Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 11., kedd - 0:37
Az a baj, hogy nagyon de nagyon szűk a látóköröd. Azt hiszed, hogy tuningnak él hal a világ. Ha majd egyszer felkelsz a játékaid mellől megláthaod, hogy ott ahol munkagép a pc viszont nincs szükség soho szerver teljesítményre supermicro -s plusszokra ott nem az abit meg a dfi a befutó hanem az asus. A memónyűgökről annyit, hogy meg kell tanulni olvasni. Minden asus laphoz van egy qvl lista és ha annak a tetjéről válsztasz nem érnek meglepetések.
tudod az a baj hogy csak 1 játékkal játszok annak meg egy 1000-es duron is elég lenne, de nem baj te már megint megmondtad a frankót

ott ahol munkagép a pc? tudod mennyit számít egy renderelénél vagy kódolásnál hogy a proci alapórajelen vagy 30%al gyorsabban megy? Akár órákat is tud számítani egy hosszú rendernél és ezért tuningolják sokan a gépüket azok közül is akik dolgoznak vele.
Tudod a "munkagép" az álltalában intel procis (sajnos még mindig) és az ember milyen alaplapot tesz oda? na milyen? hát eredeti intelt, legalábbis a magukra valamit is adó cégek eredeti intel lapokkal állítják össze az ilyen konfigjaikat. erről meg ennyit.
A megbízhatóságról és stabilitásról meg szerintem felesleges beszélgetni a gépem mióta van netem be van kapcsolva, ez 2004 december óta van így. Azóta volt vagy 5-6 alaplapom, abit, gigabyte, asrock és mindegyik ugyanolyan stabil volt ergó bekapcsoltam és amíg nem volt áramszünet vagy nem cseréltem valami drivert, alkatrészt addig ment tuningolva. Alap órajelen minden alaplap stabil, ez nem nagy kunszt a legolcsóbb lapok is stabilak már, de tuningolva már korántsem biztos ez az állítás igaz és ebben nagy a szerinted játékszer dfi sokkal több opció a tuningra a finomhangolásra, sokkal könnyebben kihozod a maxot a gépedből vele.
Asus memória lista... no comment, ugyanúgy nem ment az ott szereplő kingston rammal az überbrutál asus istencsászár lap mintha nem is lett volna a listán... az ott nem szereplő samsung meg olyan szépen megy benne... de azért jó az asus ugye ez az etalon