HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás V. Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:42

Idézet: Konor - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:38

egyébként a motorosnak még mindig nagyobb esélye van hogy észrevegyék mint a bicajosoknak sajnos hiába van védett útjuk és zöldlámpájuk akkor sem adják meg nekik az elsőbbséget
aki eltiporja pl a bicajosokat az nem gondolkozik hogy pl lehet hogy egyszer az ő gyerekét is elütik pont így?

Így is van, sportkipufogót minden kerékpárra!!!
Gondolkoztál már ma?

#342 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:42

Idézet: Konor - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 13:41

éjjel melózol :Đ  valamikor aludnud is kell :D

Jogos... ;)
Gondolkoztál már ma?

#343 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:44

[quote name='Diablovazze' date='2006. máj. 4., csütörtök - 11:09'] Szerintem sújtja külön adó a környezetszennyezőbb autósokat, a zöldkártya is többe kerül nekik.
A sportkipufogóval egy ideig nincs semmi bajom, de amivel a motorosok nyomják az tényleg botrány. [/QUOTE]
Ezt nagyon rosszul tudod.

Katalizátor nélküli 4 ütemü gépekre a zöldkártya (1 évre): 5500 huf
Nem szabályozott katalizátorosokra (1 évre): 6600 huf
Szabályozott katalizátorosokra (1 évre): 7700 huf
Euro 4-es motorokra (2 évre): 8800 huf [/quote]
Bocsi, időrendben olvasok, látom, Te ma korábban keltél, mint én ;)
Gondolkoztál már ma?

#344 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:47

[quote name='Diablovazze' date='2006. máj. 4., csütörtök - 11:24'] a súlyadónál ott van kedvezmény hogy ha katalizátoros a kocsid [/QUOTE]
Már nincs. Idéntől. Csak szólok. :) [/quote]
Ez megint olyan, mint amikor megjelent az ólommentes benzin. Jelentősen drágább volt, aki környezetkímélő akart lenni, az fizessen.
Aki most kicsit is akar tenni a környezetéért, az fizessen.

Hungarikum...
Gondolkoztál már ma?

#345 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:51

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:42

Így is van, sportkipufogót minden kerékpárra!!!

inkább felelős sofőröket a kocsikba :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#346 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:53

Idézet: !Rooland! - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 12:58

Nem csak ott. Országos fokozott közúti ellenőrző akció van.
Sofőrjeim jelentése szerint hemzsegnek a rendőrök, KPM, határ mentén hörcsögök is kint vannak.
Ami nem baj  :up: , de azért óvatosan.

Tudom, hogy itt mindenki szabályos, de most legyünk még szabályosabbak  :D

A KPM-esek nagyon durvák.
Olyanokért büntetnek, amiért a rendőrök meg sem állítanának...
Jómultkor a Zöld Pardon előtt segítettünk be az összevont akcióba, ott 5 autóból 4-nél ők arattak.
Volt srác, amelyik a forgalmijáért kézzel kaparta a fóliát az autóról (mondjuk jogos).
Gondolkoztál már ma?

#347 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:59

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 13:39

Honnan tudod, hogy most keltem? ;)

Logikus, hirtelen feltűnsz, és ezer hozzászólásra reagálsz, reggel héttől napjainkig. Ez legrosszabb esetben is hat és fél óra kihagyás, én is ennyit szoktam aludni. :D
Nem annak az embernek ismertünk eddig meg, aki reggel óta talpon van, és egy zajló vitától délután fél kettőig visszatartja magát :)

Kívülállóknak: kik a KPM, és kik a hörcsögök? :)

Szerkesztette: debaj 2006. 05. 04. 13:01 -kor

#348 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:33

[quote name='*Macika*' date='2006. máj. 4., csütörtök - 13:47'] Már nincs. Idéntől. Csak szólok. :) [/QUOTE]
Ez megint olyan, mint amikor megjelent az ólommentes benzin. Jelentősen drágább volt, aki környezetkímélő akart lenni, az fizessen.

Hungarikum... [/quote]
Attól, hogy valakinek drágább lesz a zöldkártyája még nem oldódik meg semmi. Az csak tüneti kezelés.
Mondjuk firssíteni kéne az autóparkot és ezt támogatni kéne, például azzal, hogy a regsiztrációs adót (vérlázító már a szó is) eltörlik, vagy töredékére csökkentik. Amíg öreg, használtautót lehet kapni egy új autó után fizetendő regisztrációs adóból, addig marad minden a régiben.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#349 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:35

A motorosokkal az a legnagyobb "baj", hogy akkorák, mint egy biciklis, viszont legalább háromszor akkora tempóval közlekednek, ha többé-kevésbé szabályosak is. Így nehezebb észrevenni és a sebességét megbecsülni.

#350 Felhasználó inaktív   Harlequin 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:40

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 14:35

A motorosokkal az a legnagyobb "baj", hogy akkorák, mint egy biciklis, viszont legalább háromszor akkora tempóval közlekednek, ha többé-kevésbé szabályosak is. Így nehezebb észrevenni és a sebességét megbecsülni.

Egyébként a dobozos fejnélküli lovasok (robogós pizzafutár) a legveszélyesebbek.
Esőben, este alig lehet észrevenni őket, mert a kis majomköszörűnek a fényszórója kb annyit világít mint egy gyertya.
"Megmondtam pisztráng és világosan."
www.radioQ.hu

#351 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 13:45

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 13:53

A KPM-esek nagyon durvák.
Olyanokért büntetnek, amiért a rendőrök meg sem állítanának...
Jómultkor a Zöld Pardon előtt segítettünk be az összevont akcióba, ott 5 autóból 4-nél ők arattak.
Volt srác, amelyik a forgalmijáért kézzel kaparta a fóliát az autóról (mondjuk jogos).

Érdekes, pedig az E30amba simán bele lehetne kötni egy csomó mindenbe, de eddig egyik igazoltató rendőr sem kért műbizonylatot meg ilyen-olyan engedélyt. Valszeg csak mázlim volt.

Van benne egy OMP versenyülés, ahhoz a forgalmazó (AutoWorld) nem adott semmit, mondván nem is kell semmi. Ezt mondjuk nem hiszem el, de mind1. Az OMP versenykormányhoz kaptam műbizonylatot, ami egy fénymásolt papír, de mivel én szereltem be, ezért a beszerelő műhely pecsétje hiányzik. Ebbe is bele lehet kötni. Az üléshez négy pontos öv tartozik, ami a gyári övtartó helyén van rögzítve, de ezáltal hátul nincs a bal oldalt biztonsági öv. Ebbe is bele lehet kötni.
Az ültetett futóműhöz (Koni) persze kaptam, de az meg német nyelvű, nem tudom Kovács tizedes érti -e, ami rá van írva.

Most vagy leszarják a rendőrök, vagy csak mákom volt, hogy nem kötöttek bele semmibe eddig.

#352 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:04

Idézet: debaj - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 13:59

Logikus, hirtelen feltűnsz, és ezer hozzászólásra reagálsz, reggel héttől napjainkig. Ez legrosszabb esetben is hat és fél óra kihagyás, én is ennyit szoktam aludni. :D
Nem annak az embernek ismertünk eddig meg, aki reggel óta talpon van, és egy zajló vitától délután fél kettőig visszatartja magát :)

Kívülállóknak: kik a KPM, és kik a hörcsögök? :)

OK, meggyőztél... ;)

Kivülállóknak:
A hörcsögöt én sem értettem, nem ismerem azt a szlenget (gondolom, nem a szőrös kis állatkára gondolt Roland barátom), a KPM-esek egy ragadványnevet viselnek, a Közlekedési és Postaügyi Minisztériumnak a rövidítése. És a BM-KPM közös jogszabályait hivatottak betartani, hatósági személyek DE NEM rendőrök.
És sokkal merevebbek, hajthatatlanabbak, mint a rendőrök. Persze gondolom, többet is kapnak a borítékban havonta, mint a rend utcai őrei.
Gondolkoztál már ma?

#353 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:05

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 15:04

OK, meggyőztél... ;)

Aki nem figyel ennyire az időpontokra, csak olvas, annak is nyilvánvaló ez abból, hogy nemrég írtad: éjszaka dolgozol. :)

#354 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:08

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 14:45

Érdekes, pedig az E30amba simán bele lehetne kötni egy csomó mindenbe, de eddig egyik igazoltató rendőr sem kért műbizonylatot meg ilyen-olyan engedélyt. Valszeg csak mázlim volt.

Van benne egy OMP versenyülés, ahhoz a forgalmazó (AutoWorld) nem adott semmit, mondván nem is kell semmi. Ezt mondjuk nem hiszem el, de mind1. Az OMP versenykormányhoz kaptam műbizonylatot, ami egy fénymásolt papír, de mivel én szereltem be, ezért a beszerelő műhely pecsétje hiányzik. Ebbe is bele lehet kötni. Az üléshez négy pontos öv tartozik, ami a gyári övtartó helyén van rögzítve, de ezáltal hátul nincs a bal oldalt biztonsági öv. Ebbe is bele lehet kötni.
Az ültetett futóműhöz (Koni) persze kaptam, de az meg német nyelvű, nem tudom Kovács tizedes érti -e, ami rá van írva.

Most vagy leszarják a rendőrök, vagy csak mákom volt, hogy nem kötöttek bele semmibe eddig.

Nézd, van ezer más bajuk a rendőröknek, minthogy ilyen dolgokba ALAPBÓL belekössenek.
Mellesleg akkor szoktak ilyennel foglalkozni, ha valami kisebb szabálysértésen kapott emberke arcoskodik.
Ha valaki hibázott, vigye a balhét, ne szájaljon.
Ha viszont azt teszi, akkor mindenkinél lehet kellő rosszindulat birtokában találni valamit, ami miatt szorzódik a HB értéke, vagy netalán feljelentésbe csap át a dolog.
És szerintem ez így a jogos.

Amennyiben nem szóltak még be emiatt, akkor valószínűleg normálisan vezetsz, nem szoktál szabályt szegni, vagy ha igen, akkor is korrekten viselkedsz a rendőrökkel és viszed a balhét.
Ha meg nem, akkor eddig mákod volt ;)
Gondolkoztál már ma?

#355 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:10

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 14:35

... többé-kevésbé szabályosak is.

Inkább kevésbé.
Valahogy a vérükben van, hogy szabályosan már csak akkor, ha nincs esély sem arra, hogy szabálytalanul lehessen...
Gondolkoztál már ma?

#356 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:31

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 15:10

Inkább kevésbé.
Valahogy a vérükben van, hogy szabályosan már csak akkor, ha nincs esély sem arra, hogy szabálytalanul lehessen...

Ott volt előtte a "ha". :)

Azt akartam mondani, hogy az átlagbiciklis 15-20 között közlekedik szabálytól függetlenül, így a motoros a kb. háromszorosával megy, ha szabályos. :)

#357 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:35

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 15:31

Ott volt előtte a "ha". :)

Azt akartam mondani, hogy az átlagbiciklis 15-20 között közlekedik szabálytól függetlenül, így a motoros a kb. háromszorosával megy, ha szabályos. :)

Értem én ;)
Gondolkoztál már ma?

#358 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 15:02

[quote name='Harlequin' date='2006. máj. 4., csütörtök - 14:33'] Ez megint olyan, mint amikor megjelent az ólommentes benzin. Jelentősen drágább volt, aki környezetkímélő akart lenni, az fizessen.

Hungarikum... [/QUOTE]
Attól, hogy valakinek drágább lesz a zöldkártyája még nem oldódik meg semmi. Az csak tüneti kezelés.
Mondjuk firssíteni kéne az autóparkot és ezt támogatni kéne, például azzal, hogy a regsiztrációs adót (vérlázító már a szó is) eltörlik, vagy töredékére csökkentik. Amíg öreg, használtautót lehet kapni egy új autó után fizetendő regisztrációs adóból, addig marad minden a régiben. [/quote]
Látom nem érted. Minél környezetkímélőbb "modernebb" az autód, annál többet fizetsz "zöldkártyá"-ra. Szerinted ez normális?  :think:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#359 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 15:40

[quote name='Diablovazze' date='2006. máj. 4., csütörtök - 16:02'] Attól, hogy valakinek drágább lesz a zöldkártyája még nem oldódik meg semmi. Az csak tüneti kezelés.
Mondjuk firssíteni kéne az autóparkot és ezt támogatni kéne, például azzal, hogy a regsiztrációs adót (vérlázító már a szó is) eltörlik, vagy töredékére csökkentik. Amíg öreg, használtautót lehet kapni egy új autó után fizetendő regisztrációs adóból, addig marad minden a régiben. [/QUOTE]
Látom nem érted. Minél környezetkímélőbb "modernebb" az autód, annál többet fizetsz "zöldkártyá"-ra. Szerinted ez normális?  :think: [/quote]
Nem, de addig, amíg "valahogyan" kapnak zöldkártyát a 100 éves IFA-k, Kamazok, AVIA-k, MAN-ok - sorolhatnám -, amik mögött haladva úgy érzed, mintha egy épp porig égő olajfinomító mögött lennél, addig jobb, ha nem beszélünk környezetvédelemről. A "civil" autósokat b@sztatják állandóan, de az általam említett témát le sem sz@rja senki. Vagy pl hogy a Volán társaságok autóbuszparkjának a felét ki kéne vonatni a forgalomból, mert akármit is csinálnak velük, 20-30x annyi a károsanyagkibocsátásuk, mint a megengedett maximum. Mégis közlekedhetnek. A kétütemű verdák mit keresnek még mindíg az utakon? Más kérdés, hogy az ilyen autók tulajdonosai nem biztos, hogy le tudnák cserélni másik verdára, de ez miért érdekel bárkit is, ha azzal sem törődik senki, hogy a 8000 ft-os környezetvédelmi vizsgálatot (zöldkártya) ki tudom-e fizetni. Ha nem tudom, nincs kártya, nincs matrica, rendőr kivesz a forgalomból és elveszi a forgalmit meg leveszi a rendszámot. Nem érdekli, hogy nem fogok tudni munkába járni.

#360 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 15:51

[quote name='Drummaster' date='2006. máj. 4., csütörtök - 16:40'] Látom nem érted. Minél környezetkímélőbb "modernebb" az autód, annál többet fizetsz "zöldkártyá"-ra. Szerinted ez normális?  :think: [/QUOTE]
Nem, de addig, amíg "valahogyan" kapnak zöldkártyát a 100 éves IFA-k, Kamazok, AVIA-k, MAN-ok - sorolhatnám -, amik mögött haladva úgy érzed, mintha egy épp porig égő olajfinomító mögött lennél, addig jobb, ha nem beszélünk környezetvédelemről. A "civil" autósokat b@sztatják állandóan, de az általam említett témát le sem sz@rja senki. Vagy pl hogy a Volán társaságok autóbuszparkjának a felét ki kéne vonatni a forgalomból, mert akármit is csinálnak velük, 20-30x annyi a károsanyagkibocsátásuk, mint a megengedett maximum. Mégis közlekedhetnek. A kétütemű verdák mit keresnek még mindíg az utakon? Más kérdés, hogy az ilyen autók tulajdonosai nem biztos, hogy le tudnák cserélni másik verdára, de ez miért érdekel bárkit is, ha azzal sem törődik senki, hogy a 8000 ft-os környezetvédelmi vizsgálatot (zöldkártya) ki tudom-e fizetni. Ha nem tudom, nincs kártya, nincs matrica, rendőr kivesz a forgalomból és elveszi a forgalmit meg leveszi a rendszámot. Nem érdekli, hogy nem fogok tudni munkába járni. [/quote]
Nem igaz, hogy nem érdekel senkit, engem érdekel, de mivel egy utolsó senkiházi vagyok, a véleményem nem sokat számít. :) a Balaton Bútorgyárnak (veszprémi cég) van egy kb velem egyidős (29) nyerges(!) IFÁja, ami naponta többször közlekedik itt a bakonyban rommárakva fával. Szegény az emelkedőn kb 30kmph-s sebességre képes, mivel a gázolajat nem mozgási engergiává, hanem füsté alakítja. Én meg fizetek 7700 forintot évente a zöldkártyára mert két szabályozott katalizátorom van.  :reklamacio:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.