HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali dvd felvevő - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali dvd felvevő Milyet érdemes, tesztek esetleg? Értékeld a témát: -----

#741 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 18. 10:48

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. aug. 18., szombat - 11:33

dvr-107x-et nem de 107d-t találtam a cd freaks-en Íme: http://www.cdfreaks....107D-DVD__R_RW/

Hogy mekkora a hasonlóság, azt nem tudom, mivel nem ismerem az 520-as felvevőt, nem tudom elvileg mekkora sebességekkel ír.

Kevés a hasonlóság mert ez a drive ami az 520-ban van a DVD+R/+RW lemezeket nem ír és nem olvas.

#742 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 23. 16:52

Sziasztok!
Mostanában szeretnék egy asztali hdd dvd felvevőt venni, és a Pioneer DVR 545H tipust néztem ki.
Egyrészt mindennapi használatra lenne (TV), másrészt VHS-t szeretnék bedigizni vele.
Azt mondták, hogy ez utobbihoz kell a TBC, és ebben van.
A vinyója meddig bírja a mindennapi használatot? Vagy inkább RW lemezt tegyek bele?
Tényleg szépen másol VHS-ről? Remélem tud valaki ezekre válaszolni.
Üdv. bzoli

#743 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 23. 16:54

És mégvalami: a felvett VHS anyagot tudom szerkeszteni a vinyóján mielőtt kiírom DVD-re?

#744 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 11:32

Idézet: b_zoli - Dátum: 2007. aug. 23., csütörtök - 17:52

Sziasztok!
Mostanában szeretnék egy asztali hdd dvd felvevőt venni, és a Pioneer DVR 545H tipust néztem ki.
Egyrészt mindennapi használatra lenne (TV), másrészt VHS-t szeretnék bedigizni vele.
Azt mondták, hogy ez utobbihoz kell a TBC, és ebben van.
A vinyója meddig bírja a mindennapi használatot? Vagy inkább RW lemezt tegyek bele?
Tényleg szépen másol VHS-ről? Remélem tud valaki ezekre válaszolni.
Üdv. bzoli

Nekem ilyen felvevőm van. Nem olyan rég vettem, így a vinyó tartósságáról nem tudok nyilatkozni. A VHS-ről készített másolat minősége nagyban függ az inputtól, azaz, hogy milyen minőségű, állapotú a VHS-anyag.

Idézet

És mégvalami: a felvett VHS anyagot tudom szerkeszteni a vinyóján mielőtt kiírom DVD-re?

Igen, tudod. Vedd figyelembe azonban, amit korábban Wpepi írt a szerkesztési módokról!

Szerk.: Ha szükséged van/lesz DV anyag DVD-re írására, ne ezt a típust válaszd, ugyanis nincs DV-bemenete!

Szerkesztette: multibit 2007. 08. 24. 11:33 -kor

#745 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 18:31

Köszi Multibit!
Jelenleg nincs DV kamerám, de ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz. Néztem még egy másik Írót:Panasonic DMR-EH575, ennek viszont nem találtam a leírásában a TBC jelenlétét. A VHS anyag analog video kamera családi felvételek. Valami alternatívát ismertek úgy 80-90e környékén?
Üdv.

#746 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 19:11

Találtam még egy játékost, ez a Sony RDR-HX825. Ebben van tbc is, meg DV bemenet is. Csak azt nem tudom, hogy milyenek a Sony ezen termékei. Valakinek személyes tapasztalat?

Szerkesztette: b_zoli 2007. 08. 24. 19:12 -kor

#747 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 17:39

Mindenképpen nézd meg, hogy milyenek a szerkesztési funkciók rajta! Itt már többször elhangzott, hogy nagyon sok felvevő nem tud olyan vágást csinálni, ami után egyszerűen kimásolhatod az anyagot dvd-re, hanem újra kell tömörítenie a gépnek az egészet, ami egyrészt idővel, másrész minőségromlással jár.
Mi is azért vettünk pio-t annak idelyén, mert csak ott lehetett választani, hogy milyen vágást szeretnék. Nem beszélve néhány további nyalánkságról.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#748 Felhasználó inaktív   b_zoli 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 28. 19:17

Végül egy Pio-545H mellett döntöttem, :banana: és meg is vettem. Csináltam egy pár felvételt VHS-ről, és eddig meg vagyok elégedve. Igaz nem használtam a szűrők kézi beállításait, csak a VCR módot. De így is szép a képe.
A vágási módot, és a többi 'nyalánkságot' (gondolom a szűrőket) még nem bizeráltam.

#749 Felhasználó inaktív   GabenHUN 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 10:05

Sziasztok!

Tudom én vagyok az X-eik, aki kérdi, de mégis:

Nincs valami tuti honlapotok a PIO 545H user manual-jának letöltésére?
Sem a PIO honlapján nem találtam, sem a Kugli nem hoz rá értékelhető találatot.
Előre is THX.  :think:

#750 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 22. 12:13

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 22., szerda - 7:37

http://www.service.pioneer-eur.com/peeserv...search?openform

Ide beírod azt, hogy DVR-545H és már töltheted is le a user manual-t  :D
Egyébként ha letöltöd és elolvasod akkor a kérdéseit nagyobb részére azonnal választ kapsz  :)

Nem kell a Gugliig menni, itt is van kereső...
http://www.service.pioneer-eur.com/peeserv...rm&Modelnr=545H

#751 Felhasználó inaktív   bsanya5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 18:08

Sziasztok!

Lenne egy bugyuta kérdésem!
Adott egy Panasonic NV GS140 miniDV-s kamera. Ahhoz, hogy PC-n keresztül kiírjam DVD-re a felvételeimet legjobb tudásom szerint hardware és software is kell. Azon kezdtem el gondolkodni, hogy mivel jó lenne néha felvenni TV-ből olyan műsorokat, amiről sajna lemaradok, és jó lenne a kameráról is DVD-re írni a felvett anyagokat, kéne vennem egy HDD-s felvevőt.
Kérdésem, itt egyszerűen összedugom a két készüléket, felmegy a HDD-re az anyag, ott megvágom és kiírom DVD-re, ilyen egyszerű?
Milyen készüléket ajánlotok, ami nem full-full, de nem is gagyi. Jó lenne ha magyar menűs lenne, mert sajna az angol még nem megy az elvárt szinten :-(
Ja, és még vmi, ezekben van erősítő is vagy ezek kimondottan lejátszó/felvevő-k? Hogy érthetőbb legyen, jelenleg van egy LG LH-T250SC alap házimozi, ezt ki tudom váltani vele?

Köszönettel
Sanyi

#752 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 18:29

Én csak a JVC és a Panasonic DV IN-es modelljeit ismerem, ezeket merem ajánlani.

Erősítő nincs bennük, "csak" felvenni, vágni és lejátszani lehet velük. Tehát amit kiválthat, az a videómagnó, a DVD lejátszó és bizonyos PC-s programok/műveletek.

#753 Felhasználó inaktív   bsanya5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 19:05

Idézet: erdoke - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 18:29

Én csak a JVC és a Panasonic DV IN-es modelljeit ismerem, ezeket merem ajánlani.

Erősítő nincs bennük, "csak" felvenni, vágni és lejátszani lehet velük. Tehát amit kiválthat, az a videómagnó, a DVD lejátszó és bizonyos PC-s programok/műveletek.

És vhogy rákötve a régi házimozira?

#754 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 19:11

Idézet: bsanya5 - Dátum: 2007. szept. 24., hétfő - 20:05

És vhogy rákötve a régi házimozira?

Természetesen rá lehet kötni, azt kell tudnod, hogy a házimozidon milyen bemenetek vannak, s lehetőleg a vásárolni kívánt felvevőn legyen ugyanilyen kimenet. :) (konkrétan most nem néztem meg a leírt LG típust).

Szerkesztette: Kory 2007. 09. 24. 19:13 -kor

#755 Felhasználó inaktív   Gurgula 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 11:33

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. aug. 16., csütörtök - 15:45

Szóval kb 1 éve, vagy több, megvettük ezt a pioneer dvr-440-es felvevőt és azóta is nagy elégedettséggel használjuk semmi probléma nincs vele.(Köszönet wpepinek a részletes magyarázatokért! De! Úgy vettem észre, hogy a behelyezett lemezt mindig a lehető legnagyobb sebességgel írja meg(mindig gyorsmálosást használok, elkerülendő a minőségromlást). Ugyanakkor köztudott hogy ha biztosra akarunk menni és van időnk nem árt lassabban írni a dvd-ket. Eddig mindig 8x-os lemezeket vettünk, ám lassanként ezek kezdenek kifogyni, és én nem szeretnék 16x-osan rögzíteni, ha egy mód van rá. Mi lehet a megoldás? Nincs valami szervízmenü, ahol ezt be tudom állítani? :think:

Na, azóta megírtam egy-két 16x-os lemezt, és rá kell hogy cáfoljak előző állításomra. Merthogy a 16x lemezeket 3,9-4Gb anyaggal kb 9-10 perc alatt írja meg ami viszont mintha nem a 16x-os sebesség volna. Nem tudom hogy ez azért van,mert ezeket a lemezeket már nem ismeri, és inkább komótosabb írást választ, vagy vagy régebben is ennyivel írta az anyagokat. Mindenesetre 16x-os sebességnél az írásnak kb. 5-6 percig kéne tartani. A 8x lemezeket meg általában úgy 15 ercig írja. Ismét megfigyeltem és a hangja alapján tényleg clv-módban ír.
Úgyhogy egy kicsit megnyugodtam, bár tesztelni sajnos nem tudom az írt anyagokat. Viszont minden szépen lejátssza őket.
Ma, 2008 márc 19.-án még semmi hír az amnesty international lapjain a tibetiek kínaiak általi terrorizálásáról.(kb. 14. óta tart) Ennyit érnek. És azok is, akik ezek után nem bojkottálják az olimpiát.

#756 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 11:43

Idézet: Gurgula - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 12:33

...

Nekem is pontosan ilyen irom van, de irhato dvd meg nem jart benne... :) van 3 db Verbatim DVD-RW (6x sebessegu) lemezem, azokat rotalom... :) Ugy vagyok vele, hogy TVRip-et semmi ertelme DVD-kent tarolni, XviD lesz mindegyikbol... :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#757 Felhasználó inaktív   bero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 14:01

sziasztok!  azt szertném megkérdezni , hogy van egy samu DVD R135-ös iró-lejátszó asztali ketyerém és az a problémám vele,hogy lefagy, és nem reagál a távirányító egyes funkció gombjaira. ezt egy hete vásároltam és valószínüleg csere lesz belőle, de a kérdésem az, hogy  ilyen készüléket vagy árban hasonló másikat /milyet?/ kérjek? ha van tapasztalatatok ebben a témában kérlek írjatok. köszönöm

#758 Felhasználó inaktív   multibit 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 07:25

Idézet: bero - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 15:01

sziasztok!  azt szertném megkérdezni , hogy van egy samu DVD R135-ös iró-lejátszó asztali ketyerém és az a problémám vele,hogy lefagy, és nem reagál a távirányító egyes funkció gombjaira. ezt egy hete vásároltam és valószínüleg csere lesz belőle, de a kérdésem az, hogy  ilyen készüléket vagy árban hasonló másikat /milyet?/ kérjek? ha van tapasztalatatok ebben a témában kérlek írjatok. köszönöm

Én az olcsóbb Panasonic vagy a Pioneer készülékeket javaslom.

#759 Felhasználó inaktív   bero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 12:55

Idézet: multibit - Dátum: 2007. szept. 28., péntek - 7:25

Én az olcsóbb Panasonic vagy a Pioneer készülékeket javaslom.

köszönöm

#760 Felhasználó inaktív   jimny 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 14:59

LG RH265-ről mi a véleményetek ? Elsősorban VHS digitalizálására és TV-felvételre kellene.

Téma megosztása:

• (50 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.