HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás V. Értékeld a témát: -----

#481 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 07. 16:03

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 2:20

Gondolom ismered a KRESZ-t és tudod, hogy mi a feltétele a forgalomban való résztvételnek.
Ha az általad vezetett autón nincs meg az előírásszerű 'rendszám-mennyiség', akkor a jármű kivonható a forgalomból.
Ennyi.

Mellesleg én a trafizásról írogattam eddig.

De mondom, továbbra is fenntartom, hogy annak az embernek van bármilyen jogalapja korruptnak nevezni bármelyik rendőrt is, ameddig nem ajánlott még fel MAGÁTÓL kisebb-nagyobb összeget azért, hogy elsikálódjon valami.

Pontosan tudtuk, hogy az autó forgalmiját elvehették volna akkor és ott, ill. akár magát a kocsit is elvihették volna. Az autó viszont céges volt, a cég vállalta a kockázatot, és az anyagi oldalát is.
Mellesleg azt Te is tudod, hogy ha azt mondod a rendőrnek, hogy induláskor még megvolt, akkor csak ezután kezd ketyegni az óra, hogy beszerezzük a rendszámot.

Az igazi probléma viszont nem a rendszám hiánya volt, hanem az, hogy külföldi tulajdonú és rendszámú autót vezettünk, márpedig az akkori szabályozás szerint csak a tulajdonos jelenlétében lett volna ez lehetséges.

Emlékeim szerint soha egyetlen rendőrnek sem kellett összeget vagy egyáltalán a vesztegetés tényét említeni. MIND nyitott volt a dologra. Ennyi.

Megj: a traffis rendőr korrumpálhatósága miben tér el más rendőrökétől?  :eek:

szerk: elírások

Szerkesztette: MisterY 2006. 05. 07. 16:55 -kor

#482 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 17:29

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 2:20

Gondolom ismered a KRESZ-t és tudod, hogy mi a feltétele a forgalomban való résztvételnek.
Ha az általad vezetett autón nincs meg az előírásszerű 'rendszám-mennyiség', akkor a jármű kivonható a forgalomból.

Kulfoldiekre is vonatkozik ez a kitetel?

Pl. Florida allamban csak a hatso rendszam kotelezo, elsot alig latni egy-ket ottani auton.
(Berelt kocsinkon sem volt)

Megsem baszogatott minket erte a New Jersey-i jaror, amikor igazoltatott, holott naluk mindketto elo van irva.

#483 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:04

A 'KRESZ' mindenhol más és más. Van, ahol csak a hátsó rendszám kötelező.
Hazánkban az első vékony pici papírrendszámot is felvátotta a kötelező nagy, így lehet kifurkálni pl. az Alfák lökhárítóját yól.

Amúgy Floridában -jellemzően Amerika szerte- tök más az egész hozzáállás. Itthon ajnározzák Amerikát, hogy ott faszásak a jogok, és mindenki minden f@szságért perelhet, milyen laza állam; nos, az lehet, hogy az emberek ismerik a jogaikat és ezt ki is használják, de a jogkövetés az minden oldalról barátságosabb (állítólag, én nem laktam kint).

Pl. van egy olyan dolog, hogyha Téged megállít a hatóság, akkor szépen ráteszed a kezedet a kormányra és nem mozdulsz onnan iratokért/egyéb, amíg a hatóság erre külön utasítást nem ad. Ha okot látnak rá, akkor akár fegyvert szegeznek rád és úgy, fegyvercsővel a halántékod mellett veheted elő az iratokat...
Ennek viszont meg van az oka.

Nagyon nehéz megtalálni a szabályzás és a szabályozottság közötti egyensúlyt, és azt hogy mi a jó. Itthon ennek okából -a törvények szigorításával, valamint a csökkenő átláthatósággal- egyre szaporodik azon ügyeskedők száma, akik próbálják kihasználni a lehetőségeket. Részben vagy egészben, ilyen-olyan módszerekkel...

Szóval a lényeg az, hogy szerintem a mai szabályzások (és nem csak a közlekedésbiztonság területén) félreszabályozások; túlszabályzott az élet, és mégis káosz, kevés és rossz az általános és magától értetődő morális szabály, ami miatt a rendtartás reménytelen feladat: a rendfentrtók és a polgárok is küzdenek.

Reformot a magyar közlekedésbe, a közéletbe és a világba! :)

Szerkesztette: Omega 2006. 05. 07. 20:10 -kor

#484 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:22

Idézet: Omega - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 21:04

... így lehet kifurkálni pl. az Alfák lökhárítóját yól.
...

:offtopic: Pedig mennyivel szebbek rendszám nélkül, de a szabály az szabály...

Viszont megfigyeltem, hogy általában a drágább autókon nincs elöl rendszám (nagy audik, mercik, bmw-k). Ezek közül van olyat amit sűrűn látok és már hónapok óta nincs rajta első rendszám.

#485 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:44

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 18:29

Kulfoldiekre is vonatkozik ez a kitetel?

Pl. Florida allamban csak a hatso rendszam kotelezo, elsot alig latni egy-ket ottani auton.
(Berelt kocsinkon sem volt)

Megsem baszogatott minket erte a New Jersey-i jaror, amikor igazoltatott, holott naluk mindketto elo van irva.

Hogy megérdemelnék azok, akik az amerikai 'laza' rendőröket kívánnák itthonra is.
Én voltam kint, és a véleményemet alá tudja támasztani más is, aki nem az amerikai filmekből, hanem IRL látott ilyet.

Maradjunk annyiban, hogy összetehetjük a két mellső lábunkat, hogy nincs az a helyzet, mint kint. Soványka kis korlátozás, hogy kell az első rendszám itthon.

Ajánlott nézni a Reality Channelt, ha nincs módja valakinek élőben megtapasztalni Amerikát.
Viszonylag hű képet fest.
Gondolkoztál már ma?

#486 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:54

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 21:44

Hogy megérdemelnék azok, akik az amerikai 'laza' rendőröket kívánnák itthonra is.
Én voltam kint, és a véleményemet alá tudja támasztani más is, aki nem az amerikai filmekből, hanem IRL látott ilyet.

Maradjunk annyiban, hogy összetehetjük a két mellső lábunkat, hogy nincs az a helyzet, mint kint. Soványka kis korlátozás, hogy kell az első rendszám itthon.

Ajánlott nézni a Reality Channelt, ha nincs módja valakinek élőben megtapasztalni Amerikát.
Viszonylag hű képet fest.

Néhány mondatot írnál róla? Igaz, hogy alapból azt feltételezik, hogy mindenkinél lehet fegyver és így közelítik meg a megállított kocsit?

#487 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 20:59

A Reality TV műsora és a felvételek nem statisztákkal készültek, hanem tükrözik a valóságot. Az más kérdés, hogy ott csak extrém helyzeteket mutatnak. Az a része nem igaz, hogy mindenkihez úgy közelednek, mint egy potenciális gyilkoshoz, de azért az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ott kint ok nélkül nem állítanak meg. Tehát az itthon ismert 'ok nélküli' közúti igazoltatás nem él.
Innentől -ha már megállítanak-, az elvárandó hozzáálláson lehet vitatkozni.

#488 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 07. 21:51

Idézet: Omega - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 21:59

... de azért az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy ott kint ok nélkül nem állítanak meg. Tehát az itthon ismert 'ok nélküli' közúti igazoltatás nem él.
Innentől -ha már megállítanak-, az elvárandó hozzáálláson lehet vitatkozni.

Ez nem fedi a valóságot.

Nem hajtottunk gyorsan, nem szabálytalankodtunk, egyszercsak megszólalt mögöttünk a vijjogó, csavart kettőt rajta és félreállt. Nem én vezettem, aki ott ült, az tudta, hogy neki is így kell eljárnia.
Majd hosszas, kínos csönd következett, nem történt semmi.
Majd - gondolom közben lekérte a rendszámot - szépen komótosan kiszállt a járőrautóból, és odajött az autóhoz.
És igen, ahogy már írták mások is, a kormányra kellett tennie mindkét kezét a srácnak, és megvárni, hogy utasítást kapjon, mit kell tennie.
Átnézte a driver license-t, még egyszer körbement az autó körül, megkérdezte, hogy milyen állampolgárok vagyunk bent az autóban, majd miután látszott rajta, hogy kissé bizonytalanul, de nagyon jól el tudja helyezni dél-Afrikában Hungary-t, továbbengedett bennünket.

Én sokkal feszültebbnek és sokkal kellemetlenebbnek ítéltem meg az igazoltatást, mint egy itthonit.
Arról nem is beszélve, hogy ott kint nincs okoskodás. Egy 45-ös fegyverrel szemben (amit mernek is használni) nincs okos ember, legfeljebb agyatlan vakmerő...

Szerkesztette: *Macika* 2006. 05. 07. 21:53 -kor

Gondolkoztál már ma?

#489 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 07:16

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 6., szombat - 11:03

Mindenkinek jogában áll rendőrnek állni. Neked is. Innen kezdve nem igazán látom a panaszkodás okát. :think:

Az első mondat nem igaz. Nem is ez a baj.

A probléma az onnét datálódik, amikor kinyílik a szemük és zsebre dolgoznak. A rendőrség minden darabja az adófizetők pénzén működik. Azokkal az eszközökkel, amelyeket szintén az adódból vásároltak indulnak az adózott jövedelmedet elszedni. A cél nem az, hogy lassabban menjen a paraszt, a cél a pénz. Amit a paraszt át is ad, mert neki kell dolgozni, ügyeket intézni, árut kivinni, adót fizetni, hogy...és már vissza is értünk az elejére...nem értünk vannak, hogy segítsék ezt a folyamatot, hanem önmagukért. Ez ellen nem tehetsz semmit, mert neked hajtanod kell, dolgoznod, gondolkonod, menned kell. Ahogy a forgalom üteme engedi, mert az életed a tét. A forgalom ugye olyan amilyen, te vagy gyorsabban mész a megengedettnél vagy nem...innét pedig mindkét félnek érdeke az üzletkötés.
Persze kivételek vannak, mindkét oldalon.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#490 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 08:44

Idézet: tolvaly - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 8:16

Az első mondat nem igaz. Nem is ez a baj.

A probléma az onnét datálódik, amikor kinyílik a szemük és zsebre dolgoznak. A rendőrség minden darabja az adófizetők pénzén működik. Azokkal az eszközökkel, amelyeket szintén az adódból vásároltak indulnak az adózott jövedelmedet elszedni. A cél nem az, hogy lassabban menjen a paraszt, a cél a pénz. Amit a paraszt át is ad, mert neki kell dolgozni, ügyeket intézni, árut kivinni, adót fizetni, hogy...és már vissza is értünk az elejére...nem értünk vannak, hogy segítsék ezt a folyamatot, hanem önmagukért. Ez ellen nem tehetsz semmit, mert neked hajtanod kell, dolgoznod, gondolkonod, menned kell. Ahogy a forgalom üteme engedi, mert az életed a tét. A forgalom ugye olyan amilyen, te vagy gyorsabban mész a megengedettnél vagy nem...innét pedig mindkét félnek érdeke az üzletkötés.
Persze kivételek vannak, mindkét oldalon.

Alapvetően gyakorlatilag minden fiatal mehet rendőrnek, nem?

Tehát az a gondolkodásmód, hogy szidjuk, mert esetleg meg lehet valamelyiküket kenni, ugyanakkor örülünk neki, hogy megkenhetjük őket, különben lehet, hogy már régóta nem lenne jogosítványunk? Van erre megoldás? Ha nem lehet megkenni, az lesz a baja egy rétegnek.

#491 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 09:03

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 9:44

Tehát az a gondolkodásmód, hogy szidjuk, mert esetleg meg lehet valamelyiküket kenni, ugyanakkor örülünk neki, hogy megkenhetjük őket, különben lehet, hogy már régóta nem lenne jogosítványunk? Van erre megoldás? Ha nem lehet megkenni, az lesz a baja egy rétegnek.

Tehát nem kritizálhatom egyetlen szakma kéviselőjét sem, még akkor sem, ha okom van rá, mert ha ilyen okos vagyok, akkor miért nem megyek, és csinálom helyette jobban? :rolleyes:  :think:

#492 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 09:08

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 10:03

Tehát nem kritizálhatom egyetlen szakma kéviselőjét sem, még akkor sem, ha okom van rá, mert ha ilyen okos vagyok, akkor miért nem megyek, és csinálom helyette jobban? :rolleyes:  :think:

Én nem a munkavégzés milyenségét éreztem tolvaly postjaiban hangsúlyosnak, hanem a pénzszerzés módját.

Természetesen lehet kritizálni, ha tudjuk pontosan, hogy hogy is van az. :)

#493 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 09:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 9:44

Emlekeim szerint (egy kozepiskolai osztalytarsam oda ment tovabbtanulni) eleg durva tuljelentkezes van a rendortiszti foiskolara... hogy a "mezitlabasokat" hogy kepzik, es hogy oda mennyire nehez bejutni, azt viszont nem tudom.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#494 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 09:52

Idézet: Samott - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 10:44

Emlekeim szerint (egy kozepiskolai osztalytarsam oda ment tovabbtanulni) eleg durva tuljelentkezes van a rendortiszti foiskolara... hogy a "mezitlabasokat" hogy kepzik, es hogy oda mennyire nehez bejutni, azt viszont nem tudom.

Samott

Volt középsulis osztálytársamat se vették fel a rendőrtisztire. Mesélte, hogy az alkalmassági vizsgán is "megkíniozták" őket, ő is alig brta (vagy lehet, hogy nem is bírta), pedig sok évig judo-zott addigra már.

#495 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 09:57

Idézet: Sipi- - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 10:52

Volt középsulis osztálytársamat se vették fel a rendőrtisztire. Mesélte, hogy az alkalmassági vizsgán is "megkíniozták" őket, ő is alig brta (vagy lehet, hogy nem is bírta), pedig sok évig judo-zott addigra már.

Máshol is teljesíteni kell a felvételi kritériumokat, ez is ugyanúgy egy felvételi, mint másik főiskolán (kicsit más komponensekkel). Az más kérdés, hogy a fizikai feltételek teljesítése nem ugyanaz, mint egy felvételi megírása. Kinek ez könnyebb - kinek az. :)

De joga-lehetősége mindenkinek van, nem? (Gondolom büntetetlenség kell hozzá.)

#496 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 09:59

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 10:57

Máshol is teljesíteni kell a felvételi kritériumokat, ez is ugyanúgy egy felvételi, mint másik főiskolán (kicsit más komponensekkel). Az más kérdés, hogy a fizikai feltételek teljesítése nem ugyanaz, mint egy felvételi megírása. Kinek ez könnyebb - kinek az. :)

De joga-lehetősége mindenkinek van, nem? (Gondolom büntetetlenség kell hozzá.)

Természetesen (volt osztálytársam egyébként elment utána valami másik suliba és most rendőr).

#497 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 10:05

Idézet: Carmaged - Dátum: 2006. máj. 8., hétfő - 10:08

Én nem a munkavégzés milyenségét éreztem tolvaly postjaiban hangsúlyosnak, hanem a pénzszerzés módját.

Természetesen lehet kritizálni, ha tudjuk pontosan, hogy hogy is van az. :)

A minőség már csak következmény, az erkölcsi és morális társadalmi elzüllésnek az eredménye.
A részleteket taglalgathatjuk, nem visznek előrébb. Innéttől pol.
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#498 Felhasználó inaktív   Drummaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 10:17

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 22:51

Ez nem fedi a valóságot.

Nem hajtottunk gyorsan, nem szabálytalankodtunk, egyszercsak megszólalt mögöttünk a vijjogó, csavart kettőt rajta és félreállt. Nem én vezettem, aki ott ült, az tudta, hogy neki is így kell eljárnia.
Majd hosszas, kínos csönd következett, nem történt semmi.
Majd - gondolom közben lekérte a rendszámot - szépen komótosan kiszállt a járőrautóból, és odajött az autóhoz.
És igen, ahogy már írták mások is, a kormányra kellett tennie mindkét kezét a srácnak, és megvárni, hogy utasítást kapjon, mit kell tennie.
Átnézte a driver license-t, még egyszer körbement az autó körül, megkérdezte, hogy milyen állampolgárok vagyunk bent az autóban, majd miután látszott rajta, hogy kissé bizonytalanul, de nagyon jól el tudja helyezni dél-Afrikában Hungary-t, továbbengedett bennünket.

Én sokkal feszültebbnek és sokkal kellemetlenebbnek ítéltem meg az igazoltatást, mint egy itthonit.
Arról nem is beszélve, hogy ott kint nincs okoskodás. Egy 45-ös fegyverrel szemben (amit mernek is használni) nincs okos ember, legfeljebb agyatlan vakmerő...

Csak megerősíteni tudom. Az államokban nem ugathatsz be a rendőrnek, mert jobb esetben is megismertet a tonfája vidámabbik felével. Mindazonáltal ha nem vagy nyegle nagypofájú kihaénnem, hanem nyugodtan és normálisan együttműködsz a rendőrrel, hóttziher, hogy semmi bajod nem eshet. Ugyanis egész nap kint dolgoznak a "dzsuvában", annyira hiányzik nekik egy nagypofájú majom, mint a púp a hátukra. A normális, együttműködő hozzáállást "meghálálják" gyors, udvarias és korrekt melóval.

Szerk.: Persze attól is függ, hogy az államok mely részéről, azon belül pedig nagyvárosról, vagy vidékről beszélünk. Ettől függetlenül, hallottam, hogy a Utah-i rendőrök hagyományosan legudvariasabbak, legsegítőkészebbek és a legelhivatottabbak.
Azt viszont tapasztaltam, hogy valószínűleg a texasiak a leglazábbak... :D

#499 Felhasználó inaktív   !Rooland! 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 13:09

Már megint a magasságkorlátozás leszarása:

Index LINK

#500 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 08. 13:48

Idézet: *Macika* - Dátum: 2006. máj. 7., vasárnap - 22:51

Ez nem fedi a valóságot.

...

Nyilván gyanusak voltatok valamiért. Amúgy persze, nem kellemes...

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.