Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg?
Elküldve: 2006. 07. 08. 10:18
De a jóminőségű egész képes mozgás is ilyet tud eredményezni. Az XP mód erre kevés.
A távvezérlővel ugyanaz a bajunk, csak én eddig a Pioneertől a kellemes jól használható felsőkategóriás távvezérlőket szoktam meg. Talán eért sokkal érzékenyebben érint.
Elküldve: 2006. 07. 08. 13:29
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 6., csütörtök - 22:40
Értem, hogy mi az oka, viszont az nem tiszta, hogy ezen hogy javíthat egy felvevő?
Szűk sávszélből hogy' csinál jó felvételt?
Elküldve: 2006. 07. 08. 20:38
Idézet: rszp - Dátum: 2006. júl. 8., szombat - 11:18
De a jóminőségű egész képes mozgás is ilyet tud eredményezni. Az XP mód erre kevés.
A távvezérlővel ugyanaz a bajunk, csak én eddig a Pioneertől a kellemes jól használható felsőkategóriás távvezérlőket szoktam meg. Talán eért sokkal érzékenyebben érint.
Mondom, hogy olvasgass egy kicsit az MPEG2 tömörítés mikéntjéről.
Szó sincs semmilyen videoprocesszort megterhelő nagymennyiségű adatról meg digitális szétmaszatolásról. Teljesen másról van szó.
A blokkosodásnak, hártyásodásnak az egyik oka az amikor a kép összetettségéhez képest túl alacsony a bitráta. A másik ok a zaj jelenléte miatti nem megfelelő képelemzés okozta tömörítési hiba. És ami a legtöbb esetben blokkosodást okoz az amikor nem korrekt az MPEG2 encoder-ben alkalmazott képelemzés. Ez főleg nagyon részletdús kép esetén ill. gyors mozgáskor okoz blokkosodást. pld. a software-es tömörítők közül a közkedvelt CCE (Cinema Craft MPEG Encoder) pont a nagyon részletdús képeknél ill. gyors mozgásnál hasal el mivel egy kicsit elnagyoltan dogozik. Alapesetben a CCE egy igen jó és főleg gyors encoder csak éppen amikor pld. a háttérben cserepes háztető, rácsozott ablakok, stb. van és mozog a kamera igencsak látszik az elnagyolt képelemzés okozta hiba.
Mint ahogy azt már említettem a DVD maximumon történő tömörítés melyet a felvevőknél XP, FINE, stb. nevekkel illetnek nem ad okot semmilyen blokkosodásra. Blokkosodni a fent említett okok miatt szokott az MPEG.
Szerkesztette: wpepi 2006. 07. 08. 20:38 -kor
Elküldve: 2006. 07. 08. 20:39
Idézet: Kory - Dátum: 2006. júl. 8., szombat - 14:29
Szűk sávszélből hogy' csinál jó felvételt?
Abban az esetben ha egy kicsit elmosod a képet akkor kevésbé lesz látható a blokkosodás.

A felvevőkben lévő tömörítő processzor is ilyesmit végez akkor ha szükséges.
Elküldve: 2006. 07. 08. 21:10
Kipróbáltam.
Szerkesztette: rszp 2006. 07. 08. 21:11 -kor
Elküldve: 2006. 07. 09. 07:48
Pedig legtobbet a cool -rol veszek fol, ami nem a legjobb kepminosegu csatornak koze tartozik.
Taviranyitoval kapcsolatban, TV -hez egy olyan kis varazspalcam van, ami elvileg 6 eszkozt tud vezerelni (nem tanithatno, hanem van egy kis tablazat hozza), de hiaba probaltam mindenfele pioneer kodot hozza, nem akarja vezerelni

ASUS iZ77, i7, Noctua C14, Corsair 16GB, GTX 660Ti, 26"+60" LCD, Intel320 SSD+Hitachi HDDs, Corsair 650W, X-Fi, Z-5500...
Elküldve: 2006. 07. 10. 21:44
Link
Nekem egy 525-ös van.
Az antenna alosztóktól, meg nem kell csodát várni 3db csökkenés az felezést jelent a jelszintben.
Egy 4-es elosztó ha ideális(nincs vesztesége) negyedeli a bemenö jelet.De mivel nem ideális ezért még kevesebb nyerhetö ki belöle. Persze ha jól gondolom itt passziv eszközökröl van szó.
Nálam is az a baj, hogy gyenge(kevés) a bejövö jelszint(szomszéddal osztozunk

Ja amugy Pio530-om van.
Én ugy tudom, hogy az 530-as két menetben kódol. Az elsö menetet rögzitéskor a másodikat , pedig lemezre másoláskor csinálja és nézéskor(röptében)
Ezt egy demo animációban láttam decemberben a Pio honlapján, amikor az 530 után kutakodtam, itt derült ki az is, hogy csak 10bites a DAC. wpepi-vel volt akkor erröl egy vitánk.
Üdv.
Szerkesztette: pet 2006. 07. 10. 21:46 -kor
Elküldve: 2006. 07. 10. 21:59
DVR-530 10bit/54MHz
A DVD 8-10bit között van lemeztől függően.
Szerkesztette: rszp 2006. 07. 10. 22:00 -kor
Elküldve: 2006. 07. 13. 20:39
Köszi a sok okosságot!

Azt meg tudnád mondani, h mi az oka a következőnek? TV-ből, videókamerából felvett anyagokon, XP-ben vagy XP+, MN32-ben is, gyorsabb mozgásnál rácsosodást tapasztalok. A CRT-s TV visszanézve persze nem látszik, ott olyannak tűnik a felvétel, mint az eredeti

Lehet ez ellen tenni valamit?
Elküldve: 2006. 07. 13. 20:55
Idézet: la_tinca - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 21:39
Köszi a sok okosságot!

Azt meg tudnád mondani, h mi az oka a következőnek? TV-ből, videókamerából felvett anyagokon, XP-ben vagy XP+, MN32-ben is, gyorsabb mozgásnál rácsosodást tapasztalok. A CRT-s TV visszanézve persze nem látszik, ott olyannak tűnik a felvétel, mint az eredeti

Lehet ez ellen tenni valamit?
Ennek az oka a váltottsoros azaz az interlace MPEG2 feldolgozás. A csíkok amiket látsz a félképek közti időkülönbség miatt keletkeznek amikor progressive megjelenítőn nézel váltottsoros videót. Ez természetes jelenség és azért nem látható a CRT TV-n mert az váltottsoros megjelenítést használ. Ahhoz, hogy ne legyenek csíkok az LCD monitoron deinterlace-elni kell a videót. Ezt megoldja a PC ha DVD lejátszó programot használsz (PowerDVD, WinDVD, stb.). Amennyiben az LCD megjelenítő nem a PC-re van kötve akkor csak úgy tudod eltüntetni a csíkokat ha progressive átalakításra képes DVD lejátszót használsz és az LCD-t a készülék progressive kimentére kötöd. A másik megoldás az, hogy veszel egy LCD TV-t és azzal nézed mert azokban van deinterlace processzor és a csíkok nem lesznek láthatóak.
Elküldve: 2006. 07. 13. 21:26
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 20:55
....
Ezer köszönet! Igazán rájöhettem volna...
Rohannék kipróbálni, de éppen végképp kipurcant a TV-m. Most jöhet a vételének gondja.
Elküldve: 2006. 07. 14. 00:49
Elküldve: 2006. 07. 18. 13:46
Idézet: byr - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 9:30
Minap vettem végül egy Panasonic DMR EH55-ös (asszem ez a típusa) DVD felvevőt, 160Gb-os HDD-vel

Amit eddig tudtam tesztelni nagyon tetszett.. Egy dolog ami nem tetszik annyira, hogy DVD+RW-ről nem akart DivX-et lejátszani. A kézikönyve szerint csak DVD-R, CD-R/RW-ről játszik le DivX-et. Ennek ellenére ma reggel bedobtam egy DVD+R lemezt, és simán játszotta róla a 1,5Gb-os AC3-as 5.1-es hangú filmet

Ha valakinek van ilyen esetleg nem tudja, hogy DVD-RW-ről sem játszik le DivX-et? Semmilyen DVD RW lemezről? Vagy esetleg DVD-RAM-ról?
A kézikönyv szerint DVD-RAM-ról lejátszik képeket (jpeg), ennek ellenére azt sem tette. De majd még tesztelem a cuccost. De ha valaki ismeri ezt a lejátszót, írhatna pontos adatokat, mert asszem -RW-s lemezem nincs, a RAM-ról meg le kéne törölni mindent, hogy tesztelni tudjam, ami nem vidám...
Segítséget előre is köszönöm!
Üdv: byr
SZIA BYR!
Bocs, hogy zavarlak, de a segítségedet kérném!
Remélem tényleg Pana DMR EH 55 -ős asztali dvd íród van!

Mert abban kellene segítened, hogy elmagyaráznád gyógyegér képzésben az adott típussal, való DVD készítés !

Fönököm vette ezt a típust, és hiába tanuálmányozza a leírást mégse tudd DVD-t írni.
Álítólag nem lehet egy az egyben dvd-t írni a TVből jövő adást DVD-R és DVD-RWre. :o
Kérlek segíts!
Hogy kell TVről DVDre írni! Illetve a HDDről DVDre ! Pár lépcsőben levezetnéd nekünk! :confused:
cs2004@freemail.hu
Köszi Corvinc!

Elküldve: 2006. 07. 20. 14:13
Tudjatok mi a legundoritobb az egeszben? Hogy gyakorlatilag egy het mulva eletbe is lephet a rendszer...

Samott
Elküldve: 2006. 07. 20. 20:31
Idézet: corvinc - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 14:46
Bocs, hogy zavarlak, de a segítségedet kérném!
Remélem tényleg Pana DMR EH 55 -ős asztali dvd íród van!

Mert abban kellene segítened, hogy elmagyaráznád gyógyegér képzésben az adott típussal, való DVD készítés !

Fönököm vette ezt a típust, és hiába tanuálmányozza a leírást mégse tudd DVD-t írni.
Álítólag nem lehet egy az egyben dvd-t írni a TVből jövő adást DVD-R és DVD-RWre. :o
Kérlek segíts!
Hogy kell TVről DVDre írni! Illetve a HDDről DVDre ! Pár lépcsőben levezetnéd nekünk! :confused:
cs2004@freemail.hu
Köszi Corvinc!

Magyar nyelvu leirast nem kaptal hozza? Az eleg szajbaragos szerintem.. Oda van irva egyes lepes, kettes lepes stb. Ha a rec gombot megnyomod biztos felvesz vagy hdd-re vagy dvd-re. Okulva az enyemmel DVD-R es lemezt hasznalj!
Elküldve: 2006. 07. 23. 11:46
Idézet: Samott - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 15:13
Tudjatok mi a legundoritobb az egeszben? Hogy gyakorlatilag egy het mulva eletbe is lephet a rendszer...

Samott
Most őszintén... te ilyen dolgokon még fent vagy akadva kicsiny hazánkban?!

Én már rég nem ...

Elküldve: 2006. 08. 01. 23:44
Elküldve: 2006. 08. 02. 06:28
Idézet: DarkDeer - Dátum: 2006. aug. 2., szerda - 0:44
Tudomásom szerint USB nincs a felvevőkön. Egyébként Panasonic, Pioneer, Sony, JVC, stb. ezek mind márkásak és van merevlemezes változatuk is (nem is kevés).
Látogass el a felsorolt gyártók web oldalára, nézd meg a forgalmazott típusokat és válaszd ki azt ami a legjobban bejön neked.
http://www.panasonic.hu/
http://www.pioneer.eu/eur/body.html
http://www.sony.hu/
http://www.jvc.hu/
Szerk:
Ma már az asztali DVD felvevő (legyen az merevlemezes, DV bemenetes vagy éppenséggel DV be/kimenetes) olyan általános szórakoztatóelektronikai cikk mint a videomagnó. Van bőséges választék (típusban, extra szolgáltatásokban, árban) ezért konkrétan ajánlani csak akkor lehet ha leírod a minőséggel, szolgáltatásokkal kapcsolatos igényeidet no meg azt, hogy mennyit szánnál rá (DV bemenet meg DIVX ma már nem kiemelkedő szolgáltatás).
Szerkesztette: wpepi 2006. 08. 02. 06:41 -kor
Elküldve: 2006. 08. 02. 15:27
http://www.service.pioneer-eur.com/peeserv..._DVR-640H-S.pdf
Európai változatot nem találtam.
Szerkesztette: rszp 2006. 08. 02. 15:27 -kor
Elküldve: 2006. 08. 02. 15:55
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.