HWSW Informatikai Kerekasztal: Melyik vírusírtót illetve tűzfalat??? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Melyik vírusírtót illetve tűzfalat???

#2421 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 02. 20:55

Idézet: FőDudu - Dátum: 2006. okt. 2., hétfő - 6:46

Otthoni spam szűrőnek mit ajánlotok?

Gmail

#2422 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 08:04

Nézegetem az új AVG 7.5-öt. Egész jónak tűnik. Végre bármilyen levelezőn lehet vírust ellenőrizni macera nélkül. Nem fagy be a virtuális mailszerver. Az Opera mail-t csak a nod bírta eddig huzamosan, most már az AVG is.  ;)

#2423 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 03. 18:40

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 8:04

Nézegetem az új AVG 7.5-öt. Egész jónak tűnik. Végre bármilyen levelezőn lehet vírust ellenőrizni macera nélkül. Nem fagy be a virtuális mailszerver. Az Opera mail-t csak a nod bírta eddig huzamosan, most már az AVG is.  ;)

mi az az opera mail?? jah amúgy azt szerettem volna kérdezni, hogy a nod-bam ezt az AMON-izét nem lehet kikapcsolni, hogy ne fogja le annyira a PC-t???  :respect:

#2424 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 19:59

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 19:40

mi az az opera mail?? jah amúgy azt szerettem volna kérdezni, hogy a nod-bam ezt az AMON-izét nem lehet kikapcsolni, hogy ne fogja le annyira a PC-t???  :respect:

Az Opera beépített levelezője.
Az Amon nélkül a Nod kutyafülét sem ér, ne kapcsold ki.  ;)

#2425 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 22:04

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 19:40

A NOD32 AMON -ja semennyire sem fogja a pc-t Pár napja telepítettem a NOD32 for win98 -at egy ősrégi pII celeron gépre amiben 128 mega ram van, semmilyen teljesitmény csökkenést nem érezni. De ezen kívűl vagy 40 gépen használjuk a NOD32-t a legkülönbözőbb konfigurációkon és gyakoraltilag észre sem venni hogy fut a háttérben a NOD. Ott valami más fogja nálad a gépet szvsz.
: my deviantart:
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2426 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 22:18

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. Oct. 2., Monday - 20:28

Outpost Firewall 4.0 val kapcsolatban amit eddig tapasztalok:

- Bekapcsolt realtime spyware védelem mellett bizonyos programok elindulása pl windows live messenger, sokkal tovább tart mint a realtime spyware védelem nélkül. Ilyen eddig a 3.51-nél nem volt.

- Az egerem, igaz ritkán de tud ám furcsa dolgokat művelni. Az aláírásomba szereplő egér van és hozzá mindig a  legujabb MS intellipoint szoftvert használom. Ma egy kis időre teljesen meghülyült az egerem ha a taskbaron bármelyik futó programra kattintottam, az nem tette aktívvá az ablakot, mint normális esetben, hanem csak "villogott" ott alul, illetve ha minimalizálni próbáltam az aktuális ablkaot akkor szintén nem törtlént semmi hanem csak a "villogás" volt. Szerintem ez az anti leak controllal van összefüggésben, pedig az ipoint.exe (ez az intelli mouse program fő modulja) -re enegdélyeztem hogy kontrollálja az ablakokat, mikor rákérdezett az outpost anti leak controllja. Bezértam minden alkalmazást ezek után és akkor jó lett minden.

- Ezt már mondtam, de a GUI nagyon cammogósan áll csak fel.

Ti is tapasztaltok ilyesmiket vagy alár más dolgokat?

Norton/Kaspersky Internet Security 2006-nak is szokása az egér.  akkor szokott csak előjönni mikor a görgőt lenyomjuk illetve  a laptopon mikor egyszerre két gomb/középső van benyomva.  ;)
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2427 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 10. 04. 12:31

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 19:59

Az Opera beépített levelezője.
Az Amon nélkül a Nod kutyafülét sem ér, ne kapcsold ki.  ;)

Értettem! :respect:  ... :think: lehet hogy a hálókártyának kéne fix ip?? Adsl-em van...  :confused:
Elég sokáig kint van a NOD32 indítóképernyője, induláskor.

Szerkesztette: Basic 2006. 10. 04. 12:33 -kor

#2428 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 12:36

Idézet: Basic - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 13:31

Értettem! :respect:  ... :think: lehet hogy a hálókártyának kéne fix ip?? Adsl-em van...  :confused:
Elég sokáig kint van a NOD32 indítóképernyője, induláskor.

A fix ip-nél gyorsabban bootol, nincs köze a nod-hoz  ;)

#2429 Felhasználó inaktív   KAV 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 04. 16:00

Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy ti melyk vírusírtót tartjátok a legjobbnak? Én szerintem a Kaspersky a legjobb én is azt használok! (Kaspersky Internet Security 6.0)

Kaspersky Internet Security 6.0
Bitdefender 10
Nod 32
AVG 7.5
Norton Anti-Virus
Mcaffe
F-Secure
Pc-Cillin

vagy bármi más ezeken kívül!

#2430 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 19:12

én is használtam kaspersky IS 2006-ot egy hónapig, de aztán sok minebe beleszólt, és NEM FEDEZTE FEl az új daemon toolsban az új adwert. Nod rögtön szúrta (most nodvan kb 3 napja :) ). Szóval, szerintem nod, de tényleg attól függ, hogy hova járkálsz. Még talán az F-Secure ami ér valamit, sztem jóra sikerült a 2007 IS. Egy szó mint száz, nálam ez a "ranglista":
1. NOD32=Kaspersky (hellyel-közzel, de inkább a nod az 1.)
2. F-Secure

#2431 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 20:29

agnitum outpost firewall azt csinálja miota felraktam, hogy ha felhasználót váltok gyorsban xp alatt, akkor különféle hibákat ír ki amikor a saját profilba probálok belépni. ha sikerült, akkor meg van nyitva a tüzfal, és a támadás fül van elöhozva rajta, hogyan lehet valamit állitani hogy sikerüljön megoldani a sikeres, sima felhasználóváltást?

#2432 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 21:59

Idézet: KAV - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 17:00

Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy ti melyk vírusírtót tartjátok a legjobbnak? Én szerintem a Kaspersky a legjobb én is azt használok! (Kaspersky Internet Security 6.0)

Kaspersky Internet Security 6.0
Bitdefender 10
Nod 32
AVG 7.5
Norton Anti-Virus
Mcaffe
F-Secure
Pc-Cillin

vagy bármi más ezeken kívül!

Norton, PC-Cillin nagyüzemi alkalmazás.  ;)
Kapersky, F-Sekure, McAffe, Bitdefender egy kategória, választás izlés szerint  :up:
AVG 7.5 nagyon ütősnek néz ki, de még csak pár napos  :think:
A Nod-ot viszont az elmúlt egy hét tapasztalatai után már nem merem bátran ajánlani  :(

#2433 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 22:03

Idézet: critical_source - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 20:12

én is használtam kaspersky IS 2006-ot egy hónapig, de aztán sok minebe beleszólt, és NEM FEDEZTE FEl az új daemon toolsban az új adwert. Nod rögtön szúrta (most nodvan kb 3 napja :) ). Szóval, szerintem nod, de tényleg attól függ, hogy hova járkálsz. Még talán az F-Secure ami ér valamit, sztem jóra sikerült a 2007 IS. Egy szó mint száz, nálam ez a "ranglista":
1. NOD32=Kaspersky (hellyel-közzel, de inkább a nod az 1.)
2. F-Secure

A Nod, a KAV stb. vírusírtó. Csak szerencse alapján találják meg a spyket, adwarekat, mivel nem ez a feladatuk, és kicsi az ilyen irányú adatbázisuk.
Ad-Aware, SpySweeper, Ewido (most már AVG anti-spyware) stb. dolga a megtalálás.

#2434 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 04. 22:04

Idézet: lehella - Dátum: 2006. okt. 4., szerda - 21:29

agnitum outpost firewall azt csinálja miota felraktam, hogy ha felhasználót váltok gyorsban xp alatt, akkor különféle hibákat ír ki amikor a saját profilba probálok belépni. ha sikerült, akkor meg van nyitva a tüzfal, és a támadás fül van elöhozva rajta, hogyan lehet valamit állitani hogy sikerüljön megoldani a sikeres, sima felhasználóváltást?

Várj még egy-két realese-t. Ez még nem a végleges, hiába van odaírva.

#2435 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 18:11

Ma próbáltam telepíteni a 4.0 Outpost Firewallt egy újabb gépre. A következőt tapasztalom: Végtelen ciklusban újra indul a gép miután feltelepítem, a windows desktop egy pillanatra bejön és utána jön az ujra indulás. Csak csökkentett módban tudtam bebootolni, el távolitottam és feltettem a 3.51-est, azzal megy. Azt sejtem hogy az anti leak control kavar be, telepítésnél az advanced módot választottam. Se időm se energiám nincs azzal kisérletezgetni hogy mi van akkor ha nem az advanced módot választom a telepítésnél, de hátha valaki tud mondani erre valamit. :)
CPU: Intel Core i5 3570K | Alaplap: Asus P8Z77-V LE | RAM: 2x4 GB Corsair Vengeance 1866 | VGA: Asus HD7870 (DC2-2GD5-V2) | Display: Asus PA238Q | Sound: SB Audigy 2 ZS Platinum Pro | PSU: Corsair HX650 | HDD1: WD Black Caviar 500 Gb, HDD2: WD Black Caviar 1 TB | Case: Xigmatek Midgard II

#2436 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 19:36

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 19:11

Ma próbáltam telepíteni a 4.0 Outpost Firewallt egy újabb gépre. A következőt tapasztalom: Végtelen ciklusban újra indul a gép miután feltelepítem, a windows desktop egy pillanatra bejön és utána jön az ujra indulás. Csak csökkentett módban tudtam bebootolni, el távolitottam és feltettem a 3.51-est, azzal megy. Azt sejtem hogy az anti leak control kavar be, telepítésnél az advanced módot választottam. Se időm se energiám nincs azzal kisérletezgetni hogy mi van akkor ha nem az advanced módot választom a telepítésnél, de hátha valaki tud mondani erre valamit. :)

Jobban ellenőrzi a memóriafolyamatokat mint egy malware vadász. Több rezidens programmal összeakad, pl. SpySweeper. Várj még néhány buildot. Vagy butitasz, vagy küzdesz  ;)

Szerkesztette: FHD 2006. 10. 05. 19:37 -kor

#2437 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 20:00

Na a legújabb:

Ma kékhalált okozott az OP Firewall sandbox.sys modulja a következő üzenettel a kékhalál képernyőn: "page_fault_in_nonpaged_area sandbox.sys, stb". Éppen az E-frontier Poserben dolgozgattam, mikor egyik pillanatrol a másikra jött a kék halál. Mi a funkciója ennek a sandbox.sys filenak? Amugy ilyen még sosem csinált, most jött előszőr kék halál.

#2438 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 20:16

A folyamatos OP 4-el történő önszivatás miatt néhány jótanács:
Minden program csak a saját dolgával foglalkozzon. A saját otthoni gépemen van Outpost, Kaspersky, Ewido.
Az Op csak tűzfal, kívűlről véd, belülről csak az engedélyzett programokat ellenőrzi, minden mást eldob. Sallangnak Hírdetésblokkolás, támadásészlelés, oszt annyi.
Kaspersky: vírusírtó, proaktív védelem.
Ewido: a tűzfalon sunyiban átjutni akaró trójaiak, spy-k megfogása. Snitt.
A sokat emlegetett Pcflank tűzfal ellenőrző program nem jutott el a tűzfalig, mert amint megnyitotta az explorert, a KAV proaktív védelme azonnal nyakonvágta. Minden ellentétes reklámmal ellentétben az ilyen programok elfogása nem a tűzfal dolga, hanem a rendszer védelemé. Ha a tűzfal tudja, akkor az emeli az értékét, de nem ez a fő feladata! Ha mindenen mindent bekapcsolsz, nem csak instabilitást okozol, hanem a rendszer védelmét is csökkented. Ha nem komplex biztonságicsomagot használsz (internetsecurity), akkor mindegyik programot át kell nézni, és amiben a másik jobb, azt ki kell kapcsolni. Ha nem bízol meg teljesen valamelyikben, akkor akár száz keresőt is tarthatsz a gépeden kikapcsolt pajzsal, és időnként scannelhetsz egy jó ízűt.  :D Kikapcsolva nem kavarnak be, csak ajánlatos a szolgáltatásoknál az automatikus indítást kézire állítani.
A munkára használt asztali gépen 34 db víruskereső és tűzfal van, kikapcsolt pajzsal. Mi lenne, ha ezek be lennének kapcsolva: a reset gomb is lefagyna  :D

#2439 Felhasználó inaktív   FHD 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 20:23

Idézet: McElroy - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 21:00

Na a legújabb:

Ma kékhalált okozott az OP Firewall sandbox.sys modulja a következő üzenettel a kékhalál képernyőn: "page_fault_in_nonpaged_area sandbox.sys, stb". Éppen az E-frontier Poserben dolgozgattam, mikor egyik pillanatrol a másikra jött a kék halál. Mi a funkciója ennek a sandbox.sys filenak? Amugy ilyen még sosem csinált, most jött előszőr kék halál.

A p2p rész védelménél játszó rendszerfile. Van akinek el sem indul a gépe, amíg le nem törli, vagy át nem nevezi. Elég bugos, sokan szídják.

#2440 Felhasználó inaktív   McElroy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 05. 21:09

Idézet: FHD - Dátum: 2006. okt. 5., csütörtök - 21:23

A p2p rész védelménél játszó rendszerfile. Van akinek el sem indul a gépe, amíg le nem törli, vagy át nem nevezi. Elég bugos, sokan szídják.

Ezt a file ezek szerint lelehet törlni vagy átnevezni, mindenféle következmény nélkül? Főleg akkor ha nem is használok p2p szoftvereket?

Téma megosztása:

• (132 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.