HWSW Informatikai Kerekasztal: Asterisk - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asterisk Ingyenes PBX rendszer Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   normannasty 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 18. 13:32

Idézet: iNTi - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 2:54

Uraim!

Találkozott már valaki VoIP-GSM Gateway-ekkel ?

Az Ebay-en láttam ilyeneket, mint ez: VoIP-GSM Gateway

A kérdésem az, hogy látott már valaki ilyet ? Lehet egyáltalán itthon kapni ilyet ? És ha lehet ott meg lehet egy ilyet nézni hogyan működik ? Nagyon kiváncsi lennék egy ilyenre, mert ez egy eléggé jó dolog lenne, az ára is még emészthető lenne, ha tényleg jól működik. Csak azért jó lenne mindenképpen látni egy ilyet működés közben. Ráadásul az a baj, hogy több fajta ilyen cucc is van, csak a többi nem LAN-os, hanem FXO/FXS portos, ami nekem egy kicsit eléggé gány megoldás lenne, mindenképpen LAN-on kellene összekapcsolni.

Kiváncsi vagyok találkozott-e valaki ilyenekkel. Köszi!

Hi
Nálunk  is lehet kapni sokkal olcsóbban (durván 70.000) mint az alábbi helyeken működik meg lehet fogdosni ki lehet próbálni van belőle 1 illetve 2 portos (sim).

Írj mailt:
normannasty@gmail.com

#342 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 28. 01:30

Idézet: normannasty - Dátum: 2008. jan. 18., péntek - 14:32

Hi
Nálunk  is lehet kapni sokkal olcsóbban (durván 70.000) mint az alábbi helyeken működik meg lehet fogdosni ki lehet próbálni van belőle 1 illetve 2 portos (sim).

Írj mailt:
normannasty@gmail.com

Köszi, ez jól hangzik! Az egyetlen kérdésem az, hogy ez a GSM modul melyik, amelyiken van egy FXS kimenet, vagy ez közvetlen SIP beilleszthető ?
Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem hogy alacsony a kerítés.

#343 Felhasználó inaktív   medvecs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 17:58

Sziasztok!

Teljesen kezdő és laikus vagyok az Asterisk rendszerében, de szertnék a témában elmélyedni..

Van egy Linksys SPA9000 Voip telefonközpontom amit ki szertnék váltani egy Asterisk-es géppel.

Jelenleg egy Ubuntus (Linux) op rendszert raktam rá.. Melyik Asterisk-et javasoljátok feltelepítésre.. elsődlegesen az IVR-t szeretném belőni és a beszélgetéskeket szeretném rögzíteni.. 4 voip szolgáltatóm van tehát 4 számom  :) !

Viszont 12 mellékem van :confused: !

És áradásul nem vagyok angolból valami profi :think: !

Minden megoldás érdekel.. Előre is köszönöm mindenki segítő szándékát...

#344 Felhasználó inaktív   joexf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:59

Sziasztok!

Itthon Trixbox (asterisk) alatt próbálok telefonhálózatot kiépíteni Linksys PAP2T analóg adapter ill. számítógépre telepített X-Lite alkalmazásával. Következő problémával kűzdök:

X-Lite kliensek könnyedén, azonnal képesek hívni egymást is és a Linksys PAP2T telefonokat is, azonban amikor a Linksysre dugott telókról hívnám egymást vagy az X-Lite klienseket akkor 5-6 mp várakozás után csöngenek csak ki. Sajnos sok óra gúglizás után is tanácstalan vagyok.

Tapasztalt már valaki hasonlót? Mi lehet rá a megoldás?

Joe

#345 Felhasználó inaktív   joexf 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 17:31

Idézet: joexf - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 15:59

Sziasztok!

Itthon Trixbox (asterisk) alatt próbálok telefonhálózatot kiépíteni Linksys PAP2T analóg adapter ill. számítógépre telepített X-Lite alkalmazásával. Következő problémával kűzdök:

X-Lite kliensek könnyedén, azonnal képesek hívni egymást is és a Linksys PAP2T telefonokat is, azonban amikor a Linksysre dugott telókról hívnám egymást vagy az X-Lite klienseket akkor 5-6 mp várakozás után csöngenek csak ki. Sajnos sok óra gúglizás után is tanácstalan vagyok.

Tapasztalt már valaki hasonlót? Mi lehet rá a megoldás?

Joe

Bocs, már meg is válaszoltam a saját kérdésemet, Interdigit long delay opció a setupban :)

#346 Felhasználó inaktív   Seszo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 11:54

Sziasztok.
Csak most ismerkedem a rendszerrel es egy szerintem viszonylag bonyolultabb feladatot kene megoldanom. Elsosorban az erdekelne hogy ha teszemazt 8 bejovo vonalam van azt az en elgondolasom szerint 2 kartyaval tudom megoldani, mivel 4portosnal nagyobb kartyat idaig nem igazan talaltam. Ha valakinek esetleg van nemi tapasztalata az elmondhatna helyes e ez a feltevesem.

Elore is koszonom. :respect:

#347 Felhasználó inaktív   _pt_ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 12:45

Idézet: Seszo - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 11:54

Sziasztok.
Csak most ismerkedem a rendszerrel es egy szerintem viszonylag bonyolultabb feladatot kene megoldanom. Elsosorban az erdekelne hogy ha teszemazt 8 bejovo vonalam van azt az en elgondolasom szerint 2 kartyaval tudom megoldani, mivel 4portosnal nagyobb kartyat idaig nem igazan talaltam. Ha valakinek esetleg van nemi tapasztalata az elmondhatna helyes e ez a feltevesem.

Elore is koszonom. :respect:

Szia,

Analóg kártyából létezik 4,8,24 portos Digium, Sangoma 4-48 portos, OpenVox 4,8,12,24 portos stb... (de ISDN kártyából is van 1,2,4,8 portos is)

Üdv:
Pt

Szerkesztette: _pt_ 2008. 03. 04. 12:46 -kor

#348 Felhasználó inaktív   Seszo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 14:42

Idézet: _pt_ - Dátum: 2008. márc. 4., kedd - 12:45

Szia,

Analóg kártyából létezik 4,8,24 portos Digium, Sangoma 4-48 portos, OpenVox 4,8,12,24 portos stb... (de ISDN kártyából is van 1,2,4,8 portos is)

Üdv:
Pt

Ertem, es esetleg nem tudod hol lehet ilyesmit beszerezni? Vagy hogy akar az altalam leirt dolog mukodhet e?

#349 Felhasználó inaktív   korfa 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 23. 08:37

Sziasztok,

Van egy asterisk központunk, ami felváltva kapcsolgatja a beérkezö hivásokat 5 mellékre, megoldható az hogy egy klienssel vagy phpvel vagy valahogy lekérdezzem hogy az adott mellékre milyen telefonszám csörgött ki?

Korfa

#350 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 23:29

Idézet: korfa - Dátum: 2008. márc. 23., vasárnap - 9:37

Sziasztok,

Van egy asterisk központunk, ami felváltva kapcsolgatja a beérkezö hivásokat 5 mellékre, megoldható az hogy egy klienssel vagy phpvel vagy valahogy lekérdezzem hogy az adott mellékre milyen telefonszám csörgött ki?

Korfa

Kicsit megkésve, de talán még segíthet valamit. Elméletileg az Asterisk CDR adatbázisba rögzíti a beérkezett hívásokat. Ebben az adatbázisban benne van minden infó. A CallerID, használt context, a kapcsolt mellék adatai, sőt még a beszélgetési nettó és bruttó ideje is. A CDR adatbázis egy szimpla SQLite adatbázis, eléggé gyorsan le lehet kódolni PHP-ban, ha van SQLite support benne. :)

#351 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 23:33

így hirtelen lenne is egy kérdésem, hátha van ötlet. Izgatott már be valaki 1.4.x Asterisk alá valaki rxfax-txfax párost ? Nekem az istennek sem akar lefordulni, amelyik meg lefordul az úgy lerántja az Asterisket amikor megpróbál elindulni, hogy öröm nézni. Sőt, ami furcsa, hogy az 1.6beta alatt ahol elméletileg az addon között van, az abban levő modul sem megy, az is amikor el akar indulni egyszerűen kimegy az egész asterisk. Pedig a legújabb (jelenleg) 0.0.5-os spandsp is lefordult, és fut. :(

#352 Felhasználó inaktív   Pity-Puty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 13. 11:02

:cool: Sziasztok!

Segítség kéne Asterisk el. működött a rendszer 1 hónapig és aztán behasalt, fedora9 fut Asterisk. a hiba belső hálón mennek a telók de a neten nem, és eddig mentek.
igaz kezdő vagyok- aki összerakta azt nem érem el vagy csak nem akar segíteni.
ha valaki válalná hogy belenéz megköszönném, nem kell külső hívás más hálózatba meg semmi extra. csak a család meg haverok használnák

Szerkesztette: Pity-Puty 2008. 09. 13. 11:10 -kor

#353 Felhasználó inaktív   iNTi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 24. 17:03

Idézet: Pity-Puty - Dátum: 2008. szept. 13., szombat - 12:02

:cool: Sziasztok!

Segítség kéne Asterisk el. működött a rendszer 1 hónapig és aztán behasalt, fedora9 fut Asterisk. a hiba belső hálón mennek a telók de a neten nem, és eddig mentek.
igaz kezdő vagyok- aki összerakta azt nem érem el vagy csak nem akar segíteni.
ha valaki válalná hogy belenéz megköszönném, nem kell külső hívás más hálózatba meg semmi extra. csak a család meg haverok használnák

Hali!

A NET-en kifele mennek hívások, vagy se ki, se be ? Ha csak befele nem jönnek, akkor valószínűleg ez tűzfal gond lesz, gondolom az asteriskes gép előtt valami tűzfal (router) kütyü van. A hibát én elsőkörben abban keresném.

#354 Felhasználó inaktív   gyoztes 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 09. 16:57

Sziasztok!

Keresek egy embert, aki beállítja nekem az asterisk-emet. Debian linux, asterisk, gui telepítve, működik.
Valahogy úgy képzelem, hogy adsz egy időpontot meg egy olyan budapesti címet, hol van net, megyek notebookkal, és lesz ssh is, ha kell.
Amiket kérek, az kb. a szokásos, azaz 2 voip fővonal, voip-os mellékek, gsm adapter (voip kliensként működik), hangrögzítés minden irányban, üdvözlő szöveg, szerintem IVR első körben nem kell.
Addig jutottam, hogy a fővonal él, és egy mellék is, viszont a kettő között szakadék van, és itt a tudásom miatt nem jutottam tovább, viszont le akarom zárni ezt a dolgot idén mindenképpen.

Szerintem privátban keressetek; ha tudtok, akkor irányárat és vállalási határidőt is írjatok.

Köszi.

gyoztes

#355 Felhasználó inaktív   baloghl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 13:56

Idézet: gyoztes - Dátum: 2008. dec. 9., kedd - 16:57

Keresek egy embert, aki beállítja nekem az asterisk-emet. Debian linux, asterisk, gui telepítve, működik.
Valahogy úgy képzelem, hogy adsz egy időpontot meg egy olyan budapesti címet, hol van net, megyek notebookkal, és lesz ssh is, ha kell.

Miért nem veszel egy VNM Mini PBX -et? Ezen legalább működik a webes felület, és azt csinálja, amit szeretnél. Nem kell hozzá szakember sem, bárki be tudja lőni...

#356 Felhasználó inaktív   baloghl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 13:59

Idézet: iNTi - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 23:29

Kicsit megkésve, de talán még segíthet valamit. Elméletileg az Asterisk CDR adatbázisba rögzíti a beérkezett hívásokat. Ebben az adatbázisban benne van minden infó. A CallerID, használt context, a kapcsolt mellék adatai, sőt még a beszélgetési nettó és bruttó ideje is. A CDR adatbázis egy szimpla SQLite adatbázis, eléggé gyorsan le lehet kódolni PHP-ban, ha van SQLite support benne. :)

Szerintem félreérthettél valamit. Ő nem utólag szeretné, hanem csörgés közben :-) gondolom crm-el szeretné összekötni a telefonközpontját. A crd-be viszont csak a hívás végén kerül be az adat, tehát csak agiból tudod megcsinálni. Ott viszont pofonegyszerűen.

#357 Felhasználó inaktív   Pity-Puty 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 15:47

Üdv, mindenkinek!

pls, sos, van egy asteriskem fedora9 en, és egy gui is van rajta de láma vagyok hozzá, csak saját háló hívások vannak a neten keresztűl, válalná valaki hogy beállítja nekem a konferencia termet, és a hangpostát, és van Grandstrem 3000video telefonom esetleg tud valaki beállítási képet küldeni hozzá, vagy valaki esetleg lenavigálná hogy kell, alap dolgok ismertetésére válalnám a telefonköltséget is, természetesen honorálnám az időt és az energiát, e-mail: pityputy08@gmail.com

köcce

#358 Felhasználó inaktív   uboat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 22. 23:42

Üdv Mindenkinek!

Most ismerkedem asterix illet "lite" trixbox verziójával.Kérdésem lenne hogy mennyire tud a trixbox pci alapú 2 sim kártyás megoldást lekezelnie.Ezzel a (portechkis A leírás alapján support van hozzá a pbx-hez. Mennyire  működne a dolog egy meglevő GSM számra menne a call center,a másik gsm számról hívások kezdeményezése illetve voip lenne még 2 szám amiből egyik csak fax lenne illetve a másik szám tartalékban.Fontos lenne beállítanom hogy a tartalék 2 vonalnál(1db gsm,1db voip) adott hívások 20/30/70 GSM fele irányuljon illetve vezetés irányba a körzeti számok.Várok építő jellegű 5leteket. :)
A pénz nem bűzlik persze ha nem mosásnak vetik alá!

#359 Felhasználó inaktív   gzs 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 29. 13:49

Hello

a hívások szinte függetlenek milyen kártyát használsz te döntöd el melyik számon jöjjenek be vagy menjenek ki én spa 400-al és külső GSM gw-vel oldottam meg asteriskel

#360 Felhasználó inaktív   fecus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 19. 15:36

Feltettem egy ubuntu szerverre az ubuntu-hoz adott asterisk csomagot. Fel akartam tenni a FreePBX-et, de elgondolkodtam, hogy ez egy szerver, nincs rajta GUI. Így is feltegyem a FreePBX-et? Tudom majd másik (wines) gépről konfigurálni a központot?

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.