Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 18:31
Értem. Tehát hogyha MacOS-t szeretnék látni, akkor a hw-eimet kell az OS-hez vennem, tehát nincs is másra szükségem csak egy Core2Duo-ra, vagy egy 4 magos procira, meg 2 vagy 4 giga RAM-ra, SATA vagy SATA2 winyóra, és egy 9600 GT-re vagy egy HD4870-re, és már ki is hoztam a configot 200000-ből és telepíthetem az OS X-et, habár így is lehet, hogy lesznek prolémák.
Így van. Az Apple a saját gépeire készíti KIZÁRÓLAG, amiken remekül fut. Nem támogatja, nem is tervezi hogy más gépeken is fusson (tegyük hozzá jogosan, őket is a profit mozgatja, mint minden céget). Ezért, ha használni szeretnéd a saját gépeden (ami tegyük hozzá illegális jelen formájában) minnél kevesebb problémával, akkor közelítened kell a HW configot. Én kb. 1 éve kihoztam 120K-ból (monitor nélkül) a saját gépemet, akkor volt ez a config:
Gigabyte G33M-S2 alaplap
Intel E2180 Dualcore
2GB DDR2/800
WD 500GB SATA2
SATA DVDRW
Gigabyte 7600GT
Antec 3180 ház + FSP 350W
Asus WL308G PCI wlan
BT kulcs
Az akkori 10.5.2 szépen futott rajta, működött minden hardver, működött a sleep és a power off, a restart nem.
Azóta kapott 4GB ramot (a virtualizáció igényli a több memóriát) és nagyobb HDD-t de ezek nélkül is nagyon jól használható volt. Előtte egy iMAC 20"-t használtam, ahhoz képest érezhetően gyorsabb volt (bár azzal sem volt gond), és olcsóbban ki is hoztam mint amennyit az iMAC-ért kaptam

Mivel én az OS-hez válogattam a gépemet (előtte is OSX-et használtam itthon és nem tervezetem/tervezem váltani) ezért nem volt nagyobb gond. Sok bosszantó dologban belefuthat azonban az, aki a meglévő gépén szeretné kipróbálni és az gyökeresen eltér a gyári HW-től.
Lehet az OSX-et meg az Apple-t is szidni és kárhoztatni sok dologért, de azért pont nem hogy nem fut egy nem hasonlító HW-en, vagy gondok vannak a futtatással. Bennem fel sem merült hogy az Apple-t szidjam amikor nem ment a restart, vagy csak reboot után megy a nyomtatás. Inkább nézegetem a fórumokat vagy telepítem a frissítéseket, hátha sikerül megoldani. Majd ha megunom vagy olyan anyagi helyzetbe kerülök (és javul a szervizhelyzet itthon

) akkor lehet hogy ismét Apple gépem lesz.