HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 04. 26. 13:31

Fantasztikusak ez a dolgok.

"Régi" hi-fi VHS, azt jóvan, eddig mindent felvettem tévéből, meg máshonnan is.  :Đ

Előbb utóbb minden az emberiség szopatásáról fog szólni?

#702 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 13:36

Idézet: Kory - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 14:31

Fantasztikusak ez a dolgok.

"Régi" hi-fi VHS, azt jóvan, eddig mindent felvettem tévéből, meg máshonnan is.  :Đ

Előbb utóbb minden az emberiség szopatásáról fog szólni?

Ennek semmi köze a másolásvédelemhez. Pusztán valamilyen zavar van a jelben amit a készülékek másolásvédelemnek értelmeznek. Oka pedig valahol a közvetítői láncban időközönként megjelenő hiba lehet. kb. 5-6 hónapja teljesen véletlenül (még reklám alatt is) jelentkezik ez a zavar.

#703 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 26. 13:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 14:36

Ennek semmi köze a másolásvédelemhez. Pusztán valamilyen zavar van a jelben amit a készülékek másolásvédelemnek értelmeznek. Oka pedig valahol a közvetítői láncban időközönként megjelenő hiba lehet. kb. 5-6 hónapja teljesen véletlenül (még reklám alatt is) jelentkezik ez a zavar.

Tudom, csak vicceltem.

#704 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 18:03

Na ilyet én még nem láttam. Mi a fene ez. Kivettem az RW lemezt az asztali recorderből leszedtem róla ami rajta volt, letöröltem. Ezek után nem hajlandó felismerni a lemezt. Beteszem és semmi. REading disc és nem történik semmi.

#705 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 20. 05:30

Idézet: Mumia - Dátum: 2007. máj. 19., szombat - 19:03

Na ilyet én még nem láttam. Mi a fene ez. Kivettem az RW lemezt az asztali recorderből leszedtem róla ami rajta volt, letöröltem. Ezek után nem hajlandó felismerni a lemezt. Beteszem és semmi. REading disc és nem történik semmi.

Teljes törlést végezz el és akkor jó lesz.
Az RW lemezeken időközönként teljes törlést kell elvégezni. (az asztali DVD felvevők csak gyorstörlést alkalmaznak)
Ha a PC-s íróprogram nem ismerné fel akkor pld. a DVDInfo Pro programmal a teljes törlést ill. formázást el tudod végezni és a lemez ismét írható/olvasható lesz. Persze az RW lemezek csak korlátozott számban írhatók/törölhetők. Ez a szám függ a minőségtől azaz gagyi lemez esetén akár már a második újraírás után mehet a kukába. Márkás lemez esetén (pld. Verbatim, TDK) van esélyed a több száz újraírásra.

#706 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 06. 15. 17:48

Valamit elallitottam a felvevomon... :( es most nem tudom visszaallitani.

Pioneer a dragam, es veletlenul a pause live tv gombal kapcsoltam be (ez az en tevemmel nem mukodik, veletlenul nyomtam meg). Eddig amikor bekapcsoltam, akkor a tv rogton atkapcsolt az AV bemenetere, es a felvevo tunerenek kepet mutatta... most viszont kezzel kell a TV-t AV-re kapcsolni. Jo lenne ha ez ujra automatikus lenne... de nem talalom hol kell visszakapcsolni. Valaki?

Szerk: Ok, megvan TV/DVD mod valtas kell... DVD modban mukodik ugy, ahogy megszoktam. :)

Samott

Szerkesztette: Samott 2007. 06. 15. 18:41 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#707 Felhasználó inaktív   omborz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 18. 15:56

Sziasztok! Van egy Thomson DVD felvevőm, ami kicsit rakoncátlankodik, ám ez mostanra problémát okoz.
Elvileg csak arra kéne figyelnem, hogy felvételhez pluszos DVD-vel etessem, ám kezdettől fogva  finnyás volt, néhány lemeztípust nem fogadott el. Mostanra valahogy úgy alakult a piac, hogy az eddig bevált lemezeket nem tudom beszerezni, a kereskedelemben kapható típusok között pedig hiába kutatok, nem találok olyat, amit biztonsággal elfogadna. Az eddigi készletemre továbbra is megbízhatóan tud felvenni, ezért igazából hibásnak sem mondható. De ha majd egyszer elfogy a lemezkészletem?...
Segítségeteket kérem, hallott-e valaki ilyen hibáról, esetleg javítható lehet-e?
Sajnos a szerviz, ahova bevittem a készüléket, azt javasolta, hogy keresgéljek csak a lemezek között, amíg nem találok megfelelőt.
Minden biztató szót köszönettel fogadok! :(

#708 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 07:11

Hogyne hallottunk volna, a Thomsonod firmware-je nem kezeli az újabb azonosítóval ellátott lemezeket, és nem tudja mifélék azok.

Esetleg meg lehetne nézni van-e frissítés a felvevődhöz.

http://www.thomsonlink.com/support/ (mondjuk a Thomson nem erről  híres.....)

Szerkesztette: Kory 2007. 07. 19. 07:11 -kor

#709 Felhasználó inaktív   omborz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 07:29

Idézet: Kory - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 7:11

Hogyne hallottunk volna, a Thomsonod firmware-je nem kezeli az újabb azonosítóval ellátott lemezeket, és nem tudja mifélék azok.

Esetleg meg lehetne nézni van-e frissítés a felvevődhöz.

http://www.thomsonlink.com/support/ (mondjuk a Thomson nem erről  híres.....)

Köszönöm a gyors választ.
Megnéztem a linkelt lapot, sajnos nem található meg a listában a gépem.
Üdv!

#710 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 07:54

Idézet: omborz - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 8:29

Köszönöm a gyors választ.
Megnéztem a linkelt lapot, sajnos nem található meg a listában a gépem.
Üdv!

Hát akkor sajnos nincs hozzá semmilyen hivatalos támogatás...hány éves?

#711 Felhasználó inaktív   omborz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 14:45

Idézet: Kory - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 7:54

Hát akkor sajnos nincs hozzá semmilyen hivatalos támogatás...hány éves?

Nem is számítottam rá, hogy továbbra is figyelemmel kíséred az esetemet. Köszönöm a figyelmességedet.

A kérdésedre a válaszom: Két éves a készülék, Thomson DTH 8040 típusú.

Most győri szervizre vadászom, ahol elmondhatom az Általad felvetett lehetőséget. Tippet már kaptam, csak az abban szereplő személyt nem sikerült utolérnem...

(a lepény hal meg előbb, a remény hal meg utoljára, mint tudjuk)

#712 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 15:09

Idézet: omborz - Dátum: 2007. júl. 19., csütörtök - 15:45

Nem is számítottam rá, hogy továbbra is figyelemmel kíséred az esetemet. Köszönöm a figyelmességedet.

A kérdésedre a válaszom: Két éves a készülék, Thomson DTH 8040 típusú.

Most győri szervizre vadászom, ahol elmondhatom az Általad felvetett lehetőséget. Tippet már kaptam, csak az abban szereplő személyt nem sikerült utolérnem...

(a lepény hal meg előbb, a remény hal meg utoljára, mint tudjuk)

Szívesen. Találtam neked frissítést egy másik hivatalos Thomson Support Site-on! (supporter.fr)

Ez 1.17A típusjelzésű, persze tudni kéne, milyen van a tiéden, lehet hogy ugyanez, de lehet hogy régebbi (sajnos nem tudom hogyan lehet megnézni, de lehet valahova kiírja, valamelyik menüben a készülék) - közben rájöttem hogy írja a PDF- hogy bekapcsolt állapotban a REC és PLAY egyszerre megnyomásával kiírja a rajta lévő változatot.

Feltöltöttem ide egyben, van benne egy PDF fájl is.

Letöltés, a DTH 8040E változathoz

Frissítés menete

Idézet

Method of upgrade :
1  - Burn a CD with the file M7AV117A.ODD (software V1.17A version). 
2  - Load in the CD and you will see " FEM DISC" on the VFD.
3  - Press and hold the " REV "  & " PLAY/PAUSE " key simultaneously on the front panel for three seconds.
4  - You will see " TRANSFER " show on VFD for a second before the disc tray open by itself.
5  - Remove the CD and close the disc tray. 
6  - Again, press and hold the " REV "  & " PLAY/PAUSE " key simultaneously on the front panel for three seconds.
7  - You will see " UPDATE " on the VFD.  Upgrading begin and take a while to complete.
8  - When the software is successfully upgraded, it will shut down by it self.
9  - Press “STAND BY/ON” key to switch on the set.
10 - The software version can be checked on OSD by pressing button “REC” and “PLAY” on the set.

Ha nem tudsz angolul: meg kell írni egy CD-t a mellékelt ODD fájllal (csak azzal), be kell rakni a gépbe, majd mikor kiírja hogy FEM DISC, egyszerre le kell nyomni a panelján a REV&PLAY/PAUSE-t 3 másodpercig, majd ezután kiírja hogy TRANSFER, várni kell, majd kinyitja a tálcát (CD-t távolítsd el, csukd be a tálcát), megint meg kell nyomni a fenti gombokat egyszerre 3 mp-re, majd kiírja hogy UPDATE, várni kell amíg magától lekapcsol. Ezután visszakapcsolhatod, illetve ellenőrizheted hogy az új verziót írja ki. Majd ezután próbálhatsz írni :)

Csak saját felelősségre.

Szerkesztette: Kory 2007. 07. 19. 15:18 -kor

#713 Felhasználó inaktív   omborz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 16:57

Kedves Kory!
Letöltöttem, elolvastam, izgatottan belevágnék a frissítésbe.
Kipróbáltam, betettem a CD-t, valóban kiírta hogy FEM DISC, de tovább nem mentem, mert a verzió ellenőrzésének fontosságára felhívtad a figyelmemet, ám a mellékelt képernyőtartalomból nem tudom kihámozni a verziószámot, nem tudom, hogy kárt okoznék-e, ha telepíteném a kapott programot. Ebben még kérhetem a segítségedet?
Esetleg a RICOH sorban az a V1.10... kezdetű karakterhalmaz?
Ahogy eddig, most is nagyon köszönöm a fáradozásodat.

Csatolt fájl:

Szerkesztette: omborz 2007. 07. 19. 17:01 -kor

#714 Felhasználó inaktív   omborz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 19. 17:56

Végülis belevágtam, frissítettem a szoftvert, ahogy azt mutattad.
Sikerült, valóban az a sor mutatta a verziószámot, amit feltételeztem.
Jelentős változást nem látok a gép működésében, bár a próbapéldányok közül két lemezt, amit korábban visszautasított, most elfogadott.
Még egyszer tesztelni fogom a lemezeket, mindenesetre már látok reményt a vásárlásra.
Köszönöm a segítségedet, remélhetőleg többet nem zaklatlak.

Szerkesztette: omborz 2007. 07. 19. 17:57 -kor

#715 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 20. 06:40

Szia!

Nincs mit, én is életemben most látok először ilyen Thomson szervízmenüt :) úgyhogy én is azt gondolom, hogy 1.10-es szoftver volt rajta eredetileg. A lényeg hogy szépen frissítetted, remélhetőleg jópár újabb fajta lemezt meg fog majd ezután enni. :)

#716 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 08:07

Sziasztok!

Megint azon töröm a fejem, hogy kellene egy asztali DVD-felvelő. A két jelölt: Pioneer DVR-545H és Pioneer DVR-550H. Elolvastam a Pioneer honlapján a leírásukat és letöltöttem a júzermanuálokat is. Olvasgattam a hozzászólásokat a különböző fórumokon. Az hamar kiderült, hogy nem hajlandóak ezek a drágák menü nélküli DVD-t írni. Ez engem módfelett bosszant, utálom ezeket a gyári menüket. Arra van lehetőség, hogy beállítsam, hogy rögtön a film induljon és ne a menüvel nyisson lejátszáskor? A menürendszer sem egy ergonomikus csoda. Ami azonban a legjobban foglalkoztat, az a TBC. A manuálok egy büdös szóval sem említik a létét/nem létét. A Pioneer honlapján az 545-nél írják, hogy van, de az 550-nél nem! Létezhet, hogy az újabb típusból kihagyták ezt a fontos funkciót? További kérdéseim: tudja valaki, hogy milyen vinyókat építenek az 550-esbe? Úgy tudom, az 545/645 típusokba WD-k kerültek. Az újabb (550) készülékben már 12 bites video D/A van. Okoz ez szemmel látható javulást a képminőségben? (Ezt azért kérdezem, mert annak idején az audio D/A-k esetében nem tapasztaltunk összefüggést a hangminőség és a felbontás között, sőt a régi 16 bitesek jobban szóltak, mint a modernebbnek kikiáltott 18-20 bites típusok - no flame!).
Köszönöm a segítséget!

Szerkesztette: multibit 2007. 07. 23. 08:08 -kor

#717 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 09:43

Idézet: multibit - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 9:07

Sziasztok!

Megint azon töröm a fejem, hogy kellene egy asztali DVD-felvelő. A két jelölt: Pioneer DVR-545H és Pioneer DVR-550H. Elolvastam a Pioneer honlapján a leírásukat és letöltöttem a júzermanuálokat is. Olvasgattam a hozzászólásokat a különböző fórumokon. Az hamar kiderült, hogy nem hajlandóak ezek a drágák menü nélküli DVD-t írni. Ez engem módfelett bosszant, utálom ezeket a gyári menüket. Arra van lehetőség, hogy beállítsam, hogy rögtön a film induljon és ne a menüvel nyisson lejátszáskor? A menürendszer sem egy ergonomikus csoda. Ami azonban a legjobban foglalkoztat, az a TBC. A manuálok egy büdös szóval sem említik a létét/nem létét. A Pioneer honlapján az 545-nél írják, hogy van, de az 550-nél nem! Létezhet, hogy az újabb típusból kihagyták ezt a fontos funkciót? További kérdéseim: tudja valaki, hogy milyen vinyókat építenek az 550-esbe? Úgy tudom, az 545/645 típusokba WD-k kerültek. Az újabb (550) készülékben már 12 bites video D/A van. Okoz ez szemmel látható javulást a képminőségben? (Ezt azért kérdezem, mert annak idején az audio D/A-k esetében nem tapasztaltunk összefüggést a hangminőség és a felbontás között, sőt a régi 16 bitesek jobban szóltak, mint a modernebbnek kikiáltott 18-20 bites típusok - no flame!).
Köszönöm a segítséget!

A Pioneer felvevők által készített menü csak a menü gomb megnyomásakor jelenik meg azaz a lemez behelyezésekor nem indul el automatikusan a menü. Szerintem ez az újabb Pioneer típusokon is így van.
Nem hiszem, hogy az újabb típusokból hiányozna a TBC. Szerintem vedd fel a kapcsolatot a magyar képviselettel (Basys Kft.) és kérdezd meg tőlük.
Minél nagyobb a D/A felbontása annál pontosabb a konverzió. Ha pedig pontosabb a D/A akkor jobb is lesz az analóg oldalon a kép. Persze az, hogy jobb a kép nagymértékben függ a forrástól hiszen ahhoz, hogy egy 108MHz/12bit DAC által adott minőség jobb legyen mint a 108MHz/10bit DAC által adott minőség az MPEG2-nek is jó minőségűnek kell lennie.

#718 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 11:43

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 10:43

A Pioneer felvevők által készített menü csak a menü gomb megnyomásakor jelenik meg azaz a lemez behelyezésekor nem indul el automatikusan a menü. Szerintem ez az újabb Pioneer típusokon is így van.
Nem hiszem, hogy az újabb típusokból hiányozna a TBC. Szerintem vedd fel a kapcsolatot a magyar képviselettel (Basys Kft.) és kérdezd meg tőlük.
Minél nagyobb a D/A felbontása annál pontosabb a konverzió. Ha pedig pontosabb a D/A akkor jobb is lesz az analóg oldalon a kép. Persze az, hogy jobb a kép nagymértékben függ a forrástól hiszen ahhoz, hogy egy 108MHz/12bit DAC által adott minőség jobb legyen mint a 108MHz/10bit DAC által adott minőség az MPEG2-nek is jó minőségűnek kell lennie.

Köszönöm, a menüvel kapcsolatban most már nem vagyok morcos.
Felhívtam a Basys-t, de lehet, hogy nem a megfelelő személyt fogtam ki. "A Pioneer honlapon található info valószínüleg megállja a helyét, én nem tudom" - válaszolta a kérdésemre. Nem tűnt túl meggyőzőnek... Ezután a vinyóra vonatkozó kérdésemet már fel sem tettem.

#719 Felhasználó inaktív   Peter46 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 23. 15:04

Sziasztok!

Nekem egy Sony RDR-HX520-am van, akit érdekel tudok magyar gépkönyvet küldeni. 80 Gb-s a vinyója, de mezei SATA, így elvileg cserélhető nagyobbra, ha kinövi magát... Tapasztalataimat megosztom az érdeklődőkkel...

Péter

#720 Felhasználó inaktív   praater 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 05. 18:28

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a témában, talán emiatt lesznek fura kérdéseim:
- lehetséges-e az asztali winchesteres felvevőt összekötni a számítógéppel, gyak. a felvevő vinyóját a gép háttértárának használni (mp3, avi feltöltése rá)?
- lehetséges-e CDről, DVDről adatot másolni a lejátszó vinyójára (mp3, avi, stb.)?

Előre is köszi!

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.