HWSW Informatikai Kerekasztal: Intel Pentium D 805 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Intel Pentium D 805 a legkissebb kétmagos Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 16. 11:35

Ti milyen operációs rendszert használtok?
Kipróbáltam az előző gépemhez vásárolt XP home verziót,de nem ment vele a DC :( (látta a két magot,viszont például amikor kikapcsoltam ,nem kapcsolt ki hanem kiirta hogy kikapcsolhatja a számítógépét)
És nem igazán mondanám stabilnak,mintha egyszer újraindult volna.
Csak a service pack2-ő volt rajta több javítás nem.
Most Winxp64 bit -et használok.
Jövő héten úgy néz ki megveszem az XP-pro-t ,de sajnálom hogy nem működik mert a home fele annyiba kerül.
Lehetséges hogy működik a d805-ös processzor home windows xp-vel,ha feltettem volna az automatikus frissítéseket amik a Sp2 után jöttek ki,vagy felejtős és csak a PRO jó hozzá?

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 04. 16. 12:42

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 2:11

Én szívesen vennék amd-t de 2006 második negyedévébem ha megbocsátasz nem építek ddr-400 -as architektúrára.  :omg:  :Đ

Mire kijön és minimálisan ki is forr az új foglalatos ddr2-800 -at támogató amd éppen 1 éves késesben lesz a dolog ahhoz, hogy érdemes legyen megvenni.

8xx szériás dc-t sem vettem volna szívesen és pont azért lett p5ld2d mert elmult fél éves elvégre nekem sincs sok kedvem a beta biszokkal szívni és mikor megvettem a 920 -at már tudtam, hogy nem lesz c1 steppinges verziója így hiába várok jobb 65nm alsó dc-t. Amit reméletem tőle (1Ghz fsb / 3,5Ghz stabilan) azt xp-120 -al 1000-es rpm melett 42C-vel hozza.

istenem de buta vagy... ddr2 miatt veszel intelt? jajj ez fáj... amd jóval gyorsabb még ddr1 ramokkal is mint az intel, de ha neked ddr2 kell és nem sebesség az a te bajod... ez már tényleg fájt... nagyon  :omg:

#283 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 16. 14:27

Idézet: diegho - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 13:42

istenem de buta vagy... ddr2 miatt veszel intelt? jajj ez fáj... amd jóval gyorsabb még ddr1 ramokkal is mint az intel, de ha neked ddr2 kell és nem sebesség az a te bajod... ez már tényleg fájt... nagyon  :omg:

Ne bántsátok már, ha Ő érzi akkor érzi, legyen neki jó úgy...  :o
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#284 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 15:56

Mi a frászt lebzsel itt minden AMD fan?!  :reklamacio:  :(  :confused:  :p

Intel® Processor Identification Utility

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Kép

:think:
HT ? 2x2Mb Cache? Lehet az intelnél még nagyobb kupleráj van mint nálam ?!  :rolleyes:

Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 04. 16. 16:03 -kor

Nagy lehetőség elött állunk...
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

#285 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 15:59

Idézet: gorlin - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 12:35

Ti milyen operációs rendszert használtok?
Kipróbáltam az előző gépemhez vásárolt XP home verziót,de nem ment vele a DC :( (látta a két magot,viszont például amikor kikapcsoltam ,nem kapcsolt ki hanem kiirta hogy kikapcsolhatja a számítógépét)
És nem igazán mondanám stabilnak,mintha egyszer újraindult volna.
Csak a service pack2-ő volt rajta több javítás nem.
Most Winxp64 bit -et használok.
Jövő héten úgy néz ki megveszem az XP-pro-t ,de sajnálom hogy nem működik mert a home fele annyiba kerül.
Lehetséges hogy működik a d805-ös processzor home windows xp-vel,ha feltettem volna az automatikus frissítéseket amik a Sp2 után jöttek ki,vagy felejtős és csak a PRO jó hozzá?

Az energiagazdálkodási szolgáltatásokat támogató többprocesszoros rendszereken csökkenhet a Windows XP Service Pack 2 rendszer teljesítménye
http://support.microsoft.com/default.aspx?...b%3Bhu%3B896256

"A kernel e gyorsjavításban módosított energiagazdálkodási algoritmusa a processzorhasználatot az egész processzorcsomagban nyomon követi. A módosítás láthatóvá teszi a processzorcsomagok valós terhelésének szintjét, és ily módon segítséget nyújt a megnövekedett teljesítményállapoti cél kiszámításában. Ez a megoldás a teljesítménynövekedést előnyben részesíti az energiatakarékossággal szemben. Bár a teljesítménymérés során kapott értékek javulhatnak, az akkumulátor élettartamára mindez negatív hatással lehet. A maximális rugalmasság érdekében ez a kernelszintű processzorszabályozási algoritmus egy rendszerleíró kulcson keresztül letiltható."

'WindowsXP-KB896256-v3-x86-ENU.exe'

ftp://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/nb/A6J/CP...x_XP_060220.zip

bekapcsolva:
[ HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Throttle]
"PerfEnablePackageIdle"=dword:00000001

kikapcsolva:
"PerfEnablePackageIdle"=dword:00000000
Egy anlgaii etegyem ktuasátai szenirt nem szímát, melyin serenrodbn vnanak a bteűk egy szbóan, az etegyeln ftonos dloog, hogy az eslő és az ultosó bteűk a hölyeükn lneegyek, A tböbi bteű lheet tljees összevabisszásagn, mgiés porbléma nlkéül oalvsahtó a szveög. Eennk oka, hogy nem ovallusk el mniednigyk bteűt mgaát, hneam a szót eszgébéen ltjáuk.

Elküldve: 2006. 04. 16. 16:26

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 16:56

Mi a frászt lebzsel itt minden AMD fan?!  :reklamacio:  :(  :confused:  :p

Intel® Processor Identification Utility

Kép

Kép

:think:
HT ? 2x2Mb Cache? Lehet az intelnél még nagyobb kupleráj van mint nálam ?!  :rolleyes:

a 9xx-es procikban alapból 2x2mb l2 cache van nem értem min vagy meglepődve... 8xx 2x1mb 9xx 2x2mb... legalább ha már használod tudhatnád mi van a gépedben... főleg hogy ennyire "vágod" a dolgokat...

Szerkesztette: diegho 2006. 04. 16. 16:29 -kor

#287 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 16:37

Sasszem!

Ha kinyitnád a szemed láthatnád, hogy a progi 1x2 mb -ról értesít és HT -ről miközben a proci nem HT hanem DC és 2x2mb a cache.  :omg:

Elküldve: 2006. 04. 16. 16:38

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 17:37

Sasszem!

Ha kinyitnád a szemed láthatnád, hogy a progi 1x2 mb -ról értesít és HT -ről miközben a proci nem HT hanem DC és 2x2mb a cache.  :omg:

ht ként érzékeli a 2. magot ez 2 dolog miatt lehet, vagy mert szar a progi vagy mert az alaplap nem ismeri fel... de ha mondjuk egy normális progival megnéznéd...

Elküldve: 2006. 04. 16. 16:41

mellesleg meg ha megnézed egy cpu-z vel az is csak egyszerre 1 magot fog írni mikor átváltod akkor látja a második magot...

#290 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 16:44

a progi a sz@r:
http://support.intel.com/support/processor...b/cs-015472.htm

Na aki occsó duálkórt akar az vásároljon be a 805 -ből hamar mert a 925 fogja leváltani a 920 -al egyhuzatban. 3Ghz -es lesz azomba a 930 -nál annyival butább, hogy nem tudja majd a VT (virtualization tech.) -t, tragikus veszteség azomban órajelben azonos és kapásból c1 steppinges  :Đ
Kép

Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 04. 16. 17:43 -kor

#291 Felhasználó inaktív   gorlin 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 16. 19:09

Idézet: hekkerbarbi - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 14:59

Az energiagazdálkodási szolgáltatásokat támogató többprocesszoros rendszereken csökkenhet a Windows XP Service Pack 2 rendszer teljesítménye

"A kernel e gyorsjavításban módosított energiagazdálkodási algoritmusa a processzorhasználatot az egész processzorcsomagban nyomon követi. A módosítás láthatóvá teszi a processzorcsomagok valós terhelésének szintjét, és ily módon segítséget nyújt a megnövekedett teljesítményállapoti cél kiszámításában. Ez a megoldás a teljesítménynövekedést előnyben részesíti az energiatakarékossággal szemben. Bár a teljesítménymérés során kapott értékek javulhatnak, az akkumulátor élettartamára mindez negatív hatással lehet. A maximális rugalmasság érdekében ez a kernelszintű processzorszabályozási algoritmus egy rendszerleíró kulcson keresztül letiltható."

'WindowsXP-KB896256-v3-x86-ENU.exe'

ftp://dlsvr01.asus.com/pub/ASUS/nb/A6J/CP...x_XP_060220.zip

bekapcsolva:
"PerfEnablePackageIdle"=dword:00000001

kikapcsolva:
"PerfEnablePackageIdle"=dword:00000000

Nem tudom hogy ez vonatkozik e a home verzióra,mivel telepítettem a windwows xp pro-t,csak SP2 volt rajta és tökéletesen működik. :confused:

#292 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 16. 19:22

OLVASSS bakker!

"A cikkben található információ a következő(k)re vonatkozik:
•    Microsoft Windows XP Service Pack 2 a következő platformokon    
         Microsoft Windows XP Home Edition    
         Microsoft Windows XP Professional Edition    
•    Microsoft Windows XP Tablet PC Edition 2005"

Szerkesztette: hekkerbarbi 2006. 04. 16. 19:23 -kor

#293 Felhasználó inaktív   dexike 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 17. 22:27

Huuha... én csak 1 jól védhető sarokból kérezem meg ismét hátha... Nem próbálta meg valaki a tuningot low-end asrock deszkában?
Ez a maicímem: zeek(kukac.at)enternet(pont.dot)hu a másik sajna beragadt:) lehet más néven is reggeltem valamikor és nem engedi megváltoztatni...

Elküldve: 2006. 04. 18. 00:03

Idézet: dexike - Dátum: 2006. ápr. 17., hétfő - 23:27

Huuha... én csak 1 jól védhető sarokból kérezem meg ismét hátha... Nem próbálta meg valaki a tuningot low-end asrock deszkában?

külföldön sok ezren asrockban húzzák...

#295 Felhasználó inaktív   hekkerbarbi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 18. 01:31

Kicsit buggos ez a cucc mert így többedszerre futtva már rendesen felismeri a procit ...  :Đ  :think:

Kép

#296 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 20:37

Van olyan lap, amiben elmegy egy ilyen proci és ddr ramos?
Semper Fi

#297 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 20:39

kizárt :smoker:
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#298 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 20:40

VIA-s cuccok kozott esetleg? :think:
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#299 Felhasználó inaktív   ReeChee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 20:44

Van olyan lap amibe belemegy két darab kétmagos LGA775-ös prockó?
<b>OO = [||] [||] = OO </b>   Kereklámpás BMW M3 Forever!
Mielőtt bármit kérdezel >> <a href='http://www.google.com' target='_blank'>Google</a>      Ha bármi baj van >> Cserélj tápot!
Konfig: X2 5600+, 4096 MB GEIL DDR-II 800, OCZ Vertex 30GB, Asus 8800GT 512MB, Samsung 913N 19" TFT - 8ms
<i><b>Failure is a "Postponed Success"</b></i>

#300 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 19. 20:44

Idézet: joshua7 - Dátum: 2006. ápr. 19., szerda - 21:37

Van olyan lap, amiben elmegy egy ilyen proci és ddr ramos?

ez az egy ilyen van http://www.asrock.co...Dual-880Pro.htm
én is gondolkodtam rajta, mert 566-os adatáim voltak, de végülis inkább váltottam ddr2-re, úgyis amd is vált, szóval elleszek velük megint egy ideig.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.