HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#1211 Felhasználó inaktív   TheEye 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 18. 18:22

Ez is biztos 100x volt már, ezért 1000x is bocs.

Létezik-e (és ha igen, melyik, pü-ben esetleg egy működő torrent link :) ) most olyan mac os x x86 10.4.6. stabil release, amelyiket kiírom dvd-re, a megfelelő gépre feltelepítem, mindenféle bonyolult fájlátírás, vinyó eredeti mac-re dugása stb. nélkül és MŰKÖDIK, legalább annyira, hogy az alapvető funkciókat (netalán az egész működő oprendszert) tesztelni tudjam? Ugyanis csak szimplán ki szeretném próbálni, hogy milyen lehet az, de annyira nem értek hozzá/nincs időm szöszmötölni vele napokat. Ismerem az ideális inteles konfig paramétereit mac alá, úgyhogy semmilyen spec hardware nem lenne a gépben, ami nehezítené a telepítést, illetve a használatot.

Köszönöm a segítséget!
Bolhapiac FAN | A telefonszámom az adataimnál található.

#1212 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 18. 21:42

Idézet: TheEye - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 18:22

Ez is biztos 100x volt már, ezért 1000x is bocs.

Létezik-e (és ha igen, melyik, pü-ben esetleg egy működő torrent link :) ) most olyan mac os x x86 10.4.6. stabil release, amelyiket kiírom dvd-re, a megfelelő gépre feltelepítem, mindenféle bonyolult fájlátírás, vinyó eredeti mac-re dugása stb. nélkül és MŰKÖDIK, legalább annyira, hogy az alapvető funkciókat (netalán az egész működő oprendszert) tesztelni tudjam? Ugyanis csak szimplán ki szeretném próbálni, hogy milyen lehet az, de annyira nem értek hozzá/nincs időm szöszmötölni vele napokat. Ismerem az ideális inteles konfig paramétereit mac alá, úgyhogy semmilyen spec hardware nem lenne a gépben, ami nehezítené a telepítést, illetve a használatot.

Köszönöm a segítséget!

pl
-
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1213 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 00:28

Sziasztok, ismét lenne egy lerágott csont kérdésem, igaz már válaszoltatok egy párszor, de mindenképpen szeretnék megerőítést kérni a dologban. Szóval mint láthatjátok nem egy pont osx compatibilis gépem van ... értek én most itt az nforce3 ra és az atis kártyámra :-( Szóval azzal hogy ki kell kapcsolnom a QE-t, hogy gyors és haszánlhatóvá váljon a macos, ok. De ezzel sajnos rájöttem hogy nagyon sok dologtol megfosztom magam, lásd filmnézés, vagy akár egy photoshop vagy egy akár mi. Szóval mivel pénzem nincs most még egy macre, ezért szeretném a gépem a legvesebb ráfordtott pénzből megoldani hogy viszonylag használható legyen, lényegében menjen minden. Szerintetek mit vegyek? Alaplapot, vagy VGA kártyát? Vagy lenne egy olyan kérdésem, hogy mi lenne akkor ha ebbe az alaplapba beletennék egy Gef4Mx440-et? Már csak azért kérdem mert egy ilyen pont van a polcomon, attól vissza tudnám kapcsolni a QE-t?
Még egyszer bocs, hogy tényleg elcsépelt kérdést feszegetek, de igazábol csak Ti tudtok erre nekem példát mondni. köszi
üdv,
CPU: 3000 Sempron 64bit SSE2 SE3,MBOARD: ASUS K8N nForce3 VGA: ATi Radeon 9550XT HDD: Samsung 200Gb OS: Macosx 10.4.6 jas, Windows Xp pro. sp2

#1214 Felhasználó inaktív   Kxomi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 02:54

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 0:28

Sziasztok, ismét lenne egy lerágott csont kérdésem, igaz már válaszoltatok egy párszor, de mindenképpen szeretnék megerőítést kérni a dologban. Szóval mint láthatjátok nem egy pont osx compatibilis gépem van ... értek én most itt az nforce3 ra és az atis kártyámra :-( Szóval azzal hogy ki kell kapcsolnom a QE-t, hogy gyors és haszánlhatóvá váljon a macos, ok. De ezzel sajnos rájöttem hogy nagyon sok dologtol megfosztom magam, lásd filmnézés, vagy akár egy photoshop vagy egy akár mi. Szóval mivel pénzem nincs most még egy macre, ezért szeretném a gépem a legvesebb ráfordtott pénzből megoldani hogy viszonylag használható legyen, lényegében menjen minden. Szerintetek mit vegyek? Alaplapot, vagy VGA kártyát? Vagy lenne egy olyan kérdésem, hogy mi lenne akkor ha ebbe az alaplapba beletennék egy Gef4Mx440-et? Már csak azért kérdem mert egy ilyen pont van a polcomon, attól vissza tudnám kapcsolni a QE-t?
Még egyszer bocs, hogy tényleg elcsépelt kérdést feszegetek, de igazábol csak Ti tudtok erre nekem példát mondni. köszi
üdv,

Mondjuk a photoshop, vagy a Quicktime player, de még a Final cut is hibátlanul működik QE nélkül. Utóbbi telepítésénél  kell csak.
Asus P5LD2-VM, Pentium D805  -----  10.4.6

#1215 Felhasználó inaktív   Gdfath3r 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2006. 05. 19. 06:27

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 18., csütörtök - 13:37

Én Xfolders használok.Ez egy TotalCommander klón OSX-re(unibin)

http://www.apple.com/downloads/macosx/syst...s/xfolders.html

ez is okés: http://www.mucommander.com/

#1216 Felhasználó inaktív   nyuszivagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 08:35

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 1:28

üdv,

Nvidiaval még rosszabbul jársz mint Ati-val, mert ott egyeltalán nincs semmi hardware-es gyorsítás (nincs Core Image és Quartz Extreme) Ha a legjobbat akarod kihozni a gépedből osx téren akkor szerezz be egy vmilyen intel 945 chipsetes alaplapot integrált gma950 videóval (ilyen van a mac-ben is) és ez full támogatott. hozzá meg vehetsz egy intel pentium d805 procit (dualmagos, és olcsó, kb 30k örül már megkapod boltban)

#1217 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 08:45

Idézet: nyuszivagy - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 8:35

Nvidiaval még rosszabbul jársz mint Ati-val, mert ott egyeltalán nincs semmi hardware-es gyorsítás (nincs Core Image és Quartz Extreme) Ha a legjobbat akarod kihozni a gépedből osx téren akkor szerezz be egy vmilyen intel 945 chipsetes alaplapot integrált gma950 videóval (ilyen van a mac-ben is) és ez full támogatott. hozzá meg vehetsz egy intel pentium d805 procit (dualmagos, és olcsó, kb 30k örül már megkapod boltban)

Hát igen, tudom hogy ez lenne a legjobb választás azt tudom. Mondjuk akkor ha QE nélkül meg tudok lenni még egy ideig, de filmnézés nélkül nem nagyon, viszont ha csk QT-vel tudok filmet nézni akkor gondolom lemondhatok a jó öreg DIVX-es filmjeimről. Vagy létezik hozzá plugin? (xvid,divx)
Amúgy tényleg semmi esély arra hogy az én konfigomon menjen a QE? Ez annyira gáz :-(.
CPU: 3000 Sempron 64bit SSE2 SE3,MBOARD: ASUS K8N nForce3 VGA: ATi Radeon 9550XT HDD: Samsung 200Gb OS: Macosx 10.4.6 jas, Windows Xp pro. sp2

#1218 Felhasználó inaktív   nyuszivagy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 08:59

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 9:45

Hát igen, tudom hogy ez lenne a legjobb választás azt tudom. Mondjuk akkor ha QE nélkül meg tudok lenni még egy ideig, de filmnézés nélkül nem nagyon, viszont ha csk QT-vel tudok filmet nézni akkor gondolom lemondhatok a jó öreg DIVX-es filmjeimről. Vagy létezik hozzá plugin? (xvid,divx)
Amúgy tényleg semmi esély arra hogy az én konfigomon menjen a QE? Ez annyira gáz :-(.

elvileg úgy lehet divxet a quicktimeban lejátszani, hogy leszeded a divx codecet innen, de nekem nem játsza le íg se. de lehet van más megoldás is. mplayert vagy vlc playert nem próbáltad?

#1219 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 09:14

Idézet: nyuszivagy - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 8:59

elvileg úgy lehet divxet a quicktimeban lejátszani, hogy leszeded a divx codecet innen, de nekem nem játsza le íg se. de lehet van más megoldás is. mplayert vagy vlc playert nem próbáltad?

mplayert még nem, most le is töltöm hátha, viszont VLC-vel elindítok egy DivX es filmet és bezárja az ablakot, és elszál, látszik hogy próbálkozni vele mert pl hang az van (amíg be nem zárja magát) Remélem mplayernek nem lesz gondja, Windows alatt is nagyon megkedveletem.

#1220 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 09:40

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 9:14

mplayert még nem, most le is töltöm hátha, viszont VLC-vel elindítok egy DivX es filmet és bezárja az ablakot, és elszál, látszik hogy próbálkozni vele mert pl hang az van (amíg be nem zárja magát) Remélem mplayernek nem lesz gondja, Windows alatt is nagyon megkedveletem.

vigyázz mert a VLC-ből létezik ppc-s és inteles verzió is.

VLC intelre
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1221 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 09:41

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 10:14

Kikapcsoltam a QE-t nálam is és minden filmet gond nélkül lejátszik pár wmv kivételével...
töltsd le a mai verziót.próbáld ki.
http://nightlies.vid...d/macosx-intel/
Ezt érdemes bookmarkba rakni, mivel ide kerülnek fel a legujabb buildek.

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 05. 19. 09:48 -kor

#1222 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 10:05

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 9:41

Kikapcsoltam a QE-t nálam is és minden filmet gond nélkül lejátszik pár wmv kivételével...
töltsd le a mai verziót.próbáld ki.
http://nightlies.vid...d/macosx-intel/
Ezt érdemes bookmarkba rakni, mivel ide kerülnek fel a legujabb buildek.

Ok, leszedem, kipróbálom, annyi a kérdés hogy leszedem mondjuk a legfrissb csomagot, és semmi plusz beálítás nem kell hozzá?

és egy másik problémám: Feltettem egy Photoshopot, simán feltelepítettem és amikor elidítanám  progit akot kiírja (pontossan nem tudom hogy mit, mert most nincs elöttem a macos) hogy nem talál valami azt hiszem resource mappát és hogy telepítsem ujra, persze hiába telepítettem ujra. Valakinek valami tapasztalata? Lehet hogy nem INTEL kompatibilis?

#1223 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 10:15

Valszeg valami gagyi installert foghattál ki...a fene tudja....a PS gond nélkül fel kellene hogy menjen...
Viszont a PS és a Macromedia nem intel kompatibilis, és ez így lesz egészen a CS3 megjelenéséig(2007 első féléve).
Addig csak Rosetta alól futtatható.
Megy is gond nélkül, de komoly munkára nem használható az UI lassúsága miatt.

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 05. 19. 10:16 -kor

#1224 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 10:28

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 10:15

Valszeg valami gagyi installert foghattál ki...a fene tudja....a PS gond nélkül fel kellene hogy menjen...
Viszont a PS és a Macromedia nem intel kompatibilis, és ez így lesz egészen a CS3 megjelenéséig(2007 első féléve).
Addig csak Rosetta alól futtatható.
Megy is gond nélkül, de komoly munkára nem használható az UI lassúsága miatt.

Akkor használok Gimpet, bár ezt a Rosettát még nem használtam soha :-( Utána olvastam nagyából hogy mi si ez pontossan, annyi hogy ezt le kel tölteni külön vagy benne van a 10.4.6 ban?

#1225 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 11:11

Idézet: csu-csu - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 11:28

Akkor használok Gimpet, bár ezt a Rosettát még nem használtam soha :-( Utána olvastam nagyából hogy mi si ez pontossan, annyi hogy ezt le kel tölteni külön vagy benne van a 10.4.6 ban?

:D
http://www.apple.com/rosetta/
http://www.beszeljukmac.com/mediawiki/inde...p?title=Rosetta

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 05. 19. 11:12 -kor

#1226 Felhasználó inaktív   csu-csu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 11:14

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 11:11

:-) bocs ez tényleg vicces volt ... mármint a kérdésem :-) Lehet hogy ezt a Láma Topicba kellet volna feltennem, bocsi, de köszi

#1227 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 12:56

Flama.
Mi van a magyar osx86 weboldallal?

#1228 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 13:07

Huhh....nagyon komoly!!
ATI X1600 tökéletesen működik Callisto nélkül is!!
Lehet felbontást/frissítést állítani, van QE/CI, és nincs egérhiba sem! :up:
Kukkantsatok ide:
http://forum.osx86pr...showtopic=17767

#1229 Felhasználó inaktív   Flamaszter 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 13:10

Idézet: Bubu - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 13:56

Flama.
Mi van a magyar osx86 weboldallal?

Várjuk, hogy a domain beröffenjen és, hogy zef kolléga megcsinálja az ftp-t és sql-t :D
Hétvégén ha mindkettőnknek ok(nekem igen :)) akkor beüzemeljük.
Itt lehet figyelgetni a domaint...
http://www.domain.hu...olista/ido.html :)
most a 952. helyen tanyázik :)

Szerkesztette: Flamaszter 2006. 05. 19. 13:49 -kor

#1230 Felhasználó inaktív   Bubu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 19. 14:08

Idézet: Flamaszter - Dátum: 2006. máj. 19., péntek - 13:07

Huhh....nagyon komoly!!
ATI X1600 tökéletesen működik Callisto nélkül is!!
Lehet felbontást/frissítést állítani, van QE/CI, és nincs egérhiba sem! :up:
Kukkantsatok ide:
http://forum.osx86pr...showtopic=17767

érdekes
Ahogy elnézem a sapphire x1600xt a nyerő

Szerkesztette: Bubu 2006. 05. 19. 14:11 -kor

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61