HWSW Informatikai Kerekasztal: HWSW F1 bajnokság - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (131 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HWSW F1 bajnokság 2006-os bajnoki szezon

#181 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:24

monnyon le a Logitech, b+!

1. tegnap - mint említettem - nem tudtam feltenni az új kormányt. a nagy alsó csavar, amivel az asztalra kéne szorítani ugyanis megállt kb 1.5cm becsavarása után. (a rögzítéshez még kb kellett volna vagy +5cm) ezútán se ki se be. 1 órát szenvedtem vele, mire meguntam és a műanyag csavar fejét (amin semmi fogás) kilyukasztottam oldalt. áttoltam rajta egy csavarhúzót és így T alakú forgattyúval k*rva nehezen ki tudtam csavarni. :omg: #1

2. ma nagy nehezen az immáron T alakú csavart némi műszerolaj segítségével be tudtam csavarni teljesen. itt jött a második felismerés: fullra becsavarva sem szorítja oda az asztalhoz. valszeg rövidebb a csavar, mint a régi kormányon :omg: #2
sajnos mivel az asztalom szar kialakítású, ezért a másik 2 szélén lévő csavarral nem is tudom rögzíteni, az ottani tartók eddig csak neki voltak feszítve eddig az asztalnak, te jól tartott így is.

3. gyorsan kicsavarom, némi alétét az asztallap vastagítására, hogy megfogja a csavar. csavar vissza. fogja f*szán! F1 indít! kormány elfordít! nagyot nézek, hogy mi van, mert rohadt nehezen fordul és közben surlódó hangokat ad. némi ki-be csavarozás után minden világos lett: ha meg van húzva ez a középső (fő) tartó csavar akkor a kormány súrlódik valamihez. feltételezhetően amiatt, hogy a szorítás miatt picit deformálódik a kormány háza. :omg: #3
persze az alsó, tartó rész deformációja tök normális. a réginél is így van. csak ott attól még forgott a kormány ugyanúgy.

nem tudom mi a halált csináljak azon kívül, hogy úgyis akartam egy új asztalt és imádkozzak, hogy a két szélső csavar megfogja és nem művel hasonló dolgokat (valszeg nem)

de azért ez nem az igazi. lehet, hogy felhívom azért az üsz-t még1x. csak úgy érdeklődéképpen, hogy vajon ilyen dolgokra mit reagálnak...

bocs a regényért, de gondoltam osztom a tapasztalatot, hátha ti elkerülitek a hasonló sz*pásokat.

Szerkesztette: vipisrac 2006. 03. 08. 20:25 -kor

#182 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:26

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:24

monnyon le a Logitech, b+!

1. tegnap - mint említettem - nem tudtam feltenni az új kormányt. a nagy alsó csavar, amivel az asztalra kéne szorítani ugyanis megállt kb 1.5cm becsavarása után. (a rögzítéshez még kb kellett volna vagy +5cm) ezútán se ki se be. 1 órát szenvedtem vele, mire meguntam és a műanyag csavar fejét (amin semmi fogás) kilyukasztottam oldalt. áttoltam rajta egy csavarhúzót és így T alakú forgattyúval k*rva nehezen ki tudtam csavarni. :omg: #1

2. ma nagy nehezen az immáron T alakú csavart némi műszerolaj segítségével be tudtam csavarni teljesen. itt jött a második felismerés: fullra becsavarva sem szorítja oda az asztalhoz. valszeg rövidebb a csavar, mint a régi kormányon :omg: #2
sajnos mivel az asztalom szar kialakítású, ezért a másik 2 szélén lévő csavarral nem is tudom rögzíteni, az ottani tartók eddig csak neki voltak feszítve eddig az asztalnak, te jól tartott így is.

3. gyorsan kicsavarom, némi alétét az asztallap vastagítására, hogy megfogja a csavar. csavar vissza. fogja f*szán! F1 indít! kormány elfordít! nagyot nézek, hogy mi van, mert rohadt nehezen fordul és közben surlódó hangokat ad. némi ki-be csavarozás után minden világos lett: ha meg van húzva ez a középső (fő) tartó csavar akkor a kormány súrlódik valamihez. feltételezhetően amiatt, hogy a szorítás miatt picit deformálódik a kormány háza. :omg: #3
persze az alsó, tartó rész deformációja tök normális. a réginél is így van. csak ott attól még forgott a kormány ugyanúgy.

nem tudom mi a halált csináljak azon kívül, hogy úgyis akartam egy új asztalt és imádkozzak, hogy a két szélső csavar megfogja és nem művel hasonló dolgokat (valszeg nem)

de azért ez nem az igazi. lehet, hogy felhívom azért az üsz-t még1x. csak úgy érdeklődéképpen, hogy vajon ilyen dolgokra mit reagálnak...

bocs a regényért, de gondoltam osztom a tapasztalatot, hátha ti elkerülitek a hasonló sz*pásokat.

Melyik Logitech kormany ez?

#183 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:38

Ez jó kérdés, az enyémen pl. csak két csavar van, amivel fel tudom fogatni, de az elég tág sávban állítható... :think:
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#184 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:42

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 21:12

Mozso igencsak kikupalja RH-ek fejleszteseit, lassan bevehetnek a csapatba, mert olyan dolgokat megcsinalt, amiket RH-ek nem tudtak :D

Mint pl.??? Kíváncsivá tettél! (Persze nem csalom meg a HWSWF1-et, csak a kirakatot nézegetem...)

:D

#185 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:50

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:26

Melyik Logitech kormany ez?

az új Momo Racing
2 hete jött Hollandiából a régi cseréjére

két csavar a két oldalán az asztal szélénél és egy középen, mélyen az asztal alá benyúlva.
ez utóbbiról volt szó. gyakorlatilag most semmire nem jó, mert ha picit is tart valamit, akkor már feszül/súrlódik a kormánykerék

ugyebár így néz ki. a jól látható csavarról van szó. ha meghúzom az alsó rész picit lefelé feszül:
Kép

Idézet: Flash Gordon - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:42

Mint pl.??? Kíváncsivá tettél! (Persze nem csalom meg a HWSWF1-et, csak a kirakatot nézegetem...)

ez engem is érdekel

Szerkesztette: vipisrac 2006. 03. 08. 20:55 -kor

#186 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:51

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 17:01

Igen, benevezek a bajnokságba, valakinek utolsónak is lenni kell :Đ
McLarennel fogok menni :cool:
Ehhez egy jó setupot honnan tudok szerezni :think:

Üdv a bajnokságban. Sok sikert és jó szórakozást kívánok. Kérlek, hogy a szabályzatot mindenképp olvasd át és aszerint állítsd be az autód/add le az időidet. A bajnokság hivatalos oldalán (fha.hwsw.hu) megtalálsz minden instrukciót, valamint a letöltendő anyagokat is. Régebben azt szoktam mondani, hogy a methanol legyen veletek, mer' ez olyan laza, kár, hogy az f1-es verdák benyával mennek... :D
Így aztán kitaláltam azt, hogy "benzingőztől bűzölögjön az alsógatyád is", de az meg nem elég elegáns az FHA elnökétől... :D :D
Így aztán maradt a hajrá... ;) :D

#187 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 20:54

Idézet

Mozso igencsak kikupalja RH-ek fejleszteseit, lassan bevehetnek a csapatba, mert olyan dolgokat megcsinalt, amiket RH-ek nem tudtak

Ami nem könnyű, mert Ralph az alapjáték fejlesztésében is részt vett. :)

#188 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 23:31

Idézet: Flash Gordon - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:42

Mi mar 3 palyat letudtunk az evadbol (Ausztral, Malaj, Bahrein)...amikor Bahreinbe ertunk, vettuk eszre, hogy aszfalt koruli vilagosbarna resznek a tapadasa ugyanolyan, mint az aszfalte...probaljatok ki pl. a gyors hosszu balosban (a 2. meropont elotti), hogy elhagyjatok a palyat...mintha semmi nem tortenne. Ezt megirta Mozso RH-eknak, akik azt valaszoltak, hogy 2005-os bajnoki elott lefektettek oda valamilyen burkoloanyagot (lehet aszfalt, pontosan nem tudom, de hulyeseget sem akarok mondani), hogy ne legyen annyira poros a palya...kepet is mellekeltek...azonban a tapadasa meg igy is joval elmarad az aszfaltetol...azt valaszoltak Mozsonak, hogy nem tudjak megcsinalni...nem lehet. Mozso 1-2 nap alatt megcsinalta...pontos erteket nem tudok, de olyan 70-75%-os tapadasura csinalta meg, hogy valamelyest a valos viszonyokhoz hasonlitson. Most a San Marinoi nagydijon fogunk versenyezni, s annal is eszrevettuk ugyanezt. Es Imolaban sokat szamit nagyon, mert olyan helyeken vannak ezek a reszek, ahol ha elhagyod a palyat, akkor sokat lehet csalni. Itt is csokkentette a tapadas merteket, mert ha valaki ront azokon a reszeken, akkor nehogy ugyanugy nyomja neki, mintha misem tortent volna. Megcsinalta azt, hogy a 2004-es kormanyok hasznalhatok legyenek, mert ugye a mostani RH2005-os modban szart sem ernek..lathatatlanok egyes kocsiknal. Ugyanezt a hangokra. S ezt mind te magad kivalaszhatod, csak 1 filet kell lefuttatni. Valtoztatott az autok karakterisztikajan...allitolag a gumikat nagyon rosszul modelleztek le.
De ha valakit erdekel pontosan, akkor ot kerdezze errol, mert mi reszletekig nem szoktuk kerdezni, csak a legfontosabb modositasokat illetoen. Azt is megoldotta (azt meg tavaly), hogy pirosra el lehessen rajtolni. Az alapmodokkal 20 embernel nem lehet pirosra rajtolni. Ha erdekel, hogy miert nem, akkor ezugyben is ot keressetek :). Annyit tudok, hogy elotte mindig 1 percre rajtoltunk.

Egyebkent sok online bajnoksag licenceli a modjait, mivel jol megvan csinalva.

Ha valakit erdekel a mod, akkor nyugodtan letoltheti a honlapunkrol, csak annyi a fontos, hogy aktiv netkapcsolat szukseges hozza. (a csalasok kiszurese, megakadalyozasa erdekeben irt egy starter.exe nevu inditofilet, s ehhez szukseges a szerverhez valo kapcsolodas).

Szerkesztette: foxyr 2006. 03. 08. 23:34 -kor

#189 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 08. 23:36

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:50

az új Momo Racing
2 hete jött Hollandiából a régi cseréjére

két csavar a két oldalán az asztal szélénél és egy középen, mélyen az asztal alá benyúlva.
ez utóbbiról volt szó. gyakorlatilag most semmire nem jó, mert ha picit is tart valamit, akkor már feszül/súrlódik a kormánykerék

Pedig a 2 szelso leszoritonak elegnek kellene lennie, persze megfelelo asztallap mellett. A Driving Force Pro-nak is hasonlo van, leszamitva a kozepso leszoritot.

#190 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 00:02

Idézet: Drummaster - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 20:51

Üdv a bajnokságban. Sok sikert és jó szórakozást kívánok. Kérlek, hogy a szabályzatot mindenképp olvasd át és aszerint állítsd be az autód/add le az időidet. A bajnokság hivatalos oldalán (fha.hwsw.hu) megtalálsz minden instrukciót, valamint a letöltendő anyagokat is. Régebben azt szoktam mondani, hogy a methanol legyen veletek, mer' ez olyan laza, kár, hogy az f1-es verdák benyával mennek... :D
Így aztán kitaláltam azt, hogy "benzingőztől bűzölögjön az alsógatyád is", de az meg nem elég elegáns az FHA elnökétől... :D :D
Így aztán maradt a hajrá... ;) :D

:hello:
Igyekszem betartani a szabályokat :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#191 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 00:07

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. márc. 8., szerda - 23:36

Pedig a 2 szelso leszoritonak elegnek kellene lennie, persze megfelelo asztallap mellett. A Driving Force Pro-nak is hasonlo van, leszamitva a kozepso leszoritot.

biztos elég lenne a két szélső is, de jelenleg nem tudom azokkal rögzíteni.
és azért ettől függetlenül is elég gáz, hogy a középső csavar minimális meghúzásával is használhatatlan lesz a kormány  :(

#192 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 08:31

Idézet: vipisrac - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 0:07

biztos elég lenne a két szélső is, de jelenleg nem tudom azokkal rögzíteni.
és azért ettől függetlenül is elég gáz, hogy a középső csavar minimális meghúzásával is használhatatlan lesz a kormány  :(

Igen, ez elég gáz lévén, hogy a Momo Racing nem egy nyeretlen kétéveseknek való visszaütős "compressor supreme" hulladék, hanem komoly - és viszonylag drága - kormány.
Mindenképp próbáld megoldani, hogy elsősorban a két szélső csavar rögzítse a kormányt. Szerintem a középső nem arra való, hogy fixre rögzítsen, hanem csak arra, hogy a billenés és az oldal almozdulás elkerülésében rásegítsen a szélsőkre. Azt nagyon megtépni nem lehet, mert a burkolat eldeformálódik, attól surrog, meg akad a cucc. :think:

#193 Felhasználó inaktív   Bibu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 09:48

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 0:31

Megcsinalta azt, hogy a 2004-es kormanyok hasznalhatok legyenek, mert ugye a mostani RH2005-os modban szart sem ernek..

ÓÓÓ jeah...ez kell nekem :up:  :respect: . Egyszerűen megőrülök, ettől a hulladék 2005-ös Ferka kormánytól :down:  :mad: .
Lehet ezt csak magában aplikálni v. csak egyben az összes módosítást?

#194 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 10:09

Idézet: Bibu - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 9:48

ÓÓÓ jeah...ez kell nekem :up:  :respect: . Egyszerűen megőrülök, ettől a hulladék 2005-ös Ferka kormánytól :down:  :mad: .
Lehet ezt csak magában aplikálni v. csak egyben az összes módosítást?

Ezügyben tenyleg Mozsot kerdezd meg, mert ez a mod resze, de amikor feltelepitem, akkor letrehoz 2 filet (az egyik 2004-es hangok bat, a masik 2004-es kormanyok bat), s ezeket lefuttatva visszarakja a kivant 2004-es dolgokat (a 2 filet pedig igy az engedelye nelkul inkabb nem kuldenem el)...fura mod nem kell feltelepitve lennie a 2004-es modnak.

Arra meg nem akarlak ravenni, hogy telepitsd fel a modot.

#195 Felhasználó inaktív   Sub-S 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 10:35

Szabályváltoztatások terén az egységes fizika el lett vetve? (ahogy nézem igen :) )

#196 Felhasználó inaktív   Sub-S 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 11:00

Idézet: Atti - Dátum: 2006. márc. 7., kedd - 17:46

Piski setupját csatolom, nekem 1:30 körüli idő jött vele össze, most kicsit ez alatt vagyok

Köszi, hogy csatoltad a setupot. :respect:
Meg tudnád tenni ugyanezt a replay+telemetriára is? :)

#197 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 11:17

Idézet: foxyr - Dátum: 2006. márc. 9., csütörtök - 10:09

...fura mod nem kell feltelepitve lennie a 2004-es modnak.

Most akkor fura mod, vagy 2004-es mod? :idea: :lol:

#198 Felhasználó inaktív   Flash Gordon 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 09. 12:19

Van új hotfix!!!  :cool:

#199 Felhasználó inaktív   foxyr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 09. 12:22