HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus notebookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus notebookok minden, ami Asus Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   uborka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 12. 10:59

Új MSI MegaBook S420 notebook teszt magyarul, egesz jo!

#122 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 20. 10:03

Sziasztok,

Adva van egy ASUS A6VM-Q043H notebook, aminek a DVD-je érdekességeket csinál. Egész pontosan a drivere feltesz valami equalizert, ami automatikusan effekteket ad a lejátszáshoz, és nem tudták kikapcsolni.
Ha mégis sikerül, akkor elszáll a driver is, és reinstall.  :(  Onnantól meg meignt felmegy az EQ.
Állítólag már több gépmágus lehanyatlott rajta  :D .

Nem az én gépem, egy kedves ismerősömé, és szeretnék neki segíteni.
Találkoztatok már ilyennel? Van valami ötletetek?

Előre is köszi,
B.
HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium)  -  BenQ E2200HDA 22" Wide LCD  -  MS Bluetooth Notebook Mouse 5000  -  Neonode N2  -  Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D  -  Anna Veronika, szül.: 2007/04/30  -  Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.

#123 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 18:12

Idézet: Bogyosz - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 9:03

Sziasztok,

Adva van egy ASUS A6VM-Q043H notebook, aminek a DVD-je érdekességeket csinál. Egész pontosan a drivere feltesz valami equalizert, ami automatikusan effekteket ad a lejátszáshoz, és nem tudták kikapcsolni.
Ha mégis sikerül, akkor elszáll a driver is, és reinstall.  :(  Onnantól meg meignt felmegy az EQ.
Állítólag már több gépmágus lehanyatlott rajta  :D .

Nem az én gépem, egy kedves ismerősömé, és szeretnék neki segíteni.
Találkoztatok már ilyennel? Van valami ötletetek?

Előre is köszi,
B.

Ebben van olyan külső beépített lejátszó?
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#124 Felhasználó inaktív   Bogyosz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 19:06

Idézet: Pizsama - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 19:12

Ebben van olyan külső beépített lejátszó?

Ha arra gondolsz, akkor bent lakik a noti testében a lejátszó, vagyis teljesen belső.
HP Pavilion dv5-1180 Notebook (C2D T5800@2.0 GHz, 3GB RAM, GeForce 9600M VGA, 15,4" widescreen, Vista Home Premium)  -  BenQ E2200HDA 22" Wide LCD  -  MS Bluetooth Notebook Mouse 5000  -  Neonode N2  -  Ford Galaxy Ghia 2.8VR6 :D  -  Anna Veronika, szül.: 2007/04/30  -  Blanka Viktória, szül.: 2008/09/18.

#125 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 27. 21:16

Idézet: Bogyosz - Dátum: 2007. febr. 27., kedd - 18:06

Ha arra gondolsz, akkor bent lakik a noti testében a lejátszó, vagyis teljesen belső.

Lehet hogy az AudioDJ-vel keverem!

#126 Felhasználó inaktív   uborka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 28. 05:25

ASUS F3F notebook teszt magyarul, Asus uj szeriaja, most jonnek az uj tagok, sikeres sorozat lesz!

#127 Felhasználó inaktív   uborka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 05:32

Notebook vétel elött mindenképp olvassátok el! Rengeteg hasznos info, leírás és tanács vásárláshoz!

#128 Felhasználó inaktív   gyuratzf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 17. 23:12

Ha valaki még küzdött az A9Rp notebooknál, hogy mindenképp csak 128 MB RAM-ot akar használni a noti, akkor itt a megoldás:
Fel kell rakni az Omega ATI driver-t (omegadrivers.net)  3.8.330 verzió, fel kell rakni a CCC-t a gyári ATI (ati.amd.com-ról letöltött Catalyst Software Suite 7.2) driverből (a ATI/SUPPORT/7-2.../CCC könyvtárból). Majd a Catalyst Control Centerben az Integrated Graphics/UMA Frame buffer beállításnál lehet módosítani a méretet.
Ha nem ismeri fel a videókártyát az Omega driver, akkor ATI RADEON XPRESS 200M drivert kell benne keresni.

#129 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 18. 00:59

Idézet: gyuratzf - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 0:12

Ha valaki még küzdött az A9Rp notebooknál, hogy mindenképp csak 128 MB RAM-ot akar használni a noti, akkor itt a megoldás:
Fel kell rakni az Omega ATI driver-t (omegadrivers.net)  3.8.330 verzió, fel kell rakni a CCC-t a gyári ATI (ati.amd.com-ról letöltött Catalyst Software Suite 7.2) driverből (a ATI/SUPPORT/7-2.../CCC könyvtárból). Majd a Catalyst Control Centerben az Integrated Graphics/UMA Frame buffer beállításnál lehet módosítani a méretet.
Ha nem ismeri fel a videókártyát az Omega driver, akkor ATI RADEON XPRESS 200M drivert kell benne keresni.

:respect:

Holnap (azaz ma) kipróbálom!

#130 Felhasználó inaktív   furtont 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 21. 06:32

sziasztok.

Lehet a kérdésemmel nem pont jó helyre fordulok, de nmindegy azért felteszem. Hátha...
Nos van egy asus a6m tipusu laptopom, hozzá egy se gc85 kártyatelefon. A hozzá adott szoftver futtaásakor álladoan lefagy a gép. Érdekessége a dolgonak hogy más gépbe helyezve a kártyát mindez nem fordul elő, illetőleg ha ez a kártya másmibe kerül, annál sincs hasonló probléma.

(szoftver telepités már 96 szor megvolt, sőt újratelepitették a wxp t is.)

Ennek ellenére hiba fönnáll. Nem képzelhető el, hogy valamit esetleg a regisztrációs adatbázisban kellene módositani ahhoz, hogy mindez ne történjen meg? ( Érdekesség, hogy amikor ugy van kedve, akkor épp nem fagy ki mint pl most is. Aztán gondol egyet, s kakukk lesz neki. Ugyhogy ugy gondolom valami szoftveres (inkompatibilitási probléma lehet)...

Köszönöm válaszotokat előre is.

Üdv:
Tamás

#131 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 10. 11:21

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2007. márc. 18., vasárnap - 1:59

:respect:

Holnap (azaz ma) kipróbálom!

Kicsit elhúzódott, de végül csak összejött :)

Sikerült a hekk, és 384mb helyett 480mb áll a Windows rendelkezésére.

Omega blabla (legfrissebb) ATI driver és Catalyst 7.4-ből a CCC kellett hozzá.

#132 Felhasználó inaktív   cL3r1cK 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 09. 16:55

Sziasztok! Szükségem volna némi segítségre! Kaptam munkaeszköznek egy Asus A3VC-5003-as Notit, egy db táskával és töltővel. Sajnos driver lemezt nem kaptam hozzá. Így viszont egyenlőre semmi nem megy rendesen, de dolgoznom meg kéne... :D

Szóval nem tudná valaki, aklinek ilyen gépe van, elküldeni nekem valamilyen mount-olható formában?

Az Asus oldalról próbáltam leszedni a cuccokat hozzá, de a kezdeti 200k-ról, szépen lassan lecsökken 2-3k-ra és ráadásul ha lejön, kiderül, hogy nem is jó hozzá...Legalábbis a hanggal így jártam ma már kétszer...

Könyörüljön meg rajtam  valaki... :D:D:D

Köszönöm előre is!!!

#133 Felhasználó inaktív   Todymano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 12:16

Hello!
Van egy Asus F5R-AP063-om, milyen márkájú ramot lehet belerakni? A veritek nem jo, csak a felét ismerte fel. Nagyon fontos lenne! Viszont a boltban más nincs, csak rendelésre, de nem tudom milyet kéne rendelni. Segitség!
köszi

#134 Felhasználó inaktív   cL3r1cK 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 12:30

Idézet: Todymano - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 12:16

Hello!
Van egy Asus F5R-AP063-om, milyen márkájú ramot lehet belerakni? A veritek nem jo, csak a felét ismerte fel. Nagyon fontos lenne! Viszont a boltban más nincs, csak rendelésre, de nem tudom milyet kéne rendelni. Segitség!
köszi

Hello! Próbáld ki az http://www.edigital.hu webshopot. Én is ott vettem RAM-ot az Erzsébet krt.-i boltban és addig próbálgathattam az ott dolgozó srácok segítségével, míg nem találtunk olyat, amivel működött. Érdemes benézni hozzájuk, csak előtte nézd meg, hogy mi van náluk raktáron.

#135 Felhasználó inaktív   Todymano 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 06. 10. 12:45

Idézet: cL3r1cK - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 13:30

Hello! Próbáld ki az http://www.edigital.hu webshopot. Én is ott vettem RAM-ot az Erzsébet krt.-i boltban és addig próbálgathattam az ott dolgozó srácok segítségével, míg nem találtunk olyat, amivel működött. Érdemes benézni hozzájuk, csak előtte nézd meg, hogy mi van náluk raktáron.

hátjo,de most nem megyek el pestig,hogy probálgassak. az a 280km nem éri meg. nincs itt olyan,aki vett már az asusába ramot? valaki? ... mégjobb, ha egy F5R tipusúba vette! :D

#136 Felhasználó inaktív   viktor1983 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 03. 11:22

Idézet: Todymano - Dátum: 2007. jún. 10., vasárnap - 12:45

hátjo,de most nem megyek el pestig,hogy probálgassak. az a 280km nem éri meg. nincs itt olyan,aki vett már az asusába ramot? valaki? ... mégjobb, ha egy F5R tipusúba vette! :D

a3fc-5085: tokeletesen megy kingstone/zeppelin/twinmos ddr2 667-es ramokkal

#137 Felhasználó inaktív   kist 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 16. 14:47

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem es több kérésem:

A kérdés:
Tudja valaki az okát annak, hogy az ASUS L3800C notebookomon BIOS frissítés után (v.111-ről v.121-re) az aksit miért csak 73 %-ig lehet feltölteni? Ezt kovetően átkapcsol váltóáramra, holott korábban 100 %-ig fel lehetett tölteni. Ha kikapcsolva töltöm ugyanez a helyzet.

A kérések:
Mgköszönném ha valaki segítene az alábbi dolgok felkutatásában:
- ASUS L3800-hoz 111-es BIOS (ugyanis az ASUS weboldaláról csak a legutolsó 121-es tölthető le)
- ASUS L3800 alaplap
- Aksi
- A notebook műanyag háza (az enyém tobb helyen megrepedt)

Előre is köszönöm!
Udv. mindenkinek.

#138 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 13. 17:35

Idézet: kist - Dátum: 2007. júl. 16., hétfő - 13:47

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem es több kérésem:

A kérdés:
Tudja valaki az okát annak, hogy az ASUS L3800C notebookomon BIOS frissítés után (v.111-ről v.121-re) az aksit miért csak 73 %-ig lehet feltölteni? Ezt kovetően átkapcsol váltóáramra, holott korábban 100 %-ig fel lehetett tölteni. Ha kikapcsolva töltöm ugyanez a helyzet.

A kérések:
Mgköszönném ha valaki segítene az alábbi dolgok felkutatásában:
- ASUS L3800-hoz 111-es BIOS (ugyanis az ASUS weboldaláról csak a legutolsó 121-es tölthető le)
- ASUS L3800 alaplap
- Aksi
- A notebook műanyag háza (az enyém tobb helyen megrepedt)

Előre is köszönöm!
Udv. mindenkinek.

valószínű, hogy az új BIOS nem ismeri még az aksi elhasználódását, tehát a csökkent 71%-os kapacitás még nem 100%-nak látja. Elvileg a BIOS-ban van olyan hogy battery calibration, azzal megoldható hogy az aksi mostani maximális teljesítményét ismerje el 100%-nak a rendszer!

#139 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 01. 10:54

Sziasztok!

Adott két Asus gép. Az egyik az enyém. Intel Pentium Dual-Core van irva rá. Duo T2080.... A másikra pedig Intel Centrino Duo. T2350. És az utóbbi sokkal gyorsabb. Persze a többi cucc ugyanaz benne... Na, akkor mi a különbség?
Az egyik egy F3JR-AP056, a másik pedig egy X50V-AP031. Az utóbbi a lasabb. ATI X2300 van mindkettőben. Annyira fura, hogy az Everest Celeronnak irja a procit.
Vista Ultimate van mindkettőn.
Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#140 Felhasználó inaktív   Ultegra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 12. 21:45

Vettem egy X51R típusú notebookot. A gép ára 124.500 + áfa volt (149.300 bruttó). Paraméterei:

1.86GHz-es Core Duo T2150 (asszem) 0.65-os Yonah cucc, 1 mega L2 cache
Matsuhita DVD író
120 gigás Hitachi vinyó
6 cellás, 4400-as akksi
1 giga DDR 667 (1 modul, tehát be lehet dobni mégegyet)
Radeon Xpress 1100 chipset (vagyis X300 a grafikus mag)
Többi a szokásos

Első tapasztalatok:

Küllem: megépítés kissé gagyi, megkérdőjelezhető minőség. Alapvetően bármit is veszek, általában magasabb kategóriás cuccokhoz van szerencsém. No erről egyből feltűnt, hogy nem a high-end világát idézi. Cserébe persze olcsó is, tehát ez nem hiba, csak ne várjunk csodát sem. Totál minimalista csatlakozók tekintetében, USB, infra, VGA, két jack a hangnak és puszi. Még egy nyavajás PS/2 port sincs rajta külső billentyűzetnek / egérnek. :) Igaz, ma már csaknem mindenki USB-st használ, tehát ez sem jelent gyakorlati hátrányt. A gépnek egészen minimális hangja van.

A kijelző középszerű. Ez nem a fényes verzió (ha borotválkozni szeretnék, maradok a tükörnél), ami szerintem pozitívum, de ez ízlés dolga is. Problémásak a színek és némileg a kontraszt is, igaz, otthon egy S-PVA paneles monitorom meg egy S-IPS-es LCD TV-m van, azok mellett nyilván nem rúg labdába. Betekintési szögek elég gyengék, de normális felhasználás mellett nem lesz gond. A háttérvilágítást iszonyú magas értékre fel lehet tolni, nem tudom mennyit tud max gázon, de én halványabban használom az otthoni monitoromat is. Azért a ma megszokott notebook kijelzőkhöz képest szerintem gyenge. Cimborák és kollegák gépeivel összehasonlítva nem túl mélyek a feketék és a színhőmérséklet sehogyan sem stimmel. A beépített hangkártya semmi extra, úgy szól ahogy ezek szoktak, audiofil célokra nyilván nem alkalmas.

A billentyűzet szerintem igazán kellemes. Ugyanaz van rajta, mint az Asusokon általában (beleértve a nagyon drága modelleket is), tényleg élmény rajta gépelni. Elég lágy, de azért kellően határozott gépelést tesz lehetővé. Az egér is OK, a touchpadba integrált görgető jó is meg rossz is, de talán inkább jó, mint rossz.

A gép teljesítménye igen korrekt. MATLAB-ban és Java-ban fejlesztek, elég erőforrásigényesek, de simán boldogul mindkettővel. 720p filmeknél 25-35% közt ingadozik a processzor kihasználtság. Régi játékok jókedvűen futnak (kb. 2002-ig bezárólag :) ), újabbak kevésbé, legújabbak sehogy. A vinyó lehetne gyorsabb, egyébként másban nem nagyon lehet érezni, hogy nem asztali gépet használunk.

Súlyra kifejezetten könnyű és a táp is viszonylag kompakt.

Üzemidőről és esetleges tesztekről (3D Markok és társai) később.

Szerkesztette: Ultegra 2007. 10. 12. 22:13 -kor

Desktop: GB 965P-DS3, C2D E6300@3.15, 2GRAM, 8800GTS@575/900, 980GB tár, Thermaltake Soprano, Logitech VX Revo, G25, Thrustmaster F1 FFB, MS SideWinder FFB 2, Terratec Mystify Claw, Dali Concept 5.1, Sennheiser HD 555
HTPC: ASUS M2AVM, A62X2 4200+@2.4, 1950GT@615/1450, 200GB, Thermaltake Mozart, Logitech Cordless Desktop, Logitech MOMO Force, házimozi környezet (projektor + komolyabb hangrendszer)
Laptop:ASUS X51R-AP109

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.