HWSW Informatikai Kerekasztal: Asterisk - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asterisk Ingyenes PBX rendszer Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 05. 21:51

Sziasztok

Masik kerdes :)
Van ket SIP szerver, az egyik Asterisk, a masik egy fizetos kulso windozos valami. A ket sip szerverre felaggatot telefonok tudjak egymast hivni, de ha megprobalnak mar egy elo hivast transfer-alni a masik sip szerver adott mellekjere, akkor a kovetkezo hibauzenetet lathato az asterisk logban:

Aug  5 17:11:16 NOTICE[11117]: chan_sip.c:6999 get_refer_info: Supervised transfer requested, but unable to find callid 'genref-D23CECA1-BE5F-4647-A221-AEAFB4B3696C-17'.  Both legs must reside on Asterisk box to transfer at this time.

Ez azt jelenti, hogy a ket sip szerver nem tud hivast atadni egymasnak? Vagy van erre valami trukk?

Kosz

Laci

#302 Felhasználó inaktív   shiloh 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 06. 12:06

Hello!

Véletlenül tudna valaki javasolni nekem, egy x100p vagy klón kártyát, ami 100% hogy működik freebsd alatt?
Mert úgy néz ki, hogy amit szereztem, azt nem lehet beüzemelni. Legalábbis nekem nem sikerült.

--
shiloh
víg napot!

#303 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 13:43

Idézet: Laca - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 22:51

Sziasztok

Masik kerdes :)
Van ket SIP szerver, az egyik Asterisk, a masik egy fizetos kulso windozos valami. A ket sip szerverre felaggatot telefonok tudjak egymast hivni, de ha megprobalnak mar egy elo hivast transfer-alni a masik sip szerver adott mellekjere, akkor a kovetkezo hibauzenetet lathato az asterisk logban:

Aug  5 17:11:16 NOTICE[11117]: chan_sip.c:6999 get_refer_info: Supervised transfer requested, but unable to find callid 'genref-D23CECA1-BE5F-4647-A221-AEAFB4B3696C-17'.  Both legs must reside on Asterisk box to transfer at this time.

Ez azt jelenti, hogy a ket sip szerver nem tud hivast atadni egymasnak? Vagy van erre valami trukk?

Kosz

Laci

Nem ismerem ezt az átadás dolgot szerverek között, de szerintem az üzenetből is az jön ki, hogy az Asterisken belül kell lennie a dolognak ahhoz, hogy működjön az átadás.
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#304 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 14:39

Idézet: shiloh - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 12:06

Hello!

Véletlenül tudna valaki javasolni nekem, egy x100p vagy klón kártyát, ami 100% hogy működik freebsd alatt?
Mert úgy néz ki, hogy amit szereztem, azt nem lehet beüzemelni. Legalábbis nekem nem sikerült.

--
shiloh

Nekem úgy tünik a FreeBSD-s zaptel még nem igazán van stable állapotban:

http://www.voip-info...=FreeBSD+Zaptel

#305 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 20:08

Idézet: Laca - Dátum: 2007. aug. 5., vasárnap - 11:35

Sziasztok

a kerdesem az lenne, hogy van-e az asterisk-hez valami olyan fejlesztoi kornyezet vagy csak egy egyszeru felulet, hogy egy weben vagy win alkalmazasban latom, hogy milyen mellekek vannak aktivan a rendszerben, ebbol a feluletbol lehessen hivni, kilepni, belepni egy adott mellekre... szoval ilyen kezeleseket csinalni :) Meg pl ebbol a feluletbol tovabbitani a hivast egy masik keszulekre vagy csoportnak..

Kosz

Laca

Van itt egy pár, lehet csemegézni:

http://www.voip-info.org/wiki/view/Asteris...nagerInterfaces

#306 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 06. 20:39

Idézet: _pt_ - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 19:08

Zsiiir, koszi!

Esetleg olyat tud az asterisk, hogy ugyfel felhivja, menuben elnavigal egy pontig, es ott pl szerzodesszamot bekeri a rendszer, azt bepotyogi, es ennek alapjan az asterisk a megfelelo csoportnak iranyitja a hivast, vagy akar meg az ugyfelszamot meg is tudja mutatni, igy eleve lehet feldobatni az ugyfelszolgalatosnak valami feluletet, ahol mar a hivas fogadasa elott latja, hogy ki hivja? :)

Ertheto voltam? :D

Koszi

Laca

#307 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 00:35

Idézet: Laca - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 21:39

Zsiiir, koszi!

Esetleg olyat tud az asterisk, hogy ugyfel felhivja, menuben elnavigal egy pontig, es ott pl szerzodesszamot bekeri a rendszer, azt bepotyogi, es ennek alapjan az asterisk a megfelelo csoportnak iranyitja a hivast, vagy akar meg az ugyfelszamot meg is tudja mutatni, igy eleve lehet feldobatni az ugyfelszolgalatosnak valami feluletet, ahol mar a hivas fogadasa elott latja, hogy ki hivja? :)

Ertheto voltam? :D

Koszi

Laca

Szerintem lehet. Csinálni kell egy IVR opciót, ahol a betárcsázott számot egy külső script mondjuk egy adatbázisból lekérdezi. A kapott eredmények alapján meg GotoIf-ekkel elvezérled a dolgokhoz.

Mivel ez alapján gyakorlatilag el tudnád már osztani a hívást, gondolom már a kiválasztott mellékhez lehetne futtatni egy másik scriptet, ami az ott dolgozó terminálon valami programnak üzenetet küld a telefonáló adataival.

Ez most hipotetikus volt így erősen, de én ebben az irányban indulnék el...

Itt van a felület hozzá, amin elindulnék:

http://www.voip-info...ki-Asterisk+AGI

#308 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 12:49

ez sem árthat:

http://www.voip-info...erisk+cmd+MYSQL

#309 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 07. 19:10

Koszi a linkeket, neki fogok ulni....

Van egy kicsit offos kerdesem, de hatha ismeros nektek...

Van par linksys spa922-es telefon. Cisco POE switchen vannak, es mindegyik telefon half dulplexbe all be, a switch auto-ban van, es full-ra all be, igy szakadozik a hang meg mindenfele huje hiba van. A telokban 4.1.18-as FW van, tudom van 5.1.10, de meg nem volt idom feltolteni rajuk oket.. ismeros ez a problema nektek?

Koszi
Laci

Szerkesztette: Laca 2007. 08. 07. 19:17 -kor

#310 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:42

Idézet: _pt_ - Dátum: 2007. aug. 6., hétfő - 15:39

Nekem úgy tünik a FreeBSD-s zaptel még nem igazán van stable állapotban:

http://www.voip-info...=FreeBSD+Zaptel

FreeBSD ports-ból simán felmegy a zaptel is meg az asterisk is. nem rémlik, hogy ne lett volna stable.

Szerkesztette: ganxsta 2007. 08. 08. 18:45 -kor

<span style='color:blue'>System halted! Macska reboot!</span>

#311 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:47

Idézet: ganxsta - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 18:42

FreeBSD ports-ból simán felmegy a zaptel is meg az asterisk is. nem rémlik, hogy ne lett volna stable.

Persze afelől nincs is kétségem. A kérdés hogy milyen stabilan mennek vele a kártyák....

Ha stabil akkor szuper, örülök neki.

Szerkesztette: _pt_ 2007. 08. 08. 18:50 -kor

#312 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 18:56

Idézet: _pt_ - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 19:47

Persze afelől nincs is kétségem. A kérdés hogy milyen stabilan mennek vele a kártyák....

Ha stabil akkor szuper, örülök neki.

Megnéztem. Most a legfrissebb zaptel a ports-ban az 1.4.6_2. Egyébként is ki akartam próbálni megint FreeBSD-vel. Csak a tesztvasat kell valahová elpakolnaom, mert nem lehet mellette megmaradni.  :omg: 

#313 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 08. 21:57

Idézet: ganxsta - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 19:56

Megnéztem. Most a legfrissebb zaptel a ports-ban az 1.4.6_2. Egyébként is ki akartam próbálni megint FreeBSD-vel. Csak a tesztvasat kell valahová elpakolnaom, mert nem lehet mellette megmaradni.  :omg:

Hm. Jó ötlet. Nekem itthon az egyik szerverem egy 4-es FreeBSD. Lehet, hogy belepréselem a régi X100P-t, hátha ott feléled, ha más nem legalább kipróbáltam milyen összekapcsolni két Asterisk szervert IAX-al. :) Igaz, az a gép csak tűzfalnak van, emiatt egy 128 Megás PII a konfig. :)

#314 Felhasználó inaktív   shiloh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 08:25

helloszotok!

az elmúlt pár napban sikerült pár dolgot elérnem a freebsd-s asteriskel, méghozzá, hogy ha egy motorola sm56 pci fax voice modemed van, akkor nem fogod tudni működésre bírni :).

Zaptelt portsból feltelepítettem, majd elindítottam, gyönyörűen első próbálkozásra felismerte, hogy igen, ez egy x100p kártya. Szuper! :)

Nah akkor asterisk forgatás, !!!ZAPTEL TÁMOGATÁS NÉLKÜL!!! én itt csesztem el, ugyanis ha azt bepipálja valaki, akkor pápá... és jönnek a hiba üzenetek. Szóval asterisk is szépen befordult...
asteriskguru.com-on találtam egy gyors példa konfigot, zaptel.conf szerk. zapata.conf szerk, végül extensions.conf szerk.

zaptel és asterisk restart

felhívom a telefonszámot, csak csöng és csöng és csöng és csöng :) pedig 1x lett volna szabad kicsöngnie, és utána a majmok üvöltözését akartam hallani, de nem...

Ezután debian fel, digium ftp-jéről le a zaptel 1.4.4, beforgattam, majd betöltöttem a wcfxo modult, szépen be is töltötte, apt-get install asterisk, sample configok mint freebsd alatt, felhívom a számot és majmok üvöltenek a fülembe!! WHEEE!! :)

Szóval ennyit a fbsd-ről. Sajnos bármennyire is szerettem volna fbsd-t bekell látnom, ezzel a kártyával nem fog menni. Pedig az asterisk-gui nagyon kellene, és itt jön a következő kérdés, debian alatt miért nincs asterisk-gui? destar-t próbáltam, de az ratyi.

Tehát ennyi :) Amúgy, akinek sikerült fbsd alatt asterisket működésre bírnia, az kérem jelentkezzen :)

--
shiloh
víg napot!

#315 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:08

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. aug. 8., szerda - 22:57

Hm. Jó ötlet. Nekem itthon az egyik szerverem egy 4-es FreeBSD. Lehet, hogy belepréselem a régi X100P-t, hátha ott feléled, ha más nem legalább kipróbáltam milyen összekapcsolni két Asterisk szervert IAX-al. :) Igaz, az a gép csak tűzfalnak van, emiatt egy 128 Megás PII a konfig. :)

hát nekem a tesztvas egy kicsit nagyobb. :) Csak "kicsit" hangos.  :omg:

#316 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 09:15

Idézet: shiloh - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 9:25

felhívom a telefonszámot, csak csöng és csöng és csöng és csöng :) pedig 1x lett volna szabad kicsöngnie, és utána a majmok üvöltözését akartam hallani, de nem...

ezt nekem is csinálta, ha zttool-lal megnéztem, akkor olyan volt, mintha a kártyát nem látta volna felkonfigurálva. De már nem emlékszem mi volt a megoldás. Tuti kártya konfig gond lesz ez is, mert pl a trixbox is ugyanezt csinálja telepítés után. Ott le kell futtatni egy genzaptelconf nevű scriptet, ami beállítja magától. és akkor már látszik zttool-ban a felkonfigolt kártya és működik is.

Ha gondolod ezt a scriptet átküldöm, nekem most sajna nem igazán van időm foglalkozni vele. :(

#317 Felhasználó inaktív   shiloh 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:01

Idézet: ganxsta - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:15

ezt nekem is csinálta, ha zttool-lal megnéztem, akkor olyan volt, mintha a kártyát nem látta volna felkonfigurálva. De már nem emlékszem mi volt a megoldás. Tuti kártya konfig gond lesz ez is, mert pl a trixbox is ugyanezt csinálja telepítés után. Ott le kell futtatni egy genzaptelconf nevű scriptet, ami beállítja magától. és akkor már látszik zttool-ban a felkonfigolt kártya és működik is.

Ha gondolod ezt a scriptet átküldöm, nekem most sajna nem igazán van időm foglalkozni vele. :(

zttool-ban látszódott a kártya, alertje nem volt, tehát OK volt a kártya. :)
Asterisk nem látta egyszerűen a kártyát... mind1, most már linuxon csinálom, viszont tudtok mondani egy programot, ami átalakítja a wavot vagy mp3ot gsm-é ?

Mert a Background(fájl) módszerrel mp3nál kiakad, wavnál nem csinál semmit :) MP3Player(akarmi.mp3) működik, de egy gomb nyomásra leáll a zene, és csak a következőre csinálja azt, amit kellene a gomb nyomásakor.
víg napot!

#318 Felhasználó inaktív   ganxsta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:06

Idézet: shiloh - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 11:01

Asterisk nem látta egyszerűen a kártyát... mind1, most már linuxon csinálom, viszont tudtok mondani egy programot, ami átalakítja a wavot vagy mp3ot gsm-é ?

Mert a Background(fájl) módszerrel mp3nál kiakad, wavnál nem csinál semmit :) MP3Player(akarmi.mp3) működik, de egy gomb nyomásra leáll a zene, és csak a következőre csinálja azt, amit kellene a gomb nyomásakor.

Nézd meg a Sox-ot.

SoX(1)                                                                 SoX(1)

NAME
       sox - Sound eXchange : universal sound sample translator

SoX Manpage

Szerkesztette: ganxsta 2007. 08. 09. 10:08 -kor

#319 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 10:07

Idézet: shiloh - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:01

SOX

#320 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 09. 11:04

Idézet: ganxsta - Dátum: 2007. aug. 9., csütörtök - 10:08

hát nekem a tesztvas egy kicsit nagyobb. :) Csak "kicsit" hangos.  :omg:

Hát nálam eddig a BSD csak tűzfal jelleggel üzemelt, ezért oda elég volt. Viszont kipróbálni ez is jó azt, hogy megy-e. :)

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.