UPC chello: bővítések és korlátozások VI. Tech FAQ: http://ctf.antiszoc.hu/
Elküldve: 2006. 05. 04. 19:00
Elküldve: 2006. 05. 04. 20:41
Elküldve: 2006. 05. 05. 06:10
Elküldve: 2006. 05. 05. 21:19
Elküldve: 2006. 05. 05. 21:28
Idézet: gamecube - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:19
Miért nem szüntetik meg a korlátot, és miért jó ez így? A notórius (le)töltők féken tartása miatt pl...
Elküldve: 2006. 05. 05. 21:41
Én csak a TMN szervert üzemeltetem, és 22nap alat elment a 30gb-m, és aról még nem is beszéltünk, hogy sok sok adat mozóg melohely és az otthon közöt, nem azt mondom ne legyen korlát, csak azt hogy normális és elfogadható méret legyen, ami megfelel a követelményeknek.
PL: onlinetv, online rádio, és ugyebár a legális letöltéseknek, mert zenét, és filmet is lehet legálisan tölteni, arról nem is beszélve hogy az új játékoknak a demóik 400-500mb-nél kezdődnek.
Elküldve: 2006. 05. 05. 22:14
Idézet: gamecube - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:42
Van korlátlan Chello is. Az nem jó?
Elküldve: 2006. 05. 05. 23:01
Idézet: Papesz - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 22:14
Humoros.
Elküldve: 2006. 05. 05. 23:32
Idézet: Qabsz - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 0:01
Miért is?
Idézet: gamecube - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 22:41
Úgy emlékszem, hogy Nsd mondott valamikor stisztikát, hogy %-ban mennyien vannak néhány GB adat alatt, elég sokan.
Én is játszom, filmezek, a zenét a pandora.com-ról hallgatom mégse korlátoznak. Be kell osztani az erőforrásokat.
Sok az adat a munkahely és a lakás között? DVD-n vagy winyón nem tudod vinni az adatokat?
TMN szervert üzemeltetsz otthon? Lakossági szolgáltatás a classic, ászf szerint nem is tudom lehet-e szervert üzemeltetni rajta.
Céges feladatokat ne akarjunk már lakossági szolgáltatással megoldani, pont erre van a chello business.
Elküldve: 2006. 05. 05. 23:47
Idézet: K75 - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 13:06
Pont _itt_ akarsz enyhén szólva nem ide illő dolgokról informálódni...? Egyszerű: hívod a 1221-et és panaszkodsz...
Lehet, hogy zavarban lennél, ha megírnám az életkorom!
Igazán sokat segítettél!
Elküldve: 2006. 05. 06. 06:26
Idézet: leviske - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 0:47
Igazán sokat segítettél!
Nézd meg ezt az oldalt.
Elküldve: 2006. 05. 06. 08:19
Idézet: Qabsz - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 0:01
http://www.upcbusiness.hu
Ja, hogy drága?
Elküldve: 2006. 05. 06. 10:09
Idézet: gamecube - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 21:41
Én csak a TMN szervert üzemeltetem, és 22nap alat elment a 30gb-m, és aról még nem is beszéltünk, hogy sok sok adat mozóg melohely és az otthon közöt, nem azt mondom ne legyen korlát, csak azt hogy normális és elfogadható méret legyen, ami megfelel a követelményeknek.
PL: onlinetv, online rádio, és ugyebár a legális letöltéseknek, mert zenét, és filmet is lehet legálisan tölteni, arról nem is beszélve hogy az új játékoknak a demóik 400-500mb-nél kezdődnek.
Értelek, de Magyarország, az Magyarország. Ha a letöltőket nézzük ( tisztelet a kivételnek) és nem lenne korlát, valószínű sok szentségeléssel lenne tele a topik, hogy nem megy a net, lassú, szaggat stb. Sokszor a hálózat túlterheltségét hoznák fel sokan. Nem tudom, hogy valóban így van / lenne-e.
A másik, hogy kissé arrébb tőlünk, ha jól tudom (Pozsony) tényleg nem korlátoz a Chello.
Erre pedig azt lehetne mondani, hogy ott az előfizető fontosabb, hogy elégedett legyen, ha már fizet a szolgáltatásért.
Mo. más. Itt az: "Eszi, nem eszi nem kap mást" vagy ne netezzen, ha nem tetszik - elv az érvényes.
Sokszor beszéltünk is már erről, de sajna nincs mit tenni.
Elküldve: 2006. 05. 06. 10:21
Jó kérdés. TV, Rádió? Vajon miért nem lehet olyan szolgátatása a UPC-nek amely nem számol adatforgalmat? (Vagy csak én nem tudok róla.)
Van ugyan a chello oldalán rádió, amit lehet hallgatni (bár nem néztem, hogy működik - e még) de annó ment róla a vita, hogy még az sem meg megy "hálón belül", és eszi a megákat.
Szerkesztette: K75 2006. 05. 06. 10:27 -kor
Elküldve: 2006. 05. 06. 10:53
Ugy latom nem ertitek a korlat szerepet.
Nem az a celja, hogy plusz egy szivatast vigyen a szolgaltatasban, hanem, hogy az UPC profitjat ugy maximalizalja, hogy kozben a szolgaltatas minosege is jo legyen, tehat ne kelljen horribilis penzeket kolteni az infrastrukturara, hogy az a folyamatos maximalis kihasznalast is elbirja, megis tudjanak nagy sebesseget biztositani, arra a bizonyos 30GB -ra.
De azert igenis van alternativa, csak nyilvan olyan aron ami megeri az UPCnek.
En pl nem akarok azert tobbet fizetni, hogy tobb havi adatforgalmam lehessen mert nekem boven eleg a 30GB es nyilvan ahhoz, hogy ezt emeljek befektetes kell az UPC reszerol, amit persze a szolgaltatas araba beepitenenek, szoval aki tobb adatforgalmat akar fizessen erte.
Szerveruzemelteteshez, munkahoz vannak teljsen korlatlan jo sebessegu csomagok.
Elküldve: 2006. 05. 06. 11:34
Idézet: repattila - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 10:53
Nem az a celja, hogy plusz egy szivatast vigyen a szolgaltatasban, hanem, hogy az UPC profitjat ugy maximalizalja, hogy kozben a szolgaltatas minosege is jo legyen...
Naja... Fel lehet hozni mindenféle gazdasági és technikai dolgokat is, ehhez nem értek. (Félre ne érts, nem akarlak megbántani.)
De tény, hogy ha - a már emlitett pozsonyi szolgátató meg tudta oldani a korlátlan szolgáltatást - több csomaggal is rendelkeznek - akkor mi itt miért nem kaphatjuk meg ugyanazt? Érdekes módon ott mindenféle nehézség nélkül működik a korlátlan rendszer és ha jól tudom az áraikban sincsen nagyobb eltérés a mieinkhez képest.
Ha nálunk kell fejleszteni, akkor mindig az árak emelésére hivatkoznak, holott az itteni rendszer kalibrálását - felhasználói szinten - nem hiszem, hogy nem tudnák belőni a pozsonyihoz hasonlóan.
Szerkesztette: K75 2006. 05. 06. 11:45 -kor
Elküldve: 2006. 05. 06. 11:36
Idézet: Qabsz - Dátum: 2006. máj. 5., péntek - 23:01
Mi a humoros benne?
Elküldve: 2006. 05. 06. 12:10
Idézet: K75 - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 12:34
Ha nálunk kell fejleszteni, akkor mindig az árak emelésére hivatkoznak, holott az itteni rendszer kalibrálását - felhasználói szinten - nem hiszem, hogy nem tudnák belőni a pozsonyihoz hasonlóan.
Idézet a pozsonyi szolgáltató ÁSzF-jéből, amit itt találsz meg:
Idézet
Ugyan nem tudok szlovákul, de van benne egy-két szó, amin úgy megakadt a szemem, ezek pedig fentebb ki vannak emelve félkövérrel. Szóval attól, hogy nincs hirdetve, még akár lehet náluk is korlát, csak nincs olyan erős hatóság náluk, ami megkövetelné a korlát olyan egyértelmű definiálását, mint nálunk. Persze ez csak feltételezés, aki tud szlovákul, megerősíthetne/megcáfolhatna.
Egyébként már írtam korábban, ha nincs korlát, a gamerek anyáznának, mert laggolna, mint állat, ha van korlát, a letöltőgépek anyáznának. Mivel letöltőgépből nagyon kevés van, és belőlük van egy ISP-nek a legminimálisabb profitja, vagy rajtuk keletkezik veszteség, ezért nem az ő kedvükben akarunk járni. UPC business, 2 mega szimmetrikus, korlátlan forgalom, webhosting, domain karbantartás, 30 routolt IP, 60+áfa
Elküldve: 2006. 05. 06. 12:27
Idézet: K75 - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 11:34
De tény, hogy ha - a már emlitett pozsonyi szolgátató meg tudta oldani a korlátlan szolgáltatást - több csomaggal is rendelkeznek - akkor mi itt miért nem kaphatjuk meg ugyanazt? Érdekes módon ott mindenféle nehézség nélkül működik a korlátlan rendszer és ha jól tudom az áraikban sincsen nagyobb eltérés a mieinkhez képest.
Sose ertettem miert josztok mindig mas orszagokkal.
Hisz ott teljesen mas lehet a helyzet mint nalunk, lehet ott erosebb a konkurencia, vagy mondjuk kevesebb az elofizeto es valamivel csabitani kell oket, vagy meg ezer oka lehet az eltereseknek, mondjuk akar a felhasznaloi igeny is, az NSD altal emlegetett aranyokbol gondolva sztem nalunk a chello elofizetok igen nagy hanyada elegedett a mostani adatmennyiseg korlatokkal, ezert gondolom nem is ez az elsoszamu fejlesztesi cel az UPCnal, bar sztem biztos lesz valamennyi emeles mostansag.
Szerkesztette: repattila 2006. 05. 06. 12:28 -kor

Súgó
A téma zárva.