Én egy hiszékeny marha vagyok,
Mostanában egyre több levelet jelölt meg spamként. Különböző hírleveleket, amiket nem kérés nélkül küldenek. Közös bennük, hogy magyar feladótól érkeznek.
Írtam az üfsz-nek, hogy ne tegyék már. Első levélre az volt a válasz, hogy állítsam be a saját levelező programomat. Ezek teljesen hülyének nézik az embert! Nem csak a telefonos hölgyek, hanem a levelezősök is. Na, írtam egy újabb levelet (persze, közben egyre több levél érkezett megjelölve), amiben részleteztem, hogy nem vagyok teljesen hülye, és meg tudom különböztetni a saját levelező programom ténykedését az ő szerverük tevékenységétől.
Erre a válaszban leírták a spamszűrésük reklámját. Majd a végén közölték, hogy ők nem tudják azt módosítani, mert a Simantec rendszerét használják. És én írjam meg a Simantec-nek, ha valamit akarok.
Nos, a reklámban úgy hirdették, hogy ez a Chello új szolgáltatása. És én az UPC-vel vagyok szerződésbe, a Simatec-hez semmi közöm. Egyébként, ha hibát akarnék bejelenteni náluk, a megvásárolt programom számt is közölnöm kellene, ami nincs, hiszen az UPC vásárolt valamit. Szerintem a hibabejelentés az UPC dolga, hiszen nekik van velük szerződésük.
A lényeg az, hogy kikapcsoltam a sokat reklámozott spamszűrést. Használni nem lehet, csak kellemetlenséget okoz. Szerintem a vírusszűrésük is hasonlóan "jó", így hát azt is kikapcsoltam.
Ha valaki egyáltalán használja a chellós postafiókját, jól teszi, ha utána néz, mert alapértelmezésben be van kapcsolva, és az általa spamnak minősített leveleket beteszi a SPAM mappába, és 30 nap után törli. Aztán lehet csodálkozni, hogy miért nem kapja meg az ember a leveleket.
Ha ugyanilyen ócska a bérelhető spamszűrésük is, akkor mindenkit lebeszélek róla. Ígérgetik a supportot, aztán, ha igénybe akarod venni, elhajtanak.
Szerkesztette: WhiteRaven 2006. 04. 06. 10:27 -kor

Súgó
A téma zárva.