, de  a Sonynál van egy beállítás a felvételnél, és azt írja hogy csak akkor működik az az opció amit említettél, ha ki van kapcsolva a direct tv recording.

Más:
Miért van az hogy scarton nem kapcsol AV-re a tv ha bekapcsolom a felvevőt(Sony RDR- HX 525), előtte az LG-vel odakapcsolt, ugyanaz a scart, ugyanaz a kábel. Xbox-al is odakapcsol...
Linux For Human Beings

#227 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 06:35

Idézet: biriBUM - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 1:06

Ugye a készüléken próbálod, nem a távirányítón?

#228 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 08:07

Idézet: Zozo® - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 5:11

Miért van az hogy scarton nem kapcsol AV-re a tv ha bekapcsolom a felvevőt(Sony RDR- HX 525), előtte az LG-vel odakapcsolt, ugyanaz a scart, ugyanaz a kábel. Xbox-al is odakapcsol...

A lejátszó típusú készülékek mind adnak egy "kapcsoló-jelet" is a TV-felé, hogy az észrevegye a jelenlétüket.
Az asztali felvevő viszont nem egyértelműen csak lejátszó készülék, így nem biztos, hogy fel kell magára hívnia a figyelmet és automatikusan AV-re kapcsoltatni, mialatt pl. a családból más nézi a TV-t.

Szerkesztette: wassermann 2006. 05. 27. 08:12 -kor

#229 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 10:36

Idézet: Rlaci - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 7:35

Ugye a készüléken próbálod, nem a távirányítón?

Kösz, ez nagyon jó 5let volt. A leírás nem említi ezt a trükköt. :respect: Az is lehet, hogy éjjel 2-kor már nem sikerült a szürkeállományt  ráállítani a füzetre. :omg:
Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.

#230 Felhasználó inaktív   wassermann 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 11:33

:offtopic:   biriBUM, szuper a képed!! - ha Te vagy rajta, ezerrel elkezdenék udvarolni : )   :offtopic:

Szerkesztette: wassermann 2006. 05. 27. 11:34 -kor

#231 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 12:33

Idézet: multibit - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 7:42

AiRLAC!

Írtál már DVD+R vagy DVD+R DL lemezre a 440-essel? Nagyon érdekelnének a tapasztalataid. Különösen a DVD+R DL tapasztalatok! (A DVD-R DL számomra használhatatlan - csak egy szánalmas próbálkozás a DVD+R DL-hez képest.) Szóval DVD-Video módban kerül rá az anyag vagy sem? Az elkészült "+"-os lemezeknek mi lett a booktype-ja?

DVD+R lemezre ugyanúgy DVD-VIDEO módban ír (Audio_ts könyvtár nélkül, video_rm könyvtárral mint fent említettem a +RW-nél), booktype DVD+R lett.

DL lemezt nem használok, aránytalanul drága.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#232 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 15:10

Idézet: wassermann - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 9:07

A lejátszó típusú készülékek mind adnak egy "kapcsoló-jelet" is a TV-felé, hogy az észrevegye a jelenlétüket.
Az asztali felvevő viszont nem egyértelműen csak lejátszó készülék, így nem biztos, hogy fel kell magára hívnia a figyelmet és automatikusan AV-re kapcsoltatni, mialatt pl. a családból más nézi a TV-t.

Értem, köszi:)
Linux For Human Beings

#233 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 16:36

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 13:33

DVD+R lemezre ugyanúgy DVD-VIDEO módban ír (Audio_ts könyvtár nélkül, video_rm könyvtárral mint fent említettem a +RW-nél), booktype DVD+R lett.

DL lemezt nem használok, aránytalanul drága.

Köszönöm!

#234 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 23:27

Idézet: Zozo® - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 5:11

Azt nem tudom, de  a Sonynál van egy beállítás a felvételnél, és azt írja hogy csak akkor működik az az opció amit említettél, ha ki van kapcsolva a direct tv recording.

Más:

A pio-nál beállitható ez az opcio.

Üdv.

#235 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 05:16

Idézet: pet - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 0:27

A pio-nál beállitható ez az opcio.

Üdv.

Köszi!
Nekifutok újra a használatinak, hátha csak elkerülte a figyelmem.
Linux For Human Beings

#236 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 09:30

Hi!

Minap vettem végül egy Panasonic DMR EH55-ös (asszem ez a típusa) DVD felvevőt, 160Gb-os HDD-vel :)

Amit eddig tudtam tesztelni nagyon tetszett.. Egy dolog ami nem tetszik annyira, hogy DVD+RW-ről nem akart DivX-et lejátszani. A kézikönyve szerint csak DVD-R, CD-R/RW-ről játszik le DivX-et. Ennek ellenére ma reggel bedobtam egy DVD+R lemezt, és simán játszotta róla a 1,5Gb-os AC3-as 5.1-es hangú filmet :)...

Ha valakinek van ilyen esetleg nem tudja, hogy DVD-RW-ről sem játszik le DivX-et? Semmilyen DVD RW lemezről? Vagy esetleg DVD-RAM-ról?
A kézikönyv szerint DVD-RAM-ról lejátszik képeket (jpeg), ennek ellenére azt sem tette. De majd még tesztelem a cuccost. De ha valaki ismeri ezt a lejátszót, írhatna pontos adatokat, mert asszem -RW-s lemezem nincs, a RAM-ról meg le kéne törölni mindent, hogy tesztelni tudjam, ami nem vidám...

Segítséget előre is köszönöm!

Üdv: byr
I am Sorry! What's your name?

Konfig:
AMD Athlon 64 3200+, ASUS A8N-SLI Deluxe, 2x512MB DDR 400Mhz (PQI), 2x WD 74Gb SATA HDD RAID0, ASUS NV6600GT 128Mb

#237 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 10:44

Azt hiszem hamarosan raszanom magam egy asztali dvd felvevo vasarlasara...

Amire szuksegem van:
- merevlemez
- megbizhatosag,
- jo rogzitesi kepminoseg
- jo szerkeszto (PC-n utolag mar nem szerkesztgetnem az anyagot)

(van olyan, amelyik kockapontosan vag, es csak a vagott reszen tomoriti ujra az anyagot?)

Amire nincs szuksegem:
-divx lejatszas (xbmc rulez)

A jeloltek: Panasonic DMR-EH55 (160GB), Pioneer DVR-540H (160 GB), Pioneer DVR-440H (80 GB)

Szerk: amire hasznalnam: a fontosabb, de rossz idopontban sugarzott musorok rogzitese, a megorzesre melto musorok szerkesztett valtozatanak ujrairhato dvd-re kiirasa... (es majd ebbol PC-n divx gyartasa).

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 06. 02. 10:58 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#238 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 12:04

Idézet: Samott - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 11:44

Azt hiszem hamarosan raszanom magam egy asztali dvd felvevo vasarlasara...

Amire szuksegem van:
- merevlemez
- megbizhatosag,
- jo rogzitesi kepminoseg
- jo szerkeszto (PC-n utolag mar nem szerkesztgetnem az anyagot)

(van olyan, amelyik kockapontosan vag, es csak a vagott reszen tomoriti ujra az anyagot?)

Amire nincs szuksegem:
-divx lejatszas (xbmc rulez)

A jeloltek: Panasonic DMR-EH55 (160GB), Pioneer DVR-540H (160 GB), Pioneer DVR-440H (80 GB)

Szerk: amire hasznalnam: a fontosabb, de rossz idopontban sugarzott musorok rogzitese, a megorzesre melto musorok szerkesztett valtozatanak ujrairhato dvd-re kiirasa... (es majd ebbol PC-n divx gyartasa).

Samott

Hi!

A pana elég rulez szerintem, én amit eddig próbáltam szépen csinálta...

A képminőség az előző Yamada 8400x-hez képest is jobb lett, meg a hangminőség is, valamint ez elvileg már sztereóban veszi az anyagot :) a yamada nem sajna :(

De kockapontosan ez sem tud vágni, azt csak asszem valamelyik PIO tudja, de az egészet újratömöríti nem csak a vágott részt. Vágni viszont lehet vele... :)

DivX-et nálam eddig lejátszott mindent (igaz csak 3-at próbáltam, abból AC3 5.1-es hanggal is), valamint egy xVid-et is vitt eddig, feliratot szépen megjelenítette, magyar ékezetek rendben voltak (igaz nálad, mint írtad, ez nem lényeges).

Szerintem a minőségi felvétel, meg a merevlemez már önmagában kielégíti azt, amit írtál, megvágni meglehet vele az anyagot, időzített felvétel van (vps-el is), valami 36 programot lehet előre programozni 1 hónapra asszem, vagy valami ilyesmi, nem számítva bele az állandóan ismétlődő programokat (sorozatok pl., abból is asszem 36 lehet összesen).

Lehet vele rögzíteni a HDD-re felvett filmeket DVD-RAM-ra, DVD+-R, DVD+-RW, illetve DVD+-R DL-re is. Közvetlenül viszont csak DVD-RAM, DVD+-R, és DVD+-RW-re vesz fel a DL lemezeket csak HDD-ről lehet írni.

szerk: a DVD-RAM miatt a Pana szerintem a nyerő, azt egyszerűbb törölni, stb.

Szerkesztette: byr 2006. 06. 02. 12:05 -kor

Konfig:
AMD Athlon 64 3200+, ASUS A8N-SLI Deluxe, 2x512MB DDR 400Mhz (PQI), 2x WD 74Gb SATA HDD RAID0, ASUS NV6600GT 128Mb

#239 Felhasználó inaktív   byr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 13:21

Hi!

Látom az Ittveddmeg-et linkelted be a panánál... 104.999-ért van náluk. Valahol láttam 103.xxx-ért is a neten, de ha van a közeledben METRO, akkor ott most 106.xxx ft, és akkor nem kell fizetned 3.000 sarcot a szállításért, ráadásul még ki is próbálhatod, mielőtt megveszed...

Konfig:

#240 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 15:53

Az a gond, hogy bár mindegyik tud(szinte) kockapontosan vágni ha gop határon belül vágsz újratömörítik az egészet. A panáról volt szó hogy az hogy csinálja, de nem igazán derült ki a végén hogy akkor most széna vagy szalma. A pionál az a kellemetes hogy választhatsz hogy  kockapontosan kéred(újratömörítéssel), vagy gop határon, és akkor nincs újratömörítés. Mi végül ezért vettünk pioneert-t. Érdemes visszaolvasni.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.