HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#1951 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 20. 20:08

Idézet: sityak - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 20:33

pedig mennie kellene
melyik bios van a lapon?

1.80, de az R3.0-hoz csak ez az egy BIOS van az Asrock szerint.  :(

#1952 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 20. 22:31

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2008. Apr. 20., Sunday - 20:08

1.80, de az R3.0-hoz csak ez az egy BIOS van az Asrock szerint.  :(

Ez baj, ugyanis emlekeim szerint csak az 1.30 es az alatti driverekkel hajlando bootolni a rendszer.
Nalam is hasonlo eresztesu a lap es 1.30 folott driverre restartolt, de hat nem faj, ha regi bios van, szoval... ;)

Sajnos ez felejtosnek tunik. Esetleg insanelyn keressel ra a lapod tipusara es vagy kerdezzel ra.  :think:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1953 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 21. 06:07

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2008. ápr. 20., vasárnap - 22:31

Ez baj, ugyanis emlekeim szerint csak az 1.30 es az alatti driverekkel hajlando bootolni a rendszer.
Nalam is hasonlo eresztesu a lap es 1.30 folott driverre restartolt, de hat nem faj, ha regi bios van, szoval... ;)

Sajnos ez felejtosnek tunik. Esetleg insanelyn keressel ra a lapod tipusara es vagy kerdezzel ra.  :think:

nálam 1.6-os BIOS van az R2-n és tökéletesen megy. szóval nem ez lesz a probléma
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1954 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 22. 16:20

Idézet: sityak - Dátum: 2008. ápr. 21., hétfő - 7:07

nálam 1.6-os BIOS van az R2-n és tökéletesen megy. szóval nem ez lesz a probléma

Hát ma meló közben beugrott, hogy lehet a Pinnacle PCTV kártya kavar be, de most kipróbáltam, és akkor is ugyanezt csinálja, ha kiveszem a tv tunert.  :(

Utolsó lehetőségként, még kipróbálok egy Kalyway 10.5.1-et, de ehhez sem fűzök sok reményt.

Insanelymac fórumán csak ezt az egyetlen topicot találtam R3-as lapról, de olaszul van, ezért nem értek belőle semmit: katt  :confused:

R1-es vagy R2-es laphoz való bios-t semmi esetre sem akarok kipróbálni, mert mi van ha meg sem moccan utána a lap.  :confused:  :(

Szerkesztette: -=PAraNOia=- 2008. 04. 22. 16:21 -kor

#1955 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 20:07

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2008. Apr. 22., Tuesday - 16:20

Hát ma meló közben beugrott, hogy lehet a Pinnacle PCTV kártya kavar be, de most kipróbáltam, és akkor is ugyanezt csinálja, ha kiveszem a tv tunert.  :(

Utolsó lehetőségként, még kipróbálok egy Kalyway 10.5.1-et, de ehhez sem fűzök sok reményt.

Insanelymac fórumán csak ezt az egyetlen topicot találtam R3-as lapról, de olaszul van, ezért nem értek belőle semmit: katt  :confused:

R1-es vagy R2-es laphoz való bios-t semmi esetre sem akarok kipróbálni, mert mi van ha meg sem moccan utána a lap.  :confused:  :(

sityak alairasaban ott figyel, hogy olasz tanitas ;)
kerd meg szepen, hogy nezzen bele ;)

amugy..

http://www.google.com/translate_t

:think:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV

#1956 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 20:24

Idézet: -=(Chrystopher)=- - Dátum: 2008. ápr. 24., csütörtök - 20:07

sityak alairasaban ott figyel, hogy olasz tanitas ;)
kerd meg szepen, hogy nezzen bele ;)

amugy..

http://www.google.com/translate_t

:think:

az aszony a nagy spíler, már megnézettem vele, csak ő meg az informatikához satu :)
úgyhogy vak vezet világtalant
Panorámák

#1957 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 24. 20:38

Idézet: sityak - Dátum: 2008. Apr. 24., Thursday - 20:24

az aszony a nagy spíler, már megnézettem vele, csak ő meg az informatikához satu :)
úgyhogy vak vezet világtalant

Ohhh :D

Akkor marad a translate. Amugy nezelodtem benne. Hat biossal varialnak, hogy az 3.80 vagy valami .80-ra vegzodot kell downgradelni, de hogy mire, arra mar nem tudtam rajonni.

#1958 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 25. 08:11

Köszönöm a segítséget, én is lefordítattam egy kollegával, aki nagyon jó olaszból, de a számítástechnikához nem igazán ért, és annyit sikerült kihámoznom belőle, hogy az R3.0-ás lapok bios-át is nyugodtan lehet akár R1.0-es, akár R2.0-ás biosokkal downgradelni. Azt hiszem első körben megpróbálkozom egy R2.0 1.6-os biossal, amivel sityaknál tökéletesen mennek a dolgok.  ;)

#1959 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 12:56

Újra itt. Nos a következőre jutottam:

A Kalyway végre nem restartol, mint a többi verzió, de leáll a következő hibával:

panic(cpu 0 caller 0x339E0D46): "ACPI_SMC_PlatformPlugin blablabla" Ezt csinálja akkor is, ha az 1.8-as bios helyett a sityak által használt 1.6-ost, vagy a még régebbi 1.4-est flashelem be.  :(

Ötletek, hogy it tehetnék?  :confused:

#1960 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 16:31

Idézet: -=PAraNOia=- - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 12:56

Újra itt. Nos a következőre jutottam:

A Kalyway végre nem restartol, mint a többi verzió, de leáll a következő hibával:

panic(cpu 0 caller 0x339E0D46): "ACPI_SMC_PlatformPlugin blablabla" Ezt csinálja akkor is, ha az 1.8-as bios helyett a sityak által használt 1.6-ost, vagy a még régebbi 1.4-est flashelem be.  :(

Ötletek, hogy it tehetnék?  :confused:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
itt kellene körülnézni
meg itt:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Panorámák

#1961 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 21:17

No-Execute Memory Protection - Enabled
ACPI HPET Table - Enabled

ez a ketto fontos. Igy probald meg telepiteni es vagy inditani. Mennie kell

#1962 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 10:37

Örömmel tudatom, hogy a telepítő elindult, furcsa mód a megoldás kulcsa az lett, hogy a speedstep-et auto-ról át kellett rakni disabledre.

A telepítésnél mindegy, hogy a No-Execute Memory Protection és az ACPI HPET Table milyen álláson van. Úgy nézem, hogy a feltelepített rendszer ezen beállításoktól függetlenül nem indul. Eljut odáig, hogy megjelnik az alma, és vége, ha -v kapcsolóval bootolok, akkor itt akad el:

MAC Framework successfully initalized using 10485 buffer headers and 4096 cluster IO buffer headers.

Azt hiszem, hogy valamit, ami mindenképpen kellene az én rendszeremhez nem raktam fel a telepítés során, mindjárt írom, hogy miket jelöltem be telepítendőnek.

#1963 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 10:46

A következő opciókat jelöltem be telepítésnél:

Kernels:

kernel_9.2_sleep

Graphics_Drivers:

Ati_Radeon_X1000Series

Audio_Drivers:

Realtek Sigmatel Conexant AnalogDevices HD Audio Codec

Network_Drivers:

RealtekR1000

Mobo_Chipsets:

AppleGenericPCATA

Patches:

PCGenUSB_Fix

#1964 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 15:41

tegyél már egy próbát iATKOS release-val!

annyi embert látok akik szivak az uj rilizekkel, tobbek kozott nekem sem mentek ezek az ujak, de a régiek mind flottul mentek
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1965 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 15:44

Első nekifutásra insanelymac-en azt találtam, hogy a fent említett hibaüzenetet a legegyszerűbben úgy lehet megoldani, ha bios downgradelünk egyet, szóval 1.3-as bios besüt és láss csodát, müxik. Szóval egyelőre minden szép és jó, igaz hangom még nincs, és az about this mac szerint az x1900gt-m nem CI képes...  :(

Mindegy egyelőre örülünk, mostmár asszony se fanyaloghat, ha az ibook helyett az asztali géphez kell ülnie, hogy dehát megint a hülye ubuntudat akarod rám tukmálni.  :Đ

#1966 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 15:46

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 16:41

tegyél már egy próbát iATKOS release-val!

annyi embert látok akik szivak az uj rilizekkel, tobbek kozott nekem sem mentek ezek az ujak, de a régiek mind flottul mentek

Na iAtkos-ra nem is gondoltam eddig, mindjárt veszek egyet valamelyik online shopban.  ;)  :Đ

Igaz egyelőre megoldódni látszik a dolog, de azért teszek egy próbát iAtkos-al is.

#1967 Felhasználó inaktív   chris-hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 18:41

szia mindenki!

teljesen új vagyok itt, nyugodtan kövezzetek meg ha valami baromságot csinálok vagy mondok..  :)

próbáltam már nagyon sok helyen segítséget kérni, külföldi fórumokon, irc csatikon, de mindenhol hiába...  :(

kb egy hónapja felraktam AMD64-es PC-mre 10.5.2 Leo-t, tökéletesen fut, nagyon szeretem.. mégis van egy pár dolog, amire még nem találtam meg a megoldást, leírom sorban, hátha valaki csípőből vágja a megoldást:

az USB portjaim nem működnek helyesen.. rádugok akármit, akármelyik portra, nem történik semmi, legyen szó pendrive-ról, iPhone-ról, külső HDD-ről... még áramot sem ad ki arra a portra, tehát nem világít se a lézeres egér, se a pendrive, nem töltődik az iPhone.. ha bedugva hagyom egy portban, rebootolok, már bootolás közben megjavul, és látom, hogy pl a telót elkezdi tölteni, és utána megy is rendesen, felismeri az iTunes stb.. onnantól kezdve tökéletesen működik, de így elég idegesítő, hogy mindig amikor fel akarok dugni egy kütyüt rebootolni kell :( olyan jelenséget is észleltem, hogy van egy USB-s külső kártyaolvasóm, amibe be van dugva egy memóriakártya, megy is rendesen, és amikor elkezdek mással foglalkozni 10 percenként kijön hogy Device Removal, és eltűnik a memókártya parancsikonja az asztalról, majd utána egyből vissza is jön.. és ezt játssza a végtelenségig. próbáltam már sokféle parancssorral megoldani a dolgot amit mondtak páran, kexteltem már iousbmasstorage-t meg mindent (bár nem tudom, hogy mondják helyesen) :)

aztán a másik problémám, ami kevésbé idegesítő, de azért jó lenne megoldani, az az, hogy ugye rendes szabvány magyar PC-s billentyúzetem van.. a Leo fel is ismerte, mennek a magyar ékezetes karakterek rendesen, annyi, hogy a többi karakter, mint a @ meg a # teljesen más helyen vannak, mint a PC-s billentyűzeten alapesetben. tudom, a mac-es billeken alapból a Q helyén van a kukac. :) ugyanígy nem működik helyesen az insert, home, paghe up, page down, delete,  és end gombok sem.. van amelyik megy, van amelyik csak bizonyos programoknál, szóval érdekes... felraktam a Hungarian PC Pro billentyızetkiosztást, amit talán a macmagazinon találtam, de az sem hibátlan: a kukacot meg ezeket a jó helyre rakja, az ékezeteim többsége megy is, de pl. a hosszú ö helyett ilyet ír: Œ
érdekes, hogy cserében megy a multimédiás billem minden egyéb gombja: play pause, back, volume stb.. :)

és az utolsó dolog amit még nem tudtam mai napig megoldani, hogyha suspend.del kapcsolom ki a gépet (vagy hibernálom, nem tudom mi a helyes megnevezése, olyan mint a Windows Vista-ban alapból a kikapcsolás), majd újra bekapcsolom a gépet nem megy a hálózat.. próbáltam már fixip-s meg dhcp-s beállítással is, sehogy sem jó.. jelenleg dhcp-vel használom.. reboot után persze megy rendesen az is.. eddig úgy csináltam, amikor suspendbol ébresztettem fel a gépet, hogy sys prefs, network, és az ethernetnél off-ra nyomtam, majd újra dhcp-re, akkor kapott újra ip címet, és ment is a hálózat, de mostanában amikor belépek a network részre kifagy az egész system preferences, és force exittel sem tudom bezárni. :( gondoltam arra, hogy biztos a hálókártyám vagy a routerem a rossz, de mindez pl Vista alatt ment rendesen..

remélem nem tunök túl problémásnak, csak azért szenvedek ennyit, mert ezt a pár apró dolgot meg akarnám oldani, és onnantól kezdve nagyon-nagyon meg lennék elégedve a Leo-val.. a Windows-zal már a hócipellom van tele.. persze idovel veszek majd rendes mac-et, de amíg nincs meg rá a keret szívesen használnám a Leot! köszönöm elore a segítséget, aki amennyi dolgomban tud segíteni annyi sörre hívom meg!  :)  :respect:

#1968 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 27. 14:08

no, hát hirtelen eltelt egy fél év, ugy gondoltam ideje lenne egy kicsit leporolni a topikot :)

nézzük meg az uj releaseket, hátha találunk valami érdekeset:

XxX 10.5.6-al teszek hamarosan próbát, a vas ugyanaz mint az elmult időkben, a megszokott AB9 Pro 4GB RAM C2D 6550 és 7950GT.

hamarosan lesznek beszámolók! ;)

#1969 Felhasználó inaktív   cszacsa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 29. 17:08

Üdv!

Plz segíts!!!!
Unom a winfost!! :W

A problémám a következő:
MSI megabook gépre szeretnék vmilyen mac os-t felrakni, már hónapok óta, csak sajna eddig buktam minden kört. Bármilyen segítséget szívesen várok.
A gép konfigja:
Mobile AMD Semron 3400+
Alaplap: MSI MegaBook s271 (MS-1058)
Lapkészlet: ati radeon xpress 1150m amd hammer
bios: AMI
Vidokari: radeon xpress 200m
hang: realtek alc883 ati sb450
sata hdd (fujitsu-siemens)
Wifi: 802.11g minipci wireless adapter
háló: realtek rtl8168/8111 pci gigabit

A segítséget e-mailban kérlek, vagy ide.
Cím: cszacsa@freemail.hu

Köszi a segítséget!

#1970 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 23:33

no, ez az XxX riliz nem is rossz,

választottam egy Chameleon loader-t EFI-t meg a hardware drivereket, egy ICH 8 alaplapi driver, nvinject-es vga drivert, LAN + hangot, és voilá, out-of-the box 20 perc mulva már ment is, nem kellett semmit hegeszteni.

szóval hasonló konfigosoknak  nagyon ajánlom!

cszacsa: az insanelymac.com-on olvasgass, keresgess a te gépedhez hasonlót, nézd meg milyen kiadásokkal próbálkoznak.

mivel amd-d van, az kicsit matekosabb lesz,mint amit nálam olvashattal.

de elso korben mindenféleképpen sokáig tanulmányozni az elobb emlitett site-ot!

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.