HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 19. 20:59

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 21:28

Ugy gondoltam, hogy ahelyett, hogy itt a forumon hosszas, vegtelen ertekezesbe kezdenenk, sok uzenetvaltassal, felreertesekkel inkabb leirtam, hogy en hogy szoktam hibat keresni.  Hatha hasznos lesz a Te problemad behatarolasaban.

http://www.adamk.fre....hu/voip-debug/

kritikakat batran.

:respect:  :respect:  :respect:

#1022 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:00

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 21:48

"-Olcsó telefonálási lehetőség elsősorban belföldre (invitel körzetbe)"
...

Most irtam le a valasz es kenytelen vagyok letorolni az egeszet miattad!  ;)  Gyakorlatilag szorol szora ugyanezt irtam, de te meg jobban fejezted ki a doolgot. Igy nem kozlom az irasomat ...
Lehetseges, hogy nem is Hu-ban kell kapacitasokat es partnereket keresni? Tapasztalatom sz. dragak es nem mindig megbizhatok ...  :respect:  Ez semmikeppen nem local bussines akarhol van is, ez internet es mindegy hol van. Ugyanolyan erovel akar US ceggel is lehet osszeallni  :smoker:   :think:  :offtopic: Lepjuk kapcsolatba, Ok?

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 19. 21:04 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1023 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:07

Ha o felreertett akkor en is.  De akkor ez mitol muszaki kerdes?  Fogjatok 5 sales munkatarsat, es aki eloszor jon vissza akairt szerzodessel az kap premiumot.

Vegulis ha en lennek a VSP, nekem buli volna az ugyfelek egy resze szamara outsource-olt supportot adni, ellenben elvarnam hogy valami minosegi kriteriumot mutassatok fel.  Elobb ilyen tanusitast szerezzetek - peldaul cisco vizsgas munkatarsakat - es aztan van mire mondani, hogy ertetek a temahoz.  Ha van mar ilyen akkor nem szoltam.

Ugy latom mostanaban vannak emberek akiknek problema kulfoldi voipra befizetni.  Supportaljatok nemzetkozi voip szolgaltato-felhasznalot, vegulis ez egy hatarok nelkuli technika... ki mondta, hogy csak magyar szolgaltato van?

#1024 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:08

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 21:00

Lehetseges, hogy nem is Hu-ban kell kapacitasokat es partnereket keresni?

Affene, megeloztel :)

#1025 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:08

Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 21:54

csucsregop

Szerintem félreértettél (lehet én fogalmaztam rosszul)...
...
szerezhetne úgy, hogy igazából a kisujját sem kell megmozdítania.

Szerintem en is ertettem felre ... es ha igy van ahogy ezt most leirtad akor mar ertem miert a Neophonexnek nem volt erdekes ... Lehet, hogy senkinek nem lesz erdekes ugy ahogy terveztek, ha jol ertem a dolgot most

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 19. 21:08 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1026 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:11

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 22:08

Affene, megeloztel :)

Errol eszembe jut a baratom akitol elcsabitottam egy csajt ... es most az egesz eletemben kenytelen vagyok elni vele ...  ;)

#1027 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:13

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 22:07

Ha o felreertett akkor en is.  ...

Ezek sz. mindenki felreertette?
Mostanaba direk irod ide az en nem kimondott gondolataimat? Milyen jogon?  :think:  ;)
Most mar tenyleg ez a tema itt  :offtopic: es szerintem lehet folytatni maganban, de nem itt. Plane meg nem is nagyhon vilagos, hogy mit akar az ISP csinalni VoIPpal ... nekem ugy tunik, hogy semmit, hanem szeretne megkapni egy ingenes (ISP-re nezve) szolgatatast (?) ... ami egyebkent oriasi hiba es hulyeseg, persze ha tovabb is szeretne piacon maradni ... :smoker:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 19. 21:19 -kor

#1028 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:16

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 21:48

"-Olcsó telefonálási lehetőség elsősorban belföldre (invitel körzetbe)"

Vegyetek egy PRI-t az inviteltol, es szerzodjetek olcso percdijakra, hivatkozva a jovoben generalt nagy forgalomra.

"-Más hálózatból is hívható telefonszám"
Azt, hogy honnan vagy hivhato, a szerveren dontod el.

"A belső forgalom ne terhelje az internet betápunkat"
Mivel a felhasznalok internet felol hivnak be, ezert a hivasfelepiteskor mindenkeppen terhel.  Az pedig proxy beallitas, hogy a streamek fuggetlenul menjenek Toletek, vagy rajtatok keresztul.

"-Számlázással foglalkozni (tehát prepaid jelleg legyen)"
Az is szamlazas, hogy a prepaid adatokat kezelni kell.  Nem megengedni a kredit nelkuli hivast.  Szamlazast nem usztok meg, mert technikailag mindenkepp meg kell valositani.

"-nagy pénzt invesztálni az egészbe"
Szerintem akkor felejtsetek is el az egeszet.  Szolgaltatni nem lehet 'for fun' mert az nem mukodik.  Szerintem jobban jarnatok, ha inkabb viszonteladok lennetek valami mar mukodo voiphoz, azon meg hasznotok is van es abba tenyleg nem kell invesztalni.

Mar 100 felhasznalo eseten (ami igen kevesnek szamit) komoly eszkozoket kell venni, amik sok penzbe kerulnek.  Persze lehet berelni is, kerjetek ajanlatot hazai rendszerintegrator cegektol, uzemeltetessel, hibaelharitassal 3-5 evre szoktak szerzodest kotni, amiert havidijat kell csak fizetni.

"Vegyetek egy PRI-t az inviteltol, es szerzodjetek olcso percdijakra, hivatkozva a jovoben generalt nagy forgalomra."
Mi teljes mértékben ki szeretnénk maradni (papíron) a dologból.

"Azt, hogy honnan vagy hivhato, a szerveren dontod el."
Úgy értem más hagyományos vezetékes hálóból, mint pl a neo-t.

"Mivel a felhasznalok internet felol hivnak be, ezert a hivasfelepiteskor mindenkeppen terhel.  Az pedig proxy beallitas, hogy a streamek fuggetlenul menjenek Toletek, vagy rajtatok keresztul."
Persze, ezzel tisztában vagyok. A lényeg az lenne, hogy a mi hálózatunkban lévő userek ha egymást hívják akkor (maximum a kötelező naplózáson kívül) az adatforgalom ne terhelje a gerincünket a bix (szolgáltató) felé. Ehhez ugyebár kellene egy helyi proxy, amit a neo nem igazán akart elfogadni.

"Az is szamlazas, hogy a prepaid adatokat kezelni kell.  Nem megengedni a kredit nelkuli hivast.  Szamlazast nem usztok meg, mert technikailag mindenkepp meg kell valositani."
Na ezért montam, hogy a számlázást oldja meg a voip szolgáltató, mi ebből (és így a haszonból is) kimaradnánk. Ergo mintha ingyen és bérmentve mennék ki a felhasználóhoz letölteni és beállítani a skypeot.

""-nagy pénzt invesztálni az egészbe"
Szerintem akkor felejtsetek is el az egeszet."
Úgy értettem, hogy 5-10 milliót nem igazán szeretnék beruházni pláne úgy, hogy nem is lesz belőle bevétel. Néhány százezer forintig azért el lehet menni.

Én valahogy úgy képzelem el az egészet, hogy összehaverkodunk egy voip szolgáltatóval. Ő kihoz egy proxyt, ami az övé marad. Mi átengedjük a hálózatunkat használatra, hogy az ügyfeleink igénybe vehessék a szolgáltatását. Kötnénk vele mondjuk egy jelképes 1000Ft-os havi használati díjú szerződést és kész. Ráadásul még támogatnánk is az ügyfeleinket. Valahogy úgy, mint amikor egy csillagpontos kábeltv hálózaton nem a tulajdonosa szolgáltatja a netet, hanem egy külső cég bérli a kábelt a netszolgáltatásra.

#1029 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:17

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 21:13

Ezek sz. mindenki felreertette?

En mar megszoktam, hogy megkerdeznek tolem valamit, elkezdek hangosan gondolkodni a muszaki hatterrol, a megvalositasrol, es kiderul, hogy valami tok mas, nem technikai temara/valaszra szamitott az illeto.

#1030 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:24

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 22:08

Szerintem en is ertettem felre ... es ha igy van ahogy ezt most leirtad akor mar ertem miert a Neophonexnek nem volt erdekes ... Lehet, hogy senkinek nem lesz erdekes ugy ahogy terveztek, ha jol ertem a dolgot most

Na erre kíváncsi lennék, miért is nem jó buli ez!?

Most ugyebár bármelyik ügyfelünk igénybe vehetné a neot, hiszen nem tiltjuk. De nem teszik, mert drága a voip készülék, nem értenek hozzá és sokan nem is tudnak róla, hogy létezik ilyen!
Na most mi felkínálunk egy lehetőséget, hogy reklámozzuk őket az ügyfeleinknek (és csak őket) azaz szerzünk nekik úgy cca 2-300 felhasználót úgy, hogy ezért cserébe még csak pénzt sem kérünk, a teljes bevétel az övék marad. Csak előnyökkel jár számukra.
Ez tényleg rossz üzlet lenne?

#1031 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:25

Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 22:16

... Néhány százezer forintig azért el lehet menni.

Én valahogy úgy képzelem el az egészet, hogy összehaverkodunk egy voip szolgáltatóval. Ő kihoz egy proxyt, ami az övé marad. Mi átengedjük a hálózatunkat használatra, hogy az ügyfeleink igénybe vehessék a szolgáltatását. Kötnénk vele mondjuk egy jelképes 1000Ft-os havi használati díjú szerződést és kész. ...

Na, most mar kezdek erteni miert nem tudok ravenni az US cegeket arra, hogy menjenek Hu-ba ...  ;) :offtopic:
Ezeket most mar nem itt kellene megbeszelni, szerintem, igy is nagyon sok a szoveg ... akit erdekelne a tema menyjenek PU-ba (pl. engemet erdekelne, de nem kozosbe).

#1032 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:28

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 22:07

Ha o felreertett akkor en is.  De akkor ez mitol muszaki kerdes?  Fogjatok 5 sales munkatarsat, es aki eloszor jon vissza akairt szerzodessel az kap premiumot.

Vegulis ha en lennek a VSP, nekem buli volna az ugyfelek egy resze szamara outsource-olt supportot adni, ellenben elvarnam hogy valami minosegi kriteriumot mutassatok fel.  Elobb ilyen tanusitast szerezzetek - peldaul cisco vizsgas munkatarsakat - es aztan van mire mondani, hogy ertetek a temahoz.  Ha van mar ilyen akkor nem szoltam.

Ugy latom mostanaban vannak emberek akiknek problema kulfoldi voipra befizetni.  Supportaljatok nemzetkozi voip szolgaltato-felhasznalot, vegulis ez egy hatarok nelkuli technika... ki mondta, hogy csak magyar szolgaltato van?

"De akkor ez mitol muszaki kerdes?"

En nem mondtam, hogy muszaki dolgot kerdezek :) Elso korben talajuk ki mikent lehetne megoldani (local proxy) aztan ha mar megvan a terv johet a konkretumok megvitatasa (eszkozvalasztas)

#1033 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:31

Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 22:24

Na erre kíváncsi lennék, miért is nem jó buli ez!?
...
azaz szerzünk nekik úgy cca 2-300 felhasználót úgy, hogy ezért cserébe még csak pénzt sem kérünk, a teljes bevétel az övék marad. Csak előnyökkel jár számukra.
Ez tényleg rossz üzlet lenne?

En tudnam kapasbol akar 10 000 ugyfelet szerezni, de lehet, hogy akar 100 000-t is (ez nem maszlag - ez komolyon!), de nem csak ez a lenyeg az uzletben ...  :offtopic:  Javaslom itt abbahagyni es PU-ban targyalni ilyeneket mert koztunk tobsege (gondolom) nem ISP es semmi ertelme nincs ileyen targyalasnak itt. Privatban viszont igen, nagyon is hasznos lehet!

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 19. 21:33 -kor

#1034 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:32

Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 22:28

"De akkor ez mitol muszaki kerdes?"

En nem mondtam, hogy muszaki dolgot kerdezek :) Elso korben talajuk ki mikent lehetne megoldani (local proxy) aztan ha mar megvan a terv johet a konkretumok megvitatasa (eszkozvalasztas)

Gazdasagi, uzleti dolog viszont legjobban lehet megtargyalni privatban ...  :offtopic:

#1035 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:34

Ez a topik nem voip temakrol szol? :)
Reszemrol folytathatjuk privatban is, de kivel? :)

#1036 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:36

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 22:32

Gazdasagi, uzleti dolog viszont legjobban lehet megtargyalni privatban ...  :offtopic:

Semmi gazdasagi dologrol nincs szo :) Egy erdekes tanulmany lehetne az atlag usernek, hogy mikent is epul fel egy voip halozat a gyakorlatban. De ha nincs ra igeny nem eroltetem!

#1037 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:41

Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 22:34

Ez a topik nem voip temakrol szol? :)
Reszemrol folytathatjuk privatban is, de kivel? :)

De bonyolult a helyzet  ;)  VELEM!!! Hany szor mar leirtam, sot mar PU-t is kultem neked! De tenyleg ez nem nagyon ide valo velemenyem sz. mert semmi konkret haszna nincs itteni fiuknak ebbol. Pl. amikor nagyon sokaig targyaltunk az "ovodas" kartyakat akor ez fontos volt mert mindenkinek kellett mgbaratkozni azal hogy kell vasarolni internetben ... de hogy kell uzletet csinalni egy ISP-nek ... ez mar talan csak engemet vagy esetleg az Adamot erdekelhet szerintem ...

#1038 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:45

Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 22:36

Semmi gazdasagi dologrol nincs szo :) Egy erdekes tanulmany lehetne az atlag usernek, hogy mikent is epul fel egy voip halozat a gyakorlatban. De ha nincs ra igeny nem eroltetem!

Igenis ez csak is gsazdasagi tema mert nincs semmi kulonbseg az internet arusitas es mellette VoIP vagy egy csirke arusitas es mellette tojast ... ;)  Tok mindegy mirol van szo: produktum! Es ez csakis gazdasagi, uzleti tema ... engemet nagyon is erdekel/erdeklhet, de konyorgom  :cool: nem itt  :offtopic:

Es nem hiaba ez az alairasom: "VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu unalmos irasok helyett."

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 19. 21:48 -kor

#1039 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:54

Ok, kozben mar irtam egy kisregenyt majd eszrevettem a rovid uzenetedet :D

#1040 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 22:23

Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 22:54

Ok, kozben mar irtam egy kisregenyt majd eszrevettem a rovid uzenetedet :D

:up: mar valaszoltam is ...

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.