HWSW Informatikai Kerekasztal: Apple Mac OS X x86 II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Apple Mac OS X x86 II. Értékeld a témát: -----

#1961 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 03. 21:17

No-Execute Memory Protection - Enabled
ACPI HPET Table - Enabled

ez a ketto fontos. Igy probald meg telepiteni es vagy inditani. Mennie kell
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1962 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 10:37

Örömmel tudatom, hogy a telepítő elindult, furcsa mód a megoldás kulcsa az lett, hogy a speedstep-et auto-ról át kellett rakni disabledre.

A telepítésnél mindegy, hogy a No-Execute Memory Protection és az ACPI HPET Table milyen álláson van. Úgy nézem, hogy a feltelepített rendszer ezen beállításoktól függetlenül nem indul. Eljut odáig, hogy megjelnik az alma, és vége, ha -v kapcsolóval bootolok, akkor itt akad el:

MAC Framework successfully initalized using 10485 buffer headers and 4096 cluster IO buffer headers.

Azt hiszem, hogy valamit, ami mindenképpen kellene az én rendszeremhez nem raktam fel a telepítés során, mindjárt írom, hogy miket jelöltem be telepítendőnek.

#1963 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 10:46

A következő opciókat jelöltem be telepítésnél:

Kernels:

kernel_9.2_sleep

Graphics_Drivers:

Ati_Radeon_X1000Series

Audio_Drivers:

Realtek Sigmatel Conexant AnalogDevices HD Audio Codec

Network_Drivers:

RealtekR1000

Mobo_Chipsets:

AppleGenericPCATA

Patches:

PCGenUSB_Fix

#1964 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 15:41

tegyél már egy próbát iATKOS release-val!

annyi embert látok akik szivak az uj rilizekkel, tobbek kozott nekem sem mentek ezek az ujak, de a régiek mind flottul mentek
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#1965 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 15:44

Első nekifutásra insanelymac-en azt találtam, hogy a fent említett hibaüzenetet a legegyszerűbben úgy lehet megoldani, ha bios downgradelünk egyet, szóval 1.3-as bios besüt és láss csodát, müxik. Szóval egyelőre minden szép és jó, igaz hangom még nincs, és az about this mac szerint az x1900gt-m nem CI képes...  :(

Mindegy egyelőre örülünk, mostmár asszony se fanyaloghat, ha az ibook helyett az asztali géphez kell ülnie, hogy dehát megint a hülye ubuntudat akarod rám tukmálni.  :Đ

#1966 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 15:46

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 16:41

tegyél már egy próbát iATKOS release-val!

annyi embert látok akik szivak az uj rilizekkel, tobbek kozott nekem sem mentek ezek az ujak, de a régiek mind flottul mentek

Na iAtkos-ra nem is gondoltam eddig, mindjárt veszek egyet valamelyik online shopban.  ;)  :Đ

Igaz egyelőre megoldódni látszik a dolog, de azért teszek egy próbát iAtkos-al is.

#1967 Felhasználó inaktív   chris-hu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 18:41

szia mindenki!

teljesen új vagyok itt, nyugodtan kövezzetek meg ha valami baromságot csinálok vagy mondok..  :)

próbáltam már nagyon sok helyen segítséget kérni, külföldi fórumokon, irc csatikon, de mindenhol hiába...  :(

kb egy hónapja felraktam AMD64-es PC-mre 10.5.2 Leo-t, tökéletesen fut, nagyon szeretem.. mégis van egy pár dolog, amire még nem találtam meg a megoldást, leírom sorban, hátha valaki csípőből vágja a megoldást:

az USB portjaim nem működnek helyesen.. rádugok akármit, akármelyik portra, nem történik semmi, legyen szó pendrive-ról, iPhone-ról, külső HDD-ről... még áramot sem ad ki arra a portra, tehát nem világít se a lézeres egér, se a pendrive, nem töltődik az iPhone.. ha bedugva hagyom egy portban, rebootolok, már bootolás közben megjavul, és látom, hogy pl a telót elkezdi tölteni, és utána megy is rendesen, felismeri az iTunes stb.. onnantól kezdve tökéletesen működik, de így elég idegesítő, hogy mindig amikor fel akarok dugni egy kütyüt rebootolni kell :( olyan jelenséget is észleltem, hogy van egy USB-s külső kártyaolvasóm, amibe be van dugva egy memóriakártya, megy is rendesen, és amikor elkezdek mással foglalkozni 10 percenként kijön hogy Device Removal, és eltűnik a memókártya parancsikonja az asztalról, majd utána egyből vissza is jön.. és ezt játssza a végtelenségig. próbáltam már sokféle parancssorral megoldani a dolgot amit mondtak páran, kexteltem már iousbmasstorage-t meg mindent (bár nem tudom, hogy mondják helyesen) :)

aztán a másik problémám, ami kevésbé idegesítő, de azért jó lenne megoldani, az az, hogy ugye rendes szabvány magyar PC-s billentyúzetem van.. a Leo fel is ismerte, mennek a magyar ékezetes karakterek rendesen, annyi, hogy a többi karakter, mint a @ meg a # teljesen más helyen vannak, mint a PC-s billentyűzeten alapesetben. tudom, a mac-es billeken alapból a Q helyén van a kukac. :) ugyanígy nem működik helyesen az insert, home, paghe up, page down, delete,  és end gombok sem.. van amelyik megy, van amelyik csak bizonyos programoknál, szóval érdekes... felraktam a Hungarian PC Pro billentyızetkiosztást, amit talán a macmagazinon találtam, de az sem hibátlan: a kukacot meg ezeket a jó helyre rakja, az ékezeteim többsége megy is, de pl. a hosszú ö helyett ilyet ír: Œ
érdekes, hogy cserében megy a multimédiás billem minden egyéb gombja: play pause, back, volume stb.. :)

és az utolsó dolog amit még nem tudtam mai napig megoldani, hogyha suspend.del kapcsolom ki a gépet (vagy hibernálom, nem tudom mi a helyes megnevezése, olyan mint a Windows Vista-ban alapból a kikapcsolás), majd újra bekapcsolom a gépet nem megy a hálózat.. próbáltam már fixip-s meg dhcp-s beállítással is, sehogy sem jó.. jelenleg dhcp-vel használom.. reboot után persze megy rendesen az is.. eddig úgy csináltam, amikor suspendbol ébresztettem fel a gépet, hogy sys prefs, network, és az ethernetnél off-ra nyomtam, majd újra dhcp-re, akkor kapott újra ip címet, és ment is a hálózat, de mostanában amikor belépek a network részre kifagy az egész system preferences, és force exittel sem tudom bezárni. :( gondoltam arra, hogy biztos a hálókártyám vagy a routerem a rossz, de mindez pl Vista alatt ment rendesen..

remélem nem tunök túl problémásnak, csak azért szenvedek ennyit, mert ezt a pár apró dolgot meg akarnám oldani, és onnantól kezdve nagyon-nagyon meg lennék elégedve a Leo-val.. a Windows-zal már a hócipellom van tele.. persze idovel veszek majd rendes mac-et, de amíg nincs meg rá a keret szívesen használnám a Leot! köszönöm elore a segítséget, aki amennyi dolgomban tud segíteni annyi sörre hívom meg!  :)  :respect:

#1968 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 27. 14:08

no, hát hirtelen eltelt egy fél év, ugy gondoltam ideje lenne egy kicsit leporolni a topikot :)

nézzük meg az uj releaseket, hátha találunk valami érdekeset:

XxX 10.5.6-al teszek hamarosan próbát, a vas ugyanaz mint az elmult időkben, a megszokott AB9 Pro 4GB RAM C2D 6550 és 7950GT.

hamarosan lesznek beszámolók! ;)

#1969 Felhasználó inaktív   cszacsa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 29. 17:08

Üdv!

Plz segíts!!!!
Unom a winfost!! :W

A problémám a következő:
MSI megabook gépre szeretnék vmilyen mac os-t felrakni, már hónapok óta, csak sajna eddig buktam minden kört. Bármilyen segítséget szívesen várok.
A gép konfigja:
Mobile AMD Semron 3400+
Alaplap: MSI MegaBook s271 (MS-1058)
Lapkészlet: ati radeon xpress 1150m amd hammer
bios: AMI
Vidokari: radeon xpress 200m
hang: realtek alc883 ati sb450
sata hdd (fujitsu-siemens)
Wifi: 802.11g minipci wireless adapter
háló: realtek rtl8168/8111 pci gigabit

A segítséget e-mailban kérlek, vagy ide.
Cím: cszacsa@freemail.hu

Köszi a segítséget!

#1970 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 23:33

no, ez az XxX riliz nem is rossz,

választottam egy Chameleon loader-t EFI-t meg a hardware drivereket, egy ICH 8 alaplapi driver, nvinject-es vga drivert, LAN + hangot, és voilá, out-of-the box 20 perc mulva már ment is, nem kellett semmit hegeszteni.

szóval hasonló konfigosoknak  nagyon ajánlom!

cszacsa: az insanelymac.com-on olvasgass, keresgess a te gépedhez hasonlót, nézd meg milyen kiadásokkal próbálkoznak.

mivel amd-d van, az kicsit matekosabb lesz,mint amit nálam olvashattal.

de elso korben mindenféleképpen sokáig tanulmányozni az elobb emlitett site-ot!

#1971 Felhasználó inaktív   pappas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 21:18

Csak benéztem de úgy látom nem szabad belemélyednem a kérdésembe. :rolleyes:

Szerk.: Egy év múlva se érteném meg :think: még megfogalmazni is alig tudom.

További jó fórumozást!

Szerkesztette: pappas 2009. 01. 02. 21:20 -kor

ASUS ASUS P5Q PRO**Intel Core 2 Quad Q9550 (2833) Quad Core**HyperX DDR2 8GB Kit PC2-6400 (4x 2GB)**ASUS Nvidia GeForce ENGTX260 TOP HTDP 896MBDDR3**400 GB  Seagate**1Tb Samsung

#1972 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 22:15

Idézet: pappas - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 22:18

További jó fórumozást!

:Đ  :nevet2:
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1973 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2009. 01. 03. 15:21

Idézet: pappas - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 22:18

További jó fórumozást!

azért próbáld meg!  ;)

#1974 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 08. 21:46

Sziasztok! Segítséget kértem régen tőletek, hogyha hazajövök, milyen gépet vegyek, de egy költséghatékonyabb megoldást választottam: összeraktam itthon egy számítógépet, az itthon kallódó szedett-vetett alkatrészekből. A következő config lett belőle:

Ascrock i865 alaplap
Intel P4 Northwood 2.53 GHz proci
Radeon 9500 PRO videókártya
Elixir 1 x 512 MB DDR/400 RAM
Samsung 160 GB ATA winyó
3COM hálókari
Enermax 400 W táp
és ma vettem hozzá az Aucha-ban egy(P)ATA-s ASUS DVD-RW-t (hogy DVD-n lévő OS-t is lehessen rá telepíteni)

Az összerakott gép működik rendesen, órákon át futtattam MEMTEST 86+ -t, és 4x pass lett, semmiféle hiba nem volt. Felhúztam a winyó NTFS partíciójára egy XP SP3-at, az is megy rendesen, nincs fagyás. Felhúztam a winyó ext3 partíciójára egy Ubuntu 8.04 LTS linux-ot, az is megy szépen hosszú távon fagyi nélkül. Most fogok egy MAC OS X-et is kipróbálni rajta, méghozzá az iDeneb v1.3 (Mac OS X Leopard 10.5.5)-et, ami támogat elvileg SSE2-es procikat is. Szerintetek menni fog?

#1975 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 08. 22:52

Most olvasom a leírásában:

"iDeneb v1.3 10.5.5 is a dvd universal for Intel/AMD with support for SSE2."

Tehát 1000%-osan menni fog P4 Northwood-al SSE2-vel..  ;)

#1976 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 11:02

Megvan a MacOS. A SystemRescueCD v1.5.5-el legyalultam a winyón az összes partíciót (az asztali tesztgépen, nem a laptopon, amiről most írok), és létrehoztam egy 160 GB-os HFS+ partíciót. Ezután reboot, és kicseréltem a SysteRescue Linux Live CD-t a MacOS X DVD-re. Bootnál F8, majd enter, és el is jut addig, hogy bejön a grafikus képernyő és az apple logo, meg forog az a kis micsoda, de aztán bejön egy ilyen behajtani tilos tábla az alma felett, és annyi. Külföldi fórumokon láttam, hogy sok embernél van ilyen, de nem leltem a megoldásra. Valakinek van 5lete?

#1977 Felhasználó inaktív   bepe_79 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 12:11

Sajnos az iDeneb verziót nem sikerült működésre bírnom, meg a BIOS-ban sem találtam meg az AHCI mod kapcsolgatási lehetőséget (i865-ös Asrock). Úgyhogy most szedem le a JaS release-t, remélem azzal több sikerem lesz, mégha nem is új verzió (10.4.6).
Ha azzal sem jutok dálőre, akkor elbúcsunk egymástól (én és a MaxOS x86  :D  ), és felrakok egy SuSE 11.1-et vagy egy BSD-t.

#1978 Felhasználó inaktív   Aty007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 13:01

Próbálj meg itt informálódni, én is sok infót innen gyüjtögettem össze.

#1979 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 14:01

Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. márc. 9., hétfő - 12:02

Megvan a MacOS. A SystemRescueCD v1.5.5-el legyalultam a winyón az összes partíciót (az asztali tesztgépen, nem a laptopon, amiről most írok), és létrehoztam egy 160 GB-os HFS+ partíciót. Ezután reboot, és kicseréltem a SysteRescue Linux Live CD-t a MacOS X DVD-re. Bootnál F8, majd enter, és el is jut addig, hogy bejön a grafikus képernyő és az apple logo, meg forog az a kis micsoda, de aztán bejön egy ilyen behajtani tilos tábla az alma felett, és annyi. Külföldi fórumokon láttam, hogy sok embernél van ilyen, de nem leltem a megoldásra. Valakinek van 5lete?

kernel panic
ha -v kapcsolóval bootolsz akkor kicsit informatívabb lenne, hogy mitől döglik a "légy"
nagyrészben az SSE2 lehet a ludas
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#1980 Felhasználó inaktív   JonesC 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 09. 14:12

Izé, AHCI mód nem csak sata vinyónál van?
world, my finger, is on the button...
Határozottan egyetértek az enyémmel megegyező véleményekkel!
Éheztesd a fákat! Csökkentsd a co2 kibocsátást!

Idézet

Hi mi name is Paco frome Mexico, please sorry for mi bad inglisco. Mi dead cousine frm america told me how to winned at Lauge of Legan and made me win against bots. My cousin deaded yesterday thogh,but im ok because i sexed his sister. pls no copy pastarino. bye

Téma megosztása:

• (104 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.