helloszotok!
az elmúlt pár napban sikerült pár dolgot elérnem a freebsd-s asteriskel, méghozzá, hogy ha egy motorola sm56 pci fax voice modemed van, akkor nem fogod tudni működésre bírni

.
Zaptelt portsból feltelepítettem, majd elindítottam, gyönyörűen első próbálkozásra felismerte, hogy igen, ez egy x100p kártya. Szuper!
Nah akkor asterisk forgatás, !!!ZAPTEL TÁMOGATÁS NÉLKÜL!!! én itt csesztem el, ugyanis ha azt bepipálja valaki, akkor pápá... és jönnek a hiba üzenetek. Szóval asterisk is szépen befordult...
asteriskguru.com-on találtam egy gyors példa konfigot, zaptel.conf szerk. zapata.conf szerk, végül extensions.conf szerk.
zaptel és asterisk restart
felhívom a telefonszámot, csak csöng és csöng és csöng és csöng

pedig 1x lett volna szabad kicsöngnie, és utána a majmok üvöltözését akartam hallani, de nem...
Ezután debian fel, digium ftp-jéről le a zaptel 1.4.4, beforgattam, majd betöltöttem a wcfxo modult, szépen be is töltötte, apt-get install asterisk, sample configok mint freebsd alatt, felhívom a számot és majmok üvöltenek a fülembe!! WHEEE!!
Szóval ennyit a fbsd-ről. Sajnos bármennyire is szerettem volna fbsd-t bekell látnom, ezzel a kártyával nem fog menni. Pedig az asterisk-gui nagyon kellene, és itt jön a következő kérdés, debian alatt miért nincs asterisk-gui? destar-t próbáltam, de az ratyi.
Tehát ennyi

Amúgy, akinek sikerült fbsd alatt asterisket működésre bírnia, az kérem jelentkezzen
--
shiloh