HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#101 Felhasználó inaktív   Anteris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 05. 23. 12:38

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2004. máj. 13, csütörtök - 20:22

Én most az AVAST! 4.1 pro-t, és a Kerio Personal Firewall 4-et próbálgatom. Eddig ezek tűntek a legjobbnak. Asszem maradok is ennél az összeállításnál. :cool:

nekem ez az AVASt bugzott. Sorozatosan fagyott meg a böngésző - win98SE/IE6 - miután felraktam. Ez nem most volt. A napokban ismét kipróbáltam hátha megjavult közben :) de ugyanaz volt megint a bibi. :(

#102 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 13:47

Tűzfalnak nagyon jó az ingyenes ZoneAlarm legújabb változata! Én a ZA-t 2.6-tól kezdve folyamatosan használom és semmi gondom sem volt miatta!  ;)
P35-DS4, E8400 E0, 2×1GB PC8500 1066MHz Crucial Ballistix, TRUE Black + Xigmatek Crossbow kombó + Ultra Kaze 2000rpm vagy 3000rpm, HAF922, stb ----- Asus A8R-MVP, A64 3800+

#103 Felhasználó inaktív   sz.j 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 13:50

Idézet: Anteris - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 12:28

én ezzel nem dicskednék.

Ő sem dícsekedett, sőt még elnézést is kért. :)
P35-DS4, E8400 E0, 2×1GB PC8500 1066MHz Crucial Ballistix, TRUE Black + Xigmatek Crossbow kombó + Ultra Kaze 2000rpm vagy 3000rpm, HAF922, stb ----- Asus A8R-MVP, A64 3800+

#104 Felhasználó inaktív   Ingy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 14:38

Idézet: sz.j - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 14:50

Ő sem dícsekedett, sőt még elnézést is kért. :)

jaja nem dicsekedtem szal nem ertem a kostolgatást  :confused:
Azok, akik nem tudnak magukon nevetni, meghagyják ezt a feladatot másnak.

#105 Felhasználó inaktív   ricsip 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 23. 23:58

Idézet: sz.j - Dátum: 2004. máj. 23, vasárnap - 14:47

Tűzfalnak nagyon jó az ingyenes ZoneAlarm legújabb változata! Én a ZA-t 2.6-tól kezdve folyamatosan használom és semmi gondom sem volt miatta!  ;)

Nekem ZA-ról nincs közvetlen tapasztalatom, de ismeröséknél elég sok gondot okozott, ugyanis letöltésnél a nagyobb fájlok mindig CRC hibásak lettek, és kiderült h. ZA miatt nem jött le sok file vége :(  Bár azóta valszeg nem követtek el fejlesztök ilyen bakit, egy program sem lehet hibátlan..

#106 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 07:53

Sziasztok!
Nem tapasztalt valaki Kerio-nál olyat, hogy nagyon lelassul tőle a Windows boot-olás? És az a baj, hogy hiába szedem le, nem javul a helyzet, de más olyan programot nem látok, ami ezt okozhatná.

#107 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 09:56

Érdekes, kikapcsoltam a hálókártyánál az összes protokollt (a TCP/IP-t is), és most nem csinálja a lassulást. Az Internet működik továbbra is.
Különben a Kerio 2-est már valószínűleg érdemes elfelejteni, a 4-es nekem kicsit idegesítő volt, hogy minden egyes alkalommal, mikor egy alkalmazás egy másikat el akart indítani, szólt. Bár lehet, hogy ezt ki lehet kapcsolni. Most az Agnitum Outpost free változatát használom, egyelőre jónak tűnik. Tudja magát update-elni pl.

Szerkesztette: jazzman 2004. 05. 31. 10:20 -kor

#108 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 31. 10:01

Idézet: jazzman - Dátum: 2004. máj. 31, hétfő - 10:56

.....
Különben a Kerio 2-est már valószínűleg érdemes elfelejteni.....

Nem érdemes. Még mindig nagyon jól dolgozik.
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#109 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 10:19

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 31, hétfő - 9:01

Nem érdemes. Még mindig nagyon jól dolgozik.

Csak már elég régi, és leálltak a fejlesztésével. Tehát biztonsági szempontból kérdéses a megbízhatósága. Már letölteni sem lehet a Kerio oldaláról. Egyébként én is használtam nagyon sokáig, és szerettem, főleg az egyszerűsége miatt.

Szerkesztette: jazzman 2004. 05. 31. 10:36 -kor

#110 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 31. 10:34

Idézet: jazzman - Dátum: 2004. máj. 31, hétfő - 11:19

Csak már elég régi, és leálltak a fejlesztésével. Tehát biztonsági szempontból kérdéses a megbízhatósága (egyébként én is azt használtam nagyon sokáig).

Hmm, azok a csodálatos fejlesztések....... amelyek legtöbbször az "ide még egy szép nagy gombot" jelentik.

Eleddig nem igen tudok olyan kardinális változásokról, amelyek a tűzfalfunkciókban jelentős fejlesztést igényeltek volna. Ha pedig az jól van megcsinálva - előfordul - akkor a többi csak bizonyos kényelmi funkciók, esetleg motoros fenéktörlőpapír beépítése.

Pontosan az ilyen hamis elképzelések kihasználására..... :)
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#111 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 10:46

Idézet: lameXpert - Dátum: 2004. máj. 31, hétfő - 9:34

Hmm, azok a csodálatos fejlesztések....... amelyek legtöbbször az "ide még egy szép nagy gombot" jelentik.

Eleddig nem igen tudok olyan kardinális változásokról, amelyek a tűzfalfunkciókban jelentős fejlesztést igényeltek volna. Ha pedig az jól van megcsinálva - előfordul - akkor a többi csak bizonyos kényelmi funkciók, esetleg motoros fenéktörlőpapír beépítése.

Pontosan az ilyen hamis elképzelések kihasználására..... :)

Közben szerkesztettem a hozzászólást, annyit még hozzáírtam, hogy már nem is lehet letölteni a 2-es változatot a Kerio oldaláról, azért ez nem véletlen.
Ha a fejlesztések valóban csak a kényelmi funciók fejlesztését jelentik, az elég nagy gáz szerintem, de nem véletlen, hogy pl. Linuxos vagy hardveres tűzfalakhoz is gyakran jönnek ki frissítések. Persze az igaz, hogy ezek általában magának az oprendszernek a frissítései, nem kifejezetten a csomagszűrő szolgáltatásé. Szóval én nem tudom mi az igazság, nem vagyok egy security expert.

#112 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 31. 11:11

Idézet: jazzman - Dátum: 2004. máj. 31, hétfő - 11:46

Közben szerkesztettem a hozzászólást, annyit még hozzáírtam, hogy már nem is lehet letölteni a 2-es változatot a Kerio oldaláról, azért ez nem véletlen.....

Természetesen nem véletlen. Befejezték az újabb verzió bétatesztelését, és üzletileg nem kifizetődő a régi széria.....

Természetesen azt használsz, amit akarsz. Természetesen azt is megértem, szeretsz háromévente új autóba ülni. De - valld be őszintén - nem igazán azért cserél(né)ed le, mert annyi fejlesztést kellett belepakolni az eltelt idő alatt. :)
¤

#113 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 11:48

Idézet

Természetesen nem véletlen. Befejezték az újabb verzió bétatesztelését, és üzletileg nem kifizetődő a régi széria.....

Igen, ebben van valami.

Idézet

Természetesen azt használsz, amit akarsz. Természetesen azt is megértem, szeretsz háromévente új autóba ülni. De - valld be őszintén - nem igazán azért cserél(né)ed le, mert annyi fejlesztést kellett belepakolni az eltelt idő alatt.

Attól függ milyen fejlesztésről van szó, ha valami nagy dolog, akkor lehet, hogy érdemes cserélni. Pl. ha az új kocsi jóval biztonságosabb, jóval kevesebbet fogyaszt, stb. Persze az igaz, hogy autóknál nem szoktak rövid idő alatt drámai változások bekövetkezni.
Abban igazad van, hogy az upgrade-elés egy idő után mániává válik, de a PC piacot többek között ez élteti. Ha az autót nem is, a számítógépet mindenképp lecserélem 3-4 évente.
Érdekességképpen utánanéztem a Linux netfilter/iptables tűzfal csomagjának. 2002-ben összesen négy biztonsági riasztás volt, 2003-ban kettő. A legutóbbi verzió tavaly októberi (ugye itt szabad szoftver lévén, az üzleti szempontokat kizárhatjuk). Tehát szerintem fél évente-évente azért érdemes a tűzfalat frissíteni.

#114 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 31. 12:20

Idézet: jazzman - Dátum: 2004. máj. 31, hétfő - 12:48

....A legutóbbi verzió tavaly októberi (ugye itt szabad szoftver lévén, az üzleti szempontokat kizárhatjuk).

Tehát szerintem fél évente-évente azért érdemes a tűzfalat frissíteni.

Ha nem biztonsági dologról lenne szó, úgy hagynám. Ízléseken nem illik - és nincs is miért - vitatkozni.

Viszont a biztonsági dolgok miatt veszélyesnek érzem ezt a "fél évente-évente érdemes cserélni"-t.

Amíg jól működik, biztonsági elemet nem érdemes és nem szabad. Ha nem jól működik - de ezt nem időre mérik - azonnal.
¤

#115 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 12:59

Idézet

Viszont a biztonsági dolgok miatt veszélyesnek érzem ezt a "fél évente-évente érdemes cserélni"-t.

Ezt én nem aranyszabályként írtam, akkor fogalmazzunk úgy, hogy néha érdemes körülnézni az újdonságok között (nekem pl. a 2-es Kerio nem szólt, hogy megjelent a 4-es, csak azért tudtam meg mert újrainstalláltam a gépemet).

Idézet

Amíg jól működik, biztonsági elemet nem érdemes és nem szabad.

Honnan tudod, hogy jól működik? Azért mert még nem törtek be hozzád?

Idézet

Ha nem jól működik - de ezt nem időre mérik - azonnal.

A számítástechnikában időre mérik. Ez nem olyan mint a gépkocsinál a fékrendszer pl., ahol meg lehet állapítani, hogy egy rendszer biztonságos és az is marad amíg a gumibetétek el nem kopnak. A hackerek folyamatosan játszanak különböző rendszerekkel, találnak-e rajta biztonsági rést. Minél több idejük van, annál valószínűbb, hogy találnak is valamit.
De mondhatnánk más biztonsági elemet, a vírusirtót, ahol ma már szinte naponta kell frissíteni.

#116 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 31. 14:40

Idézet: jazzman - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 13:59

Honnan tudod, hogy jól működik? Azért mert még nem törtek be hozzád?

Például igen. Ez is egy mérőszám..... :)

Idézet

A számítástechnikában időre mérik. Ez nem olyan mint a gépkocsinál a fékrendszer pl., ahol meg lehet állapítani, hogy egy rendszer biztonságos és az is marad amíg a gumibetétek el nem kopnak. A hackerek folyamatosan játszanak különböző rendszerekkel, találnak-e rajta biztonsági rést. Minél több idejük van, annál valószínűbb, hogy találnak is valamit.
De mondhatnánk más biztonsági elemet, a vírusirtót, ahol ma már szinte naponta kell frissíteni.

Keversz fogalmakat és dolgokat. A számítástechnikában sem időre mérik. :)  Az egy másik paraméter, főleg újratermelési ciklushoz kötődik......

A vírusirtókat pedig végképp ne keverd ide. Technikailag sem ugyanaz, de azokat sem időre mérik....
¤

#117 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 15:33

Na emberek én ilyet még nem pipáltam. A NOD32-höz legutoljára május 28-án jött ki frissítés és ugye mostmár 31-ét írunk.  Mi a fenét csinálnak már ezek...  :reklamacio:
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#118 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 16:07

Idézet

Keversz fogalmakat és dolgokat. A számítástechnikában sem időre mérik. Az egy másik paraméter, főleg újratermelési ciklushoz kötődik......

Ezt nem egészen értem.

Idézet

A vírusirtókat pedig végképp ne keverd ide. Technikailag sem ugyanaz, de azokat sem időre mérik....

A vírusirtós hasonlat tényleg nem a legjobb (bár ott sem csak a vírusdefiníciós adatbázist kell frissíteni, hanem időnként magát a programot, az engine-t). Mindenesetre lehet, hogy nem értem, hogy mit értesz az alatt, hogy időre (vagy nem időre) mérik a biztonságot.

#119 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2004. 05. 31. 16:25

Idézet: jazzman - Dátum: 2004. máj. 31., hétfő - 17:07

A vírusirtós hasonlat tényleg nem a legjobb (bár ott sem csak a vírusdefiníciós adatbázist kell frissíteni, hanem időnként magát a programot, az engine-t). Mindenesetre lehet, hogy nem értem, hogy mit értesz az alatt, hogy időre (vagy nem időre) mérik a biztonságot.

Az elején mondtam, a "félévente-évente cserélni" kifejezés az, ami nem igazán klappol. Semmilyen szempontból nem érzem elfogadhatónak, hamis biztonságérzetbe ringat. Kicsit hasonló ahhoz, mint amikor az első tanács: "cserélj tápot, süss be új BIOS-t ....". És még lehetne sorolni. Félrevezető, nem tanács.

Ezért mondtam:

Amíg jól működik, biztonsági elemet nem érdemes és nem szabad. Ha nem jól működik - de ezt nem időre mérik - azonnal.
¤

#120 Felhasználó inaktív   jazzman 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 05. 31. 16:44

Idézet

Az elején mondtam, a "félévente-évente cserélni" kifejezés az, ami nem igazán klappol. Semmilyen szempontból nem érzem elfogadhatónak, hamis biztonságérzetbe ringat. Kicsit hasonló ahhoz, mint amikor az első tanács: "cserélj tápot, süss be új BIOS-t ....". És még lehetne sorolni. Félrevezető, nem tanács.

Rendben, ezen a kijelentésemen módosítottam is később.

Idézet

Ezért mondtam:

Te viszont úgy látszik ragaszkodsz ehhez, pedig ezt sem érzem igazán jó tanácsnak. Ugyanis, mint már beszéltem róla, te nem feltétlenül tudod megítélni, hogy mennyire működik jól a biztonsági rendszered, csak legfeljebb utólag, mikor már megtörtént a kár. Eső után köpönyeg esete...

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.