HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 14. 21:47

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 18:41

Az lpcm hangfelvétel mit jelent?

48KHz 16bit tömörítetlen formátum (mint az audioCD csak itt 48KHz a mintavételezés)

Idézet

Még egy dolgot nem értek: Nevezetesen hogy a vinyóra is kétféle módban lehet venni, tehát video, és vr módban. De vr- ből amint észrevettem át tudom tenni videó módba(dvd-re másolásnál)
Ha video módban veszek fel akkor ez fordítva nem lehetséges? Nem csak a kiírásnál lényeges ez?

A HDD-n a VR mód és a Video mód csak a szerkeszthetőség miatt van (VR mód esetében van lehetőség kockapontos vágásra). Kiírás szempontjából mindegy mert bármelyikből bármelyikbe lehet

Idézet

A másik , hogy bizonyos lp-k esetén video módban megmarad felbontás, vr-módban viszont csökken. Ez mitől van?

Ha elolvasod a kézikönyv idevonatkozó részét (a 130. oldalon van a táblázat) akkor láthatod, hogy ha VR módban veszel fel HDD-re ill DVD-re akkor már 180 perctől (MN15) csökken a felbontás míg VIDEO módban történő rögzítés esetén 240 percig 720x576 (720x480 NTSC esetében) 

#202 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:23

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 22:47

Ha elolvasod a kézikönyv idevonatkozó részét (a 130. oldalon van a táblázat) akkor láthatod, hogy ha VR módban veszel fel HDD-re ill DVD-re akkor már 180 perctől (MN15) csökken a felbontás míg VIDEO módban történő rögzítés esetén 240 percig 720x576 (720x480 NTSC esetében)

Igen, ez utóbbi az amit nem értek, mármint hogy mi az oka. Az lpcm akkor sokkal több helyet foglal?
Egyébként sztereo?
Úgy vettem észre, azt már nem engedi betömöríteni, akkor sem, ha a filmet áttömörítem.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#203 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 14. 22:52

az lpcm: kb másfél megabit, a sztereó ac3, amit ezek az asztalik szoktak rögzíteni, 192kbites szokott lenni.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#204 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 06:30

Idézet: Gurgula - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:23

Az lpcm akkor sokkal több helyet foglal?

Igen. Sokkal több helyet foglal mint a Dolby Digital (AC3). Viszont a hangminőség így a legjobb hiszen nincs tömörítés.

Idézet

Egyébként sztereo?

Az asztali felvevők sztereo hangot rögzítenek legyen az LPCM vagy Dolby Digital (a Pioneer 256Kbps bitrátát használ Dolby Digital esetén). Pontosabban ha a műsor amit rögzítesz Dolby surround azaz 2 csatornába kódolt több csatornás hang akkor ezt is rögzíti ami azt jelenti, hogy ha surround dekóderes erősítőn hallgatod akkor visszakapod az eredeti térhatást (ha csak mezei sztereo erősítőn hallgatod akkor marad a sima sztereo).

Idézet

Úgy vettem észre, azt már nem engedi betömöríteni, akkor sem, ha a filmet áttömörítem.

Ezt, hogy érted? Az XP mód kivételével csak és kizárólag Dolby Digital 2.0 (AC3) a kísérőhang. Ha XP-ben rögzítesz és LPCM hangot választasz akkor ha áttömöríted a videót pld. SP vagy más módba akkor eleve Dolby Digital lesz a hang.

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 15. 06:31 -kor

#205 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 06:33

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. máj. 14., vasárnap - 23:52

a sztereó ac3, amit ezek az asztalik szoktak rögzíteni, 192kbites szokott lenni.

A Pioneer felvevők 256Kbps bitrátát használnak  :)

#206 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 15. 09:12

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 7:33

A Pioneer felvevők 256Kbps bitrátát használnak  :)

mondom szokott :D egyébként volt már nálam pioneer által írt dvd, aminek 192es hangja volt (más kérdés, hogy a felvételenk egyáltalán nem volt hangja, úgyhogy ez is felesleges volt :) )
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#207 Felhasználó inaktív   Arthuro_Adam 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 21. 21:39

Sziasztok!

Asztali DVD-írót szeretnék venni, és a Panasonic DMR-EH56 illetve a  Pioneer DVR-540H között vacillálok. Igazából olvastam mindkettőről, de nem nagyon látom a különbséget. Ha ezt valaki érthetően meg tudná fogalmazni, és esetleg javaslatot tenne, hogy melyiket lenne érdemesebb, azt nagyon szépen megköszönném.

#208 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 22. 20:11

Nagy különbség: Szerkesztési funkciók..

Érdemes letölteni mindkét készülék használati utasítását, és átnézni a számodra lényeges pontokat.

Néha meglepetések érhetik az embert, hogy miket tud, vagy esetleg nem tud egy készülék.

Én például úgy vettem észre, hogy egyedül a pioneerokkal lehet minőségromlás nélkül egyszerűen lemásolni egy dvd-t,  elég nevetséges hogy ezt egyik másik cuccba sem építik be, pedig nagyon praktikus funkció.
Ja persze csak nem másolásvédett lemezeket lehet így másolgatni természetesen  ;)

Ezzel a 440-essel a korlátozott lejátszási funkciók(nem játszik le bizonyos divx-eket, nem lehet zoomolni)ellenére elégedett vagyok ugyanis értelmes szerkesztést csak ezzel lehet végezni, a versenytársak között.(Meg az előd piókkal természetesen.)

Az a sors fintora, hogy először is lett még egy lejátszónk, ahogy wpepi javasolta, és...hát...a szülők sajnálatos ízlésbeli alulfejlettségének köszönhetően...és..
Mivel még nincsenek tisztában az univerzum törvényeivel, a tudat hatalmának mikéntjével, a négy nemes igazság valós természetével...ezenkívül talán még valamely félelmetes véletlennek betudhatóan egy fekete példány lett megvásárolva. A tényt azóta is próbálom feldolgozni.  :jump:

Szerkesztette: Gurgula 2006. 05. 22. 20:13 -kor

Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#209 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 23. 18:35

Kéne nekem segítség egy problémás asztali felvevő ügyében!

Adva vagyon egy Panasonic DMR-EH60 asztali felvevő. Na mostel kéne magyaráznom valakinek, aki NEM egy műszaki szakember, hogy miként tud egyszerűen a HHD-n lévő anyagok közül kiírni valamit lemezre, és miként tudja lezárni a lemezt.

A probléma az, hogy kismillió dolog a magyar nyelvű kézikönyvet (?) átolvasva SEM derült ki akár hogy is görcsöltünk vele.  :reklamacio:

A következő problémák adódtak:
1. Bármit is próbáltunk állítani az írási sebességgel kapcsolatban a gép közli, hogy márpedig ez az anyag NEM írható ki High Speed-ben  :eek: majd nekiáll rávésni az adott filmet a lemezre potom 140 perc alatt!  :p
2. A kézikönyv több helyen írja (és én értem is miért), hogy ne felejtsük el lezárni a lemezt. Viszont a megoldás leírása olyan volt a könyvben, mint egy rosszul fűzött lapozgatós Kaland Játék Kockázat füzet, ahol végtelen ciklusba kerülsz ... infó egy sor sem. Arra rájöttem, ha a felvételt megszakítom, akkor felajánlja a lezárást, de ha magától végigírja, akkor NEM!

Nem urizálásról van szó, mer' nekem nincs pénzem ilyen felvevőre, ez egy hozzám közeli személy munkájához kellene amit így nem nagyon tud elrendezni ...
(Megjegyzem a testvérem által vásárolt gagyi Lazer DVR-5000 pár gombnyomásból megoldja ezeket a dolgokat, még kézikönyv se kell hozzá. Igaz az nem ilyen drága, lehet a drága dolgoknak bonyolultnak KELL lenniük?  :think: )

Előre is köszönök minden építő jellegű hozzászólást!  :respect:

U.I. Milyen lemezt ajánlotok ilyen íróhoz, mert a tulaj TDK-t vett és én arról PC fronton sok nem jót hallottam, én meg Verbatime párti vagyok ...

Szerkesztette: Inquisitor 2006. 05. 23. 18:38 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#210 Felhasználó inaktív   la_tinca 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 23. 21:15

Sziasztok!

Pio 433H tulajok segítségét kérném. Webes akárkitől vettem ezt a szépséget. Angol kézikönyv nem volt a csomagban (5 másik igen!). Hiába reklamáltam, tagadták, h az lett volna benne. CD-n adtak egy magyar kézikönyvet pdf formában, de nagyon gagyi, egy a Basys által készített könyv fénymásolata (vajon legálisan adják mellé?). A Basys-től próbáltam az eredeti pdf-et elkérni, elhajtottak: kérjem a bolttól... A Pio európai oldalain nincs kint a magyar.
Ha valakinek megvan a rendes magyar pdf, szeretném elkérni. Ha tudja valaki, h nyomtatotthoz hozzá lehet-e jutni, az az infó is jó lenne.

Ha minden kötél szakad marad a gagyi magyar v. az eredeti angol kinyomtatása (120 oldal...)

Köszi!

#211 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 07:59

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2006. máj. 23., kedd - 18:35

Kéne nekem segítség egy problémás asztali felvevő ügyében!

Adva vagyon egy Panasonic DMR-EH60 asztali felvevő. Na mostel kéne magyaráznom valakinek, aki NEM egy műszaki szakember, hogy miként tud egyszerűen a HHD-n lévő anyagok közül kiírni valamit lemezre, és miként tudja lezárni a lemezt.

A probléma az, hogy kismillió dolog a magyar nyelvű kézikönyvet (?) átolvasva SEM derült ki akár hogy is görcsöltünk vele.  :reklamacio:

A következő problémák adódtak:
1. Bármit is próbáltunk állítani az írási sebességgel kapcsolatban a gép közli, hogy márpedig ez az anyag NEM írható ki High Speed-ben  :eek: majd nekiáll rávésni az adott filmet a lemezre potom 140 perc alatt!  :p
2. A kézikönyv több helyen írja (és én értem is miért), hogy ne felejtsük el lezárni a lemezt. Viszont a megoldás leírása olyan volt a könyvben, mint egy rosszul fűzött lapozgatós Kaland Játék Kockázat füzet, ahol végtelen ciklusba kerülsz ... infó egy sor sem. Arra rájöttem, ha a felvételt megszakítom, akkor felajánlja a lezárást, de ha magától végigírja, akkor NEM!

Nem urizálásról van szó, mer' nekem nincs pénzem ilyen felvevőre, ez egy hozzám közeli személy munkájához kellene amit így nem nagyon tud elrendezni ...
(Megjegyzem a testvérem által vásárolt gagyi Lazer DVR-5000 pár gombnyomásból megoldja ezeket a dolgokat, még kézikönyv se kell hozzá. Igaz az nem ilyen drága, lehet a drága dolgoknak bonyolultnak KELL lenniük?  :think: )

Előre is köszönök minden építő jellegű hozzászólást!  :respect:

U.I. Milyen lemezt ajánlotok ilyen íróhoz, mert a tulaj TDK-t vett és én arról PC fronton sok nem jót hallottam, én meg Verbatime párti vagyok ...

Nekem ugyan 52-es van, de szerintem hasonló a menürendszere mint a 60-asé.

1. A Pana felvevők menűjében be kell állítani, hogy akarod-e a gyorsmásolást használni. Csak ekkor engedi. Az engedélyezés után felvett videoknál már tudsz gyorsmásolást kérni. (Persze a felvett anyagnak el is kell férni a lemezen, ha pl SP módban vettél fel egy 140 perces műsort, akkor azt biztos nem lehet gyorsmásolással átmásolni, hanem újra kell tömöríteni, ami valóban megegyezik a felvétel hosszával.)
2. A lemezt lezárni úgy lehet, hogy amikor DVD módban van a készülék megnyomod a távirányítón a Function gombot és ott a Disc management-et választod, majd a Finalize menüpontot.

#212 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 11:40

Talán én is vásárolok egy asztali dvd-recordert...

Van egy minimális követelménylista, amit teljesíteni kell a jelöltnek. Vagyis:
- mindenképpen márkás készülek legyen
- HDD-s típust szeretnék
- sztereó tv-tunert tartalmazzon
- TBC-vel, képzajszűrőkkel legyen ellátva
- írja a "+"-os és "-"-os médiákat
- "+"-os lemezekre - itt főleg a DVD+R DL a lényeg - tudjon dvd-video módban írni

Nos ez utóbbi - számomra igen fontos - követelmény miatt vagyok gondban :confused:
Melyik az a cég, amelyik ilyen készülekeket gyárt? Panasonic, Pioneer kilőve - sajnos :reklamacio:

#213 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 11:47

Idézet: multibit - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 12:40

Talán én is vásárolok egy asztali dvd-recordert...

Van egy minimális követelménylista, amit teljesíteni kell a jelöltnek. Vagyis:
- mindenképpen márkás készülek legyen
- HDD-s típust szeretnék
- sztereó tv-tunert tartalmazzon
- TBC-vel, képzajszűrőkkel legyen ellátva
- írja a "+"-os és "-"-os médiákat
- "+"-os lemezekre - itt főleg a DVD+R DL a lényeg - tudjon dvd-video módban írni

Nos ez utóbbi - számomra igen fontos - követelmény miatt vagyok gondban :confused:
Melyik az a cég, amelyik ilyen készülekeket gyárt? Panasonic, Pioneer kilőve - sajnos :reklamacio:

A Pioneer legújabb típusai (540, 440) írnak +R/RW és +R DL lemezeket is (RAM-ot is). Azt nem tudom, hogy képes e a + lemezeket DVD-VIDEO módban megírni (állítólag igen).

#214 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 12:00

A pio 530-nél amikor kijelölöm kiirásra az anyagot akkor egyböl ott lehet kiválasztani a lezárást és a minöséget is persze mindenröl jól látható help-et ad a masina. Nem kell a menüt turni egy ilyen funkcióért ha akarom lezárom a lemezt ha akarom nem.
Szal szerintem tök egyszerüen kezelhetö. Nagyon jó az "online helpje" ami kikapcsolható.
Nem gondoltam volna, hogy a Pana ilyen körülményes.

Üdv.

#215 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 12:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 12:47

A Pioneer legújabb típusai (540, 440) írnak +R/RW és +R DL lemezeket is (RAM-ot is). Azt nem tudom, hogy képes e a + lemezeket DVD-VIDEO módban megírni (állítólag igen).

Ebben a hozzászólásodban írottak szerint nem...

#216 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 12:25

Idézet: multibit - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 13:18

Ebben a hozzászólásodban írottak szerint nem...

Ezt a kézikönyv átolvasása után írtam. Viszont AiRLAC vett egy 440-est és az alábbit írta:

"Akkor a 440-es DVD+RW lemezre biztosan DVD-VIDEO formátumban dolgozik, lévén tegnap írtam egy ilyen lemezt. (Ennyit a kézikönyvekről wink_2.gif , DVD+R lemezre a hétvégén kipróbálom még). Érdekes viszont, hogy nincs AUDIO_TS könyvtár, viszont van VIDEO_RM."

Éppen ezért írtam neked azt, hogy nem tudom de állítólag DVD-VIDEO módban írja.

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=4060850

#217 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 12:33

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 13:25

Ezt a kézikönyv átolvasása után írtam. Viszont AiRLAC vett egy 440-est és az alábbit írta:

"Akkor a 440-es DVD+RW lemezre biztosan DVD-VIDEO formátumban dolgozik, lévén tegnap írtam egy ilyen lemezt. (Ennyit a kézikönyvekről wink_2.gif , DVD+R lemezre a hétvégén kipróbálom még). Érdekes viszont, hogy nincs AUDIO_TS könyvtár, viszont van VIDEO_RM."

Éppen ezért írtam neked azt, hogy nem tudom de állítólag DVD-VIDEO módban írja.

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=4060850

Köszönöm, ez bíztató a jövőre nézve. :respect:
Akkor vásárláshoz vinnem kell egy DVD+R DL lemezt; kipróbálni a készülékkel; ha dvd-video módú, akkor örülni; majd a tesztlemezt a kuka felé írányítani :)

#218 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 12:36

Idézet: multibit - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 13:33

Köszönöm, ez bíztató a jövőre nézve. :respect:
Akkor vásárláshoz vinnem kell egy DVD+R DL lemezt; kipróbálni a készülékkel; ha dvd-video módú, akkor örülni; majd a tesztlemezt a kuka felé írányítani :)

Esetleg a Basys-t érdemes lenne felhívni és ott megkérdezni.

BaSys Multimédia Kft.
  2040 - Budaörs
  Építők útja 2-4.
  e-mail: basys@mail.basys.hu
Telefon, fax:
  Tel.: 06- 23-415-541, 415-637, 416-107, 415-662
  Fax.: 06-23-415-182
Termékfelelős, Pioneer Audio/Házimozi:
        Kerényi Krisztián
        114. mellék
        kerenyi.krisztian@mail.basys.hu

Szerkesztette: wpepi 2006. 05. 24. 12:44 -kor

#219 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 13:10

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 13:36

Esetleg a Basys-t érdemes lenne felhívni és ott megkérdezni.

BaSys Multimédia Kft.
  2040 - Budaörs
  Építők útja 2-4.
  e-mail: basys@mail.basys.hu
Telefon, fax:
  Tel.: 06- 23-415-541, 415-637, 416-107, 415-662
  Fax.: 06-23-415-182
Termékfelelős, Pioneer Audio/Házimozi:
        Kerényi Krisztián
        114. mellék
        kerenyi.krisztian@mail.basys.hu

Köszönöm a "fullos" infót!  :respect:

#220 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 16:44

Idézet

1. A Pana felvevők menűjében be kell állítani, hogy akarod-e a gyorsmásolást használni. Csak ekkor engedi. Az engedélyezés után felvett videoknál már tudsz gyorsmásolást kérni.

Köszi szépen. Az gáz, mert lassan tele a tulaj vinyója filmekkel, és mindet így rögzítette.  :omg:
Bár még mindíg nem értem, hogy mi köze van a tömörítési aránynak ahhoz, hogy milyen sebességgel írja ki a lemzre?

Idézet

(Persze a felvett anyagnak el is kell férni a lemezen, ha pl SP módban vettél fel egy 140 perces műsort, akkor azt biztos nem lehet gyorsmásolással átmásolni, hanem újra kell tömöríteni, ami valóban megegyezik a felvétel hosszával.)

Nem tudom miként lehet megnézni utólag, hogy milyen módban lettek rögzítve? A probléma az egyébként, hogy minden anyagot (függetlenül a méretétől) egy egész lemezre kell kiírni, ha igaz amit írsz, akkor mindenképpen 140 perc lesz az összes írás az átkódolás miatt?
(Ráadásul szerkesztés nélküli cuccok elől-hátúl 5-10 perc reklámmal ...  :rolleyes: )

Idézet

2. A lemezt lezárni úgy lehet, hogy amikor DVD módban van a készülék megnyomod a távirányítón a Function gombot és ott a Disc management-et választod, majd a Finalize menüpontot.

Ezt is köszönöm, bár nem értem miért nem kérdez rá alapból az írás végén?  :think:

Szerkesztette: Inquisitor 2006. 05. 24. 16:46 -kor

.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.