HWSW Informatikai Kerekasztal: Asus notebookok - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asus notebookok minden, ami Asus Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 04. 18:28

Idézet: Hans - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 16:27

Szia!

Igen a firmware frissítés garanciavesztéssel jár, ha nem szakszervizben végzik.
TSST ts-l532A Firmware

Ez szvsz hülyeség! Sokszor le se szarják a szervízben, hogy milyen firmware-t vagy BIOS-t frissítettél a gépedben. Prohardveren is sokan küszködnek a TSST írókkal, és valaki fw-frissítés után adta be, zokszó nélkül kicserélték egy ugyanolyan szar TSST íróra!!! :D
http://elfwood.lysator.liu.se/art/p/i/pizsama/pizsama.html

"always look on the bright side of life"
"what is the meaning of life?.....42!"

#102 Felhasználó inaktív   kutjus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 07. 22:31

Sziasztok!

Van/volt egy Asus M6800N típusú notebook-om.

Sajnálatos módon pár órával ezelőtt meghalt.
Ment rendessen, lecsuktam, majd kinyitottam és a kép helyett csak csíkok voltak. Ezután elindul, de max a windows töléséig jut és megfagy teljesen. Előfordul, hogy még a bootoláskor megjelenő ASUS feliratig sem jut el.

Érdekelne, hogy járt-e így esetleg más is? És mi volt a megoldás.
Én proci vagy alaplap problémára gondolnék, amiből az utóbbi a problem...sajna már nem garanciális.

Köszönöm előre is, ha valakinek van gondolata ezzel kapcsolatban.

Viki
Kutjus

#103 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 23:19

Idézet: kutjus - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 21:31

Sziasztok!

Van/volt egy Asus M6800N típusú notebook-om.

Sajnálatos módon pár órával ezelőtt meghalt.
Ment rendessen, lecsuktam, majd kinyitottam és a kép helyett csak csíkok voltak. Ezután elindul, de max a windows töléséig jut és megfagy teljesen. Előfordul, hogy még a bootoláskor megjelenő ASUS feliratig sem jut el.

Érdekelne, hogy járt-e így esetleg más is? És mi volt a megoldás.
Én proci vagy alaplap problémára gondolnék, amiből az utóbbi a problem...sajna már nem garanciális.

Köszönöm előre is, ha valakinek van gondolata ezzel kapcsolatban.

Viki

Ha alaplaphiba akkor szvsz kuka, mert azt garancia nélkül egy vagyon kijavítatni, meg se éri! Hallottam már lecsukásos standby miatt meghalt gépről. Esetleg (némi pénzbe kerül ugyan) add be egy szervízbe, hogy nézzék meg mi a baja (hátha), és csak ha nagyon költséges a javítás, akkor tegyél le róla. Esetleg cserealkatrészek miatt valaki megveszi...

#104 Felhasználó inaktív   kroni1 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 19:21

Nem akartam ide is uj topicot nyitni ugyhogy inkább csak belinkelem, hátha tud esetleg valaki segíteni!
Előre is THX!  :respect:

LINK
A számítógép sakkban levert, de boxban én voltam az erősebb..

#105 Felhasználó inaktív   dandesz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 21:59

Sziasztok!

Van egy ASUS A6U-5050 tipusu laptopom. 2006 februarjaban vettem, szal van meg ra egy ev garancia. Kb ket honapja kezdte el csinalni a kovetkezot: random szeruen sipol egyet, de nem windows-os mert azt kikapcsoltam. A rendszer ujra lett telepitve, de utana is csinalta tovabb. Van olyan nap hogy tobb oras hasznalat soran nem sipol, de neha meg 5-10 percenkent csinalja. Everest-tel megvizsgaltam, abban az idopontban nem regisztralt a progi semmi rendellenesseget, amikor sipolas volt.
Az alabbi dolgokat probaltam ki:
- akar tolton van, akar akksirol megy -> sipol
- volt hogy nem leptem be a Windowsba, hanem bennmaradtam a BIOS-ban -> tobb mint egy orat vartam, de nem sipolt -> belepve utana a Windowsba 5 perc mulva sipolt
- kiprobaltam a Kubuntu linuxot CD-rol bootolva, ket ora hasznalat utan nem sipolt, de kozben szorakoztam vele, pl pdf-et, kepeket nezegettem
- a proci 50-55 C korul van hasznalat soran, de felturboztam 72 C-ig, viszont nem sipolt -> valszeg nem lehet tulmelegedes jelzese a sipolas

A legrosszabb az egeszben, hogy nem tudom eldonteni hardveres vagy szoftveres hiba lehet-e.

Barmi otletet vagy hozzaszolast szivesen fogadok. Tanacs is kellene, hogy vajon mit mondjak ha elviszem a szervizbe. A legrosszabb az hogy szukseg van a gepre, es nem szeretnem ha a semmiert ulnenek harom hetig a szervizben rajta, hiszen nem lehet eloidezni a hibat.

A legutobbi gondolatom meg az volt, hogy valami csatlakozasi hibat jelezhet, de akkor mas oprendszer miert nem jelzi, csak a windows???

A valaszokat elore is koszonom!!!

#106 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 13:23

valaki segítsen rajtam!

van egy A6Rp notim, de nincs hozzá driver cd-m
újra lett telepítve az xp sp2, de sehogy se akarja felismerni az usb2-es vezérlőt
drivert képtelenség találni hozzá, mostmár nagyon mérges vagyok mert fél napom elment a felesleges keresgélésre, se az ATI, se az ASUS oldalán semmi :mad:

ha valakinek esetleg van usb drivere az ati sb400-as vezérlőhöz nagyon hálás lennék, ha segítene rajtam
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#107 Felhasználó inaktív   Book 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 06:13

Idézet: ooz - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 22:18

van valakinek usb-s tv tuner a notijához?

Nekem van
Miben segithetek?
Everun Umpc
512 ram, 6 Gb ssd, 60 Gb hdd
600 Mhz Amd
Wlan, Bt

#108 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 26. 12:53

na, driver gond megoldódott, erre fel másnapra megdöglött ez a szemét :mad:
egy kikapcsolás után már nem akart bekapcsolni, töltő ledje csak villog, gép ledje egyáltalán nem ég, se kép, se hang, és valami égett szag terjeng az akksi és a ramhelyek közti szellőzőből
gari lejárt

hogy a tetvek rágnák szét az egészet :mad:
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#109 Felhasználó inaktív   Hosaka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 11:10

Sziasztok!

2006. dec-ben vettem egy ASUS A9rp notit, nincs is semmi baj vele...

A kérdésem lehet, hogy teljesen felesleges...

A CPU és az alaplap nem megy 55-56 fok fölé, még viszonylag intenzív használat mellett sem... Azonban véletlenül megfigyeltem, hogy a TFT kerete alul középen elég meleg 3-4 óra használat után... Nem'tom, hogy ez normális jelenség-e (lehet, hogy valamilyen elektronika van ott...)

Legyetek oly bátyáim és nézzétek meg ti is ezt tapasztaljátok-e...!

A másik, hogy a noti alja jobb oldalon eléggé nagyvonalúan van rögzítve, kicsit be lehet nyomni (halk nyekergés mellett)... meghúztam a csavarokat az alján, de ennek ellenére is kicsit benyomható, érezhetően belül nem tart ellen semmilyen merevítő....

Hosaka
Intel Celeron 2.8 Ghz / ASRock P4V88+ / 512 Mb DDR SDRAM (200 Mhz) / ATI Radeon 9550 128 Mb / Hitachi Deskstar 7K250 160 Gb HDD

#110 Felhasználó inaktív   Bearnie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 12:30

Sziasztok!

Nemrégiben vettem egy ASUS A6M Q049 -es masinériát. Ez jó is lenne, de az a baj, hogy azért cseréltem le a régi notebookomat, hogy tudjak játszani az Oblivionnal. Erre ezen meg olyan mint egy diafilm. Azt mondták, hogy ha teszek bele még ramot akkor jobb lesz. Most 1,5 Gb ram van a gépben és még így is ugyanolyan. Mi lehet a probléma? A srác akitől vettem azt mondta ezen már szépen fog futni ez a játék.

PLS! Valaki help.

Köszönettel:

Bearnie
Bearnie

#111 Felhasználó inaktív   ekg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 15:40

Idézet: Hosaka - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 10:10

Sziasztok!

2006. dec-ben vettem egy ASUS A9rp notit, nincs is semmi baj vele...

A kérdésem lehet, hogy teljesen felesleges...

A CPU és az alaplap nem megy 55-56 fok fölé, még viszonylag intenzív használat mellett sem... Azonban véletlenül megfigyeltem, hogy a TFT kerete alul középen elég meleg 3-4 óra használat után... Nem'tom, hogy ez normális jelenség-e (lehet, hogy valamilyen elektronika van ott...)

Legyetek oly bátyáim és nézzétek meg ti is ezt tapasztaljátok-e...!

A másik, hogy a noti alja jobb oldalon eléggé nagyvonalúan van rögzítve, kicsit be lehet nyomni (halk nyekergés mellett)... meghúztam a csavarokat az alján, de ennek ellenére is kicsit benyomható, érezhetően belül nem tart ellen semmilyen merevítő....

Hosaka

szia,

az enyém M6Ne 2,5 éves és nekem is meleg középen, de eddig nem tűnt fel... :)
egyébként naponta 10-12 órát megy, van hogy hetekig ki sem kapcsolom...
bár az lcd-t ki szoktam kapcsolni, ha nem ülök a gép előtt.
szóval nyugi, szerintem normális

#112 Felhasználó inaktív   Hosaka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 31. 17:08

Idézet: ekg - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 15:40

szia,

az enyém M6Ne 2,5 éves és nekem is meleg középen, de eddig nem tűnt fel... :)
egyébként naponta 10-12 órát megy, van hogy hetekig ki sem kapcsolom...
bár az lcd-t ki szoktam kapcsolni, ha nem ülök a gép előtt.
szóval nyugi, szerintem normális

Köszi!!

Asszem megnyugtattál!!

:respect:
Intel Celeron 2.8 Ghz / ASRock P4V88+ / 512 Mb DDR SDRAM (200 Mhz) / ATI Radeon 9550 128 Mb / Hitachi Deskstar 7K250 160 Gb HDD

#113 Felhasználó inaktív   ndruboy 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 01. 01:18

sziasztok! ma vettem meg első notimat az ASUS A6KM személyében!:)
nagyon tetszik, remélem sokáig fog jól szolgálni! első játék amit kipróbáltam rajta (bár nem igazából játékra vettem) az az Operation Flashpoint GOTY edition volt! 1024 ben minden maxon simán ment, pedig csak 512 ram van benne:) igaz nem egy mai gém...ha valakinek kérdése van megpróbálok válaszolni rá!
üdv.

#114 Felhasználó inaktív   ekg 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 08:25

Idézet: Hosaka - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 16:08

Köszi!!

Asszem megnyugtattál!!

:respect:

ja még valami, amire most találtam megoldást:

http://www.asusforum.encke.net/module-pnFo...topic-2510.html

#115 Felhasználó inaktív   Pizsama 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 10:53

Idézet: Bearnie - Dátum: 2007. jan. 31., szerda - 11:30

Sziasztok!

Nemrégiben vettem egy ASUS A6M Q049 -es masinériát. Ez jó is lenne, de az a baj, hogy azért cseréltem le a régi notebookomat, hogy tudjak játszani az Oblivionnal. Erre ezen meg olyan mint egy diafilm. Azt mondták, hogy ha teszek bele még ramot akkor jobb lesz. Most 1,5 Gb ram van a gépben és még így is ugyanolyan. Mi lehet a probléma? A srác akitől vettem azt mondta ezen már szépen fog futni ez a játék.

PLS! Valaki help.

Köszönettel:

Bearnie

Két hibát is elkövettél!
1. A notebookokat alapvetően nem játékra találták ki...
2. Nem tudom milyen volt az előző notid, és abban milyen videókártya volt, de az Q049-ben csak egy integrált 6100Go van, ami a rendszermemóriából vesz el, tehát nagy gépigényű 3D-s játékok lejátszásához ez olykor kevés lehet!

Amit tehetsz:
- Megnézed mekkora a memóriát használ a videókártya, és nagyobbra állítod (lehet, hogy alacsonyra van véve!)
- A játékot először a lehető legkisebb felbontásban és lehető legkevesebb csili-vili dologgal indítod, majd kikisérletezed mit bír még el normális fps érték mellett!!!

Amúgy meg mérd össze a játék rendszerkövetelményeit a notid képességeivel! cdgalaxis

Jótanács: játssz asztali gépen!

Szerkesztette: Pizsama 2007. 02. 02. 10:58 -kor

#116 Felhasználó inaktív   Ashlon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 11:30

decembertől lett egy A6JE notim, vigyáztam rá, nm nyomódott meg, semmi különösebb hatás nm érte, de az lcd középen elkezdett világosodni, aztán 6 foltocskában ilyen pirosas középpel sárga kerettel terjeszkedett szét, mostmeg nől a következő két folt... szerintetek csere?

#117 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 20:54

Idézet: Ashlon - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 11:30

decembertől lett egy A6JE notim, vigyáztam rá, nm nyomódott meg, semmi különösebb hatás nm érte, de az lcd középen elkezdett világosodni, aztán 6 foltocskában ilyen pirosas középpel sárga kerettel terjeszkedett szét, mostmeg nől a következő két folt... szerintetek csere?

Igen, nekem szürke füstös foltok lettek egyik napról a másikra és szó nélkül cserélték. Igaz 1 hónapig volt a szervízben a noti és összekarcolva kaptam vissza :mad: (fedelet is cseréltek másodszorra).
A gép A6VC.

Szerkesztette: biriBUM 2007. 02. 02. 20:55 -kor

Az akarok lenni, aki akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok.

#118 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 20:10

Sziasztok!

A6VC gép ventije eddig szinte soha nem ment , most 42C-nál bekapcsol, majd leáll, majd újra bekapcsol és ez így folytatódik a végtelenségig. Mi lehet a hiba? Köszi az észrevételeket!

#119 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 21:44

Idézet: biriBUM - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 20:10

Sziasztok!

A6VC gép ventije eddig szinte soha nem ment , most 42C-nál bekapcsol, majd leáll, majd újra bekapcsol és ez így folytatódik a végtelenségig. Mi lehet a hiba? Köszi az észrevételeket!

Talán a bios setup-ban nézz körül. Egyébként üzemszerű, hogy egy határértéknél bekaccsol, majd ha alátornázta a hőmérsékletet a határérték alá, kikaccsol !  :D A ventit ezért teszik a gépekbe ugyanis.

#120 Felhasználó inaktív   biriBUM 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 09. 07:09

Idézet: debianforever - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 21:44

Talán a bios setup-ban nézz körül. Egyébként üzemszerű, hogy egy határértéknél bekaccsol, majd ha alátornázta a hőmérsékletet a határérték alá, kikaccsol !  :D A ventit ezért teszik a gépekbe ugyanis.

Köszi. Ezzel nem is lenne hiba, csak miért ment le az üzemi hő 45-47 fokról, ami kikapcsolt ventillátorral is tartható volt?  :eek: :omg:  :think:

Téma megosztása:

• (13 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.