The Settlers II: the Next Generation a régi nagy kedvenc 3d köntösben
Elküldve: 2006. 09. 28. 22:48
Biztos, hogy az a baj? Ugyanis egy bizonyos szint felett, ha nincs sör (a Brewery készíti, Grain és Water kell neki), akkor nem hajlandó senki katonának állni. A katonai eszközöket a Smithy készíti, neki Coal és Iron kell, az Iron-t az Iron Smelter készíti, akinek pedig Coal és Iron Ore kell. A Gold-ra csak azért van szükség, hogy a katonák szintet lépjenek.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)
Elküldve: 2006. 09. 29. 06:15
Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 22:46
Én csak a játékkal való ismerkedés közben építettem ilyen bazi nagy erődöt, szerintem sok értelme nincsen.
Látványra viszont ez a legjobb. Hátha elijeszti a támadókat
ALWAYS COCA COLE
Elküldve: 2006. 09. 29. 07:28
Idézet: brd - Dátum: 2006. szept. 28., csütörtök - 23:48
Biztos, hogy az a baj? Ugyanis egy bizonyos szint felett, ha nincs sör (a Brewery készíti, Grain és Water kell neki), akkor nem hajlandó senki katonának állni. A katonai eszközöket a Smithy készíti, neki Coal és Iron kell, az Iron-t az Iron Smelter készíti, akinek pedig Coal és Iron Ore kell. A Gold-ra csak azért van szükség, hogy a katonák szintet lépjenek.
Sör az van dögivel
Mint a méhek
MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /
MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /
Elküldve: 2006. 09. 29. 07:53
Idézet: mokka - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 8:28
Sör az van dögivel
És van vas és szén is, de egyszerüen aligakar gyártani kardot és pajzsot. A választható tárgyak között sincsen sehol, hogy csak azt szeretném, hogy csináljon.... Egyszól tök gazdagság van de semmi felendülés :confused:
Magas prioritáson van a kard- és pajzsgyártás?
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)
Elküldve: 2006. 09. 29. 07:54
Idézet: mokka - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 8:28
Sör az van dögivel
És van vas és szén is, de egyszerüen aligakar gyártani kardot és pajzsot. A választható tárgyak között sincsen sehol, hogy csak azt szeretném, hogy csináljon.... Egyszól tök gazdagság van de semmi felendülés :confused:
Milyen hatékonysággal üzemel a kovács? Lehet kellene építeni még egyet
szerk: szóval ha a hatékonyság 70-80% vagy az alatt van, akkor lehet a beállításokat kellene módosítani, pl hogy több szenet kapjon a kovács.
Ha 90% fölött van, akkor viszont másik kovácsműhelyt kell építeni
Szerkesztette: Atti 2006. 09. 29. 08:08 -kor
WoT nick: Atti77
Elküldve: 2006. 09. 29. 08:53
Idézet: Atti - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 8:54
Milyen hatékonysággal üzemel a kovács? Lehet kellene építeni még egyet
szerk: szóval ha a hatékonyság 70-80% vagy az alatt van, akkor lehet a beállításokat kellene módosítani, pl hogy több szenet kapjon a kovács.
A legmagasabb helyen áll a fegyverek...+ kovácsom van abból 1 melózik a többi szunnyog
Több katona kellene ésle tudnám támadni a mocskot, pedig ez még csak a 3. pálya.
Mint a méhek
Elküldve: 2006. 09. 29. 09:08
A fegyverhiány leggyakoribb oka a szén hiánya, mivel a prioritási listán a vasolvasztó van előbb ebben, legelől meg az érme készítő. Ezeket érdemes átállítani, illetve a szénbányákat gyarapítani... Ha sok van abból is, akkor a kaja elosztását az aranybányáról áthúzni a szén felé... A katonákhoz 1 sör 1 kard és 1 pajzs kell minden esetben.
Az erődnek akkor van értelme, amikor elsősorban gyenge katonáid vannak, ha már erősebb, akkor tulajdonképpen elveszik a lényege, mivel a gépet simán lenyomod. Azonban majd ahogy erősödik a gép is, akkor ismét lényeget nyer a nagyon sok katona, még akkor is, ha egyébként erősek. Megfelelő stratégiai pontokra helyezve 1-1 erőd sok toronnyal és 2-3 katapulttal akármilyen sereget megállít! A katapultnál egyébként elég lényeges, hogy a képzeletbeli hexagridben egy sorba essen az esetleges célponttal, mert ez nagy mértékben javítja a találati arányt! (Ez persze elég nehéz, mivel ha egyet lerombolt, akkor utána többnyire nem ugyan oda teszi a gép...)
Gyors terjeszkedés legjobb módja, hogy mindig barakot teszel le és utána azonnal rányomsz az expandra, amikor elkészül...
Az erődnek akkor van értelme, amikor elsősorban gyenge katonáid vannak, ha már erősebb, akkor tulajdonképpen elveszik a lényege, mivel a gépet simán lenyomod. Azonban majd ahogy erősödik a gép is, akkor ismét lényeget nyer a nagyon sok katona, még akkor is, ha egyébként erősek. Megfelelő stratégiai pontokra helyezve 1-1 erőd sok toronnyal és 2-3 katapulttal akármilyen sereget megállít! A katapultnál egyébként elég lényeges, hogy a képzeletbeli hexagridben egy sorba essen az esetleges célponttal, mert ez nagy mértékben javítja a találati arányt! (Ez persze elég nehéz, mivel ha egyet lerombolt, akkor utána többnyire nem ugyan oda teszi a gép...)
Gyors terjeszkedés legjobb módja, hogy mindig barakot teszel le és utána azonnal rányomsz az expandra, amikor elkészül...
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Elküldve: 2006. 09. 29. 18:36
Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 10:08
A katapultnál egyébként elég lényeges, hogy a képzeletbeli hexagridben egy sorba essen az esetleges célponttal, mert ez nagy mértékben javítja a találati arányt!
Ezt kipróbálom, köszi!
ALWAYS COCA COLE
Elküldve: 2006. 09. 29. 20:50
Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. szept. 29., péntek - 10:08
Megfelelő stratégiai pontokra helyezve 1-1 erőd sok toronnyal és 2-3 katapulttal akármilyen sereget megállít!
Akkor itt volt a baj nálam, eddig nem nagyon volt olyan, hogy nekem kellett volna megállítani az ellent, többnyire fordítva történt.
Egyébként a szállításra jobban oda kell figyelni, érdemes legalább 2 utat biztosítani mindenhová, ahol nagyobb anyagmozgás várható, mert úgy tűnik, kicsit bugosra sikerült a megvalósítása. Előfordult már nálam olyan, hogy bedugult egy útvonal, azaz nem lassú lett, hanem megállt a szállítás, mindenhol néztek a transporterek, hogy lehet-e már vinni a cuccot, de senki nem mozdult, minden zászlónál tele volt a 6 férőhely. Amint kijelöltem alternatív útvonalat, helyrerázódott a cipekedés. A Settlers2-ben még nem találkoztam ilyennel.
mokka: Nálad ez nem lehetett az ok?
Egyébként a legtöbb pályán (eddig nekem sehol nem kellett több), bőven elég 3 db Iron Smelter és 2 db Smithy, és legfeljebb 2 db Mint (aranyműves). Persze ehhez a szállítást is optimalizálni kell, esetenként akár 100 db donkey-re is szükség lehet (maguktól kimennek, ha problémás egy útvonal), ill. az sem árt, hogyha minden úton annyi zászló van letéve, amennyit le lehet tenni, mert ilyenkor egy adott, (tegyük fel például) 6 építési pontnyi úton nem egy db teherhordó cipekedik, hanem 3. A szállítási prioritást én úgy állítom be, hogy a szerszámok legyen az első, a deszka a második, a kő a harmadik, a kaja az ötödik, a fegyverek a hatodik, a többi marad úgy, ahogy eredetileg van, esetleg még a szenet teszem az aranytelér elé, ha szükség van rá. A legtöbb pályán ez nekem jobb eredményt ad, mint az eredeti. Ezenkívül érdemes egy 100%-osan biztonságos helyre egy raktárat is építeni nagyobb pályáknál, és a kevésbé fontos alapanyagokat letiltani a kastélyban, hogy csak a raktárba hordják, pl. víz, gabona, farönkök (esetleg a deszka is, ha van néhány 10 db a kastélyban), őrőlt búza, ezekből a túltermelésre nincs szükség, ha már stabil a termelés (mivel mindegyik kifogyhatatlan), viszont nem a kastély körüli utakat veszi igénybe a szállítása.
Elküldve: 2006. 10. 01. 10:13
Elküldve: 2006. 10. 01. 10:33
Így geológusokkal sokkal könnyebb a játék. :Đ
--- Internet is just a bigger floppy disk ---
Elküldve: 2006. 10. 01. 11:08
Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 11:33
Így geológusokkal sokkal könnyebb a játék. :Đ
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood
Elküldve: 2006. 10. 01. 12:20
Néha kéne majd multizni...
Elküldve: 2006. 10. 01. 12:37
Így az 5. pályán én is rájöttem miért kevés a katonám, hát a HQ-s csúszka tényleg a HQ-ban lévő katonákat állítja
Bennt figyelt a 15 tábornokom meg a többiek, kiengedtem őket és azonnal megnyertem a 4. pályát
Elküldve: 2006. 10. 01. 13:15
Én magam mögött folyamatosan lerombolom a barakkokat, mert semmi értelme tartogatni egy csomó felesleges épületet... 4-5 barakk 4-5 fullos katona, ami 2-3 teli barakk elől.
Elküldve: 2006. 10. 01. 13:18
Én csak kiürítem őket, aztán ha gond van még megvannak. Multizni jó lenne de kinek van kedve/ideje egy többórás/napos játékhoz?
Elküldve: 2006. 10. 01. 13:27
Idézet: LightBringer - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 14:15
Én magam mögött folyamatosan lerombolom a barakkokat, mert semmi értelme tartogatni egy csomó felesleges épületet... 4-5 barakk 4-5 fullos katona, ami 2-3 teli barakk elől. 
A 2-ben valóban nem volt más megoldás egy nagy térképen, akár 50-100 katona is figyelhetett feleslegesen a barakkokban, így le kellett bontani a felesleges katonai épületeket. Itt azonban ki lehet üríteni az épületet; ennek az az előnye, hogy az általa felügyelt terület megmarad, míg ha lebontod, az elvész.
Elküldve: 2006. 10. 01. 14:22
Idézet: brd - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 14:27
A 2-ben valóban nem volt más megoldás egy nagy térképen, akár 50-100 katona is figyelhetett feleslegesen a barakkokban, így le kellett bontani a felesleges katonai épületeket. Itt azonban ki lehet üríteni az épületet; ennek az az előnye, hogy az általa felügyelt terület megmarad, míg ha lebontod, az elvész.
Ez is igaz, de itt a kampány módban én sáska üzemmódban dolgozok, haladok előre és lelegelek mindent, magam mögött meg csak a nagy puszta van. Így folyamatosan kevés embert fenntartva, kevés anyaggal és egész gyorsan lehet haladni.
Szerkesztette: LightBringer 2006. 10. 01. 14:25 -kor
Elküldve: 2006. 10. 01. 14:51
Azt nem lehet szabályozni, hogy támadáskor legalább 2 ember maradjon az épületben?Elég kellemetlen volt, amikor lerohantam az ellent, 2 fortressemben is csak 1-1 ember maradt, majd jöttek a katapult lövegek az ellenféltől és szépen lerombolta mindkettőt a támadás ideje alatt
Mellesleg még mindig keveslem a nyersanyagokat, főleg a követ, általában freeplayt nyomok 1 ellenfél ellen és nagyobb térkép esetében az ellenfél sokszor beleszalad a túlépítkezés hibájába, egyszerűen elfogyik a köve, ilyenkor elég pár jólirányzott támadás és megbénul az egész gazdasága én meg csak pislogok, hogy ezért kár volt szépen felépítenem a sajátomat.
Mellesleg még mindig keveslem a nyersanyagokat, főleg a követ, általában freeplayt nyomok 1 ellenfél ellen és nagyobb térkép esetében az ellenfél sokszor beleszalad a túlépítkezés hibájába, egyszerűen elfogyik a köve, ilyenkor elég pár jólirányzott támadás és megbénul az egész gazdasága én meg csak pislogok, hogy ezért kár volt szépen felépítenem a sajátomat.
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!
Elküldve: 2006. 10. 01. 14:55
Idézet: Evil. - Dátum: 2006. okt. 1., vasárnap - 15:51
Azt nem lehet szabályozni, hogy támadáskor legalább 2 ember maradjon az épületben?Elég kellemetlen volt, amikor lerohantam az ellent, 2 fortressemben is csak 1-1 ember maradt, majd jöttek a katapult lövegek az ellenféltől és szépen lerombolta mindkettőt a támadás ideje alatt
Ha tudod, hogy erősebbek a katonáid, akkor felesleges 400 emberrel támadni...

Súgó
A téma zárva.