HWSW Informatikai Kerekasztal: The Settlers II: the Next Generation - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

The Settlers II: the Next Generation a régi nagy kedvenc 3d köntösben

#141 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 09. 28. 22:48

Biztos, hogy az a baj? Ugyanis egy bizonyos szint felett, ha nincs sör (a Brewery készíti, Grain és Water kell neki), akkor nem hajlandó senki katonának állni. A katonai eszközöket a Smithy készíti, neki Coal és Iron kell, az Iron-t az Iron Smelter készíti, akinek pedig Coal és Iron Ore kell. A Gold-ra csak azért van szükség, hogy a katonák szintet lépjenek.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#142 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 06:15

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 22:46

Én csak a játékkal való ismerkedés közben építettem ilyen bazi nagy erődöt, szerintem sok értelme nincsen.

Látványra viszont ez a legjobb. Hátha elijeszti a támadókat :)
ALWAYS COCA COLE

#143 Felhasználó inaktív   mokka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 07:28

Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 23:48

Biztos, hogy az a baj? Ugyanis egy bizonyos szint felett, ha nincs sör (a Brewery készíti, Grain és Water kell neki), akkor nem hajlandó senki katonának állni. A katonai eszközöket a Smithy készíti, neki Coal és Iron kell, az Iron-t az Iron Smelter készíti, akinek pedig Coal és Iron Ore kell. A Gold-ra csak azért van szükség, hogy a katonák szintet lépjenek.

Sör az van dögivel  :p  És van vas és szén is, de egyszerüen aligakar gyártani kardot és pajzsot. A választható tárgyak között sincsen sehol, hogy csak azt szeretném, hogy csináljon.... Egyszól tök gazdagság van de semmi felendülés  :confused:
Mint a méhek

MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /

#144 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 09. 29. 07:53

Idézet: mokka - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 8:28

Sör az van dögivel  :p  És van vas és szén is, de egyszerüen aligakar gyártani kardot és pajzsot. A választható tárgyak között sincsen sehol, hogy csak azt szeretném, hogy csináljon.... Egyszól tök gazdagság van de semmi felendülés  :confused:

Magas prioritáson van a kard- és pajzsgyártás?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#145 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 07:54

Idézet: mokka - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 8:28

Milyen hatékonysággal üzemel a kovács? Lehet kellene építeni még egyet

szerk: szóval ha a hatékonyság 70-80% vagy az alatt van,  akkor lehet a beállításokat kellene módosítani, pl hogy több szenet kapjon a kovács.
Ha 90% fölött van, akkor viszont másik kovácsműhelyt kell építeni 

Szerkesztette: Atti 2006. 09. 29. 08:08 -kor

WoT nick: Atti77

#146 Felhasználó inaktív   mokka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 08:53

Idézet: Atti - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 8:54

Milyen hatékonysággal üzemel a kovács? Lehet kellene építeni még egyet

szerk: szóval ha a hatékonyság 70-80% vagy az alatt van,  akkor lehet a beállításokat kellene módosítani, pl hogy több szenet kapjon a kovács.
Ha 90% fölött van, akkor viszont másik kovácsműhelyt kell építeni

A legmagasabb helyen áll a fegyverek...+ kovácsom van abból 1 melózik a többi szunnyog :D  Pedig van szén és az "ötvös" is melózik....de jobban utána nézek mert lehet valamit nem vettem észre és az a bibi mert az ellenség beaktiválta a katoona gyárát  :(  1 harcosom megöl 5 ellenségest majd ez megy elölről de ez a barom csak nem adja fel....
Több katona kellene ésle tudnám támadni a mocskot, pedig ez még csak a 3. pálya.
Mint a méhek

MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /

#147 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 09. 29. 09:08

A fegyverhiány leggyakoribb oka a szén hiánya, mivel a prioritási listán a vasolvasztó van előbb ebben, legelől meg az érme készítő. Ezeket érdemes átállítani, illetve a szénbányákat gyarapítani... Ha sok van abból is, akkor a kaja elosztását az aranybányáról áthúzni a szén felé... A katonákhoz 1 sör 1 kard és 1 pajzs kell minden esetben.

Az erődnek akkor van értelme, amikor elsősorban gyenge katonáid vannak, ha már erősebb, akkor tulajdonképpen elveszik a lényege, mivel a gépet simán lenyomod. Azonban majd ahogy erősödik a gép is, akkor ismét lényeget nyer a nagyon sok katona, még akkor is, ha egyébként erősek. Megfelelő stratégiai pontokra helyezve 1-1 erőd sok toronnyal és 2-3 katapulttal akármilyen sereget megállít! A katapultnál egyébként elég lényeges, hogy a képzeletbeli hexagridben egy sorba essen az esetleges célponttal, mert ez nagy mértékben javítja a találati arányt! (Ez persze elég nehéz, mivel ha egyet lerombolt, akkor utána többnyire nem ugyan oda teszi a gép...)

Gyors terjeszkedés legjobb módja, hogy mindig barakot teszel le és utána azonnal rányomsz az expandra, amikor elkészül... :)
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#148 Felhasználó inaktív   bucsher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 18:36

Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 10:08

A katapultnál egyébként elég lényeges, hogy a képzeletbeli hexagridben egy sorba essen az esetleges célponttal, mert ez nagy mértékben javítja a találati arányt!

Ezt kipróbálom, köszi! :respect:
ALWAYS COCA COLE

#149 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 29. 20:50

Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 10:08

Megfelelő stratégiai pontokra helyezve 1-1 erőd sok toronnyal és 2-3 katapulttal akármilyen sereget megállít!

Akkor itt volt a baj nálam, eddig nem nagyon volt olyan, hogy nekem kellett volna megállítani az ellent, többnyire fordítva történt. :D Ha meg nem, akkor is, volt már aranyam (hála a gyors terjeszkedésemnek, gyakorlatilag mindent ennek rendelek alá), így elég volt 1 WatchTower (esetleg 2, ha szélesnek ítéltem a frontot) is (mellette egy Catapult), a 6 tábornokkal. :smoker:

Egyébként a szállításra jobban oda kell figyelni, érdemes legalább 2 utat biztosítani mindenhová, ahol nagyobb anyagmozgás várható, mert úgy tűnik, kicsit bugosra sikerült a megvalósítása. Előfordult már nálam olyan, hogy bedugult egy útvonal, azaz nem lassú lett, hanem megállt a szállítás, mindenhol néztek a transporterek, hogy lehet-e már vinni a cuccot, de senki nem mozdult, minden zászlónál tele volt a 6 férőhely. Amint kijelöltem alternatív útvonalat, helyrerázódott a cipekedés. A Settlers2-ben még nem találkoztam ilyennel.

mokka: Nálad ez nem lehetett az ok?

Egyébként a legtöbb pályán (eddig nekem sehol nem kellett több), bőven elég 3 db Iron Smelter és 2 db Smithy, és legfeljebb 2 db Mint (aranyműves). Persze ehhez a szállítást is optimalizálni kell, esetenként akár 100 db donkey-re is szükség lehet (maguktól kimennek, ha problémás egy útvonal), ill. az sem árt, hogyha minden úton annyi zászló van letéve, amennyit le lehet tenni, mert ilyenkor egy adott, (tegyük fel például) 6 építési pontnyi úton nem egy db teherhordó cipekedik, hanem 3. A szállítási prioritást én úgy állítom be, hogy a szerszámok legyen az első, a deszka a második, a kő a harmadik, a kaja az ötödik, a fegyverek a hatodik, a többi marad úgy, ahogy eredetileg van, esetleg még a szenet teszem az aranytelér elé, ha szükség van rá. A legtöbb pályán ez nekem jobb eredményt ad, mint az eredeti. Ezenkívül érdemes egy 100%-osan biztonságos helyre egy raktárat is építeni nagyobb pályáknál, és a kevésbé fontos alapanyagokat letiltani a kastélyban, hogy csak a raktárba hordják, pl. víz, gabona, farönkök (esetleg a deszka is, ha van néhány 10 db a kastélyban), őrőlt búza, ezekből a túltermelésre nincs szükség, ha már stabil a termelés (mivel mindegyik kifogyhatatlan), viszont nem a kastély körüli utakat veszi igénybe a szállítása.

#150 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 01. 10:13

Hol van ilyenkor a bevándorlási hivatal..? :Đ

Kép
Kép

#151 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 10:33

Így geológusokkal sokkal könnyebb a játék.  :Đ
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#152 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 11:08

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 11:33

Így geológusokkal sokkal könnyebb a játék.  :Đ

:omg:  :Đ :nevet:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#153 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 01. 12:20

Néha kéne majd multizni... :think:
Kép

#154 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 12:37

Így az 5. pályán én is rájöttem miért kevés a katonám, hát a HQ-s csúszka tényleg a HQ-ban lévő katonákat állítja  :omg:  Bennt figyelt a 15 tábornokom meg a többiek, kiengedtem őket és azonnal megnyertem a 4. pályát :)

#155 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 10. 01. 13:15

Én magam mögött folyamatosan lerombolom a barakkokat, mert semmi értelme tartogatni egy csomó felesleges épületet... 4-5 barakk 4-5 fullos katona, ami 2-3 teli barakk elől. ;)
Kép

#156 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 13:18

Én csak kiürítem őket, aztán ha gond van még megvannak. Multizni jó lenne de kinek van kedve/ideje egy többórás/napos játékhoz? :)

#157 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 13:27

Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 14:15

Én magam mögött folyamatosan lerombolom a barakkokat, mert semmi értelme tartogatni egy csomó felesleges épületet... 4-5 barakk 4-5 fullos katona, ami 2-3 teli barakk elől. ;)

A 2-ben valóban nem volt más megoldás egy nagy térképen, akár 50-100 katona is figyelhetett feleslegesen a barakkokban, így le kellett bontani a felesleges katonai épületeket. Itt azonban ki lehet üríteni az épületet; ennek az az előnye, hogy az általa felügyelt terület megmarad, míg ha lebontod, az elvész.

#158 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 14:22

Idézet: brd - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 14:27

A 2-ben valóban nem volt más megoldás egy nagy térképen, akár 50-100 katona is figyelhetett feleslegesen a barakkokban, így le kellett bontani a felesleges katonai épületeket. Itt azonban ki lehet üríteni az épületet; ennek az az előnye, hogy az általa felügyelt terület megmarad, míg ha lebontod, az elvész.

Ez is igaz, de itt a kampány módban én sáska üzemmódban dolgozok, haladok előre és lelegelek mindent, magam mögött meg csak a nagy puszta van. Így folyamatosan kevés embert fenntartva, kevés anyaggal és egész gyorsan lehet haladni. :) Az megint más tészta, hogy a multiban simán hátbatámadhatnak...

Szerkesztette: LightBringer 2006. 10. 01. 14:25 -kor

Kép

#159 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 14:51

Azt nem lehet szabályozni, hogy támadáskor legalább 2 ember maradjon az épületben?Elég kellemetlen volt, amikor lerohantam az ellent, 2 fortressemben is csak 1-1 ember maradt, majd jöttek a katapult lövegek az ellenféltől és szépen lerombolta mindkettőt a támadás ideje alatt  :reklamacio:
Mellesleg még mindig keveslem a nyersanyagokat, főleg a követ, általában freeplayt nyomok 1 ellenfél ellen és nagyobb térkép esetében az ellenfél sokszor beleszalad a túlépítkezés hibájába, egyszerűen elfogyik a köve, ilyenkor elég pár jólirányzott támadás és megbénul az egész gazdasága én meg csak pislogok, hogy ezért kár volt szépen felépítenem a sajátomat.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#160 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 14:55

Idézet: Evil. - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 15:51

Azt nem lehet szabályozni, hogy támadáskor legalább 2 ember maradjon az épületben?Elég kellemetlen volt, amikor lerohantam az ellent, 2 fortressemben is csak 1-1 ember maradt, majd jöttek a katapult lövegek az ellenféltől és szépen lerombolta mindkettőt a támadás ideje alatt  :reklamacio:
Mellesleg még mindig keveslem a nyersanyagokat, főleg a követ, általában freeplayt nyomok 1 ellenfél ellen és nagyobb térkép esetében az ellenfél sokszor beleszalad a túlépítkezés hibájába, egyszerűen elfogyik a köve, ilyenkor elég pár jólirányzott támadás és megbénul az egész gazdasága én meg csak pislogok, hogy ezért kár volt szépen felépítenem a sajátomat.

Ha tudod, hogy erősebbek a katonáid, akkor felesleges 400 emberrel támadni... ;) Az első pár támadás, meg a grafikonok alapján felméred az ellenfél erejét, ebből tudhatod, nagyjából milyen katonákra számíts egy-egy épületben, a zászlókból meg látod, hogy hány db emberke van bennük. Így mérlegelheted hány emberkével támadj. Többnyire nincs szükség a max. támadó erőre. Én mindig csak 2-3 katonát küldök ki támadni, a többi védekezik, vagy támad egy másik épületet, stb.
Kép

Téma megosztása:

• (10 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Nem indíthatsz témát.