HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 28. 11:08

Idézet: Steveke - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 12:02

oksa csak annyi baj van hogy nem Pesti vagyok hanem BAZ megyei  :) ( Lehet Muttert felküldöm a monitort is ő hozta Pestről  :Đ )

Ugyanott:

Idézet

Termékeinket az egész ország területén házhozszállítjuk. Akciónk keretén belül bruttó 30.000Ft felett minden terméknek a kiszállítása ingyenes 30kg súlyhatárig.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#282 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 11:12

THX h. szóltál  :respect: még az ősökkel megdumálom  :)

Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget  :)
Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#283 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 11:31

Azert olyan divx/xvid tamogatast ne varj tole, mint egy csak divx lejatszotol...

Megeszi a dvx/xvid -et is, feliratokkal sem volt gondom, es eddig mindnt elkezdett lejatszani csak valamit akadozva, vagy kockasan... (divx/xvid -ek felet jatsza frankon kb...)

#284 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 11:43

Divx/xvid-re kell venni egy moddolt Xbox-ot XBMC-vel... nincs tobbet szivas a feliratokkal, egyebekkel... haloba kotve a szabvanyos windows-os megosztasokbol is lejatsza a filmeket.

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 06. 28. 11:50 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#285 Felhasználó inaktív   Steveke 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 11:47

Idézet: Vertigo - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 12:31

Azert olyan divx/xvid tamogatast ne varj tole, mint egy csak divx lejatszotol...

Miért???

a csak divx-es asztali DVD író az xvid-et lejátsza???

Lehet az lesz gép összeköt TV-vel és veszek egy divx-et nem tudó lejátszó DVD írót

Szerkesztette: Steveke 2006. 06. 28. 11:49 -kor

Alaplap: Asus A8N-E Processzor: AMD Athlon64 3200+ Venice Memória: Kingston 2x512MB Merevlemezek: Samsung 120 GB + 160 GB Videókártya: Gigabyte 6800GS Monitor: Samsung SyncMaster 930BF Ház: CoolerMaster Centurion 5 Egér: Logitech Mx510 Billentyűzet: EzKey Ez-8000

#286 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 09:19

Idézet: Steveke - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 12:47

Miért???

Lehet az lesz gép összeköt TV-vel és veszek egy divx-et nem tudó lejátszó DVD írót

Eddig mindenfele nem HD divx/xvid allomanyt megevett, vagy is lejatszott, de csak kb. feluket jol... (egy mezei, rendszeres  firmware frissitesu divx lejatszonal ez azert nem 50%, hanem 60-80%), de vsz. idovel ez az arany javul (feltehetoen jonnek ki ujabb fw -k)...

#287 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 09:46

Idézet: Steveke - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 12:47

Miért???

Általában lejátsza az XVID-et is kivéve ált. a Sony-k, amik nem.

Azért a PC összeköt TV-vel elég macerás egy dolog + állandó PC bekapcsolás, engem zavart.

Már pár napja mondtam, hogy "normális márkás" DiVX-et, XVID-et tudó, HDD-s felvevőt nem fogsz találni nagyon a keretből.

Amúgy én nagy gagyi-márka párti vagyok  :Đ 

2db 160 gigás HDD-s készülék is kijönne ennyi pénzből (100 rugó), ha az egyik tönkremegy, jöhet a másik. :)

Átlagos (!) tévén, aki azt mondja meglátja a különbséget két készülék SP vagy HQ módja között az megérdemli a drágábbat :) (pl. 55-63 centis CRT)

Szerkesztette: Kory 2006. 07. 03. 09:47 -kor

#288 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 10:14

Idézet: Kory - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 10:46

Amúgy én nagy gagyi-márka párti vagyok  :Đ 

2db 160 gigás HDD-s készülék is kijönne ennyi pénzből (100 rugó), ha az egyik tönkremegy, jöhet a másik. :)

Átlagos (!) tévén, aki azt mondja meglátja a különbséget két készülék SP vagy HQ módja között az megérdemli a drágábbat :) (pl. 55-63 centis CRT)

Ami a gagyi és a nem gagyi között igen nagy különbség az tömörítés előtti előfeldolgozás és maga az MPEG2 tömörítés. Ezek pedig szemmel láthatóak is (persze csak az veszi észre aki beállt a tömörítési hibák keresésére azaz aki tudatosan keresi a hibákat és tudja is, hogy mit keressen az észre is fogja venni  :D  )

Javaslom pld.  egy Pioneer, Panasonic készülék által készített felvétel összevetését egy gagyi kategóriába tartozó készülékkel rögzítettel. Ha tudod, hogy mit és hol keress akkor azonnal kiszúrhatóak a hibák. Amit figyelni kell pld. a gyors mozgások, kontúrok, összetett tartalom és itt igencsak kivehető az MPEG2 processzor valósidejű tömörítésének minősége (mind a miniDV kamerák esetében is ahol a rögzítés minősége nem csak az optikán meg a CCD-n múlik hanem a DV processzoron is). De a tömörítés előtti előfeldolgozás milyensége is kiszúrható hiszen a kiváló MPEG2-höz elengedhetetlen a kiváló előfeldolgozás.

Szerk:

Ez olyan mint a software-es MPEG2 tömörítők közti különbségek. Itt is szemmel igen gyorsan kiszúrhatóak a hibák  :D

Idézet

Nem az SP és a HQ közti különbséget kell nézni hanem az eredeti és a tömörített anyag közti minőségromlás mértékét. Az SP meg a HQ között meg eleve van különbség (nem is kicsi) hiszen az SP átlag bitrátája 4500Kbps körül van míg a HQ az 9800Kbps. A 4500Kbps és a 9800Kbps között meg igenis van szemmel látható különbség ha összetett képet nézel (főleg ha van kameramozgás)
De ha túl zajos a forrás (pld. régi VHS felvétel) akkor minél kisebb a bitráta annál jobban kivehető a digitális zaj azaz a hártyásodás, kockásodás és egy ilyen esetben már azonnal látható is a különbség SP és HQ között.

Szerkesztette: wpepi 2006. 07. 03. 10:37 -kor

#289 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 11:22

Hoppá. Most látom, hogy a hozzászólásom végén rosszul olvastam Kory által írt SP, HQ módot mert nem "és" hanem "vagy" és két készülék között  :omg: 
De ettől még van látható különbség a gagyi és nem gagyi között mely látható mezei 55-63cm-es CRT-n :)

#290 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 03. 12:09

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 12:22

Hoppá. Most látom, hogy a hozzászólásom végén rosszul olvastam Kory által írt SP, HQ módot mert nem "és" hanem "vagy" és két készülék között  :omg: 
De ettől még van látható különbség a gagyi és nem gagyi között mely látható mezei 55-63cm-es CRT-n :)

Igen, így értettem.

Amúgy tisztában vagyok vele mit kell nézni (mozgások, kockásodás, hirtelen fényváltásokkor kockásodás), illetve hogy bitrátában mi a különbség a két /vagy több mód között.

Én ezeket a hibákat sima kábeles TV-adásokban is (élő) látom 55 cm-es tévén is ha kell.

Ebből kiindulva ilyen sz*r minőségű és agyontömörített adásokhoz "feleslegesnek" tűnik nekem egy átlag tévéhez egy 100 ezres rögzítő.

Nyilván más kérdés, ha dv-forrásból rögzítesz, de én még ott se nagyon látok különbséget, meg a kamerás felvételek amúgy is HQ-ba mennek minden asztali felvevővel alapból, 60 perc rözítési idő úgyis elég egy kazira.

A 100 ezres rögzítő kategória amúgy is csalóka, egyrészt a tévéadásokra szerintem -ahogy már írtam -hót fölösleges, másrészt ezeken lehet a legnagyobbat bukni anyagilag.

Ami ma 100 rugó 6 hónap múlva 70 ezer lesz.

A " kezeim között " van egy gagyi csak író, nem HDD-s (márka lényegtelen), 30 ezer Ft volt, ír mínuszt, pluszt, +-RW-t, van rajta DV-in, és még external USB is, és 2 scart + DivX képesség.

A kijelzője és a menüje elég fura, meg a távirányító gagyi, és 8-10 másodpercbe tellik sajna egy lemez felismerése.
HQ-ban 9000 kbit-el rögzít pontosan.

HI8-as kameraszalagot átvéve HQ-ban 63 centis tévén nem látok különbséget a Kamera és az elkészült DVD között.

Nem mondom hogy ilyet kell venni - sőt nem is ajánlom, de ez is már kezd olyan lenni mint a HIFI topic, hogy ha 10 ezer ft-os kábel helyett 50 ezreset veszek, akkor ennyit és ennyit nyerek.

Sajnos ez a technolóiga már kifutóban van vagy legalábbis 1-2 év múlva biztos az lesz, hiába itt a "balkánon" menő most, de 100 ezret egy felvevő se ér - privát célokra.

Nem hinném hogy ordító különbség van a 100 ezres felvevő HQ-ja, és e között, a többi mód mondjuk engem nem érdekel :) - Bár kétségtelen hogy a rosszabb módok esetében jobb egy jó lejátszó + üzembiztonság, tartósság (?).

Szerkesztette: Kory 2006. 07. 03. 12:16 -kor

#291 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 13:16

Idézet: Kory - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 13:09

Igen, így értettem.
.............

Akkor pár érv.  :)
A nem gagyi készülékkel rögzített anyag sorfelbontása valóban eléri sőt az esetek többségében túl is megy a DVD szabványon. A gyagyi készülékek többsége éppen eléri az 500-as sorfelbontást.
A gagyi készülékekben lévő alkatrészek minősége nem éppen sorolható a top kategóriába ami azért gond mert pld. a kiváló előszűrések (még analóg oldalon) csak kiváló alkatrészekkel oldhatóak meg.

A TV adással kapcsolatban ha korrekt a szolgáltató akkor jó a minőség is. De a nem gagyi készülékekben tuner szinten is elérhető szokott lenni egy rakás képjavító áramkör ami azt eredményezi, hogy az MPEG jobb, markánsabb lesz mint az ami még analóg oldalon van.

Idézet

HI8-as kameraszalagot átvéve HQ-ban 63 centis tévén nem látok különbséget a Kamera és az elkészült DVD között.

Ha pld. megnézed a Pioneer felvevőit akkor már SP módban is kiváló eredményt kapsz hála a készülékbe épített kiváló előfeldolgozó áramköröknek, TBC-nek, 3D zajszűrésnek és persze a kiváló MPEG2 processzornak mely igen hatékonyan dolgozik. Szóval pld. egy Pioneer, Panasonic készülék esetében már SP-ben megkapod azt a minőséget amit a gagyival HQ-ban. (a Pioneer felvevőknél ráadásul 32 felvételi fokozat van)

Idézet

Nyilván más kérdés, ha dv-forrásból rögzítesz, de én még ott se nagyon látok különbséget

Egy asztali felvevőnek a legnagyobb kihívás az analóg rögzítésű videó (S-VHS, VHS, Hi8). Ezeknél is a régi , viseltesebb felvételek, LP-ben rögzített anyagok, stb. azok melyek kihozzák a felvevők gyengeségeit.
A gagyi készülékek többsége pont itt hasal el mert nem képesek olyan mérvű minőségjavításra ami az elfogadható végeredményhez kell.

Idézet

Ami ma 100 rugó 6 hónap múlva 70 ezer lesz.

Egyrészt ez természetes hiszen egy gyorsan fejlődő világban élünk másrészt viszont a DVD rögzítés még nem érte el a felnőtt korát. Ne felejtsd el, hogy ez a technika elérhető közelségbe nem egészen 2 éve van csak és még nem egészen kiforrott ezért van az, hogy 6 hónap múlva jön egy fejlettebb típus mely a régiek árát lenyomja. Lásd a TV készülékek robbanásszerű változását ahogy napról napra hal el a CRT kereskedelme és tör be az LCD, Plazma mely ára folyamatosan csökken. A DVD felvevők árának ilyen gyors ütemű csökkenése is megáll majd akkor amikor végleg eltűnik a VHS videomagnó és a helyét 100%-ban átveszi a digitális rögzítés.
Az aki most vásárol felvevőt annak tisztában kell lennie a gyors értékcsökkenéssel (pld. 2010 után már analóg sugárzás sem lesz ami azt jelenti, hogy a mai analóg tuneres készülékeket kenhetjük a hajunkra).

Idézet

Sajnos ez a technolóiga már kifutóban van vagy legalábbis 1-2 év múlva biztos az lesz, hiába itt a "balkánon" menő most, de 100 ezret egy felvevő se ér - privát célokra.

A technológia nincs kifutóban. Ellenkezőleg. Csak most kezd felnőni. Már a nyakunkon a nagyobb felbontás, a nagyobb tárolókapacitás mely további lehetőségeket biztosít a gyártóknak. Szó sincs arról, hogy bármi is elavult volna. Fejlődik, javul a digitális technológia. Tudomásul kell venni, hogy ez egy gyorsan fejlődő technológia mely azt eredményezi, hogy a ma kapható eszközök 2-3 év múlva már nem lesznek korszerűnek mondhatóak.

Idézet

Nem hinném hogy ordító különbség van a 100 ezres felvevő HQ-ja, és e között, a többi mód mondjuk engem nem érdekel :)

Pusztán annyi a különbség, hogy a komolyabb készülékek már SP-ben is képesek azt a képminőséget nyújtani mint a gagyik HQ-ban  :D

#292 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 13:30

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 14:16

Akkor pár érv.  :)
A nem gagyi készülékkel rögzített anyag sorfelbontása valóban eléri sőt az esetek többségében túl is megy a DVD szabványon. A gyagyi készülékek többsége éppen eléri az 500-as sorfelbontást.
A gagyi készülékekben lévő alkatrészek minősége nem éppen sorolható a top kategóriába ami azért gond mert pld. a kiváló előszűrések (még analóg oldalon) csak kiváló alkatrészekkel oldhatóak meg.
A TV adással kapcsolatban ha korrekt a szolgáltató akkor jó a minőség is. De a nem gagyi készülékekben tuner szinten is elérhető szokott lenni egy rakás képjavító áramkör ami azt eredményezi, hogy az MPEG jobb, markánsabb lesz mint az ami még analóg oldalon van.
Ha pld. megnézed a Pioneer felvevőit akkor már SP módban is kiváló eredményt kapsz hála a készülékbe épített kiváló előfeldolgozó áramköröknek, TBC-nek, 3D zajszűrésnek és persze a kiváló MPEG2 processzornak mely igen hatékonyan dolgozik. Szóval pld. egy Pioneer, Panasonic készülék esetében már SP-ben megkapod azt a minőséget amit a gagyival HQ-ban. (a Pioneer felvevőknél ráadásul 32 felvételi fokozat van)
Egy asztali felvevőnek a legnagyobb kihívás az analóg rögzítésű videó (S-VHS, VHS, Hi8). Ezeknél is a régi , viseltesebb felvételek, LP-ben rögzített anyagok, stb. azok melyek kihozzák a felvevők gyengeségeit.
A gagyi készülékek többsége pont itt hasal el mert nem képesek olyan mérvű minőségjavításra ami az elfogadható végeredményhez kell.
Egyrészt ez természetes hiszen egy gyorsan fejlődő világban élünk másrészt viszont a DVD rögzítés még nem érte el a felnőtt korát. Ne felejtsd el, hogy ez a technika elérhető közelségbe nem egészen 2 éve van csak és még nem egészen kiforrott ezért van az, hogy 6 hónap múlva jön egy fejlettebb típus mely a régiek árát lenyomja. Lásd a TV készülékek robbanásszerű változását ahogy napról napra hal el a CRT kereskedelme és tör be az LCD, Plazma mely ára folyamatosan csökken. A DVD felvevők árának ilyen gyors ütemű csökkenése is megáll majd akkor amikor végleg eltűnik a VHS videomagnó és a helyét 100%-ban átveszi a digitális rögzítés.
Az aki most vásárol felvevőt annak tisztában kell lennie a gyors értékcsökkenéssel (pld. 2010 után már analóg sugárzás sem lesz ami azt jelenti, hogy a mai analóg tuneres készülékeket kenhetjük a hajunkra).
A technológia nincs kifutóban. Ellenkezőleg. Csak most kezd felnőni. Már a nyakunkon a nagyobb felbontás, a nagyobb tárolókapacitás mely további lehetőségeket biztosít a gyártóknak. Szó sincs arról, hogy bármi is elavult volna. Fejlődik, javul a digitális technológia. Tudomásul kell venni, hogy ez egy gyorsan fejlődő technológia mely azt eredményezi, hogy a ma kapható eszközök 2-3 év múlva már nem lesznek korszerűnek mondhatóak.
Pusztán annyi a különbség, hogy a komolyabb készülékek már SP-ben is képesek azt a képminőséget nyújtani mint a gagyik HQ-ban  :D

Ezzel egyetértek, a tunerek között valóban lehet különbség, +analóg oldali szűrések.

Viszont itt talán viszonylag korrekt a szolgáltató (nem UPC, nem DIGI, stb, hanem más kábeles), mégis van 1-2 adó ami alapból kockásodik néha, azt viszont nem értem egyáltalán hogyan javítana ezen bármiféle felvevő.  :)  :think:

Nos, HI8-as kamera esetén nem hasalt el a felvevő, s mint írtam, engem csak a HQ mód érdekel :)

LP-s felvételű VHS kazettáról valóban nem rögzítettem még vele, bár szerintem nem lenne gond, "6 fejes" sztereó videóm van, 3 éves, előtte meg nem volt LP képes videóm, nagyon régi kazettám így nincs ilyen felvételből.

Lehet, hogy te kihasználod a PIO 32 szintű felvételi fokozatát, nekem inkább ilyen sznob népámításnak tűnik :D

Ja, csak ahogy fejlődik, az azt eredményezi, hogy kidobhatod a régi cuccokat, mert csak így éri meg nekik a "fejlődés".

Lásd 100 ezres nagyságrendű felvevők csak analóg tunerrel.

Zárszóban a lényeg. :)

Én senkit nem beszélek le egy tényleg jó íróról, és főleg nem rá egy "gagyira", ezeket csak gondoltam elmondom.

Szerkesztette: Kory 2006. 07. 03. 13:33 -kor

#293 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 13:41

Ertelmezzetek kerlek a komolyabb es a gagyibb fogalmat... gyartokkal, tipusokkal ha lehet.

Mert most peldaul van a Saturnban 70e forintert Samsung HR720-as (80GB) ami ha jol szamolom 30e forintal olcsobb mint a Pio H440-es... a Samsung gagyi peldaul? Mivel tud kevesebbet?

Koszi,
Samott

#294 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 14:00

Idézet: Kory - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 14:30

Lehet, hogy te kihasználod a PIO 32 szintű felvételi fokozatát, nekem inkább ilyen sznob népámításnak tűnik :D

Ha egyszer a közelébe kerülsz egy Pioneer felvevőnek akkor megérted, hogy miért is jó az, hogy rendelkezésre áll 32 felvételi fokozat. Addig is elárulom, hogy arra kell, hogy a felvétel hosszához tudd igazítani a bitrátát azaz akkora bitrátával rögzíts amekkora az adott hosszban kitölti a lemez teljes kapacitását. pld. ha a rögzítendő műsor 93 perc akkor a hozzá legközelebb eső 95 perces rögzítési módot választom és így eleve nagyobb lesz a felvételi bitráta (95 perc kitölti a teljes lemezt). Ez azért jó az alapmódokhoz képest mert így a felvétel hosszához képest rugalmasan emelhetem vagy éppenséggel csökkenthetem a bitrátát úgy, hogy az rögzítendő anyag lehetőleg a teljes lemezt kitöltse.

Idézet

nekem inkább ilyen sznob népámításnak tűnik

Ha megnézed az így rögzített anyagok minőségét és elemzed a bitrátát akkor már nem fog se népámításnak se sznobizmusnak tűnni. :D

#295 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 03. 14:11

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 15:00

Ha egyszer a közelébe kerülsz egy Pioneer felvevőnek akkor megérted, hogy miért is jó az, hogy rendelkezésre áll 32 felvételi fokozat. Addig is elárulom, hogy arra kell, hogy a felvétel hosszához tudd igazítani a bitrátát azaz akkora bitrátával rögzíts amekkora az adott hosszban kitölti a lemez teljes kapacitását. pld. ha a rögzítendő műsor 93 perc akkor a hozzá legközelebb eső 95 perces rögzítési módot választom és így eleve nagyobb lesz a felvételi bitráta (95 perc kitölti a teljes lemezt). Ez azért jó az alapmódokhoz képest mert így a felvétel hosszához képest rugalmasan emelhetem vagy éppenséggel csökkenthetem a bitrátát úgy, hogy az rögzítendő anyag lehetőleg a teljes lemezt kitöltse.
Ha megnézed az így rögzített anyagok minőségét és elemzed a bitrátát akkor már nem fog se népámításnak se sznobizmusnak tűnni. :D

Köszi az infót!

#296 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 14:12

Idézet: Samott - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 14:41

Ertelmezzetek kerlek a komolyabb es a gagyibb fogalmat... gyartokkal, tipusokkal ha lehet.

Mert most peldaul van a Saturnban 70e forintert Samsung HR720-as (80GB) ami ha jol szamolom 30e forintal olcsobb mint a Pio H440-es... a Samsung gagyi peldaul? Mivel tud kevesebbet?

Koszi,
Samott

Nálam az nem gagyi.

Nálam pl. gagyi az e:max 160 gigás divx-et tudó felvevő 49.900 ft-ért. :) Igaz ezen nincs DV-in, de gagyi még a nem HDD-s 29.990 ft-os sima divx-et tudó felvevő is. (márkák változhatnak itt)

Szerkesztette: Kory 2006. 07. 03. 14:13 -kor

#297 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 14:21

Idézet: Samott - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 14:41

Koszi,
Samott

Amiért a Pioneer 440 jobb: van benne TBC (időalap korrektor), 108MHz a D/A, tartalmaz paraméterezhető képjavító áramköröket a rögzítésnél és lejátszásnál egyaránt (Picture Creation), lehetőség van disc backup-ra (ISO-ba nyomja HDD-re ahonnan bármikor visszaírható lemezre), rögzít DVD+R/RW és DVD+R DL lemezre is (és persze RAM-ra is), tud 32 felvételi fokozatot, stb.

Én a helyedbe biztos, hogy Pioneer 440 mellet döntenék  :)

Szerkesztette: wpepi 2006. 07. 03. 14:23 -kor

#298 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 14:26

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 15:21

Amiért a Pioneer 440 jobb: van benne TBC (időalap korrektor), 108MHz a D/A, tartalmaz paraméterezhető képjavító áramköröket a rögzítésnél és lejátszásnál egyaránt (Picture Creation), lehetőség van disc backup-ra (ISO-ba nyomja HDD-re ahonnan bármikor visszaírható lemezre), rögzít DVD+R/RW és DVD+R DL lemezre is (és persze RAM-ra is), stb,

Ok, kicsit konkretabban: van erezheto kulonbseg a ket eszkoz kozt, ha az a cel hogy a tul keson kezdodo filmeket felvegyem, megnezzem egy 55-63 cm-es TV-n? Ha arra kell, hogy a discovery channelrol maximum egy oras epizodokat rogzitsen es azokat szukseg eseten ujrairhato dvd-n kimasoljam es azokbol 1 ora / 700 MB-os divxeket gyartsak?

Samott

#299 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 14:31

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 15:21

Én a helyedbe biztos, hogy Pioneer 440 mellet döntenék  :)

Nagyon piszkalja a csoromet az a +30 rugo... raadasul 110-ert mar 160-as is van piobol(sot panabol 100 korul van 160-as)...

Samott

Szerkesztette: Samott 2006. 07. 03. 14:32 -kor

#300 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 14:33

Idézet: Samott - Dátum: 2006. júl. 3., hétfő - 15:26

Ok, kicsit konkretabban: van erezheto kulonbseg a ket eszkoz kozt, ha az a cel hogy a tul keson kezdodo filmeket felvegyem, megnezzem egy 55-63 cm-es TV-n? Ha arra kell, hogy a discovery channelrol maximum egy oras epizodokat rogzitsen es azokat szukseg eseten ujrairhato dvd-n kimasoljam es azokbol 1 ora / 700 MB-os divxeket gyartsak?

Samott

A fentiek nem voltak egyértelműek?  :think:  Minden olyat tartalmaz a Pioneer ami a kiváló MPEG2-höz kell.

Persze ha csak DIVX a cél akkor szerintem túl jó lesz neked a Pioneer  :)  Ha csak erre kell akkor olyan is jó mint ami Kory-nak van. Ha viszont fontos a minőség azaz MPEG2 akkor a Pioneer jobban megéri azt a +30.000Ft-ot.  Ne csak a TV képméretét vedd figyelembe hanem azt, hogy később ezeket a lemezek jobb technikával  (nagyobb TV-n, jó asztalival) lejátszva kiváló képet kaphatsz.

Szerk:

Szerintem nézz körül mert Pioneer DVR-440 van 100.000Ft alatt is.

Szerkesztette: wpepi 2006. 07. 03. 14:37 -kor

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.