The Elder Scrolls IV II.
Elküldve: 2009. 02. 26. 00:14
Na, jobb későn, mint soha
, én most szerzem be éppen a TESIV: Oblivion-t (tudom, tudom, 2010-ben már jön a folytatás, a The Elder Scrolls V, de addig elleszek ezzel), és holnap elkezdem nyomni. Így évekkel a megjelenés után talán meg is moccan majd a configomon (laptop). Valószínűleg lesz majd pár buta kérdésem az elején, amivel bombázlak majd benneteket, egyrészt, mert nem magyarosítással fogom vinni (próbálom szinten tartani az angolomat
), másrészt meg inkább A-RPG-kkel játszottam eddig, RPG-kkel nem annyira. Így elsőre máris egy kérdés: kiket nem szabad megölni, hogyha nem akarom, hogy városba érkezvén egyből dutyiba kerüljön a karakterem és elvesszen az összes addig szerzett cuccom?
Elküldve: 2009. 02. 26. 09:05
Alapból dutyiból indulsz szóval nincs veszteni valód
És a szerzett cuccaid nem vesznek el, csak a lopott cuccok. Amiket pirossal jelöl amikor felveszed, ill az inventory-ban is. Megölni pedig senkit sem szabad aki nem támad rád.
Elküldve: 2009. 02. 26. 10:21
És hogy a fenébe lehet eldobni az item-eket? Mert ha kihúzom az inventory-n kívülre, akkor vagy eldobja, vagy nem, de inkább nem, hanem átvált rá, vagy pedig nem eldobja, hanem ott lóg az item a levegőben, mintha hozzámragadt volna, és vonszolom magam után a levegőben.
Mi az item eldobás gomb?
Elküldve: 2009. 02. 26. 10:27
OK, kis guglizással megtaláltam itt: http://www.rage3d.com/board/archive/index....t-33849526.html
"Colbert
Mar 22, 2006, 01:58 PM
I barely started the game, Im already over encumbered, and nowhere in the key bindings is anything that relates to dropping and item or getting rid of it
bratboy
Mar 22, 2006, 02:23 PM
Had to look in the manual myself. From Pg. 10:
Left Click - Equip or use item
Shift + Left Click - Drop selected item
Left Click and Hold Mouse Button - Drop selected item in grab mode
Lot more info on the pgs you may want to check out as well"
Szóval SHIFT és bal egérgomb. Azért a menüben a keybinding valóban írhatná ezt is.
"Colbert
Mar 22, 2006, 01:58 PM
I barely started the game, Im already over encumbered, and nowhere in the key bindings is anything that relates to dropping and item or getting rid of it
bratboy
Mar 22, 2006, 02:23 PM
Had to look in the manual myself. From Pg. 10:
Left Click - Equip or use item
Shift + Left Click - Drop selected item
Left Click and Hold Mouse Button - Drop selected item in grab mode
Lot more info on the pgs you may want to check out as well"
Szóval SHIFT és bal egérgomb. Azért a menüben a keybinding valóban írhatná ezt is.
Elküldve: 2009. 02. 26. 10:43
Biztosan feltételezik, hogy mindenki aki játszik vele kapott kézikönyvet is
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H
Elküldve: 2009. 02. 26. 10:55
Eddig tetszik a game, nagyon bejön, nem véletlenül az egyik legjobb RPG sokak szerint.
Még csak lvl1 az Archer-em, és útban vagyok, hogy felkutassak valakit, akinek oda kell adnom az Emperor-tól kapott amuletet. Most így néz ki a karim:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Mindent fullra húzva, 1280x800-ban, HDR-t bekapcsolva 21-30-35 FPS-el fut a laptopomon, abszolút élvezhető, és nem akad.
Még a game indítása előtt felraktam a legeslegújabb, 1.2.0416-es patch-et, tehát elvileg bugirtva is van már. Szerintetek érdemes feltenni a Shilvering Island kieg-et, és azzal indítani akkor már, vagy pedig először mindenképp az alap játékot vigyem?
Még csak lvl1 az Archer-em, és útban vagyok, hogy felkutassak valakit, akinek oda kell adnom az Emperor-tól kapott amuletet. Most így néz ki a karim:

Mindent fullra húzva, 1280x800-ban, HDR-t bekapcsolva 21-30-35 FPS-el fut a laptopomon, abszolút élvezhető, és nem akad.
Még a game indítása előtt felraktam a legeslegújabb, 1.2.0416-es patch-et, tehát elvileg bugirtva is van már. Szerintetek érdemes feltenni a Shilvering Island kieg-et, és azzal indítani akkor már, vagy pedig először mindenképp az alap játékot vigyem?
Elküldve: 2009. 02. 26. 11:21
Az, hogy fel van téve a shivering islands nem befolyásolja az alapjátékot, annyi, hogy ha felteszed lesz egy rumor, hogy megnyílt egy titokzatos portál, és egy quest, ennyi. Egyébként nekem nagyon nem jött be a shivering islands, úgyhogy fel se tettem amikor újrajátszom a játékot, semmi értelme.
Elküldve: 2009. 02. 26. 11:22
Szerintem nyomass rá amit lehet. A Shivering Islanden kívül van még a Knights of the nine meg több kisebb DLC is.
Múmia: az te vagy, igen is jó volt az :Đ
Múmia: az te vagy, igen is jó volt az :Đ
Szerkesztette: FragMaster 2009. 02. 26. 11:22 -kor
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H
Elküldve: 2009. 02. 26. 11:35
Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 10:55
Azt hittem a GOTY editiont szerezted be, abban benne van minden főbb cuccos, kivéve több apró dlc-t. Szvsz érdemes mindent feltenni.
Valamint vannak még nem hivatalos paccsok is, ha gondolod ránézhetsz ezekre is:
http://www.baldurdas...ESOblivion.html
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred
Elküldve: 2009. 02. 26. 11:38
Konkrétan nekem nem volt bajom a játékkal, de másnál állandóan kilépett a program desktopra 2 percenként és az unofficial patch segített rajta. Egyébként elvileg item meg quest bugokat javít. Amit még érdemes feltenni az a quark texture pack, meg a növényzetet javító patcheket, bár nem tudom laptop mennyire bírná. 512-es vga is kevés hozzá.
Elküldve: 2009. 02. 26. 11:50
Egyrészt hagyd a főszálat későbbre, alacsony szinten sokkal könnyebb, és unalmasabb. Másrészről Ocuro's Oblivion Overhaul nélkül sem érdemes nekifogni, azért sokkal viccesebb tényleg véletlenszerűen összefutni néha megölhetetlenül magas szintű szörnyekkel barlangászás közben, és nem fogsz ünnepelt világmegmentő szuperhősként is epikus küzdelmet folytatni minden hörcsöggel, mert hozzádigazítja.
Elküldve: 2009. 02. 26. 11:58
Ezt nem értem, pont amiatt kéne epikus kűzdelmet folytatni minden hörcsöggel ha hozzád igazítja.
Elküldve: 2009. 02. 26. 12:35
Elvittem Jauffre-nek az amulet-et, és simán ment minden, nem tudom, hogy a Speechcraft skill-emnek köszönhetően-e, azt sem tudom, hogy egyáltalán tényleg befolyásolja-e az NPC-ket, és tényleg könnyebben el tudok-e hitetni velük dolgokat (bár itt most nem volt semmi hazugság). A következő állomás Kvatch vagy micsoda, jó kis séta lesz megint.
Négy kérdés:
1., az normális, hogy ezidáig még egyetlen szintet sem lépett a karim, és még mindig lvl1-es? Hogyan tudnám azokat a skill-eket fejleszteni, amikkel szintet tudok lépni? Lőjek le az íjammal 126 őzet? :confused: Tudom, hogy láma kérdés, de a hack 'n' slash RPG-ékhez vagyok szokva (Titan Quest, Sacred 2), és ott kicsit gyorsabb a szintlépés.
2., bementem az egyik barlangba, alig tudtam kikóvályogni, kitalálni, akkora volt. Mindegyik barlang ilyen útvesztő és óriási nagy? Érdemes akkor ezekbe egyáltalán bemenni?
3., Mi van, ha esetleg meghalnék? Akkor mi történik?
4., Ha felrakom a Knights of the Nine-t, akkor megmarad a kari és a mentés, és folytathatom ugyanonnan a dolgot?
Négy kérdés:
1., az normális, hogy ezidáig még egyetlen szintet sem lépett a karim, és még mindig lvl1-es? Hogyan tudnám azokat a skill-eket fejleszteni, amikkel szintet tudok lépni? Lőjek le az íjammal 126 őzet? :confused: Tudom, hogy láma kérdés, de a hack 'n' slash RPG-ékhez vagyok szokva (Titan Quest, Sacred 2), és ott kicsit gyorsabb a szintlépés.
2., bementem az egyik barlangba, alig tudtam kikóvályogni, kitalálni, akkora volt. Mindegyik barlang ilyen útvesztő és óriási nagy? Érdemes akkor ezekbe egyáltalán bemenni?
4., Ha felrakom a Knights of the Nine-t, akkor megmarad a kari és a mentés, és folytathatom ugyanonnan a dolgot?
Szerkesztette: bepe_79 2009. 02. 26. 12:36 -kor
Elküldve: 2009. 02. 26. 12:43
Idézet: bepe_79 - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 12:35
1. a major skilljeid alapján lépsz szintet (ha jól emlékszem), tehát minél többet használod őket annál gyorsabban léped a szintet.
2. igen, ezt utálom a legjobban ebben a játékban, gyakorlatilag a barlangoknak és azoknak a romoknak (nem ugrik be a nevük) semmi értelmük sincs, szinte copy paste az összes és nagyon sok van belölük a világban és baromi nagyok.
3. passz
4. elvileg igen
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred
Elküldve: 2009. 02. 26. 12:45
Bepe: Aluggyá... Akkor lépsz szintet, ha pihensz is hozzá... Akár huszat is, ha kialvatlanul mászkáltál hetek óta 
Barlangok nagyok hát, de főleg nem a főszálról szól a játék, hanem minden városlakó nyűgjeiről, lootolásról, stb.
Ne halj meg, egyszerűbb
Avagy Load game.
DLC-ket bármikor tudsz rátelepíteni, egyéb modokkal óvatosan. Ha sokat változtat, simán lehet hogy új játékot kell kezdeni, mert fagy a régi mentés.
Mumia: Az alapjátékban szintezi hozzád a dolgokat, azért nem csapsz le minden gyenge dolgot puszta kézzel később sem. Az overhaul ezt letiltja, így már az elején is simán belefuthatsz egy glass armoros útonállóba, akinek jobban jársz, ha fizetsz... De így rajtaütésszerűen tudsz pro cuccokat szerezni bármikor kockázatosan.
Barlangok nagyok hát, de főleg nem a főszálról szól a játék, hanem minden városlakó nyűgjeiről, lootolásról, stb.
Ne halj meg, egyszerűbb
DLC-ket bármikor tudsz rátelepíteni, egyéb modokkal óvatosan. Ha sokat változtat, simán lehet hogy új játékot kell kezdeni, mert fagy a régi mentés.
Mumia: Az alapjátékban szintezi hozzád a dolgokat, azért nem csapsz le minden gyenge dolgot puszta kézzel később sem. Az overhaul ezt letiltja, így már az elején is simán belefuthatsz egy glass armoros útonállóba, akinek jobban jársz, ha fizetsz... De így rajtaütésszerűen tudsz pro cuccokat szerezni bármikor kockázatosan.
Elküldve: 2009. 02. 26. 12:46
ja, tényleg, aludni sem árt :Đ
Elküldve: 2009. 02. 26. 13:10
Ha jól láttam, a kari-választásnál én archer-t választottam, de az archer-nek teljesen hülye skill-eket adott magától, custom-ot kellett volna választanom. Pl. az archer karimnak van blade meg mindenféle baromság skill-je, de íjas az kevés, és így nem is fog fejlődni soha az életben. Akkor indítsak egy újat, vagy pedig jók az alap archer karinak a gép által adott default skill-ek? Vagy nem kell félnem, előbb-utóbb lépek szintet, csak ez itt ilyen lassan megy?
Elküldve: 2009. 02. 26. 13:16
Mi, az hogy az íjas kevés? A class nem befolyásolja azt, hogy mennyire ért valamihez, csak azt, hogy melyik skill milyen gyorsan fejlődik, és melyek a major skilljei, amivel szintet lehet lépni. Itt nincsenek elosztandó skill pontok, minden skill attól fejlődik ha használod. A fejlődés gyorsasága függ csak a classtól.
Elküldve: 2009. 02. 26. 13:26
Itt gyors szintlépés helyett arra érdemes figyelni, hogy a major skillek nagyjából egy ütemben fejlődjenek. Hiába tudsz egyszerre nyolc szintet lépni azzal, hogy ugrándozol a fal mellett, ha a többi major skillre és a minor skillekre nem figyelsz, és azokat nem fejleszted, csak 1-2 ponttal tudod feljebb tornászni a tulajdonságaidat szintlépéskor a maximális 5 helyett. Ami azért szívás, mert a többi karakter is szintet lép veled együtt, csak ők maximális pontokkal. Aztán 15-ös szinten összefutsz egy mezei csontvázzal, aki úgy összepakol, hogy kettőt pattansz, az erősebb ellenfelekről nem is beszélve.
Nekem a játék közepétől kellett újrakezdenem emiatt, én is csak a gyors szintlépésre koncentráltam, aztán egy idő után már semmit sem tudtam csinálni, úgy a fejemre nőttek az ellenfelek.
Ez a játék nem arról szól, hogy pillanatok alatt kétszázas szinten vagy, és két nap alatt végigtolod a főszálat.
Hónapokig el lehet lenni vele, ha nem kapkodod el, és egy tápos karit építgetsz.
Okosok azt mondják, hogy major skillnek érdemes olyan cuccokat összeszedni, amiket egyébként ritkán használsz. Íjásznál long sword, nehéz páncél meg különféle mágiák, az íjászatot, könnyű páncélt meg a szaladgálást érdemes berakni minor skillnek. Aztán szintlépéshez elég annyi, hogy megtanulsz valami öngyógyító vagy zártörő varázslatot, és azokat használgatod, meg nekimész egy farkasnak nehéz páncéllal, aztán hadd gyakjon, aztán ha már szorul a hurok, egy mozdulattal lecsapod és ápolod sebeidet.
Nekem a játék közepétől kellett újrakezdenem emiatt, én is csak a gyors szintlépésre koncentráltam, aztán egy idő után már semmit sem tudtam csinálni, úgy a fejemre nőttek az ellenfelek.
Ez a játék nem arról szól, hogy pillanatok alatt kétszázas szinten vagy, és két nap alatt végigtolod a főszálat.
Okosok azt mondják, hogy major skillnek érdemes olyan cuccokat összeszedni, amiket egyébként ritkán használsz. Íjásznál long sword, nehéz páncél meg különféle mágiák, az íjászatot, könnyű páncélt meg a szaladgálást érdemes berakni minor skillnek. Aztán szintlépéshez elég annyi, hogy megtanulsz valami öngyógyító vagy zártörő varázslatot, és azokat használgatod, meg nekimész egy farkasnak nehéz páncéllal, aztán hadd gyakjon, aztán ha már szorul a hurok, egy mozdulattal lecsapod és ápolod sebeidet.
Elküldve: 2009. 02. 26. 13:33
Idézet: debaj - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 13:26
Ez így ebben a formában már nem játék, hanem inkább csalás. Nem erről kéne szólnia a játéknak, hogy a szintlépési rendszer hibáit kihasználva minél táposabb karaktert gyártsál. Én azért szeretem az rpg-ket mert viszonylag reálisabb mint az átlag akciójátékok, nem értesz mindenhez alapból és nem vagy profi mindenben. Na most ezek után elképzelem, hogy kimegyek nehézpáncélzatban és farkasokat uszítok magamra és ettől fúde tápos leszek, akkor ez "kissé" elrontja a játékélményt.

Súgó
A téma zárva.