HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 12. 08:22

Idézet: sityak - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 7:12

ilyennel még nem találkoztam, de megnézem
milyen HDD?
kint? bent? SATA? IDE?

Samsung SP2504C 250GB-os SATA2 vinyóra telepítettem az OS X-et, ez a SATA2-őn van. A SATA 1-en van a Samsung F1 750GB-os SATA2-es vinyó, ezen három partíció van és az elsőn a Vista. BIOS-ban AHCI be van kapcsolva. Ja, meg két DVD-RW, mind a kettő SATA. Természetesen a 750-est kapcsolgatja ki/be. :( Tegnap végre felkerült az alaplapomhoz (Gigabyte GA-EP45-DS3P) egy telepítési útmutató a Wiki-re (KATT!), így ezt kipróbálom, újratelepítéssel. Mondjuk itt a "iPC OSx86 10.5.6 Universal PPF5 Final"-t írja, mint telepítési csomag, de én csak a "iPC OSx86 Leopard 10.5.6 Intel AMD SSE2 SSE3" nevűt szedtem le (meg az iDeneb v1.4 10.5.6-ot). Remélem ez is jó lesz neki?! :confused: :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2002 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 12. 08:57

Idézet: Csokis - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 9:22

Samsung SP2504C 250GB-os SATA2 vinyóra telepítettem az OS X-et, ez a SATA2-őn van. A SATA 1-en van a Samsung F1 750GB-os SATA2-es vinyó, ezen három partíció van és az elsőn a Vista. BIOS-ban AHCI be van kapcsolva. Ja, meg két DVD-RW, mind a kettő SATA. Természetesen a 750-est kapcsolgatja ki/be. :( Tegnap végre felkerült az alaplapomhoz (Gigabyte GA-EP45-DS3P) egy telepítési útmutató a Wiki-re (KATT!), így ezt kipróbálom, újratelepítéssel. Mondjuk itt a "iPC OSx86 10.5.6 Universal PPF5 Final"-t írja, mint telepítési csomag, de én csak a "iPC OSx86 Leopard 10.5.6 Intel AMD SSE2 SSE3" nevűt szedtem le (meg az iDeneb v1.4 10.5.6-ot). Remélem ez is jó lesz neki?! :confused: :think:

próbáld már meg átdugni másik sata portra az alaplapon
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#2003 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 14:33

OSX tudja írni/olvasni az NTFS-t?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2004 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 13. 16:41

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. márc. 13., péntek - 15:33

OSX tudja írni/olvasni az NTFS-t?

olvasni igen
írni csak ha akarod
Panorámák

#2005 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 08:34

Na küszködések árán felment a cucc.
Müxik is, de mégsem. Első körben le akartam tölteni a Firefox-ot, mielőtt letöltötte volna lefagyott. Konkrétan kiírta, hogy nyomjam sokáig a power gombot, vagy nyomjak restartot. :confused:

Gondoltam letöltötte a frissítéseket. Legközelebb megint. Na akkor én update-eltem a rendszert. Le is ment szépen.
Aztán több próbálkozás után rájöttem, hogy ha bármit letöltök, akkor csinálja ezt a restartoljam a gépet.

Ez most mi? Még böngészőt se tudok letölteni, hogy ne a Safarit használjam. Találkozott már valaki ilyennel??
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#2006 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 22:20

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 8:34

Müxik is, de mégsem. Első körben le akartam tölteni a Firefox-ot, mielőtt letöltötte volna lefagyott. Konkrétan kiírta, hogy nyomjam sokáig a power gombot, vagy nyomjak restartot. :confused:

Gondoltam letöltötte a frissítéseket. Legközelebb megint. Na akkor én update-eltem a rendszert. Le is ment szépen.
Aztán több próbálkozás után rájöttem, hogy ha bármit letöltök, akkor csinálja ezt a restartoljam a gépet.

Ez most mi? Még böngészőt se tudok letölteni, hogy ne a Safarit használjam. Találkozott már valaki ilyennel??

Szia,

Nekem ugyan ez volt a problémám. keress rá a google-n a seatbelt.kext témára. Nálam pár próbálkozás után megoldódótt a probléma.

#2007 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 15. 23:02

Más gépen letöltöttem és feltettem a FF-ot.
Azonban fagy a cucc. Pl. ha filmet akarok nézni és installálni a divx-et, akkor lefagy... :confused:

#2008 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 07:51

Idézet: Lenny - Dátum: 2009. márc. 15., vasárnap - 9:34

milyen hálókártya van a gépben
valószínüleg az okoz kernelpanic-ot
a com.apple.boot.plist-et kellene szerkeszteni úgy hogy a kernel flag-hez írd be ezt a sort
debug=0x100

a következő alkalommal ha megint szürke kép lesz akkor kicsit beszédesebben kiírja, hogy melyik modul csinálja a galibát
azt kell cserélni
Panorámák

#2009 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 16. 07:59

ennek nagoyn olyan szaga van, mintha IDE-s HDDre lenne feltelepitve, és vagy nem támogatott a chipset. régen nekem ilyen volt az IDE HDD + JMicron vez. kombinációval.
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2010 Felhasználó inaktív   loloka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 16. 18:03

Hali!
Légyszi akinek Ati x1600-asa van írja már le milyen drivert és hogy!!! rakta fel mert én az istennek nem tudok felbontást állítani.(csk 1024x768).Már szinte mindent kipróbáltam:Natit.kext, Inject,a legújabb 10.5.6-ból kiszedtem a megfelelő ID-s meghajtót 71c5 (1002),fórumokról töltögettem stb... de nem sikerül.
előre is köszi

#2011 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 04:00

Tegnap este megprobaltam felrakni a notimra ket Mac OS X verziot VMWare 6.5 ala. Az egyik 10.4.8 a masik 10.5.4 es a kommentek szerint mukodo verziok. Sajnos meg a telepito sem indul el. Bejon a boot kepernyo, F8 es -v, de elakad mert valami irast nem tud vegre hajtani, most nem jut eszembe mit is irt ki pontosan. Igaz csak eppen megprobaltam, nem adtam meg fel, de ezek szerint nem lesz egyszeru VMWare ala installalni. Meg youtube videokat is talatam errol, de azoknak ott nincsen ilyen gondja.  :think:

#2012 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 07:12

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 5:00

Tegnap este megprobaltam felrakni a notimra ket Mac OS X verziot VMWare 6.5 ala. Az egyik 10.4.8 a masik 10.5.4 es a kommentek szerint mukodo verziok. Sajnos meg a telepito sem indul el. Bejon a boot kepernyo, F8 es -v, de elakad mert valami irast nem tud vegre hajtani, most nem jut eszembe mit is irt ki pontosan. Igaz csak eppen megprobaltam, nem adtam meg fel, de ezek szerint nem lesz egyszeru VMWare ala installalni. Meg youtube videokat is talatam errol, de azoknak ott nincsen ilyen gondja.  :think:

csináltak kifejezetten vmware alá rakható kiadást is, azzal kellene próbálkozni
illetve, van kész vm gép is, amit csak indítani kell
Panorámák

#2013 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 13:51

Egy-két módosítás után végre felment a Tiger. Ami igazából zavaró az a lassúsága, pedig 1 giga RAM-ot kapott, de a notim valszeg nem a legjobb kliens egy ilyen VM futattására. Mindegy, lényeg, hogy az XCode működjön,  másra úgysem használom itthon.

#2014 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 13:59

Idézet: sityak - Dátum: 2009. márc. 12., csütörtök - 8:57

próbáld már meg átdugni másik sata portra az alaplapon

Azóta elfelejtettem ide visszaírni. :respect: Szóval átdugva bárhova, akkor is lekapcsolta. Kipróbáltam 3 telepítőfajtát (iPC, iDeneb, XxX) is, de mind már a telepítés első fázisában (szürke háttér, almával) le-/felkapcsolja a 750-es vinyót. Miután feltelepedtek, utána is kapcsolgat. :reklamacio: :( Nézegettem külföldi fórumokat, de még csak hasonlóval se találkoztam (vagy figyelmetlen voltam). Letöröltem és nem kisérletezgetek, meguntam és nem akarom tönkretenni a vinyót. :rolleyes:

Szerkesztette: Csokis 2009. 03. 17. 13:59 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2015 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 18:31

Idézet: AiRLAC - Dátum: 2009. márc. 10., kedd - 8:19

Abból kell kiindulni, hogy mi van jelenleg az Apple gépekben: Core2Duo, SATA eszközök AHCI módban, Intel chipkészlet, Nvidia ill Ati bizonyos típusai. Én ez alapján válogattam az alkatrészeket a gépbe, a gyári Leopard DVD-n kívül csak egy 3 megás csomagra van szükségem amit egy script telepít automatikusan, meg egy Chameleon EFI programra ami a bootolást intézi. Ennyi. De ehhez az kell hogy a gép minnél jobban hasonlítson hardverében egy Apple gépre. Ez van, ha te ezt felháborítónak tartod akkor nem érted a lényeget.

A többit már leírták itt előttem páran.

Értem. Tehát hogyha MacOS-t szeretnék látni, akkor a hw-eimet kell az OS-hez vennem, tehát nincs is másra szükségem csak egy Core2Duo-ra, vagy egy 4 magos procira, meg 2 vagy 4 giga RAM-ra, SATA vagy SATA2 winyóra, és egy 9600 GT-re vagy egy HD4870-re, és már ki is hoztam a configot 200000-ből és telepíthetem az OS X-et, habár így is lehet, hogy lesznek prolémák. Azt én értem, hogy nem Intel platformra készült a dolog, és az Apple gépein nincs semmi gond vele, de ha már egyszer van x86-os változat, amivel sokan küzdöttek, hogy létrejöjjön, az ember kipróbálná. És a sysreq nem említ semmiféle minimum C2D-t meg 4 giga RAMot meg SATA rendszert, csak min SSE2 procit. Na mindegy, én hw-t nem fogok az OS-hez venni (a laptopomon lehet, hogy menne, de arra meg nem fogom felrakni), inkább OS-t keresek a hw-hez, mert van elég alternatíva hála az égnek (pl. linux, bsd, win, stb..)

#2016 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 20:17

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 18:31

Értem. Tehát hogyha MacOS-t szeretnék látni, akkor a hw-eimet kell az OS-hez vennem, tehát nincs is másra szükségem csak egy Core2Duo-ra, vagy egy 4 magos procira, meg 2 vagy 4 giga RAM-ra, SATA vagy SATA2 winyóra, és egy 9600 GT-re vagy egy HD4870-re, és már ki is hoztam a configot 200000-ből és telepíthetem az OS X-et, habár így is lehet, hogy lesznek prolémák. Azt én értem, hogy nem Intel platformra készült a dolog, és az Apple gépein nincs semmi gond vele, de ha már egyszer van x86-os változat, amivel sokan küzdöttek, hogy létrejöjjön, az ember kipróbálná. És a sysreq nem említ semmiféle minimum C2D-t meg 4 giga RAMot meg SATA rendszert, csak min SSE2 procit. Na mindegy, én hw-t nem fogok az OS-hez venni (a laptopomon lehet, hogy menne, de arra meg nem fogom felrakni), inkább OS-t keresek a hw-hez, mert van elég alternatíva hála az égnek (pl. linux, bsd, win, stb..)

Akkor most miért nem freeBSD-t használsz most, vagy például openbsdt? Erre nagyon kíváncsi lennék, mert szerintem egyik sem alternatívája az OS X-nek. *BSD közül egyik se kifejezetten Desktop OS, az OSX pedig annak mondható. Egyebkent totál nem mondta senki hogy ilyen konfig kell hozzá, és az hogy SSE2 a minimum, az HAXOLÁS. Nekem 2.4GHz C2D, 2GB ram, Intel X3100on(tehát ez nem egy millió forintos hangkártya) is teljesen jól ment OSX 10.5, csak IWL4965hoz nincs driver. A gigabites halokartyamhoz viszont van (intel ezis), hang is ment rendesen es stabil is volt. Továbbra sem kötelez senki az OSX hackelesere, használatára.

Szerkesztette: evone 2009. 03. 17. 20:21 -kor

macbook air 2014

#2017 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 22:35

Még az én notimon is fut (igaz kicsit lassan  :) ), ráadásul VMWare-ben, 1,6Ghz Core Duo, 2GB RAM-ból egyet megkapott és egy hat GB-os image fájlba lett telepítve.
Bent a laborban a 20"-os iMac gépeken gyors mint a villám.  :D ..nem tudom meddig lesz idegem a notimat nyüstölni, inkább beköltözik.

#2018 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 17. 23:23

Idézet: evone - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 20:17

Akkor most miért nem freeBSD-t használsz most, vagy például openbsdt? Erre nagyon kíváncsi lennék

A PC-BSD 7.1 Beta-t felraktam az előbbi postokban említett gépre, amire az OSX nem ment fel. A PC-BSD 7.1b a legfrissebb FreeBSD 7.1 Final-ra épül. Ez kifejezetten DesktopOS, minden csili-vili cuccal együtt, grafikus telepítő, tudja az UFS2 + Soft Update vagy UFS2 + journal-t, alapban grafikus felülettel áll fel, és gyakorlatilag minden benne van, ami egy mai linux distro-ban is (Firefox, CD/DVD író, media lejátszók, stb.) Tehát ez kifejezetten desktop distro, és még tetszik is, nem utolsó sorban települ.

#2019 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 18. 07:06

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 23:23

A PC-BSD 7.1 Beta-t felraktam az előbbi postokban említett gépre, amire az OSX nem ment fel. A PC-BSD 7.1b a legfrissebb FreeBSD 7.1 Final-ra épül. Ez kifejezetten DesktopOS, minden csili-vili cuccal együtt, grafikus telepítő, tudja az UFS2 + Soft Update vagy UFS2 + journal-t, alapban grafikus felülettel áll fel, és gyakorlatilag minden benne van, ami egy mai linux distro-ban is (Firefox, CD/DVD író, media lejátszók, stb.) Tehát ez kifejezetten desktop distro, és még tetszik is, nem utolsó sorban települ.

Gondolom akkor van benne Adobe Flash teljesen nativan is, meg jo konnyen hasznalhato videoszerkeszto is. :)

Egyebkent ha ennyire OSXezni akarsz csakkor rakd fel a 10.4.9, nekem az ment P4en, es probald elfogadni hogy egy 2007-es OS, nem fog elindulni egy C64en, mert a gyartonak egyszeruen nem erdeke ez. Erdekes modon a Vistat se fikazod hogy nem fut ugy Pentium 233MHzen mint egy Core2Quadon.

Szerkesztette: evone 2009. 03. 18. 07:07 -kor

macbook air 2014

#2020 Felhasználó inaktív   AiRLAC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 04:57

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. márc. 17., kedd - 18:31

Értem. Tehát hogyha MacOS-t szeretnék látni, akkor a hw-eimet kell az OS-hez vennem, tehát nincs is másra szükségem csak egy Core2Duo-ra, vagy egy 4 magos procira, meg 2 vagy 4 giga RAM-ra, SATA vagy SATA2 winyóra, és egy 9600 GT-re vagy egy HD4870-re, és már ki is hoztam a configot 200000-ből és telepíthetem az OS X-et, habár így is lehet, hogy lesznek prolémák.

Így van. Az Apple a saját gépeire készíti KIZÁRÓLAG, amiken remekül fut. Nem támogatja, nem is tervezi hogy más gépeken is fusson (tegyük hozzá jogosan, őket is a profit mozgatja, mint minden céget). Ezért, ha használni szeretnéd a saját gépeden (ami tegyük hozzá illegális jelen formájában) minnél kevesebb problémával, akkor közelítened kell a HW configot. Én kb. 1 éve kihoztam 120K-ból (monitor nélkül) a saját gépemet, akkor volt ez a config:

Gigabyte G33M-S2 alaplap
Intel E2180 Dualcore
2GB DDR2/800
WD 500GB SATA2
SATA DVDRW
Gigabyte 7600GT
Antec 3180 ház + FSP 350W
Asus WL308G PCI wlan
BT kulcs

Az akkori 10.5.2 szépen futott rajta, működött minden hardver, működött a sleep és a power off, a restart nem.

Azóta kapott 4GB ramot (a virtualizáció igényli a több memóriát) és nagyobb HDD-t de ezek nélkül is nagyon jól használható volt. Előtte egy iMAC 20"-t használtam, ahhoz képest érezhetően gyorsabb volt (bár azzal sem volt gond), és olcsóbban ki is hoztam mint amennyit az iMAC-ért kaptam  ;) Mivel én az OS-hez válogattam a gépemet (előtte is OSX-et használtam itthon és nem tervezetem/tervezem váltani) ezért nem volt nagyobb gond. Sok bosszantó dologban belefuthat azonban az, aki a meglévő gépén szeretné kipróbálni és az gyökeresen eltér a gyári HW-től.

Lehet az OSX-et meg az Apple-t is szidni és kárhoztatni sok dologért, de azért pont nem hogy nem fut egy nem hasonlító HW-en, vagy gondok vannak a futtatással. Bennem fel sem merült hogy az Apple-t szidjam amikor nem ment a restart, vagy csak reboot után megy a nyomtatás. Inkább nézegetem a fórumokat vagy telepítem a frissítéseket, hátha sikerül megoldani. Majd ha megunom vagy olyan anyagi helyzetbe kerülök (és javul a szervizhelyzet itthon :) ) akkor lehet hogy ismét Apple gépem lesz.
Sose vitatkozz idiótákkal. Lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal.

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.