HWSW Informatikai Kerekasztal: Asterisk - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asterisk Ingyenes PBX rendszer Értékeld a témát: -----

#461 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 17. 20:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 03. 17. 10:26

Ez szolgáltatófüggő, nem hinném, hogy a SIMet meg lehet kerülni :-/ Sima PRI-n vannak ilyen pub-oli meg hasonló, public-ra utaló elnevezések, ha itt van olyan, akkor meg kell pórbálni, ISDN-eknél kvázi azt küldök ki, amit akarok, lehet itt is működik.

Na ezen leteszed az arcod:

- kikapom a subscriber listát a telefon központból (sql export), aztán feltöltöm Gmail-re (python script). Azt aGooglesync beszinkronizálja a telefonba OTA (over the air), a hívást meg kiroutolom a normál telefon szolgáltatóhoz (a gsm-pbx helyett). Így a vendég neve megjelenik a gsm telefon képernyőjén....

Az összes buzi GSM szolgáltató meg bekaphatja!
Ha netán jön egy vendég, akkor azt úgyis becsekkolja a telefon központba az interfész. Térerő meg még a páncél szekrényekben is van, tele van rakva a ház antennákkal (minden folyosón van 2-3).

#462 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 17. 21:19

Még egy kérdés az Asterisk expertekhez:

Egy dell r200-as szerver (8 magos xeon, 8v16GB ram) képes elkezelni kb 500 SIP telefont (asterisk)?
Egyszerre max 50 beszél, semmi extra (no voicemail, no xml baromságok, csak sip telefonálás), max egy kis tarifa számítás.

Ha nem bírja el, akkor milyen virtuális vasat kell alá rakni?
Van egy kis Vmware cluster, 24 xeon prociból meg 48giga ram.
Szoktak egyáltalán asterisket vmware-re rakni? Nincs gond az időzítésekkel?

#463 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 25. 00:12

Egy gyors kérdés az AAstra telefont használókhoz.
Transfer. A hívás bejön, valaki felveszi, majd továbbítja. A továbbított hívás csak a továbbító számát jelzi a telefonon. Természetesen a sip update callerid: 1 benne van a konfigokban. És a teljes forwardnál működik is.
Azaz ha felhívom az A telefont (a mobilomról) ami forwardolva van B-re, akkor B látja a mobilom számát.

Van esetleg valami ötletetek erre?

#464 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 27. 21:01

Üzenet megtekintéseIdézet: FőDudu - Dátum: 2010. 03. 25. 00:12

Egy gyors kérdés az AAstra telefont használókhoz.
Transfer. A hívás bejön, valaki felveszi, majd továbbítja. A továbbított hívás csak a továbbító számát jelzi a telefonon. Természetesen a sip update callerid: 1 benne van a konfigokban. És a teljes forwardnál működik is.
Azaz ha felhívom az A telefont (a mobilomról) ami forwardolva van B-re, akkor B látja a mobilom számát.

Van esetleg valami ötletetek erre?

A központ SIP stackja régi, nem tudja a COLP-t. Ezért van.
Iskra központokat telepít valaki magyarországon?

#465 Felhasználó inaktív   RobiGo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 08. 07:52

Sziasztok!
Joomla Oldalhoz szeretnék egy ingyentelefon szolgáltatást hozzáadni, a lényege az lenne a dolognak, hogy a látogató beirja a telszámát, az asterisk szerver pedig felhiv engem, felhivja a látogató által megadott számot, és összekapcsol bennünket.
Találtam is egy remek kis bővitményt ami tudná ezt, pár AMI utasitáson keresztül, az egyetlen bajom a Context paraméterrel gyűlt meg, ha default-ot irok be, akkor kicsöng az én számom, felveszem, és belemondja a szerver h goodbye és leteszi. Ha meg from-internal-t akkor kicsöng az enyém, felveszem csend... csöng a másik mikor felveszi az enyémet bontja aztán az övét is rögtön. Valaki tudna nekem küldeni egy megfelelő bejegyzést amit betehetnék az extensions.conf-ba? 2 nemzetközi formátumú számot kéne összekötni, ennyi az egész...

Köszi :)

#466 Felhasználó inaktív   cury 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 12. 15:33

Sziasztok!

Korábban már írtam egyszer, de nem kaptam választ. Lehet túl nagy butaságot kérdeztem, vagy rosszul kérdeztem, nem tudom. A lényeg, hogy kis változással a probléma még mindig él.
A mobilomon keresztül szeretnék "internettelefonálni". Sajnos a mobilnettel ez a dolog nem megy túl jól. Wifin is próbáltam, sokkal jobb, de még mindig van hangcsúszás, mobilszám hívásánál meg főleg, meg ugye wifi nincs mindig kéznél. Otthon 16/1 megabites vonal van és azon remekül megy a telefonálás. Arra gondoltam csinálok egy kis központot (asterixet találtam először) mely fogadja a hívásomat (pl. valami mobil átjáróval), és továbbadja a voip szolgáltató vonalát. A linuxhoz még nem igazán értek így próbaképpen a 3cx free pbx-ét próbáltam ki. Kezdőként azt mondom, pofon egyszerű a beállítása. Csináltam hangpostát, meg egy két apróságot, ment a prefixes külsővonal elérés is.
Olyat viszont nem találok, ami arra utalna, hogy bejövő hivás fogadása után voip szolgáltató vonalának elérése (csak egy adott számot lehet megadni, mondjuk nem elérhető mellék esetén).

Már kinéztem egy olcsó kütyüt amivel megoldanám a hívás fogadását, csak tudnom kéne, hogy fog e működni a dolog vagy feleslegesen ruházok be. Nagyon megköszönöm, ha egy kis útba igazítással segít valaki. A költségek csökkentése lenne a fő cél, hisz voipon 12 ft-ért hívhatnám a magyar mobilokat, a vezetékes meg ugye 0 ft. Mellesleg van még másik 3 szám a családbarát csomagban, ők is elérhetnének ingyen a "központot".

Előre is köszönöm.
norbycsek

#467 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: cury - Dátum: 2010. 04. 12. 16:33

Már kinéztem egy olcsó kütyüt amivel megoldanám a hívás fogadását, csak tudnom kéne, hogy fog e működni a dolog vagy feleslegesen ruházok be. Nagyon megköszönöm, ha egy kis útba igazítással segít valaki. A költségek csökkentése lenne a fő cél, hisz voipon 12 ft-ért hívhatnám a magyar mobilokat, a vezetékes meg ugye 0 ft. Mellesleg van még másik 3 szám a családbarát csomagban, ők is elérhetnének ingyen a "központot".

biztos en vagyok a hulye, de en nem latom a hozzaszolasban, hogy konkretan _mi_ az amit kineztel, es masoknak meg kellene mondani, hogy jo-e. En egyebkent egy porttech MV-370 -et hasznalok, ez az 1 sim kartyas verzio. Spec dijcsomag, halozaton beluli nulla forintos egymas hivasa, igy a mobilszamom nem kell kiadni (a bejovo hivasokat a mobilra dobja) illetve en is ingyen hivom ezt a gateway simet. Amikor kulfoldon vagyok, az adott orszag sim-jet hasznalva a magyar vezetekes bejovo hivast a kulfoldi simre iranytva a bejovo hivas roaming dija is meg van sporolva. Gondolom hasonlot akarsz.

#468 Felhasználó inaktív   cury 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 13. 21:48

Üzenet megtekintéseIdézet: adam.k - Dátum: 2010. 04. 13. 13:03

biztos en vagyok a hulye, de en nem latom a hozzaszolasban, hogy konkretan _mi_ az amit kineztel, es masoknak meg kellene mondani, hogy jo-e. En egyebkent egy porttech MV-370 -et hasznalok, ez az 1 sim kartyas verzio. Spec dijcsomag, halozaton beluli nulla forintos egymas hivasa, igy a mobilszamom nem kell kiadni (a bejovo hivasokat a mobilra dobja) illetve en is ingyen hivom ezt a gateway simet. Amikor kulfoldon vagyok, az adott orszag sim-jet hasznalva a magyar vezetekes bejovo hivast a kulfoldi simre iranytva a bejovo hivas roaming dija is meg van sporolva. Gondolom hasonlot akarsz.

Szia! Nagyon köszönöm hogy válaszoltál.
Nálam a nemzetközi hívás csak részben fontos, nem az lesz a mindennapos felhasználás. Megnéztem a MV-370-et és a képről, leírásról beugrott hogy találkoztam vele. 60ezer felett van a nettó ára valami elit boltban. Ez nekem túl sok. Azt találtam ki, hogy nem kell nekem feltétlenül mobilszám, csak az a lényeg hogy nulla forintért hívjam. Ekkor ugrott be, hogy a t-home-os vezetékes szám is bevonható családbarát csomagba. Ezek után a Planet VIP-157-et néztem ki magamnak, mert azon van FXO port, s ha jól értem ez kell a bejövő hívás fogadásához.
http://ipon.hu/websh..._vip_157/116651

Szóval akkor a kérdésem: hogy az említett eszközzel és mondjuk asterixel (vagy 3cx-vel) meglehet e oldani, hogy egy bejövő hívás fogadása után a voip szolgáltatón tudjak "tárcsázni". Jelenleg úgy képzelem el, hogy a mobilomon így tárcsázok: 06123123123ppp003615556666 (ahol a 06123123123 az otthoni számom) akkor a voip szolgáltatón keresztül (na meg az otthoni központon keresztül) beszélhetek a 5556666 budapesti vezetékes vonallal 0 forintért.

Mégegyszer köszönöm, hogy időt szántál a projektemre.
Norbycsek

#469 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 07:45

Üzenet megtekintéseIdézet: cury - Dátum: 2010. 04. 13. 22:48

[...]
t-home-os vezetékes szám is bevonható családbarát csomagba. Ezek után a Planet VIP-157-et néztem ki magamnak, mert azon van FXO port, s ha jól értem ez kell a bejövő hívás fogadásához.

ez a vezetekes szam bevonasa nagy otlet. nekem ilyen mar nincs a koltozes ota, de kihasznalni (az egyebkent nem tul praktikusnak tuno) ezt a magenta kedvezmenyt, jo dolog.

Üzenet megtekintéseIdézet: cury - Dátum: 2010. 04. 13. 22:48

Szóval akkor a kérdésem: hogy az említett eszközzel és mondjuk asterixel (vagy 3cx-vel) meglehet e oldani, hogy egy bejövő [...]

alapvetoen a valasz igen, olyan adapterre van szukseged, amin 1xFXO, 1xethernet port van. Nekem egy SPA3000 van, de a beszed minosege eleg rossz az utobbi idoben rajta keresztul. Amikor megvettem (kb 3 eve) akkor ez volt az egyetlen, ami FXO porttal rendelkezett, pilotavizsgas volt a beallitasa, kabe ket het alatt sikerult. Azota konfig modositas nem volt, jelenleg a kaputelefont koti be a PBX-be (lakopark, ip-s kaputelefon van, a hagyomanyos POTS-on szolgaltatjak, de mivel nincs vezetekes telefonom, en csak egy ATA-t dugtam ra) de half duplex es meg nem jottem ra miert. Mindezt csak azert irtam, hogy SPA-t ne vegyel, ha nem muszaj, a 3000 mar amugy is megszunt es csak routeres verzio van (02 tipusszammal).

Az altalad irt ATA is hasonlo, nem ismerem, de a datasheet alapjan alkalmas arra amire hasznalni akarod. Erdemes volna forumokban utana olvasnod a hangminosegnek, ezek az analog atalalkitos bigyok szignifikansan tudnak hatni a minosegre (negativ iranyban). Szinten kulcskerdes, hogy a DTMF-et atviszi-e? Az SPA-nal csomo beallitas kerdese, hogy atvigye (pl. a kaput nem tudnam kinyitni, ha a DTMF-et nem vinne at, Te pedig pl. IVR-ekben nem fogsz tudni navigalni).

A beallitasoknal ne felejts el autentikaciot beallitani. Az SPA ezt magatol tamogatja, ez a Planet nem biztos. Ha nem tamogatja, akkor az asteriskben kell ezt megtenned, ellenkezo esetben barki, aki IP-n fel tudja hivni, kitelefonalhat vezetekes iranyba (pl. Kinaba, megkerdezni hogy vannak) illetve barki, aki a telefonszamot felhivja, tovabb telefonalhat a voip szolgaltatodon keresztul. Az asterisknel baratod lesz a DISA, de tobb modon is megoldhato ugyanez.

#470 Felhasználó inaktív   cury 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 12:50

alapvetoen a valasz igen, olyan adapterre van szukseged, amin 1xFXO, 1xethernet port van. Nekem egy SPA3000 van, de a beszed minosege eleg rossz az utobbi idoben rajta keresztul. Amikor megvettem (kb 3 eve) akkor ez volt az egyetlen, ami FXO porttal rendelkezett, pilotavizsgas volt a beallitasa, kabe ket het alatt sikerult. Azota konfig modositas nem volt, jelenleg a kaputelefont koti be a PBX-be (lakopark, ip-s kaputelefon van, a hagyomanyos POTS-on szolgaltatjak, de mivel nincs vezetekes telefonom, en csak egy ATA-t dugtam ra) de half duplex es meg nem jottem ra miert. Mindezt csak azert irtam, hogy SPA-t ne vegyel, ha nem muszaj, a 3000 mar amugy is megszunt es csak routeres verzio van (02 tipusszammal).

Az altalad irt ATA is hasonlo, nem ismerem, de a datasheet alapjan alkalmas arra amire hasznalni akarod. Erdemes volna forumokban utana olvasnod a hangminosegnek, ezek az analog atalalkitos bigyok szignifikansan tudnak hatni a minosegre (negativ iranyban). Szinten kulcskerdes, hogy a DTMF-et atviszi-e? Az SPA-nal csomo beallitas kerdese, hogy atvigye (pl. a kaput nem tudnam kinyitni, ha a DTMF-et nem vinne at, Te pedig pl. IVR-ekben nem fogsz tudni navigalni).

A beallitasoknal ne felejts el autentikaciot beallitani. Az SPA ezt magatol tamogatja, ez a Planet nem biztos. Ha nem tamogatja, akkor az asteriskben kell ezt megtenned, ellenkezo esetben barki, aki IP-n fel tudja hivni, kitelefonalhat vezetekes iranyba (pl. Kinaba, megkerdezni hogy vannak) illetve barki, aki a telefonszamot felhivja, tovabb telefonalhat a voip szolgaltatodon keresztul. Az asterisknel baratod lesz a DISA, de tobb modon is megoldhato ugyanez.
[/quote]

Köszönöm válaszod!
Ez a DISA már most sokat segít, mert találtam pár külföldi fórumot ahol hasonlóval próbálkoznak. Nehezen olvasom az angolt, de azt hiszem összefog jönni a dolog. Utána olvasok még picit a Planet-es cucc minőségének, de azt hiszem megveszem. Ha nem jön össze az FXO portos csoda, internettelefon analóg végpontnak akkor is megteszi talán, úgyis unom a phone2phone-t meg a gép előtti telefonlást.

Majd beszámolok a projekt állásáról.
Köszi
Norbycsek

#471 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 18. 18:13

Adott 1.4.21-es Asterisk.

Nincs mellette adatbázis szerver (mysql/postgres) és nincs guija (kb 2 éves). Jelenleg csak TFTP szerver a SIP telefonoknak.

Kérdés: érdemesebb újra instalálni a Centos-t alatta és utána a legfrisebb verziót felinstalálni majd a konfig fájlokat átmásolni, vagy esetleg lehet valahogy frissíteni a legfrisebb verzióra (a gépen van web szerver, már most is az tolja ki a MOH és egyéb hangokat).

Mindezt azért kérdezem, mert most tervezem rá átmozgatni az irodai mellékeinket (8 procis dual xeon gép és 8gb ram) (kb 80db Aastra SIP phone). A mozgatás oka COLP. Asterisken jól működik Asstra telefonokkal (az eredeti hívószám van kijelezve a transzfer után is). A mozgatás után nem lehet megállítani a gépet kb 8-10 hónapig.

Tehát egy upgrade + GUI install vagy a full reinstall és konfig másolgatás a gyorsabb szerintetek?

#472 Felhasználó inaktív   cury 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 19. 13:08

Sziasztok!

Ahogy mondtam, megosztom a kisprojektem alakulását, hátha mást is érdekel. Leszámítva, hogy pár napja használom még csak, a korábban említett Planet VIP-157-es kütyü kellemes meglepetés volt számomra. Remekül végzi (eddig) a feladatát. 3 síp domain-hez tud egy időben csatlakozni. Előhívó kódokkal könnyedén lehet váltogatni, hogy melyiket akarja éppen használni az ember. Csatlakoztam vele 3cx-es pbx-hez, és külső voip szolgáltatóhoz is. Remekül lehet vele telefonálni. Könnyen lehet használni a meglévő telefonvonalat is, így a korábban használt Linksys PAP2T adapter esetével ellentétben itt egy telefonkészülék is elegendő. Váratlan meglepetés volt, hogy a pbx nem is kell tervem megvalósításához, ugyanis a telefonos rész, automata válasza az annyit tesz, hogy a megadott csörgések után (sajnos minimum 2) felveszi a vonalat és PIN kódkéréssel (vagy anélkül) az elsődleges voip szolgáltató vonalát kapcsolja. Azt még nem próbáltam, hogy ilyenkor (távolról) is lehet e választani a 3 síp domain közül. Ki lett próbálva vezetékes és mobil hívásirányba is, és nagyon minimális a késleltetés, élvezhető a hívás.

Sajnos „boldogságom” eddig tartott. Megtudtam, hogy a kábeltv-s telefonvonal nem vonható be a családbarát kedvezmény körébe, így a mobilomról nem tudok „ingyen” hazatelefonálni, így az egész projekt kicsit szívás lett. Tapasztalat viszont van 

Üdv.
N.

#473 Felhasználó inaktív   RobiGo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 13:09

Sziasztok!
Segitsen már valaki, légyszi légysziiiiii
Egy webfelületes visszahivó alkalmazással kinlódok.. az ügyfél beirja a saját számát, rákattint a hivásra, és az asterisk felhiv előbb engem a mobilomon, aztán az ügyfelet, és felépiti a beszélgetést....
Két softphone között megy remekül.. sőt megy softphone és mobil között is... de két mobil között felhivja mind a két számot, elméletileg felépiti a kapcsolatot is, meg tartja is amig egyikőnk le nem teszi, de csak zúgás hallatszik...

Mondjon már légyszi valaki valami okosat, mert már beleőszülök teljesen....

Köszi előre is!

#474 Felhasználó inaktív   dkorneel 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 09. 11. 10:37

Sziasztok

A segítségeteket szeretném kérni mivel kezdő vagyok még a voip témában. Van egy laptopom, amin szeretném kipróbálni az asteriks-t analóg telefonnal, van egy motorola sm56 modem integrálva a gépen, el tudom valahogy érni hogy debian/ubuntu alatt fxo-ként működjön?

#475 Felhasználó inaktív   PBA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 05. 01:59

Sziasztok,

egy kis cégnél kellene VOIP központot hegesztenem. Az igény: SIP trönkök, skype és googletalk bedrótozása a központba, fax lehetőség, nagyon egyszerű call center, szoftveres és hardveres VOIP tel kliensek kiszolgálása. Egyértelműen asterisk alapú megoldásban gondolkodom, valamelyik GUI-s distrót tervezem választani, de még nem tudtam dönteni ezek között: trixbox, asterisknow, sipxecs. Érdekelne, hogy aki tapasztaltabb a témában, az melyiket javasolná, preferálja. Gugliztam, de értelmes és friss összehasonlítást nem találtam a distrókról.

Szerkesztette: PBA 2010. 10. 05. 01:59 -kor

#476 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 05. 08:38

Sziasztok!

Van egy Elastix 2.0-ás központunk, amiben egy Astersik 1.8-as van beípétve. A helyzet a következő: hogyha bejön egy hívás a központba és a SIP mellékeken nem veszi fel senki akkor továbbirányítódik egy mobil telefonra. Viszont a mobilon a hívó fél hangja nagyon halk. Hogyan lehetne hangosítani a hívást?

Köszönöm előre is a válaszokat.

üdv:
G.

#477 Felhasználó inaktív   PBA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 05. 21:57

Hát, tudni kellene egy rakat infót a dologhoz... pl. min megy tovább a hívás? GSM gateway-en? Ha igen, akkor "digitálisan" vagy analóg módon csatlakozik az asteriskhez? Ha nem GSM gateway-en megy tovább, akkor valami SIP trönkön? Ha igen, akkor melyik szolgáltatóén? Stb...

Üzenet megtekintéseIdézet: Grabovski - Dátum: 2010. 10. 05. 08:38

Sziasztok!

Van egy Elastix 2.0-ás központunk, amiben egy Astersik 1.8-as van beípétve. A helyzet a következő: hogyha bejön egy hívás a központba és a SIP mellékeken nem veszi fel senki akkor továbbirányítódik egy mobil telefonra. Viszont a mobilon a hívó fél hangja nagyon halk. Hogyan lehetne hangosítani a hívást?

Köszönöm előre is a válaszokat.

üdv:
G.

#478 Felhasználó inaktív   Grabovski 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 06. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: PBA - Dátum: 2010. 10. 05. 21:57

Hát, tudni kellene egy rakat infót a dologhoz... pl. min megy tovább a hívás? GSM gateway-en? Ha igen, akkor "digitálisan" vagy analóg módon csatlakozik az asteriskhez? Ha nem GSM gateway-en megy tovább, akkor valami SIP trönkön? Ha igen, akkor melyik szolgáltatóén? Stb...

Úgy van csinálva hogy be van dugva a TDM800P kártya FXO portjaiba két Nokia PremiCell nevű adapter amikben van egy-egy SIM kártya.
Szerintem analóg módon.(bár nem tudom hogyan különböztetem meg a digitálistól)

Az egyiken bejön a hívás és a másik SIM hívná a külső telefont. Van egy ISDN központ is és abból is kijön egy telefonvezeték az FXO portba.
Az Asteriskben pedig pedig be van állítva egy "Misc Destination" a külső telefonra.

#479 Felhasználó inaktív   PBA 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 14:17

Szia,

ha Premicell, akkor egyértelműen analóg kapcsolatról van szó. Ebben az esetben a TDM800P kártyán kellene paraméterezni valahogy azt, hogy hangosabb legyen a hívás. Pont ezt a kártyát nem ismerem sajna, de szerintem 100% hogy lehet (a gagyibb ATA egységeken is lehet általában), az viszont biztos, hogy nem fogod tudni webes felületen megoldani a dolgok, bele kell túrni a lelkébe... egy asterisk/linux expert kellene neked, én sajnos nem vagyok az...

Üzenet megtekintéseIdézet: Grabovski - Dátum: 2010. 10. 06. 08:20

Úgy van csinálva hogy be van dugva a TDM800P kártya FXO portjaiba két Nokia PremiCell nevű adapter amikben van egy-egy SIM kártya.
Szerintem analóg módon.(bár nem tudom hogyan különböztetem meg a digitálistól)

Az egyiken bejön a hívás és a másik SIM hívná a külső telefont. Van egy ISDN központ is és abból is kijön egy telefonvezeték az FXO portba.
Az Asteriskben pedig pedig be van állítva egy "Misc Destination" a külső telefonra.

#480 Felhasználó inaktív   charly1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 10. 28. 21:10

Hello!

Adott egy Asterisk 1.2.16.

Agent softphone-ba bejelentkezik.
Jön egy hívás, csörög Nála, felveszi.
Át kell kapcsolnia ha olyan hívás érkezik.
Átkapcsolja a megadott mellékre.

A softphone felszabadul, lehet hívást indítani.

De az agent arra az időre amíg az átkapcsolt hívás aktív az agent busy, így nem tud hívást fogadni.
Ha az agent-et "kilövöm", akkor az átkapcsolt hívás megszakad.

Mindig olyannak kapcsolja aki szabad, így blind transferrel.

De nagyon nem jó, hogy az agent foglalt addig amíg az átkapcsolt hívás aktív, mert nem tud hívást fogadni.

Valaki tud erre megoldást?

Köszönöm.

Téma megosztása:

• (26 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Nem indíthatsz témát.