HWSW Informatikai Kerekasztal: SMC Router beállítás - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (47 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

SMC Router beállítás SMCWBR14t_G

#1 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 03. 31. 14:57

Sziasztok!

Lecseréltem a régi routeremet a fent említett példányra. De annyira hozzászoltam már pár dologhoz a régiban, hogy nagyon jó lenne azokat beállítani az újon is.

Az első nagyon alap dolog az a Port Forwarding... Nem találom sehol sem a beállitásaiban, hogy hol lehetne ezt megcsinálni.

A másik az a távoli elérés. A router azt irja, hogy ha távolról akarom kezelni a router beállitásait, akkor adjam meg az IP cimet. Ezek szerint ebben a routerban csak egy IP-ről lehet adminolni????

Egyenlőre ennyi kérdésem van.

Üdv, Bajsz

#2 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 15:09

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 13:57

Sziasztok!

Lecseréltem a régi routeremet a fent említett példányra. De annyira hozzászoltam már pár dologhoz a régiban, hogy nagyon jó lenne azokat beállítani az újon is.

Az első nagyon alap dolog az a Port Forwarding... Nem találom sehol sem a beállitásaiban, hogy hol lehetne ezt megcsinálni.

A másik az a távoli elérés. A router azt irja, hogy ha távolról akarom kezelni a router beállitásait, akkor adjam meg az IP cimet. Ezek szerint ebben a routerban csak egy IP-ről lehet adminolni????

Üdv, Bajsz

Nem! Ne adj meg IP-t. Hagyd 0.0.0.0-ként az IP mezőt. Távoli elérés esetén et kell begépleni:
http:\\router ipcíme:8080 Ez a wlan oldalról.
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#3 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 15:17

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 13:57

Sziasztok!

Üdv, Bajsz

port forwarding:
NAT/Virtual server
Itt kell beállítani
2 ember nem tudja tolerálni a másikkal szemben az ellenérzéseit. Az egyiket taplónak hívják, a másikat orvosi esetnek. Választhatsz melyik a jobb!

Új erőmű! AMD Phenom II X4 940 BE @3600 MHz, Asus M4A79 Deluxe, 2x2Giga OCZ Reaper DDR2-1150, Gigabyte 9800GT OC-512H (133 MHz Pciexpress).

#4 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 15:25

Köszi szépen, megtaláltam, a 8080ast meg majd kipróbáltatom haverral

Még egy kérdés:

A NAT Mapping Table az mi? Mert nekem ott már 352 oldalon van kb 7000 bejegyzés, ami csak az egyik gépemről ment ki vagy be... ez a gépem a 192.168.2.254 es IP-jű gép... vagy baj hogy ezt az IPt adtam meg neki?

Neked egyébként ilyen routered van? Neked nem melegszik nagyon? nem gond az? Mert a régi routeremnek nem is volt hőmérséklete, ez viszont eléggé meleg.

#5 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 18:22

Nem tud senki arról semmit sem, hogy normális-e, ha nagyon melegedik a routerem?

#6 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 18:29

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 19:22

Nem tud senki arról semmit sem, hogy normális-e, ha nagyon melegedik a routerem?

Igen is, meg nem is. Valamennyire mindenképp melegszik, de ha pl zárt helyre rakod, ahol nemtud rendesen szellőzni, akkor túlforrósodhat. Erre figyelj nagyon, nekem emiatt már elhalálozott egy szintén SMC routerem, és egy ADSL modemem. Azóta minden ilyen cucc szabadon van, legalábbis addig, amíg a direkt erre a célra, hálózati cuccoknak vett rackszekrényemben nem oldom meg a megfelelő hűtést (a gépem már ebben van, annak már van jó hűtése, de a felső rész teljesen zárt, ahol megsültek anno a cuccok).

#7 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 18:50

Szabadon van a földön... csak az a baj, hogy nem tud mi az hogy meleg ezeknél. Ha hozzányúlok, és jól megszorítom, akkor nem forró, de jó meleg... ez talán akkor még nem gond, ugye?

#8 Felhasználó inaktív   Joci 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 19:15

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 19:50

Szabadon van a földön... csak az a baj, hogy nem tud mi az hogy meleg ezeknél. Ha hozzányúlok, és jól megszorítom, akkor nem forró, de jó meleg... ez talán akkor még nem gond, ugye?

Talán akkor az még annyira nem. Ha tudod, rakd fel falra, az is "elvezeti" kicsit a hőt, ha rendesen rögzíted. Nekem így van most az ADSL modemem, nem is melegszik annyira, mint a régi, bent a szekrényben.

Amúgy én úgy tudom, hogy az SMC-k szeretnek melegedni... ezért vigyázni kell, hogy ne süljenek meg. De ha nálad szabadban van, és tud is szellőzni ott ahol van, akkor talán nemfog megdegleni (legalábbis emiatt).

#9 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 19:51

Idézet: Joci - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 18:15

Talán akkor az még annyira nem. Ha tudod, rakd fel falra, az is "elvezeti" kicsit a hőt, ha rendesen rögzíted. Nekem így van most az ADSL modemem, nem is melegszik annyira, mint a régi, bent a szekrényben.

Amúgy én úgy tudom, hogy az SMC-k szeretnek melegedni... ezért vigyázni kell, hogy ne süljenek meg. De ha nálad szabadban van, és tud is szellőzni ott ahol van, akkor talán nemfog megdegleni (legalábbis emiatt).

Na marha szerencsém van, mert a felfogató lyukak ugyanolyan távra vannak, mint a régin, úgyhogy nem volt sok meló felrakni... most már bízom benne, hogy a betonfal majd rendesen hűti...

Egyébként még a távoli elérés még mindig nem megy, nem tudom kívülről elérni a routerem, még a 8080-as porttal sem...

#10 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 20:51

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 18:51

Na marha szerencsém van, mert a felfogató lyukak ugyanolyan távra vannak, mint a régin, úgyhogy nem volt sok meló felrakni... most már bízom benne, hogy a betonfal majd rendesen hűti...

Egyébként még a távoli elérés még mindig nem megy, nem tudom kívülről elérni a routerem, még a 8080-as porttal sem...

http-t beírtad?Kell elé! Meg ha nem azonos hálózatból lépsz be akkor proxy! Egyébként nekem trendnet van, nem smc, viszont smc-t építettem már be több hálózatba is. Dlinkhez képest még hideg. Enyém is elég meleg, denm félek tőle, hogy tönkre megy. A hűteni nem kell.

#11 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 03. 31. 21:17

Megoldódott a távoli admin. Ahol a 0.0.0.0 -kat kellett hagyni, ott nem vettem észre, hogy az Enabledet nem pipáltam be :)

Úgyhogy most végre megoldódott minden problémám eddig... bár biztos jönni fog még valami, amíg teljesen ismerős nem leszek ezzel is. Egyébként az a gondom, hogy itthon csak max 2-3 napot vagyok kb 2 hetente, azért nincs nagyon időn játszadozni vele.

Köszi a sok segítséget!

ÜDv, Bajszi

#12 Felhasználó inaktív   Ladis 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 01. 12:00

Idézet: bajsz - Dátum: 2006. márc. 31., péntek - 20:17

Megoldódott a távoli admin. Ahol a 0.0.0.0 -kat kellett hagyni, ott nem vettem észre, hogy az Enabledet nem pipáltam be :)

Úgyhogy most végre megoldódott minden problémám eddig... bár biztos jönni fog még valami, amíg teljesen ismerős nem leszek ezzel is. Egyébként az a gondom, hogy itthon csak max 2-3 napot vagyok kb 2 hetente, azért nincs nagyon időn játszadozni vele.

Köszi a sok segítséget!

ÜDv, Bajszi

:D  :D  No ugye? :D

#13 Felhasználó inaktív   Dzsotto 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 04. 08. 21:06

Helló!

Szükségem lenne egy SMCWBR14-G router használati leírásra, Magyarul!
Remélem tud valaki segíteni!
Köszi!

#14 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 08. 21:59

Idézet: Dzsotto - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 22:06

Magyarul még nem nagyon láttam router doksikat.  :(

#15 Felhasználó inaktív   Dzsotto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 08:21

Sziasztok!

Fresi köszi!

Lenne még egy kérdésem.
Ezen a routeren van a család, én külön kábel modemen csatlakozom a nettre.
Hogyan tudnák én is felcsatlakozni a routere, hogy a család többi tagja is lásson és én is őket?
Köszi!

#16 Felhasználó inaktív   bajsz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 09. 08:48

Idézet: Dzsotto - Dátum: 2006. ápr. 8., szombat - 20:06

Helló!

Remélem tud valaki segíteni!
Köszi!

Ha vmi gond van, akkor kérdezz nyugodtan, azt majd megpróbálunk válaszolni!

Üdv, Bajszi

#17 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 16:47

Idézet: Dzsotto - Dátum: 2006. ápr. 9., vasárnap - 9:21

Sziasztok!

Fresi köszi!

Lenne még egy kérdésem.
Ezen a routeren van a család, én külön kábel modemen csatlakozom a nettre.
Hogyan tudnák én is felcsatlakozni a routere, hogy a család többi tagja is lásson és én is őket?
Köszi!

Izé, ma lett ilyen routerem, de kemény 10 percet sikerült foglalkoznom még vele. Majd este. De asszem láttam benne ilyen lehetőséget, ami logikus, mert ezért hívják routernak. :D Na majd este írok.

#18 Felhasználó inaktív   Dzsotto 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 04. 12. 19:20

Idézet: FakeJack - Dátum: 2006. ápr. 12., szerda - 16:47

Izé, ma lett ilyen routerem, de kemény 10 percet sikerült foglalkoznom még vele. Majd este. De asszem láttam benne ilyen lehetőséget, ami logikus, mert ezért hívják routernak. :D Na majd este írok.

Szia!

Köszi!
Várom az infot!

#19 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 13. 09:05

Most olvasom, hogy kábelmodem...  :omg: Akkor nem ez a megoldás.

Szóval: a család a routeren van, de nekik nincs netük? Vagy a routerba is be van dugva valami netkapcsolat? Ha nincs, akkor a kábelmodemet be kell dugni a router WAN portjába, a Te gépedet pedig a router egyik link portjába. Aztán be kell konfigolni a netkapcsolatot, az meg szolgáltatófüggő. Ez Chello vagy mi?  :think:

#20 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 07:29

a két router beállitasat elmesélné Valaki, mert valahogy képtelen vagyok ezt itthon megoldai, bár itt egy Dlink DL624+ és egy SMC WBR14-G kellene összekötni WiFi-ben. Bármelyik Router és a WiFi-s hálókártyás  adatátvitel megy a két lakás kozott, de a 2 router nem akarja egymast latni 
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

Téma megosztása:

• (47 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó