Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg?
Elküldve: 2007. 03. 04. 07:36
Vettem egy pio540h-t. Valamennyire átnéztem a topikot, de a kérdésemre nem találtam választ.
Mégpedig Guide Plus+.
Azt írjátok, hogy nálunk ez nem működik, de wpepi azt is írta, hogy UPC direct alatt pedig igen.
Van tehát olyan ember, aki UPC directel ezt tudta már használni? Érdemes vele kínlódni?
Elküldve: 2007. 03. 04. 10:27
Idézet: Button - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 7:36
Vettem egy pio540h-t. Valamennyire átnéztem a topikot, de a kérdésemre nem találtam választ.
Mégpedig Guide Plus+.
Azt írjátok, hogy nálunk ez nem működik, de wpepi azt is írta, hogy UPC direct alatt pedig igen.
Van tehát olyan ember, aki UPC directel ezt tudta már használni? Érdemes vele kínlódni?
A UPC Direct-en csak EPG van. A Guide Plus+ magyar szolgáltatási körből nem elérhető. A Guide Plus+ szolgáltatásról és az ezt használó TV csatornákról az alábbi oldalon olvashatsz: http://www.europe.guideplus.com/
http://www.europe.guideplus.com/En/help/co...stchannels.html
Szerkesztette: wpepi 2007. 03. 04. 10:28 -kor
Elküldve: 2007. 03. 04. 10:36
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 10:27
Ez nevetseges, olyan mintha nem is lenne... azt hittem hogy legalabb mashol hasznaljak, de ez igy semmi... gyakorlatilag az Eurosporton kivul nem is hasznalja szinte senki.
Samott
Elküldve: 2007. 03. 04. 11:04
Idézet: Samott - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 10:36
Samott
Lásd pld. a VPS funkciót mely már közel 20 éve létezik de eddig csak a német adásoknál vezették be (SAT1, RTL, stb.) függetlenül attól, hogy az európai piacra szánt készülékek zöme támogatja a VPS-t (hazánkban már a 80-as években kapható volt VPS dekóderrel szerelt videomagnó de még a mai napig nincs VPS jel a magyar műsorszolgáltatóknál /valószínű nem is lesz soha/).
Elküldve: 2007. 03. 04. 13:05
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. márc. 4., vasárnap - 11:27
http://www.europe.guideplus.com/En/help/co...stchannels.html
ahh, köszi
ezek szerint kevertem a szezont a fazonnal

mondjuk én is azt hittem, hogy tőlünk nyugatra csatornák és szolgáltatók százai alkalmazzák
ezt nézve azt kell mondjam a pio kicsit túlságosan erre alapozza a csatik programozását
persze bár minden megoldható így is, de lehet hogy szerencsésebb lett volna csak mint ki/be kapcsolható opciót belerakni
Elküldve: 2007. 03. 11. 17:28
DRM-EH55 ös készüléken érdemes firmware-t frissíteni?
Hol tudom megnézni, hogy milyen verzió van rajta?
Ami a pana oldalán van az miben tér el az előző verzióktól?
Ha ezt felrakom, akkor lesz magyar nyelv benne??
http://www2.panasonic.com/webapp/wcs/store...age=DVDFirmware
Elküldve: 2007. 03. 11. 18:31
Idézet: wasquez - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 17:28
DRM-EH55 ös készüléken érdemes firmware-t frissíteni?
Hol tudom megnézni, hogy milyen verzió van rajta?
Ami a pana oldalán van az miben tér el az előző verzióktól?
Ha ezt felrakom, akkor lesz magyar nyelv benne??
Még véletlenül se tedd fel!!! Ezek ugyanis az amerikai kiadású lejátszókhoz vannak, ami nem kompatibilis az Európaival és tönkrevág(hat)ja! Volt, aki már így járt, ne te legyél a következő.

Szerk.: Tudtommal az EH55-ben már magyar nyelvű OSD is található alapból.

Szerkesztette: Csokis 2007. 03. 11. 18:32 -kor
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451
Elküldve: 2007. 03. 11. 19:36
Idézet: Samott - Dátum: 2007. márc. 2., péntek - 16:15
Samott
Nero-val megírtam, olvassa öcséméknél a lejátszó. Ez a VR mód mi egyébként? Nem nagyon volt időm utánanézni és nem értem miért nem tudom simán kiírni amit felveszek.
EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!
Elküldve: 2007. 03. 11. 23:18
Idézet: BBalázs - Dátum: 2007. márc. 11., vasárnap - 19:36
VR= Video Recording
Ez a mód a DVD felvevők speciális formátuma mely újraírható DVD-n lehetőséget biztosít a lezárás előtt további videók felírására, szerkesztésre, play lista készítésére. A sima Video mód (DVD-VIDEO) nem enged szerkesztést, utólagos videó hozzáírást, play lista készítést.
Szerkesztette: wpepi 2007. 03. 11. 23:21 -kor
Elküldve: 2007. 03. 12. 05:12
EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!
Elküldve: 2007. 03. 25. 14:07
Samsung DVD-HR735-el kapcsolatban kernek segitseget azoktol akiknek van ilyen vagy talalkoztak mar a problemaval.
A problemam, h a video beallitasok kozotti 'Aspect Ratio' allitas nincsen hatassal a megjelenitett kepre.
Probaltam S-Video-n es HDMI-n keresztul is, de semmi. A tesztvideo egy 16:9-es avi, csak alul felul fekete csikokkal jatsza le, sem a pan-scan nem mukodik, sem a 4:3 crop. Otlet?
DVD-vel meg nem probaltam, de nem hiszem, hogy mashogy mukodne DVD-vel.

Elküldve: 2007. 04. 16. 18:30
Nekem minden cuccom Philips ezért ragaszkodnék a Philipshez............

Szerkesztette: trec 2007. 04. 16. 18:31 -kor
Elküldve: 2007. 04. 24. 02:30
Ha valakit érdekel, a héten 60 000, a Sony RDR- HX520 az EW-ben, én tökéletesen elégedett vagyok az enyémmel...
Elküldve: 2007. 04. 25. 13:46
Segítséget szeretnék kérni Panasonic DMR-ES15 tipusu asztali recorderhez.
Elsősorban azért vettem, hogy ne fügjek annyira a tv műsor idejétől, amit meg akarok nézni, felveszem és éjjel, vagy reggel megnézzem. Azonban 1 hete néha magától lekapcsolt a felvétel, nem tudtam miért. A felvétel képén pedig egy kis ikon jelent meg (két fehér négyszög egymáson), nem tudtam mit jelent, egyszer pont be volt kapcsolva a tv a háttérben és azt írta ki a gép, hogy "Másolásvédelmi jel érzékelve. Felvétel nem lehetséges." ez még 3x fordult elő, mikor a tv2-ről vettem fel.
Mondjuk megértem, hogy a sztárok a jégen-t és a 3-4 éves sorozatokat védeni kell

Nem tudnátok valami tippet adni mitől érzékeli másolásvédettnek a felvételeket?
Szerkesztette: Iceclon 2007. 04. 25. 13:55 -kor
Elküldve: 2007. 04. 25. 14:11
Idézet: Iceclon - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 14:46
Elsősorban azért vettem, hogy ne fügjek annyira a tv műsor idejétől, amit meg akarok nézni, felveszem és éjjel, vagy reggel megnézzem. Azonban 1 hete néha magától lekapcsolt a felvétel, nem tudtam miért. A felvétel képén pedig egy kis ikon jelent meg (két fehér négyszög egymáson), nem tudtam mit jelent, egyszer pont be volt kapcsolva a tv a háttérben és azt írta ki a gép, hogy "Másolásvédelmi jel érzékelve. Felvétel nem lehetséges." ez még 3x fordult elő, mikor a tv2-ről vettem fel.
Mondjuk megértem, hogy a sztárok a jégen-t és a 3-4 éves sorozatokat védeni kell

A régi VHS felvételeken lehet, hogy a szinkronjel miatt véli úgy, hogy másolásvédett. Sajnos a régi felvételeknél a szinkron igencsak le van robbanva és hát az analóg másolásvédelem pont a szinkronjelbe épített torzuláson alapul. Esetleg próbáld meg valamilyen jobb VHS magnóval lejátszani mert a mechanika állapota, a szervo válaszideje szintén befolyásolja a szinkronjelet.
A TV2 esetében szintén valamilyen a jelalakban fellépő zavarról lehet szó mert nincs másolásvédelemmel ellátott adás. (néha nálam is jelentkezik /Pioneer felvevőm van/).
Szerkesztette: wpepi 2007. 04. 25. 14:13 -kor
Elküldve: 2007. 04. 26. 12:01
Idézet: Iceclon - Dátum: 2007. ápr. 25., szerda - 13:46

Nekem EH-52-esem van és pont ugyanezt tapasztaltam a múlt héten, szintén a TV2-ről felvéve a 4400 c sorozat egy részét. Ez volt az első és eddig utolsó eset. De az érdekes az, hogy én időzített felvételt csináltam ekkor és csak másnap a felvevő bekapcsolásakor írta ki ezt az üzenetet. és rátette a két kis négyszöget a film előnézetére. Viszont a filmet felvette teljes egészében!
Nem értem.
Elküldve: 2007. 04. 26. 12:08
Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 13:01
Nem értem.
Lemezre másolni próbáltad? Szerintem akkor fog sipákolni.
Elküldve: 2007. 04. 26. 13:27
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 13:08
Nekünk nem vette fel, megszakadt a felvétel. Szintén TV2-őről, többször is.