1. tegnap - mint említettem - nem tudtam feltenni az új kormányt. a nagy alsó csavar, amivel az asztalra kéne szorítani ugyanis megállt kb 1.5cm becsavarása után. (a rögzítéshez még kb kellett volna vagy +5cm) ezútán se ki se be. 1 órát szenvedtem vele, mire meguntam és a műanyag csavar fejét (amin semmi fogás) kilyukasztottam oldalt. áttoltam rajta egy csavarhúzót és így T alakú forgattyúval k*rva nehezen ki tudtam csavarni.
2. ma nagy nehezen az immáron T alakú csavart némi műszerolaj segítségével be tudtam csavarni teljesen. itt jött a második felismerés: fullra becsavarva sem szorítja oda az asztalhoz. valszeg rövidebb a csavar, mint a régi kormányon
sajnos mivel az asztalom szar kialakítású, ezért a másik 2 szélén lévő csavarral nem is tudom rögzíteni, az ottani tartók eddig csak neki voltak feszítve eddig az asztalnak, te jól tartott így is.
3. gyorsan kicsavarom, némi alétét az asztallap vastagítására, hogy megfogja a csavar. csavar vissza. fogja f*szán! F1 indít! kormány elfordít! nagyot nézek, hogy mi van, mert rohadt nehezen fordul és közben surlódó hangokat ad. némi ki-be csavarozás után minden világos lett: ha meg van húzva ez a középső (fő) tartó csavar akkor a kormány súrlódik valamihez. feltételezhetően amiatt, hogy a szorítás miatt picit deformálódik a kormány háza.
persze az alsó, tartó rész deformációja tök normális. a réginél is így van. csak ott attól még forgott a kormány ugyanúgy.
nem tudom mi a halált csináljak azon kívül, hogy úgyis akartam egy új asztalt és imádkozzak, hogy a két szélső csavar megfogja és nem művel hasonló dolgokat (valszeg nem)
de azért ez nem az igazi. lehet, hogy felhívom azért az üsz-t még1x. csak úgy érdeklődéképpen, hogy vajon ilyen dolgokra mit reagálnak...
bocs a regényért, de gondoltam osztom a tapasztalatot, hátha ti elkerülitek a hasonló sz*pásokat.
Szerkesztette: vipisrac 2006. 03. 08. 20:25 -kor

Súgó
A téma zárva.