HWSW Informatikai Kerekasztal: XGL/Compiz/Beryl - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

XGL/Compiz/Beryl tapasztalatok, és egyéb

#61 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 24. 20:59

Ilyen problémám nem volt. Viszont kezd idegesíteni a gnome azzal, hogy ha az asztal megjelenítésére kattintok, azaz kisméretre teszi az ablakokat (gondolom én), és elindítok egy programot a többi ablak visszatér eredeti méretre. Ennek így kell műkönie? Valamint ilyenkor, gondolom az Xgl/compizból kifolyólag az ablakoknak csak egy része jelenik meg és csak akkor rajzolódik ki az egész ha rákattintok valamelyikre.
Nem annyira zavaró, legalább van hova fejlődni.
Viszont észrevettem magamon, hogy ha Windowst használok annak a felületét minimalizálom. Minél kevesebb csicsa, annál jobb. Viszont a kde-met annyire ki tudom dekorálni, hogy az csak na! Lehet ebbe az is belejátszik, hogy a kde alapból rengeteg lehetőséget kínál a felület testreszabására, viszont win alá nem szívesen telepítek ilyen programokat. Várom már hogy stablian működjön a compiz kde alatt.

#62 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 21:34

Idézet: Hassan - Dátum: 2006. márc. 24., péntek - 20:59

Viszont észrevettem magamon, hogy ha Windowst használok annak a felületét minimalizálom. Minél kevesebb csicsa, annál jobb. Viszont a kde-met annyire ki tudom dekorálni, hogy az csak na! Lehet ebbe az is belejátszik, hogy a kde alapból rengeteg lehetőséget kínál a felület testreszabására, viszont win alá nem szívesen telepítek ilyen programokat. Várom már hogy stablian működjön a compiz kde alatt.

Mintha én mondtam volna.. Windowst csak annyira csicsázom, hogy feltettem az alap Vista felületet és kész.
Én is anno szét konfigoltam a KDE-t. Nagyon pöpec módon össze lehetett dobni egy szép könnyen kezelhetõ desktop-ot... :)

Én is azt várom, hogy KDE alatt is tuti legyen..

Ami idág nem akar menni:

Ha userként az  xmodmap /usr/share/xmodmap/xmodmap.hu
parancsot akkor az ALT+TAB nem akar menni. Viszont másképp meg nem mennek a speckó karakterek (&@\|.. stb.)
Szóval ez az Xmodmap mit is csinál?
A másik. Lefordítottam ugyanúgy mint máskor az mplayert. De a FULLSCREEN nem megy. azaz a képernyő teljes egészében elfoglalja, de a kép max akkora amekkora a felbontás. Tipp erre?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#63 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 24. 22:08

Illetve:
Nem tudok konzolra váltani, ha megy a grafikus felült. Ez normális?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#64 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 12:37

Nah, lusta voltam fordítani, így repoból tettem fel az mplayert. Nincs probléma a fullscreennel.
Billentyűzet: a billnetyűzet kiosztásánál 105 gombos Intl. állítottam be valamint szabványos magyart tettem alapértelmezetté. (Nekem néha win alatt sem ír spec. karaktereket). xmodmapot nem használtam.
Konzolra tudok váltani, viszont visszaváltásnál meghalnak a dolgok.

#65 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 12:54

Repoból? Az mi?

Ma én is foglalkoztam kicsit a cuccal és rájöttem hogy az fglrxinfo-ra azért nem mond semmit, mert az a x:0-ra próbál az X-hez csatlakozni. Viszont az XGL x:1-n van. Nem is annyira lényeg, mert ugye attól a drivert használja.

Ami most nála furcsaság, hogy ha beteszem az FSAA-at akkor hiába állítgatom be aszerint amit leírtál, ugyanúgy szemetel. :(
A bill. azóta sikerült megcsinálnom.
mplayert honnan szedted le?

#66 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 25. 12:55

Jha a másik:

Valamiért nem teszi ki a programokat a task-ra. Ez mitől lehet?

#67 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 11:28

Repoból: Synaptickal telepítettem benne van a Dapper csomagok között.
Hogy a panelen megjelenjene a programok, kattints jobb gombbal a panelra, majd Add to panel(vagy hozzáadás a panelhez) és hozzáadod az Ablak listát.

#68 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 26. 18:06

Megpróbáltam felrakni, de már a legelején elakadtam :(

Leszedtem ezt: compiz_0.0.7_0ubuntu1+libsvg(cairo)-dependencies.tar.gz a megadott fórumos linkről. Megpróbáltam a benne található deb-eket telepíteni dpkg-ivel, de mindenféle függőségi hibákra hivatkozva leáll. Próbáltam a függőséget feltenni, de apt-get-ből nem megy, mivel azt mondja a legfrissebb már fennt van. Ha jól sejtem a majd kijövő ubuntu-ból kéne kiszedni a package-ket, csak azt meg nem tudom hogy sajna.

Próbáltam úgy is, ahogy itt: http://ubuntuforums....ad.php?t=148860 írják, de az apt-get dist-upgrade -nél előjöttek a fenit függőségi hibák.

A következő csomagoknak teljesítetlen függőségei vannak:
  compiz: Függ ettől: libcairo2 (>= 1.0.2-2) de 1.0.2-0ubuntu1.1 van telepítve
          Függ ettől: libglib2.0-0 (>= 2.9.3) de 2.8.3-0ubuntu1 van telepítve
          Függ ettől: libpango1.0-0 (>= 1.12.0) de 1.10.1-0ubuntu1 van telepítve
          Függ ettől: libxcomposite1 de az nincs telepítve
          Függ ettől: libxml2 (>= 2.6.23) de 2.6.21-0ubuntu1 van telepítve
  compiz-gnome: Függ ettől: libbonobo2-0 (>= 2.13.0) de 2.10.1-0ubuntu1 van telepítve
                Függ ettől: libcairo2 (>= 1.0.2-2) de 1.0.2-0ubuntu1.1 van telepítve
                Függ ettől: libgnomeui-0 (>= 2.13.0) de 2.12.0-0ubuntu1 van telepítve
                Függ ettől: libgnomevfs2-0 (>= 2.13.92-0ubuntu4) de 2.12.1-0ubuntu2 van telepítve
                Függ ettől: libpango1.0-0 (>= 1.12.0) de 1.10.1-0ubuntu1 van telepítve
                Függ ettől: libwnck18 (>= 2.13.91) de 2.12.1-0ubuntu2 van telepítve
                Függ ettől: libxcomposite1 de az nincs telepítve
                Függ ettől: libxrender1 (>= 1:0.9.0.2) de 1:0.9.0-1 van telepítve
  libsvg: Függ ettől: libxml2 (>= 2.6.23) de 2.6.21-0ubuntu1 van telepítve
  libsvg-cairo: Függ ettől: libcairo2 (>= 1.0.2-2) de 1.0.2-0ubuntu1.1 van telepítve
                Függ ettől: libpango1.0-0 (>= 1.11.99) de 1.10.1-0ubuntu1 van telepítve
E: Teljesítetlen függőségek. Próbáld a -f használatával.

Szerkesztette: Cathfaern 2006. 03. 26. 18:13 -kor

"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#69 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 05:35

Idézet: Hassan - Dátum: 2006. márc. 26., vasárnap - 11:28

Repoból: Synaptickal telepítettem benne van a Dapper csomagok között.
Hogy a panelen megjelenjene a programok, kattints jobb gombbal a panelra, majd Add to panel(vagy hozzáadás a panelhez) és hozzáadod az Ablak listát.

Hát nekem nem volt a csomagok között az mplayer.. :(

#70 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 09:16

Mint mondtam, először én breezyt telepítettem, madj dist-upgrade volt dapperra és ezek után telepítettem az mplayert.
A sources.list fájlom:
# deb cdrom:[Ubuntu 5.04 _Breezy Badger_ - Release i386 (20050407)]/ breezy main restricted

## Uncomment the following two lines to fetch updated software from the network
deb-src http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper main restricted

## Uncomment the following two lines to fetch major bug fix updates produced
## after the final release of the distribution.
deb http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu dapper-updates main restricted
deb-src http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu dapper-updates main restricted

## Uncomment the following two lines to add software from the 'universe'
## repository.
## N.B. software from this repository is ENTIRELY UNSUPPORTED by the Ubuntu
## team, and may not be under a free licence. Please satisfy yourself as to
## your rights to use the software. Also, please note that software in
## universe WILL NOT receive any review or updates from the Ubuntu security
## team.
deb-src http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu dapper universe

deb http://security.ubuntu.com/ubuntu dapper-security main restricted
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu dapper-security main restricted

deb http://security.ubuntu.com/ubuntu dapper-security universe
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu dapper-security universe

deb http://archive.ubuntu.com/ubuntu/ dapper multiverse universe main restricted
deb-src http://archive.ubuntu.com/ubuntu dapper multiverse
deb http://wine.sourceforge.net/apt/ binary/

Hátha segít.
Cathfaern: én nem a fórumról töltöttem a csomagokat, hanem hanem synaptickal a dapper repoból.

#71 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 11:45

Idézet: Hassan - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 10:16

Mint mondtam, először én breezyt telepítettem, madj dist-upgrade volt dapperra és ezek után telepítettem az mplayert.

Én is. Tehát minimal telepítés a Breezy-t, majd dist-upgrade Dapper-ra.

És csak után telepítgettem az X-et,gdm-t Gnome-ot.

Viszont mplayer-t  sehol se találtam. :(
Mondjuk nekem magyar ftp-ről jönnek a csomagok, de gondolom mivel csak tükör szerverek, különbség nincs köztük.

#72 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 11:56

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 12:45

Én is. Tehát minimal telepítés a Breezy-t, majd dist-upgrade Dapper-ra.

És csak után telepítgettem az X-et,gdm-t Gnome-ot.

Viszont mplayer-t  sehol se találtam. :(
Mondjuk nekem magyar ftp-ről jönnek a csomagok, de gondolom mivel csak tükör szerverek, különbség nincs köztük.

Nincs beállítva a multiverse.
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#73 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 18:17

Idézet: Friczy - Dátum: 2006. márc. 27., hétfő - 12:56

Nincs beállítva a multiverse.

Az pontosan mi? hol, hogy tudom beállítani?

#74 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 27. 18:22

Ok. már megvan.. :)

#75 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 03. 28. 08:37

Hasznos: https://wiki.ubuntu.com/compiz
-ZsOlTi-

#76 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 28. 22:35

Nah, leszedtem az xgl/compiz párost, mivel néhány cedegás játék nem igazán akart működni, sőt telepíteni sem sikerült néhányat ablak kezelési problémák miatt. Továbbra is figyelemmel követem, remélem ezek a problémák hamarosan megoldódnak és egy használható rendszer lesz belőle. Viszont már kezd elvonási tünetem lenni, annyira szokatlan nélküle, pedig alig használtam. :(

#77 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 05:57

Idézet: Hassan - Dátum: 2006. márc. 28., kedd - 23:35

Nah, leszedtem az xgl/compiz párost, mivel néhány cedegás játék nem igazán akart működni, sőt telepíteni sem sikerült néhányat ablak kezelési problémák miatt. Továbbra is figyelemmel követem, remélem ezek a problémák hamarosan megoldódnak és egy használható rendszer lesz belőle. Viszont már kezd elvonási tünetem lenni, annyira szokatlan nélküle, pedig alig használtam. :(

A függőség... :Đ

#78 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 29. 09:52

Jah...

#79 Felhasználó inaktív   Cathfaern 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 19:40

Egy olyan gondom lenne, hogy skydome-nak be akartam állítani egy képet, de hiába adom meg az elérési utat, ugyanúgy kék háttér marad. A kép nagyobb felbontású mint a képernyőm, és jpg formátum...lehet ez a gond?

A másik, hogy mplayert ha elindítom, akkor maga a videó vmiért mindig a 3. asztalon jelenik meg, pedig az mplayer az elsőn van :confused: Végülis csak pár kattintás, de akkor is zavaró.
"Words - so innocent and powerless are they, as standing in a dictionary; how potent for good and evil they become to one who knows how to combine them!"

#80 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 07. 00:10

Szia, úgy tudom hogy a skydome-nak 1024x768-as PNG kép kell. Az mplayeres probléma nálam is előfordult, de nem derítettem ki mi okozza.

Téma megosztása:

• (16 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.