HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#721 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 07. 12:53

Idézet: praater - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 18:28

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok a témában, talán emiatt lesznek fura kérdéseim:
- lehetséges-e az asztali winchesteres felvevőt összekötni a számítógéppel, gyak. a felvevő vinyóját a gép háttértárának használni (mp3, avi feltöltése rá)?
- lehetséges-e CDről, DVDről adatot másolni a lejátszó vinyójára (mp3, avi, stb.)?

Előre is köszi!

1 kérdés: Nem lehetséges.
2 kérdés: Néhány felvevőnél lehetséges.

#722 Felhasználó inaktív   praater 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 08. 20:42

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 12:53

1 kérdés: Nem lehetséges.
2 kérdés: Néhány felvevőnél lehetséges.

Hát, kissé elszomorodtam, de azért köszönöm.

#723 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 14:39

Idézet: multibit - Dátum: 2007. júl. 23., hétfő - 12:43

Köszönöm, a menüvel kapcsolatban most már nem vagyok morcos.
Felhívtam a Basys-t, de lehet, hogy nem a megfelelő személyt fogtam ki. "A Pioneer honlapon található info valószínüleg megállja a helyét, én nem tudom" - válaszolta a kérdésemre. Nem tűnt túl meggyőzőnek... Ezután a vinyóra vonatkozó kérdésemet már fel sem tettem.

Én láttam egyszer egy svéd honlapon a vinyócsere mikéntjéről egy leírást, és ott egy dvr-540-esben seagate vinyó volt. (Hogy milyen azt nem tudom) A mi dvr-440-esünkben meg wd-van.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#724 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 14:45

Szóval kb 1 éve, vagy több, megvettük ezt a pioneer dvr-440-es felvevőt és azóta is nagy elégedettséggel használjuk semmi probléma nincs vele.(Köszönet wpepinek a részletes magyarázatokért! De! Úgy vettem észre, hogy a behelyezett lemezt mindig a lehető legnagyobb sebességgel írja meg(mindig gyorsmálosást használok, elkerülendő a minőségromlást). Ugyanakkor köztudott hogy ha biztosra akarunk menni és van időnk nem árt lassabban írni a dvd-ket. Eddig mindig 8x-os lemezeket vettünk, ám lassanként ezek kezdenek kifogyni, és én nem szeretnék 16x-osan rögzíteni, ha egy mód van rá. Mi lehet a megoldás? Nincs valami szervízmenü, ahol ezt be tudom állítani? :think:
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#725 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 14:54

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 15:39

Én láttam egyszer egy svéd honlapon a vinyócsere mikéntjéről egy leírást, és ott egy dvr-540-esben seagate vinyó volt. (Hogy milyen azt nem tudom) A mi dvr-440-esünkben meg wd-van.

Köszönöm!
A hozzászólásom óta vásároltam egy DVR-545-ös Pioneert. Nem tudom milyen vinyó van benne, amíg garanciális a kütyü, nem is akarom kibontani.
Tesztelgetem folyamatosan a gépezetet. Van ami tetszik vele kapcsolatban, van ami nem. A Pioneer authoring viszont mindenképpen "érdekes". A megírt lemezeket az asztali Yamahám gond nélkül játsza. Más asztali lejátszóban még nem teszteltem a korongokat. Viszont, ha számítógépen akarom lejátszani, már gondok vannak. Van olyan szoftver amelyik elfogadja, van olyan ami nem. Ha betöltöm PgcEdit-be, a program az alább látható üzenetet dobja. Szerintetek lehetséges, hogy a Pioneer nem szabványos lemezt készít?

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  err.png (0byte)
    Letöltések:: 0

#726 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 14:58

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 15:45

Szóval kb 1 éve, vagy több, megvettük ezt a pioneer dvr-440-es felvevőt és azóta is nagy elégedettséggel használjuk semmi probléma nincs vele.(Köszönet wpepinek a részletes magyarázatokért! De! Úgy vettem észre, hogy a behelyezett lemezt mindig a lehető legnagyobb sebességgel írja meg(mindig gyorsmálosást használok, elkerülendő a minőségromlást). Ugyanakkor köztudott hogy ha biztosra akarunk menni és van időnk nem árt lassabban írni a dvd-ket. Eddig mindig 8x-os lemezeket vettünk, ám lassanként ezek kezdenek kifogyni, és én nem szeretnék 16x-osan rögzíteni, ha egy mód van rá. Mi lehet a megoldás? Nincs valami szervízmenü, ahol ezt be tudom állítani? :think:

Ez a másik dolog, ami miatt én mindig újraírható DVD-re dolgozok, és a számítógépen készítem el a végleges változatot. Bosszantó, hogy kell egy számítógép is a "tiszta munkához"  :reklamacio:

#727 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 15:39

Idézet: multibit - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 15:54

Köszönöm!
A hozzászólásom óta vásároltam egy DVR-545-ös Pioneert. Nem tudom milyen vinyó van benne, amíg garanciális a kütyü, nem is akarom kibontani.
Tesztelgetem folyamatosan a gépezetet. Van ami tetszik vele kapcsolatban, van ami nem. A Pioneer authoring viszont mindenképpen "érdekes". A megírt lemezeket az asztali Yamahám gond nélkül játsza. Más asztali lejátszóban még nem teszteltem a korongokat. Viszont, ha számítógépen akarom lejátszani, már gondok vannak. Van olyan szoftver amelyik elfogadja, van olyan ami nem. Ha betöltöm PgcEdit-be, a program az alább látható üzenetet dobja. Szerintetek lehetséges, hogy a Pioneer nem szabványos lemezt készít?

Az asztali DVD felvevők (mindegyik) nem 100%-ban szabványos DVD-VIDEO struktúrát állítanak elő. Ha előveszed a felvevő kézikönyvét ott is már az első oldalaknál írja, hogy a készülékkel elkészített lemez lejátszhatósága nem garantált minden készüléken.
Ha zavar akkor írd ki RW lemezre aztán PC-n lerippelve egy korrekt DVD authoring programmal elkészítheted a 100%-ban szabványos struktúrát.

#728 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 15:43

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 15:45

De! Úgy vettem észre, hogy a behelyezett lemezt mindig a lehető legnagyobb sebességgel írja meg(mindig gyorsmálosást használok, elkerülendő a minőségromlást). Ugyanakkor köztudott hogy ha biztosra akarunk menni és van időnk nem árt lassabban írni a dvd-ket. Eddig mindig 8x-os lemezeket vettünk, ám lassanként ezek kezdenek kifogyni, és én nem szeretnék 16x-osan rögzíteni, ha egy mód van rá. Mi lehet a megoldás? Nincs valami szervízmenü, ahol ezt be tudom állítani? :think:

Nem kell parázni. Az asztali írók úgy írják a lemezt ahogy az a legjobb az adott médiához. Nyugodtan írhatod az asztalival nem lesz gond.

#729 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 16:36

Hát egy asztali sem hiszem hogy csak azért jobb minőségű írást produkálna mert asztali, azonos sebességen. A dvd-írás törvényszerűségei gondolom itt is ugyanúgy érvényre jutnak mint bárhol máshol.
Még ha egy legújabb firmware-el rendelkező íróval írok meg egy lemezt 16x-osan, akkor sem kapok olyan eredményt mint ugyanezzel az íróval 8x-os sebességgel.
Amúgy érdekes lenne letesztelni ezekkel az asztalikkal megírt dvd-ket, írásminőség szempontjából.

#730 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 17:23

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 17:36

Hát egy asztali sem hiszem hogy csak azért jobb minőségű írást produkálna mert asztali, azonos sebességen. A dvd-írás törvényszerűségei gondolom itt is ugyanúgy érvényre jutnak mint bárhol máshol.
Még ha egy legújabb firmware-el rendelkező íróval írok meg egy lemezt 16x-osan, akkor sem kapok olyan eredményt mint ugyanezzel az íróval 8x-os sebességgel.
Amúgy érdekes lenne letesztelni ezekkel az asztalikkal megírt dvd-ket, írásminőség szempontjából.

Nem erről van szó. Itt nem csak az optikai eszközben lévő fw-t kell figyelembe venni mint a PC-k esetében hanem magát a software-t is ami a felvevőben van. Az asztali felvevőknél az írási sebesség kiválasztása nem úgy megy mint a PC esetében ahol is feldobja a program a legnagyobb sebességet aztán vagy elfogadod vagy nem. Itt a lemez paraméterei (MID, preferált sebességek és egyéb kalibrációs adatok) alapján lövi be az optimális írási sebességet. Ezért nem kell parázni. Azokat a lemezeket melyeket a felvevő támogat úgy írja meg ahogy az az adott nyersanyaghoz optimális. Persze ha olyan lemezt tuszkolsz bele amit nem támogat a felvevő akkor lehetnek írási gondok mert a software nem tud korrekt beállítást alkalmazni.

Szerk:
Az asztali DVD felvevők DVD-VIDEO, DVD-VR formátumot tartalmazó írható és újraírható DVD-k írására vannak kifejlesztve. Úgy gondolod, hogy a készüléket megalkotók nem gondoltak arra, hogy az írási sebesség milyen hatással van a lemez lejátszhatóságára?

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 16. 17:31 -kor

#731 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 17:56

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 18:23

Nem erről van szó. Itt nem csak az optikai eszközben lévő fw-t kell figyelembe venni mint a PC-k esetében hanem magát a software-t is ami a felvevőben van. Az asztali felvevőknél az írási sebesség kiválasztása nem úgy megy mint a PC esetében ahol is feldobja a program a legnagyobb sebességet aztán vagy elfogadod vagy nem. Itt a lemez paraméterei (MID, preferált sebességek és egyéb kalibrációs adatok) alapján lövi be az optimális írási sebességet. Ezért nem kell parázni. Azokat a lemezeket melyeket a felvevő támogat úgy írja meg ahogy az az adott nyersanyaghoz optimális. Persze ha olyan lemezt tuszkolsz bele amit nem támogat a felvevő akkor lehetnek írási gondok mert a software nem tud korrekt beállítást alkalmazni.

Szerk:
Az asztali DVD felvevők DVD-VIDEO, DVD-VR formátumot tartalmazó írható és újraírható DVD-k írására vannak kifejlesztve. Úgy gondolod, hogy a készüléket megalkotók nem gondoltak arra, hogy az írási sebesség milyen hatással van a lemez lejátszhatóságára?

A pc-s írókban is a meghajtó egy adott lemez  médiakódja alapján határozza meg hogy milyen sebességnél hogyan kell azt megírni. (Feltéve hogy a firmware ismeri az adott médiakódot)És a meghajtó által az adott lemezhez támogatott sebesség is befolyásolja, hogy a program mekkora írási sebességeket ajánl fel.És attól függetlenül, hogy adott esetben egy meghajtó többféle sebességű írást is támogat, általában az alacsonyabb sebességű írás jobb eredménnyel jár.(akkor is ha megvannak az optimális paraméterek a magasabb sebességű íráshoz)
Én azt vettem észre hogy ez az író minden lemezt a ráírt max sebességen ír(a hangjából ítélve) Márpedig amikor megvettük, a 16x-os írás még viszonylag újdonság volt, és a korai 16x-os lemezek pld. PPéter tesztjeiben nem mindig muzsikáltak jól 16x-os írásnál.
Természeten itt nem arról beszélek , hogy az író nem tudja megírni a lemezt, vagy az nem lesz visszaolvasható. Viszont a tartósságban már lehetnek jelentős különbségek, mint ahogy abban is hogy egy gyengébb olvasó hogyan bírkózik meg velük.

A tervezésnél nyilván a többség igényeit veszik figyelembe, márpedig sokan nem írnak lassab sebességgel, ha azt veszik észre, hogy a gyorsabban megírt lemez is "működik". Ám engem az is érdekel hogy mondjuk 10-20 év múlva is lejátszhatóak legyenek a megírt korongok.

Nekem eddig hála valószínűleg a lassabb írási sebességnek eddig pld. még egyetlen írt cd-m sem romlott el az idők folyamán, pedig nem mindig csak a legkiválóbb lemezekre írtam.

#732 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 18:07

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 18:56

A pc-s írókban is a meghajtó egy adott lemez  médiakódja alapján határozza meg hogy milyen sebességnél hogyan kell azt megírni. (Feltéve hogy a firmware ismeri az adott médiakódot)És a meghajtó által az adott lemezhez támogatott sebesség is befolyásolja, hogy a program mekkora írási sebességeket ajánl fel.És attól függetlenül, hogy adott esetben egy meghajtó többféle sebességű írást is támogat, általában az alacsonyabb sebességű írás jobb eredménnyel jár.(akkor is ha megvannak az optimális paraméterek a magasabb sebességű íráshoz)
Én azt vettem észre hogy ez az író minden lemezt a ráírt max sebességen ír(a hangjából ítélve) Márpedig amikor megvettük, a 16x-os írás még viszonylag újdonság volt, és a korai 16x-os lemezek pld. PPéter tesztjeiben nem mindig muzsikáltak jól 16x-os írásnál.
Természeten itt nem arról beszélek , hogy az író nem tudja megírni a lemezt, vagy az nem lesz visszaolvasható. Viszont a tartósságban már lehetnek jelentős különbségek, mint ahogy abban is hogy egy gyengébb olvasó hogyan bírkózik meg velük.

A tervezésnél nyilván a többség igényeit veszik figyelembe, márpedig sokan nem írnak lassab sebességgel, ha azt veszik észre, hogy a gyorsabban megírt lemez is "működik". Ám engem az is érdekel hogy mondjuk 10-20 év múlva is lejátszhatóak legyenek a megírt korongok.

Nekem eddig hála valószínűleg a lassabb írási sebességnek eddig pld. még egyetlen írt cd-m sem romlott el az idők folyamán, pedig nem mindig csak a legkiválóbb lemezekre írtam.

Mondom, hogy ne PC-s szemmel nézd. Képzeld el a felvevőt egy olyan PC-nek melyben az optikai eszköz, az fw és az író software úgy lett összeállítva, hogy azokat a lemezeket amire felkészítették (MID, sebesség) úgy írja meg ahogy az az adott nyersanyagnak a legjobb.

Idézet

Én azt vettem észre hogy ez az író minden lemezt a ráírt max sebességen ír(a hangjából ítélve)

Ne a hangját figyeld hanem azt, hogy mennyi az írási idő. (az írási időt a felvevő kiírja)

Idézet

A tervezésnél nyilván a többség igényeit veszik figyelembe, márpedig sokan nem írnak lassab sebességgel, ha azt veszik észre, hogy a gyorsabban megírt lemez is "működik".

Az asztali felvevőknél tervezéskor azt veszik figyelembe, hogy azokat a lemezeket melyeket támogatnak a készülékek úgy írják meg ahogy az az adott nyersanyagnak a legjobb.

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 16. 18:16 -kor

#733 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 18:22

Az írási időt is figyeltem.
Értem amit mondassz, de vedd figyelembe hogy pc, vagy nem pc, az írás(hacsak nem nyomod a lemezt) ugyanazon fizikai paraméterek alapján történik. És akármennyire is optimalizálva van az író egy bizonyos fajta lemezhez,(Természetesen ha a gyártás után kijön egy új lemez, és nem jön a firmware frissítés akkor ez nem lehetséges) ha ugyanazt az írót lassabb sebességgel is optimalizálják akkor jobb minőséget fogunk kapni. Itt nem szélsőségekre kell gondolni, hanem csak 1-2 fokozattal a megengedett max sebességek alatti írási sebességekre.
Egyébként ebben a felvevőben is egy pc-s író van.

#734 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 20:09

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 16:39

Ha zavar akkor írd ki RW lemezre aztán PC-n lerippelve egy korrekt DVD authoring programmal elkészítheted a 100%-ban szabványos struktúrát.

Ezt teszem - mint ahogy írtam fent.

#735 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 20:13

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 17:36

Már megtörtént - az első nap, mikor megvettem az asztali irómat. A Pioneer DVR-111 + Imgburn duó jobb minőségben ír (6x-os sebességgel).

#736 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:50

Milyen lemezre írtál? És nem utólsósorban milyen meghajtóval teszteltél? A dvr-111 mikori meghajtó?

#737 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 09:57

A DVR-111 a legújabb PC-s író. Azt kellene tudni, hogy az 545-ös asztaliban milyen optikai eszköz van és vele azonossal kell PC-n megnézni. Attól, hogy a 111-es jobban ír még egy más pio optikai eszköz írhat másképp.

Szerk:
Az én Pioneer DVR-520 asztali felvevőmben DVR-107X optikai drive van.

Szerkesztette: wpepi 2007. 08. 17. 10:01 -kor

#738 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:02

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 10:50

Milyen lemezre írtál? És nem utólsósorban milyen meghajtóval teszteltél? A dvr-111 mikori meghajtó?

TY 16x (Verbatim) lemezre írtam. Most nem vagyok otthon, nem emlékszem, hogy "+"-os vagy "-"-os a DVD. LiteOn DVD-íróval teszteltem. A DVR-111 egy nem túl régi Pio modell (jelenleg a 112 fut). Kb. egy éves a készülékem.

#739 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 17. 10:05

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 10:57

A DVR-111 a legújabb PC-s író. Azt kellene tudni, hogy az 545-ös asztaliban milyen optikai eszköz van és vele azonossal kell PC-n megnézni. Attól, hogy a 111-es jobban ír még egy más pio optikai eszköz írhat másképp.

Szerk:

Mint ahogy Gurgulának írtam a 111-es nem a legújabb Pio író. Gyanús, hogy az 545-ben hasonló típus lehet, mert írja az újabb RW lemezeket is (8x Ricoh DVR+RW és 6x-os Verbatim DVD-RW).

#740 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 18. 10:33

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. aug. 17., péntek - 10:57

Szerk:

dvr-107x-et nem de 107d-t találtam a cd freaks-en Íme: http://www.cdfreaks....107D-DVD__R_RW/

Hogy mekkora a hasonlóság, azt nem tudom, mivel nem ismerem az 520-as felvevőt, nem tudom elvileg mekkora sebességekkel ír.

A miénk érdekessége, hogy mintha nem cav-ban, hanem clv-ben írna, ugyanis az írás elején nagyon pörög, aztán meg lassul. De megnézem mostmár a konkrét írási időt,(ha lesz mit kiírni) abból talán kiderül melyik lehet.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.