HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   DarkDeer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 02. 21:01

Üdv! Köszönöm a hozzászólásokat. Körbenéztem és tényleg a márkásabbak közt nincs olyan amin van usb, de érdekes módon a Dimarsonokon van. Viszont nemtom mennyire lehet bízni ebben a márkában. Azt tudom, hogy a Samsung-nak vmi leányvállalata. A boltban azt mondták, hogy Seagate vinyó van benne. Kinéztem egyet ami tetszik: Panasonic DMR-EH55. Ez mindenben megfelelne csak az usb hiányzik. Annyira nem fontos, csak gyakran hallgatok zenét mp3 lejátszón, vagy kapok pendrive-on és praktikus lenne ha nem kéne kiírni cd-re vagy dvd-re hanem közvetlenül ezekről hallgathatnám. Gondolom hogy a márkásabb cuccokon is megjelik nemsokára az usb, csak az a kérdés hogy mikor. Gondolom idén már nem.

#342 Felhasználó inaktív   out 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 09:48

sziasztok!

vegre eljott az ido hogy beruhazzak egy okosabb HDDs felvevo gepbe, ket masina kozt hezitalok, az egyik a PIO 530H a masik pedig aJVC DR-MH300 ... az elobbiben jobban bizok mint marka es kezelhetoseg, az utobbi tud DVben rogziteni, ami fontos nekem... ti meiket javasolhatok? (hasznalhato a JVC a hetkoznapokban rendesen?)
kosz
out

#343 Felhasználó inaktív   out 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 13:49

( igazság szerint befürödtem egyszer egy JVC DV kameraval, borzalmas atlathatatlan menuje volt, az uj kamera muanyag reszei recsegtek-ropogtak, a taviranyitonal nem lehetett erezni hogy mikor van lenyomva egy gomb, szoval nem felhasznalobarat masina volt annak ellenere hogy gondolom technikailag kiforrott masina lehetett... ha esetleg valakinek van tapasztalata ezzel a JVC felvevovel kapcsolatban azt szivesen vennem... a Pioneer egyetlen hatranya hogy nemtud DVben rogziteni, en pedig az mpeg rogzitessel ugyvagyok hogy DVDre iras elott jobbszeretem vesztesegmentes tomoritesben vagni az anyagot, az a biztos... tudom, ott a PC vagjam azzal, de egyszerubb es gyorsabb ez kissebb feladatokra, rendes vagasra es effektezesre persze ott az asztali gep)

#344 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 08. 06. 14:19

végülis vettem egy ilyen dimarson tsodát 30e pézért http://www.elektropo...e=011002&te=391
a 905-ösről írtak hideget-meleget itt. ez ezeket a hibákat nem produkálta még. valszeg a az előre visszalépés egyben kevesebb hibalehetőséget rejt.
ahogy a vki megfogalmazta valahol: a gagyik között talán a legjobb. arra tökéletesnek tűnik így pár nap nyúzás után, h tv műsorokat rögzítsünk. ismerősnél van pana es10, 1 estére elkértem, az sem rögzít szebb képet és 50 alatt nem láttam, cserébe meg nem ismeri az avit. ez elég jól elboldogul xviddel/divx-el (volt amit nem evett, de ellenben legnagyobb meglepetésemre simán lekezelte a dual audiós divx6-ot).
feliratokkal már nincs kibékülve, sortörés mint olyan nem érdekli (és elég érdekesen töri be, valamiért ha több nagybetű van egymás mögött azt a sort úgy, ahogy van kihagyja), így érdemes valami feliratszerkesztővel végiggyakni. betűk sztem egy 55 cm-es tv-n már neccesen olvashatóak. a felirat kap egy diszkrét átlátszó fekete hátteret és mindig ua-da teszi, a widescreen alsó sorába. alá, a fekete sávba betesz valamiért egy üres félátlásztó sorhátteret, ami mindig ott van. felirat helye/mérete nem változtatható, így 4:3-asnál roppant csúful fest, sima 16:9-nél még elmegy, bár ott is zavaró, főleg az az üres sáv. ua-az a név kell mint a file-nak, papíron ismeri az srt/sub (papíron az ssa-t is, de nálam egyik verziót sem volt képes kezelni).
a felvett anyagot is könnyű kezelni, jól kezelte idáig az rw-imet, + lejátszott mindent, amit belepróbáltam (+/- trax/ridata, platinum, ridisc, imation és egyéb alsóbb katos dvd-k, meg persze verba/ricoh).
a lezárt lemezt jól kezelte az a két asztali, amibe belepróbáltam (yamada + az említett pana)
felvételi módok
60-120-180-360 perc, bár a gyakorlatban a HQ felvételi mód inkább 80 percre.
igazából nem tudom milyen csipet tettek bele, de egy 72 cm-es tv-n szemre nem láttam különbséget a pana xp/sp módjával szemben, mpeg1-et is tud (ez a 360 perc, de igazából inkább 7-9 óra), a felvett anyagot (+RW, ricohjpn mid, trax/platinum/imation/ricoh márkák) a finnyás nec simán beolvasta, a végét 10-12x-ös körüli sebességgel (valmiért nem lehetett a teli lemezzel cdspeed tesztet csinálni). a decrypterrel vinyóra feltolt egybevobot a mediacoder simán xvides avivá konvertálta, amit az felvevő gond nélkül vissza megevett. 
van rajta  svideo/rgb bemenet is. ellenben svideo ki már nincs. minőségre a kép az rgb-n elfogadható, bár a videókártya tvoutom svideón sztem szebbet produkál. a hang meglepett, h a sztereo rendszeremen milyen jó minőségű. koaxiális digitális kimenet van, de azt tesztelni nem tudtam.
hogy aztán meddig húzza, nem tudom. nyúzva eztán sztem nem sokat, heti 1-2 órát lesz. amúgy is azt vettem észre, h mostanában a márkás cuccok sem tartósabbak sokkal. a gagyi 1-2 év, a nem noname meg 2-3. éjjen a fogyasztói társadalom és a tömegtermelés...
annyi kérdésem van, h ha vhs/hi8-at rögzítek vele az svideo bemeneten, ez a időkorrekció hiánya (tbc vagy mi) milyen gondokat okozhat? mert minsőségre nem volt rossz amit megpróbáltam 1 órányi anyag. authorizálni nem volt kedvem, de a mediacoder simán avivá alakította.
ami gáz: a menü egy kicsit idióta néhol, a távirányító meg egy rémálom, milyen ostobán van kiosztva. + a tuner meg néha ha fel/le léptetek gyorsan képes összeomlani. és kikap/bekapcs.
szerk: url beillesztés + a negatívumok

Szerkesztette: avman 2006. 08. 06. 14:27 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#345 Felhasználó inaktív   Zaxx_73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 06. 14:35

Hello!

Szintén DIMARSON felvevő vásárlásán gondolkodom. Szerettem volna megnézni a paramétereket, de nem találtam szinte semmi érdemlegest.  :(
A típus az Elektro.-szerint "DIMARSON DIM R956" - ~70EFt

Igazából az érdekel, hogy mennyire szerkeszthető a HD-re felvett anyag a DVD-re írás előtt.
Esetleg még tapasztalat a felvétel minőségével kapcsolatban?

Szinte "csak" magyar és szláv nyelvterületü találatokat hozott a google a "dimarson +956" keresésre.
Ilyet csak errefele árulnak?
Érdekes, hogy igazi Dimarson honlapot sem találtam.

Előre is köszi a segítséget!

Szerkesztette: Zaxx_73 2006. 08. 06. 14:36 -kor

#346 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 07. 06:54

Idézet: avman - Dátum: 2006. aug. 6., vasárnap - 15:19

...
annyi kérdésem van, h ha vhs/hi8-at rögzítek vele az svideo bemeneten, ez a időkorrekció hiánya (tbc vagy mi) milyen gondokat okozhat? mert minsőségre nem volt rossz amit megpróbáltam 1 órányi anyag.
...

A TBC a sorcsúszkálást, remegést, ugrálást szünteti meg. TBC használatával stabil (még a kontúrok mentén is) képet lehet kapni.
Ha nincs TBC akkor a fent említettek nem lesznek kiszűrve.

#347 Felhasználó inaktív   mcomp 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 08. 10:01

Sziasztok most rendeltem egy Pio 540h készüléket az lenne a kérdésem valahol olvastam hogy be lehet álitani felvételnél hogy kihadja a reklámokat tud erröl valaki vmit.

#348 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 10:19

Idézet: mcomp - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 11:01

Sziasztok most rendeltem egy Pio 540h készüléket az lenne a kérdésem valahol olvastam hogy be lehet álitani felvételnél hogy kihadja a reklámokat tud erröl valaki vmit.

A reklám kihagyása nem felvételnél van hanem a lejátszás közben ugorhatsz előre max. 10 percet vissza meg max. 3 percet a CM Skip és a CM Back gombokkal.
Pusztán erről van szó. Olyan nem létezik, hogy felvétel közben megáll a reklámnál (semmilyen felvevőnél nincs ilyen funkció).

"(Commercial back/skip) Each press skips backward/forward progressively up to a maximum
of ten minutes forward or three minutes back.
"

#349 Felhasználó inaktív   mcomp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 17:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 10:19

A reklám kihagyása nem felvételnél van hanem a lejátszás közben ugorhatsz előre max. 10 percet vissza meg max. 3 percet a CM Skip és a CM Back gombokkal.
Pusztán erről van szó. Olyan nem létezik, hogy felvétel közben megáll a reklámnál (semmilyen felvevőnél nincs ilyen funkció).

"(Commercial back/skip) Each press skips backward/forward progressively up to a maximum
of ten minutes forward or three minutes back.
"

Köszi én is sejtettem hogy nem létezik ilyesmi viszont most már élöben is ki tudom probélni kérdés azt viszont a leirásbol kideröl hogy a felvet müsorokat utolag szerkeszteni lehet igy viszont a felvet müsorbol kitörölhetö a reklám gondolém én???????

#350 Felhasználó inaktív   Zoli_The_Hun 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 08. 18:46

Sziasztok,

Tanácsot kérnék. Szerintetek milyen kombó felvevős készüléket érdemes venni?
Vagy max. 200 eft-ból kihozható egy küéön VHS és DVD/HDD felvevős készülék páros?

Igazából a cél az hogy VHS-re, DVD-re lehessen rögzíteni és lejátszani.
Cél a minél több formátum lejátszása (esetleg divx, feliratok is).
A HDD-s képesség már csak plusz lenne. Találtam olyan típust is ami dupla
TV tuneres. Érdemes ilyen készüléket venni? Hol éredemes nézelődni?

Tippeket és tanácsokat előre is köszönöm.

Eddigi találati listám:
- Panasonic DMR-EH80V Merevlemezes (200 GB) DVD Felvevő/VHS Kombó
- Panasonic DMR-ES35 DVD Felvevő/VHS kombó
- Samsung DVD-VR345

Zoli_The_Hun

#351 Felhasználó inaktív   mcomp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 15:18

Nem tudja valaki hogy a pio 540 h távironyitojához hol lehet kodokat találni ami alapján be lehet állitani a tv tipusát.

#352 Felhasználó inaktív   mcomp 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 17:21

Még egy kérdés eddig bámit kütüttem a tv-re video dvd az bekapcsoláskor kapásbol átváltotta a tv az av bemenetre a pio 540h nál sehogyan sem tudom ezt elérni mi lehet az oka??????

#353 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 15. 14:00

Vásárlás előtt érdemes szétnézni itt: http://mag-page.naro...compare_en.html
Elég sok asztali DVD felvevőt hasonlítanak össze, tesztképekkel, bitrate diagramokkal, stb.

#354 Felhasználó inaktív   Koldi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 18:22

Hi.

Valószínüleg már volt róla szó, de ha valaki tud, segitsen. létezik olyami hangfalrendszereknél, és egyéb ilyesmiknél h RCA - optikai átalakító? hangfalrendszeremen csak RCA bemenet van, és ezt szeretném PS2re rákötni amin meg csak optikai kimenet van.  ha tudtok segitsetek.

thx

#355 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 17. 20:09

Idézet: Koldi - Dátum: 2006. aug. 17., csütörtök - 19:22

Hi.

Valószínüleg már volt róla szó, de ha valaki tud, segitsen. létezik olyami hangfalrendszereknél, és egyéb ilyesmiknél h RCA - optikai átalakító? hangfalrendszeremen csak RCA bemenet van, és ezt szeretném PS2re rákötni amin meg csak optikai kimenet van.  ha tudtok segitsetek.

thx

Igen, erősítőnek hívják  :Đ  (viccet félretéve léteznek külön dekóderek, de abból a pénzből egy használt erősítőt is tudsz venni)
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

#356 Felhasználó inaktív   DarkDeer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 02:23

Üdv!

Úgy néz ki Panasonic DMR-EH55-öst veszek. Még lenne pár kérdésem, hátha tud valaki válaszolni rá.

Semmilyen újraírható dvd-ről nem játszik divx-et?

Régebbi pana lejátszót teszteltem az mp3-nál kiírta a teljes címet, sőt audio cd-nél felismerte a cd text-et és azt is kiírta. Kérdésem hogy ez tudja-e?
Logikusan gondolkodva igen mert ez újabb, viszont tapasztaltam már korábban erős visszafejlődéseket.

#357 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 19. 06:20

Idézet: DarkDeer - Dátum: 2006. aug. 19., szombat - 3:23

Üdv!

Úgy néz ki Panasonic DMR-EH55-öst veszek. Még lenne pár kérdésem, hátha tud valaki válaszolni rá.

Semmilyen újraírható dvd-ről nem játszik divx-et?

Régebbi pana lejátszót teszteltem az mp3-nál kiírta a teljes címet, sőt audio cd-nél felismerte a cd text-et és azt is kiírta. Kérdésem hogy ez tudja-e?
Logikusan gondolkodva igen mert ez újabb, viszont tapasztaltam már korábban erős visszafejlődéseket.

Szerintem Panasonicot ne vegyél ha minőségi felvételt akarsz. Ha nem számít a blokkosodás és a 704x576-os mpeg akkor vedd meg.

#358 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 09:38

Skacok, múlt héten láttam, hogy az Electro World akciózik valami Packard Bell felvevővel - 80 GB HD van benne - 50 ropiért! Ráfutott már valaki erre a csodára?

p.s. Kizárásos alapon EZ lesz a cucc, de lehet hogy ebédidőbe átugrom, megnézem még 1x!

Szerkesztette: Atomcsirke 2006. 08. 22. 09:43 -kor

"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#359 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 21:43

sziasztok, segítséget kérnék, az ideális vinyós felvevő kerestetik :D

az igények (összevissza, ahogy eszembe jutnak):

- menü ne kerüljön mindenképp a lemezre (azaz beállítható legyen)
- dv bemenet
- rendes rca bemenetek, nem csak scart
- vinyóra felvett anyagot vágás után is újratömörítés nélkül lehessen dvdre írni (nem baj, ha csak gophatáron lehet vágni)
- ha dvről veszek fel, akkor ne akarja a felvevő távirányítani a kamerát (egy lg íróval pcről nem tudtunk felvenni, mert nem tudta a pc-n elindítani a lejátszást :omg: )

asszem elsőre ennyi :D

köszönöm előre is! :respect:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#360 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 14:25

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 22:43

sziasztok, segítséget kérnék, az ideális vinyós felvevő kerestetik :D

az igények (összevissza, ahogy eszembe jutnak):

- menü ne kerüljön mindenképp a lemezre (azaz beállítható legyen)
- dv bemenet
- rendes rca bemenetek, nem csak scart
- vinyóra felvett anyagot vágás után is újratömörítés nélkül lehessen dvdre írni (nem baj, ha csak gophatáron lehet vágni)
- ha dvről veszek fel, akkor ne akarja a felvevő távirányítani a kamerát (egy lg íróval pcről nem tudtunk felvenni, mert nem tudta a pc-n elindítani a lejátszást :omg: )

asszem elsőre ennyi :D

köszönöm előre is! :respect:

Olyan íróról nem tudok amelyiknél kilehetne kapcsolni a menüt.
Nekem Sony RDR-HX710 van, az tudja a leírtakat. Ajánlom még a JVC DR-MH300-as íróját.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.