HWSW Informatikai Kerekasztal: Asterisk - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asterisk Ingyenes PBX rendszer Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 30. 11:17

Idézet: ganxsta - Dátum: 2007. júl. 25., szerda - 23:14

Nézni néztem az openvox kártyákat, de nem ismerem. Digium klón, azt tudom.

Ha már lecserélem az x100p klónt valami normális kártyára, akkor már inkább rászánom a pénzt és veszek egy sangomát vagy digiumot inkább.

Nem ismerem ezeket a Sangomákat. Ezeknek van valahol itthon forgalmazója, illetve milyen driverekkel működik, Zaptel, vagy saját ?
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#262 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 07. 30. 11:29

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 11:17

Nem ismerem ezeket a Sangomákat. Ezeknek van valahol itthon forgalmazója, illetve milyen driverekkel működik, Zaptel, vagy saját ?

A sangoma kártyák is a zaptel drivert használják, viszont kicsit meg kell patchelni, amihez csináltak egy wanpipe nevű progit. Teljesen korrekt szerintem.

pl itt kapni:

http://elit.bolt.hu

Most még csak az analóg van fent, de lehet kapni a BRI és PRI kártyákat is náluk...

#263 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 15:10

Idézet: _pt_ - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 12:29

A sangoma kártyák is a zaptel drivert használják, viszont kicsit meg kell patchelni, amihez csináltak egy wanpipe nevű progit. Teljesen korrekt szerintem.

pl itt kapni:

http://elit.bolt.hu

Most még csak az analóg van fent, de lehet kapni a BRI és PRI kártyákat is náluk...

Köszi, akkor nem hangzik rosszul. Az oldalukat megnéztem a HW-s echo canceler elég korrekt megoldásnak hangzik hozzá, ez egy jó megoldás, ha CC-t épít az ember, vagy egy komplett hálózatot.

Az oldalt is megnéztem, köszönöm!

Megnéztem a kínálatot, és egy érdekes dolgot vettem észre, ez a Sangoma nem olcsóbb jóval a Digium termékekhez képest, csak más az árképzés.

Meg próbáltam összeszámolni itt a dolgokat, ami kellhet:

Digium:
Digium TDM400P kártya, 21400ft.
Digium X100M FXO Modul, 20250ft.
41650 nettó.

Sangoma:
Sangoma A200/REMORA-04 PCI, 36400ft.
Sangoma A200-O FXO Modul, 22100ft.
58500 nettó.

Ha a Digiumhoz hozzácsapok még egy FXO modult, hogy az is két FXO portot kapjon, akkor az 61900, tehát kb. 3eft-el drágább a Sangománál, és az natív támogatott a Zaptelel, illetve az összes olyan klónnál ami Zaptelt használ. A Sangomához az Echo Canceler modul ami miatt előnybe kerülne a Digiummal szemben az még plusz 50700ft lenne. Hát nem tudom, akkor viszont már lehet, hogy fordul a kocka, és inkább a vasat erősíteném ennyi pénzből (pláne ha több kártyára kell megvenni), mert azért abból több erőt ki lehet tekerni a szerverből, ami már bírja a visszhang kompenzálást is, illetve másra is használható az esetleges felesleges erőforrás.

#264 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 15:29

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 15:10

(pláne ha több kártyára kell megvenni)

Valóban nem sokkal olcsóbb, inkább csak más egy kicsit. PL a bővíthetősége miatt. Ha veszel egy visszhang gátlós 4 portos kártyát, akkor utána tudod bővíteni egy ~ 16200 Forintos bővítő kártyával ami +2 modult (4 portot tud kezelni) és itt már nem kell külön a visszhang gátló modul, sőt PCI helyet sem igényel többet. 24 portig lehet a kicsit és 48 portig a nagyot bővíteni. Abban valóban igazad van hogy lehet érdemesebb a szerverre többet költeni. Ezt meg kell fontolni.

#265 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 07. 30. 21:01

Idézet: _pt_ - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 16:29

Valóban nem sokkal olcsóbb, inkább csak más egy kicsit. PL a bővíthetősége miatt. Ha veszel egy visszhang gátlós 4 portos kártyát, akkor utána tudod bővíteni egy ~ 16200 Forintos bővítő kártyával ami +2 modult (4 portot tud kezelni) és itt már nem kell külön a visszhang gátló modul, sőt PCI helyet sem igényel többet. 24 portig lehet a kicsit és 48 portig a nagyot bővíteni. Abban valóban igazad van hogy lehet érdemesebb a szerverre többet költeni. Ezt meg kell fontolni.

Igen, a Sangoma attól kezd olcsóbb lenni, ha bővíteni akarjuk az alap felállást. Mint számoltam a 2 portos konfigban nagyjából egy árban vannak, viszont a következő lépcső, vagyis a következő két plusz portnál a Sangoma jóval olcsóbb lesz.

Ugyanis egy Digium FXS bővítő modul 17850, és ebből ugye kettő kell (így lesz 35700), hogy behozza a Sangoma 2 portos bővítő kártyáját, ami 19825 forint. Tehát itt viszont már eléggé jó ára van.

Ilyenkor kell kezdeni tervezni a hálózat kihasználtságát, terheltségét, hogy kiderüljön melyik kártyába érdemesebb befektetni. Mert az alapfelállásnál (2 portig) a Digium a nyerő, főleg azért, hogy ha nincs szükségünk 2 FXO-ra, akkor ott tudunk variálni, hogy 1 FXO, és 1 FXS, ellenben a Sangomával, ahol nincs választás. Ellenben ha már több, mint két portra van szükség, akkor a Sangoma lesz a nyerő, méghozzá úgy, hogy minél több portra van szükség, annál inkább olcsóbb lesz a Sangoma beruházása. Tehát itt látszik, hogy az árképzésben van komoly különbség. A Sangoma inkább nagyobb forgalmú, több mellékes-vonalas szolgáltatáshoz van, a Digium meg inkább SOHO megoldásokhoz jó.

A hardwares echo canceller egyébként egy nagyon okos találmány, ilyet nem is láttam, és nagyon tetszik! De az egy kisebb forgalom mellett kompenzálható a szerver teljesítményében. Valszeg annak a modulnak akkor kezd haszna lenni, ha mondjuk már nagyon sok hívást kellene egyszerre kezelnie a szervernek (4 FXO modul egy 4 portos kártyán, illetve 5-8 FXO egy 8 portoson). Vagyis pl. egy nagyobb forgalmú CC-ről lenne szó, mint a telco szolgáltatóké, pl. Oda viszont megéri, mert hiába olcsóbb a szoftveres megoldás, azért tudjuk, hogy általában biztosabb az, ha dedikált HW végzi a feladatát. :))

Szóval érdekes a két kínálatot összehasonlítani, és megint sikerült megismernem valamit az Asterisk-hez is jó megoldások világából. ;)

#266 Felhasználó inaktív   shiloh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 09:32

Hello!

PRI kártyákról valami vélemény? Használ/(t) már valaki?

Digium TE212P 2 portos, visszhang gátlós E1/T1 kártya (3.3V)
Elvileg ezt a kártyát néztem ki, ami jónak tünt, és mivel nagy kihasználtság lesz, ez sokkal jobban megéri mint az analóg kártyákkal szórakozni.

--
shiloh
víg napot!

#267 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 12:46

Idézet: shiloh - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 9:32

Digium TE212P 2 portos, visszhang gátlós E1/T1 kártya (3.3V)

Persze csináltunk már ilyet is, 1 és 4 portosat is. Jó kis kártya, minden szempontból. Nem is igazán lehet egy lapon emlegetni egy analóg témával. Ha nagy a forgalom és van rá lehetőség akkor mindenképpen érdemes. Itt is éredekes alternatíva lehet egy sangoma megoldás:

http://elit.bolt.hu/product_info.php?cPath...products_id=187

#268 Felhasználó inaktív   shiloh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 07. 31. 15:41

Idézet: _pt_ - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 13:46

Persze csináltunk már ilyet is, 1 és 4 portosat is. Jó kis kártya, minden szempontból. Nem is igazán lehet egy lapon emlegetni egy analóg témával. Ha nagy a forgalom és van rá lehetőség akkor mindenképpen érdemes. Itt is éredekes alternatíva lehet egy sangoma megoldás:

huh... hát ismét csak kellemes meglepetés. Nagyon ígéretesnek tűnik ez a Sangoma kártya...
Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem :).
víg napot!

#269 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 11:35

Idézet: shiloh - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 11:06

Apropó, véletlenül nem neked írtam az x100p kártya miatt? Mert vennék 1-2-t, ha még van.

Nem rémlik, hogy a nicked szerepelne a privátok között.  :think: Valaki érdeklődött, aki azóta eltűnt. Lehet, hogy pont te? :)
<span style='color:blue'>System halted! Macska reboot!</span>

#270 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 11:36

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. júl. 30., hétfő - 12:09

Köszi, szorri nem szóltam eddig, de nagyon el vagyok havazva. Jövőhét elején valamikor megrendezhetnénk egy adás-vételt, csüt-péntek magasságában küldök üzenetet.

Rendben. Jövő héten csütörtökön 9:00-tól Péntek reggel 9:00-ig kötött helyen történő szabadidő-eltöltés van az 5. kerületben a deák tér közelében. :)

#271 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 11:59

Idézet: _pt_ - Dátum: 2007. júl. 31., kedd - 13:46

Valamiért az a sejtésem támadt, hogy az elit.bolt.hu mögött álló cégnél dolgozol. Jól sejtem? :)

#272 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 12:04

Idézet: ganxsta - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 11:59

Valamiért az a sejtésem támadt, hogy az elit.bolt.hu mögött álló cégnél dolgozol. Jól sejtem? :)

A sejtésed nem áll messze a valóságtól.

#273 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 12:07

Idézet: _pt_ - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 13:04

A sejtésed nem áll messze a valóságtól.

Akkor keresztkérdés:

Szerinted megoldható náluk, hogy kaució ellenében elhozzon az ember 1-1 kártyát kipróbálni?

#274 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 12:16

Idézet: ganxsta - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 12:07

Akkor keresztkérdés:

Szerinted megoldható náluk, hogy kaució ellenében elhozzon az ember 1-1 kártyát kipróbálni?

milyet szeretnél kipróbálni? :)

#275 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 12:19

Idézet: _pt_ - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 13:16

milyet szeretnél kipróbálni? :)

Pl. az openvox-ot, amit emlegettél, hogy klón létére milyen képességei vannak. Aztán miheztartás végett egy 1-2 portos sangomát.

És aztán még lehet, hogy valami tesztfélét is írok róluk, aztán kiteszem jól a netre :)

#276 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 12:25

Idézet: ganxsta - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 12:19

Pl. az openvox-ot, amit emlegettél, hogy klón létére milyen képességei vannak. Aztán miheztartás végett egy 1-2 portos sangomát.

És aztán még lehet, hogy valami tesztfélét is írok róluk, aztán kiteszem jól a netre :)

Hát nem lehetetlen. Írj egy mailt a webshopon lévő emailcímre, hogy pontosan milyet szeretnél.

Openvoxot milyen modulokkal, sangomát milyen modulokkal, mennyi időre, ilyesmik. Aztán megbeszéljük a többiekkel és kikalkulálunk rá valami kauciós árat jól.

#277 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 12:43

Idézet: _pt_ - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 13:25

Hát nem lehetetlen. Írj egy mailt a webshopon lévő emailcímre, hogy pontosan milyet szeretnél.

Openvoxot milyen modulokkal, sangomát milyen modulokkal, mennyi időre, ilyesmik. Aztán megbeszéljük a többiekkel és kikalkulálunk rá valami kauciós árat jól.

Rendben, kitalálom és megírom pontosan.  :)

#278 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 14:32

Megnéztem ezt az OpenVOX kártyát, ezen jól látom, hogy alapból van egy FXO port ? Illetve olvasom, hogy TDM400P-vel kompatibilis, tehát gyakorlatilag a Zaptel modosítás nélkül megy vele ? Mennyire megbízható a kártya ?

Otthonra később az X100P helyett szeretnék egy megbízhatóbb kártyát, azért kérdezem. :)

#279 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 14:53

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. aug. 1., szerda - 14:32

Megnéztem ezt az OpenVOX kártyát, ezen jól látom, hogy alapból van egy FXO port ? Illetve olvasom, hogy TDM400P-vel kompatibilis, tehát gyakorlatilag a Zaptel modosítás nélkül megy vele ? Mennyire megbízható a kártya ?

Otthonra később az X100P helyett szeretnék egy megbízhatóbb kártyát, azért kérdezem. :)

Igen van rajta egy FXO vagy egy FXS modul alapból. Attól föggően hogy 01 vagy 10. Elméletileg tökéletes digium koppintás és valóban a zaptellel megy. Hogy őszinte legyek OpenVoxot még nem vett senki és nem is építettünk be még sehová, biztos az ismeretlentől való félelem, vagy nem is tudom. Talán fel tudok ajánlani az első bátor emberkének egy visszavásárlást, arra az esetre ha nem jön be a kártya...

#280 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 01. 14:57

Sziasztok

Az Asterixel az a problemam, hogy van egy linksys telefonom, es egy xlite-os windos alkalmazasom. Mindketto be van reggelve az asterixbe, peer-kent latszik is mindket "vonal" Viszont az az erdekesseg van, hogy mig a linksys telefon kezdemenyezni es fogadni is tudja az xlite hivasat, addig az xlite csak hivni tud, fogadni nem, ha fogadni kell, akkor 404-es (not found) hibaval kapok vissza hibauzetetet a debugban. Ismeros problema ez valakinek? A linksys es a xlite konfigja megegyezik a sip.conf-ban...

Koszi

Modositas: az xlite -tal sajat magamat nem tudom felhivni (username-ben szereplo szamot) mert azt mondja call failed: not found. De hat ez foglalt kene hogy legyen, mert sajat magamat hivom, nem? Lehet ezert nem tud a linksys felhivni, de akkor mi az en teelfonszamom, ha nem az usernevem? :)

Laci

Szerkesztette: Laca 2007. 08. 01. 15:09 -kor

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »