Olvasgatom mostanában néha a Magyar Ford Focus klub fórumát (
http://www.fordfocus.hu/ ) ....
Hát nem tudom, de most van egy olyan érzésem, hogy rengeteg hiba esik meg ezekkel a Focusokkal:
több fajta elektronikai hibák, futómű-beállítás gond 3000 km-nél, motorcserék (!) olajfogyasztás miatt (sok motorcserés focus a használtautón), Ghia változatok rozsdásodása hátul a krómcsíkoknál (3 évesen), alapjárat nem tartása-motorleállás, generátor túltöltések, alapjárati motor hiba, ha be van kapcsolva a klíma sokszor leállnak a benzinesek - hirtelen motorfordulat-esésre is sok autó egyszerűen leáll (benzines), ha be van kapcsolva a lámpa+klíma, műszerfalzörgések, hanyag padlókárpit-összeszerelés (nem elég hosszú kárpitok az anyósülésnél), leváló tetőkárpitok 2 éves autón, többen kézzel gyűrögetik vissza, kerékforgás-jeladó hibája - km óra egyszerűen nem működik néha, néha igen (ezt már többen cseréltették), megbolonduló fedélzeti computer: elfelejti kiírni hogy mennyi km tehető még meg - nincs oka, de valószínű "lassú a computer"
Elektronikai hibáknál: magától felkapcsolódó távolsági fényszóró, gyári 6000-es CD lejátszó bekapcsolás után hidegben nem működik, csak világít, több lámpa furcsa módon nem működik egyik napról a másikra (pl. mindkét ködlámpa, műszerfalvilágítás nem működik, mindkét első fényszóró hirtelen kikapcsol)
EHHEZ kapcsolódóan: tegnap már felhomályban jött velem szembe egy Focus ráncfelvarrt, és nem világított, mondom magamban kapcsold már fel a lámpát, már majdnem sötét van, elhúzott mellettem, rögtön belenéztem a tükörbe, hátul a piros helyzetjelzők + rendszám világítás meg égtek... nem hinném hogy abban az 1 mp-ben kapcsolta fel a lámpát. (vagy mindkettő kiégett? de a helyzetjelzője se égett elöl). Furcsa.
Amúgy ahogy olvasgatok, a Focus tulajok kb. 70-80% szidja a francia és olasz autókat mint a bokrot, egy jó nagy hányaduk pedig rettenetesen elégedett, aztán be kell nézni a típushibák - furcsa hibák, zörgések, stb. topicokba...
(Továbbolvastam közben: rengeteg különböző ember írja a műszerfal -elektronika gondokat, szétcsúszó csatlakozók miatt világító AIRBAG jelzések egyik napról a másikra, nem működő duda (!))
Több esetben írják mint megoldást: "megjavult magától, remélem többször nem jön elő"..... hm... Nekem ez ismerős valahonnan..
Még tovább olvasva: konklúzió az elektronikával kapcsolatban: rettentő érzékeny a kicsike a feszültségre és az akksi állapotára.
Még tovább: vazz, ezt a km jeladó, kerékforgás akármi (nem működő órák)-at szvsz minden magyar Focuson kicserélték már
Ír olyan Focusról egy tulaj, hogy ha megnyomja a dudát kigyullad a nyitott ajtóra figyelmeztető lámpa, aztán kialszik egy idő után
Másik tulaj: egyszerűen nem működik az ablaktörlő, és az ablakmosó akár menet közben (!), leállítja a motort, újraindítja: minden rendben
Hátnemtom, de aki ezek után azt mondja hogy az olasz meg francia autóknak szar az elektronikájuk, annak a képébe nyerítek

(természetesen azokkal is van "gond")
Egyes emberkék egyenesen a CTRL+ALT+DEL kombinációt hányolják a kocsiból
-----
Ilyenkor jut eszembe az az új Focus II, ami a szalonban leállítva állt, és a fordulatszámmérő meg kb. az 5 és 6 ezres fordulaton tevékenykedett...
Szerkesztette: Kory 2006. 04. 18. 15:05 -kor