HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#1061 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 22. 17:15

Üdv!

A következő problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket:
Van egy voip készülékem (ilyen)
Két szolgáltatást szeretnék vele használni párhuzamosan, de csak 1 szerver beállítására van lehetőség benne. Hívásra a voipbuster valamelyik klónját szeretném használni, viszont jó lenne ha én is hívható lennék hagyományos telefonról is, lehetőleg olcsón- Erre megoldás a neo.
A készülék menüje ilyen:
Kép

Miként lehetne azt megcsinálni, hogy alaphelyzetben a telefon a neora jelentkezzen, hogy hívható legyek, de hívásnál (kivéve neos hívás) valamelyik buster klónt használja?

Szerkesztette: djsms 2006. 07. 22. 17:16 -kor

#1062 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 19:29

Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 17:15

Miként lehetne azt megcsinálni, hogy alaphelyzetben a telefon a neora jelentkezzen, hogy hívható legyek, de hívásnál (kivéve neos hívás) valamelyik buster klónt használja?

A doktor által talált www.PBXes.com elméletileg megoldaná a problémádat. Csak az a gond, hogy a buster-klónok nem működnek vele. Esetleg a www.voxalot.com. De ez utóbbi nekem semmivel sem működött. De mindenképpen próbáld meg, mert lehet, hogy én voltam béna.

#1063 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 19:57

Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 18:15

Üdv!

A következő problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket:
Van egy voip készülékem...
...
... hogy hívható legyek, de hívásnál (kivéve neos hívás) valamelyik buster klónt használja?

Szia!
Na ez mar tuti, hogy idevalo!

Annyire nem egyertelmu a leirasod, de ertem a gondod ... Akokr kezdjuk, mit szeretnel? Azt amit en siman hasznalom mindig. Bar nekem nem nagyon mutatos, de bena VoIP telefonom van, hanem ATA-m es ezt ajanlom mindenkinek...
En ugy ertettem a problemat: A celunk oszefoglalva 2 funkciobol all: 1) hivhatoak (befele) legyunk az "A" nevu szolgaltaton keresztul, 2) Hivhassunk (kifele) masik "B" szolgaltaton keresztul. es ez raadasul automatikusan tortenjen, semmi plusz muveletek nelkul.
Igy van? Jol ertem a feladatot? Ha igen akor kezdjuk a kivitelezest ...

Kivitelezheto egyaltalan? Siman, de ... nem biztos, hogy IP/VoIP telefonnal. Regebben mar irtam, azt jiszem neked is vmit keztem mondani errol szoban, de kozben attertunk mas temara ... hogy nem szeretem a VoIP telefonkeszuleket. Az oka eppen az, hogy nem nagyon varialhatoak.
Nagyon ugyesen es tisztan van felteve a kerdes, koszonom es gratuallok illusztraciokhoz ... igy mar nem is lehet mondani, hogy keves infot biztositottal a kerdes megvitatasahoz ...
Akor kezdjuk. 1 "telyes erteku" (az en teminusom ami azt jelenti, hogy ki es befele hivasokra kepes) gatewayed (gw) van, ha jol ertem. Semmi mas nincs (?) a keszulekben ... apropo, a keszulek erdekes, nagyon sok parameter van leirva, hogy tudja, de ez eppen gyanus is nekem: tul reszletesen irjak es elso ranezesre ugy tunik, hogy joj de nagyon sokat tud, de atgondolva - nem sokat ...
Elozetes velemenyem az, hogy adott keszulekkel (ugy ahogy van! nem varialva) a feladat kivitelezhetetlen, de ... egyetlen egy remenyem van azert: a dialplan mezo (???), de talan ez nem megalapozott remenyem mert ott (gondolom???) csak olyanokat lehet beirni, hogy hogyon hivjon adott szamot (pl. kell e elotte vmi 9 vagy 0, vagy 00 es hasonloak...?). Ugy erzem, hogy ez a mezo nem alkalmas arra a celre ami nekunk kell, sajnos. A celunk ujra oszefoglalva 2 funkciobol van:
1) hivhatoak (befele) legyunk "A" nevu szolgalton keresztul, 2) Hivhassunk (kifele) masik "B" szolgaltaton keresztul.
Ennek ugy erzem e keszulekkel sajnos nincs megoldasa!  :down:  (ha nem vmit lehetne varialni dialplannal - kiserletezni kellene vele).
Szoval, SZ-R ahelyzet (?) ... azert mindig mondom: ne vegyetek a VoIP telefonokat, ezek nem nekunk valoak, ezek valalatoknak valo ahol sok keszulek van es csak egy vlalati szolgaltato letezik   :down:

Na, itt a vege, sajnos   Errol mar emletettem neked telefonon is, itt is irtam jo par honapp;al ez elott ... sajnalom - kidobott penz ez a keszulek.

Szoval itt a vege!

Igazan?
Lenne vege, ha szakemberek lennenk, de hala istennek (tisztelet a kivitel) nem vagyunk azok,hanem amatorok vagyunk es ez nem sertes, hanem dicsiret e tarsasagnak  :respect:
Emlekszem regi idokre amikor amatorkent (radio) kellett megoldanunk olyan akkoriban lehetettlen feladatokat melyekekrol szakemberek hallani sem akartak, nem is ertettek neha mirol van szo ... de mi megoldattunk ... Nem ide valo, de ...

Szoval amatorok vagyunk es igy kell, hogy legyen megoldas! Az mas dolog, hogy megeri e vele foglalkozni? Nem egyszerubb e eladni ezt a keszuleket? De ez nem szakmai, hanem gazdasagpolitikai dontes elsosorban ...

Akor mi a megoldas? (dialplanokon kivul) Nincs semmi titok es mar beszeltunk itt errol, mondtam neked telefonon is leglabb 10x, de akor nem a szakmai problemarol beszeltunk, hamen az uzletirol. Furcsa hogy uzletre es szakmara is nezve a megoldas egy es megoldja minden problemat egy csapassal. Megoldas a PBX ... Ja, igen az mondjak altalaban erre, errol hallatam ... De igazan nem mindenki ismeri ennek a fogalomnak a jelentoseget es ez nem jo. Mi ez PBX tualajdonkeppen? Ez pontosan: Private Branch eXchange (also called PBX or Private Business eXchange) is a telephone exchange that is owned by a private business , as opposed to one owned by a common carrier or by a telephone company.
Na es ezel minden van mondva, de megaldva is. Minden!!! A te problemad is. Na itt mar tenyleg a vege! Gratulalok, megoldattunk a gondod!
Mi a lenyege ennek a megoldasnak? De az csak, hogy sima szurke felhasznolo helyett egy csapassal egy nagy vlalallati rendszernek a tulajdonosa, gazdaja lettel es kepzeld el ... telyesen ingyen  :up:  Hogy lehet ez kerdeznek? Ilelyen nagy dolgot ingyen? Azt ami masoknak tobb ezer dollaros koltsegek mellett epitettek? Azt amit sok szerelo szerszamokkal (fogo, csavarhuzo, stb) szoktak sajnos igen gyakran javitgatni? Azt amit gyuleletes T-com az egesz orszagra kiterjesztve uzemel es milliardokat igazsagtalanul keres ezel? Nekem/neked is lehet ilyen es raadasul ingyen? Letezik ez? Nem duma ez az egesz?
Nem,nem duma ez egyaltalan. DE hogy lehet ingyen? Lehet, sot ingyen is van!!!
Ha erdekel akor maj erre a kerdesre kulon visza terunk ... visza azert mert e forumban kb. 1 honapon belul erol volt mar szo amikor kozultem az altalam javasolt lehetosegeket.
Mik ezek a lehetosegek (PBX)? Globalisan nezve a dologra csak (csak? ez pedig nagy dolog) ketto van:
1) Hardware-helyi 2) Software-internett ... es minden megvan oldva.

1) Hardware: gyakorlatilag ingyen, csak egy kidobott mar PC kellene ... ingyen van? Igen! Mindent tud? Tobbet mint T-com, mindent.
2) Fenti sem kellene, csak internet, az pedig ugyis van, maskep minek VoIP ... ingyen van? Igen! Mindent tud? Tobbett ami nekunk kellene  ;)

Akor mi a gond? Nincs. Akor miert nem hasznalunk? Ez jo kerdes ... De miert nem hasznalunk? Hasznalunk, sot tobbsege VoIP-es hasznalja. Itt a forumban is leglabb mar 2 ember (de szerintem tobben is) rajott arra, hogy ez a megoldas elengethetlen egy sajat magat (es masokat - akik hivnak Ot) tisztelo ember szamara. Kik azok itt? Akikrol tudom (remelem nem sertem meg a titoktartast ezzel) ez elsorban a Diaolplanos Professzor Buk-Sika (ha jol emlekszem ez vmi Japan nev?), de a Dr.Buster vilaghiru VoIPinologusrol  (bocs lehet, hogy roszul irtam ez a cimet) sem szabad elfelejtkeznem  ;)  Ezek az uri emberek mar hasznaljak is ezeket a rendszereket, de csak kiserleti stadiumban es idohianyunk miatt meg nem fejeztunk be mindent amire kellene rabirni ezeket a rendszereket (kulonbozoket hasznalunk, nem egyforma) ...

Egyebkent itt lejebb mar regota log az alairasom-felhivasom, de eddig senki nem jelentkezett: "Felhivas: Hozzuk letre kozos PBX-t ? vagy vmi hasonlot ..." Nagyon hasznos dolog lenne egy kozos PBX es nem csak azert, hogy nagyon sok lehetosegunk lenne kozoson (!!!)  :cool: hanem azert is hogy jobban tudnank beuzemeltetni ezt az uj nekunk technilogiat, melye a telcok mar nagyon regota hasznaljak es kirabulnak a ugyfeleket ezekkel. Most mar ez az eszkoz nem csak naluk a kezukben van hanem nalunk is lehet, rajtunk mulik.

Na, engedelyeddel itt abba hagyom mert igy is tul sokat irtam ... bocsanat  :respect:
Ha kivanod hivhatsz es megbeszelunk ujra amit mar par felszolalassal elobb is, most is irtam valamint szoban is emletettem neked.
Nem baj, ahogy szoktam az eloadasokon elmondani: az igazsag ismetlestol nem kopik, csak szineket veszit  ;)

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 22. 20:02 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1064 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 20:00

Idézet: 007 - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 20:29

A doktor által talált www.PBXes.com elméletileg megoldaná a problémádat. Csak az a gond, hogy a buster-klónok nem működnek vele. Esetleg a www.voxalot.com. De ez utóbbi nekem semmivel sem működött. De mindenképpen próbáld meg, mert lehet, hogy én voltam béna.

Amig irtam a hoszu szovegemet te maris roviden valaszoltad  :respect: De a klonok is kellene,hogy mukodjenek masikon (amit en probaltam ki, nem a Buksika). Degyedul nagyon unalmosnak talatam a kiserletezest es most mig mindig varom Buksikara es ha raer akor folytatunk a tudmanyt ...
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#1065 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 00:22

Bocsanat, tudom, hogy nagy diszmosagot csinalom  :respect: , de ezt nem egy helyrol szedtem nektek osze es nem lehet megoldani linkekal, igy ide preseltem ben az egeszet. Tudom azt is, hogy angolul van ... (ha kell szivesen segitek!).

IPBX means Intranet Private Branch eXchange. An Intranet Private Branch eXchange is a telephony solution for a business or other agency where the primary means of exchanging voice internal to the system is by using Voice over IP (VoIP).

Most of these systems have the same or similar features to their PBX counterparts. Many have enhanced features, such as integrating voice mail with e-mail, or the other enhanced features that VoIP can provide.

Open Source IP-PBX FAQ
Q: How many IP-PBX open source projects are there?
A: There are two major open source IP-PBX projects. Asterisk is a complete PBX solution developed by a community of nine full time developers and 90 part time contributors. The Asterisk project started over five years ago and represents a functionally rich IP-PBX solution that is well supported by the community. SIPfoundry is the open source community behind a number of SIP based open source VoIP projects. Some of their best known projects include sipX (includes a SIP softphone and full PBX solution) and reSIProcate (a complete SIP protocol stack for use in application development).

Q: What features are included in an open source IP-PBX?
A: Open source PBX systems are generally quite feature rich and robust. For example, Asterisk offers traditional PBX functionality, as well as more advanced features found with VoIP systems. Asterisk contains nearly all of the features that a buyer would expect to find in an enterprise-class PBX including directory-based voicemail, conference calling, integrated messaging, interactive voice response (IVR), three-way calling, caller ID, and call queues. There are many additional features as well.

Q: What vendors currently base their offerings on open source?
A: A few vendors are using open source IP-PBX as the foundation of their offerings. Fonality, Digium, and Pingtel all ship products based on open source projects. Fonality’s PBXtra is based on the Asterisk project, as is the Digium product line. Pingtel sells a commercial version of the open source SIPfoundry. These vendors offer different products, service, and support packages on top of top of the respective open source projects that form the baselines of their offerings.

Q: What are the benefits of using an open source IP-PBX?
A: Generally speaking, the benefits of open source IP-PBX are similar to other more established open source projects such as Linux, JBoss, and the Apache Web Server. These benefits generally include: higher stability; stronger license rights or access protection; higher performance; deeper functionality; and lower comparative costs. In many cases, such as lower costs, the case for open source IP-PBX is stronger than other open source projects because of the state of the legacy PBX market.

Q: How do open source business models work in the IP-PBX market?
A: There are two primary open source business models in the IP-PBX market. First, Fonality and Digium follow the appliance model by shipping the Asterisk IP-PBX on a pre-configured server with some enhancements. These companies also provide support and professional services for the product. The primary value proposition is low cost, as well as ease of set-up and maintenance. Second, Pingtel provides professional services and support as a subscription service for their SIPfoundry based products.

:smoker:   :up:   :respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 23. 00:33 -kor

#1066 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 19:10

Találtam egy ügyes asteriskre épülő pbx management felületet. Gyakorlatilag minimális tudással fel lehet telepíteni egy gyengébb gépre. Az egész cucc főleg cégekre, vagy kisebb isp-kre van kihegyezve max 1000 userig. Szépen lehet definiálni a kimenő hívásokok routolását és tarifáját, ha szükséges. Ha elfogy a kredit egy néni bemondja, hogy fizess :) Én kripóbáltam voipbusterrel, neoval és megafonnal is. Az egyetlen hátránya, hogy befelé alapból nem lehet számokat routolni, de mivel asterisk az alapja elvileg kézi konfiguráció szerkesztéssel megoldható. Ráadásul teljesen ingyenes, az egyetlen szépséghibája, hogy sok mindent németül ír és beszél, illetve csak eurót ismer fizetőeszköznek. Igaz, hogy ezeket kis munkával azért lehet orvosolni! Majd jövő héten beszélek kollegámmal, hogy ki tudná-e egészíteni a befelé routolást webes managementre is. Ha igen, akkor leszek very happy :)
jah, a link: http://www.voiponcd.com (ha még nem esett volna róla szó)

#1067 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 20:28

Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 23., vasárnap - 20:10

Találtam egy ügyes asteriskre épülő pbx management felületet. ...

No, latod ez amit probaltam neked bepreselni az agyadba kb. 2 h-n keresztul telefonon, de itt is hoszu irasommal, szoval most kellene nekem mondani, hogy koszonom szepen???  ;)

Az, hogy nemetul beszel ez eleg baj, de van mas: ilyen ungyenes es nagyon jo linuxos dolgog vannak meg rendgetegen, csak keresni kellene ...
" ... Majd jövő héten beszélek kollegámmal, hogy ki tudná-e egészíteni a befelé routolást webes managementre is. Ha igen, akkor leszek very happy ..." Szerintem ezel nem is kell vacakolnod, egyszerubb masik utan nezni: van par ismerusem akik hasznaljak uzletben hasonlokat es minden angolol van (sot mas nyelveket is tud, szabadon lehet barmilyen ujabb nylvet is egyszruen betenni - leforditani), be is kifele routulhato, szoval a tanacsom: nem erdemes atalakitani, csak masik utan kellene neznetek. Raertek ugyis munkaidoben vagyotok (fizetnek is erte - nem amator munkarol van szo ... nem?). Lehet, hogy masikkal jobban jarsz, mert keresisre forditott ido kevesebb lesz mint a mar meglevo atalakitasara forditott. De az is igaz, hogy Linux - ami azt jelenti, hogy mindent klehet atalakitani tetszesnek megfeleloen ... de ehez (Linux) mar nem sokat ertek. Sajnos vagy hala istennek? Nem tudom, nem lehet azert mindenhez erteni, de torekedni kell erre ...

Befele es mmindent amit akarsz tudnak is, csak keresni kellene ...
Hogy, hogy mar ki is probaltal? Ilyen gyorsan ratelepitedted es kesz?  :up:
Egyebkent mas mondani valom nincs, mert pont azt irod amit en mar regota allitom, hogy ez a legjobb es barmilyen vacak PC- mukodhet. Plane neked nagyon jo mert uzletrol van szo es minden ingyen van ...  Nekunk amatoroknek viszont nem annyire jo ez a megoldas mert nincs uzletunk es ennek a PBX uemeltetesenek azert vannak sima haztartasban (de nem uzletben!!!) nem eleneszo, sot komolynak mondhato, koltsegei: villanszamla! Ami kozel, neha tobb is lehet mint egy hutogepnek az uzemeltetese. Aki kivanja kiszamithat mennyi ez Ft-ban (en nem tudom a villany arat Mo-n).
Szoval, nekunk szegeny es szurke amatoroknek nem a PC-s megoldas a legjobb velemenyem sz. eppen ezek a koltsegek miatt. Nekunk ebbol a PBX-bol nem szarmazik semmilyen hasznunk (nektek viszont nagyon is !!! es ezt ne is probald vitatni ahogy szoktal mert nincs igazad), nem ugy mint nektek kapitalistaknak  ;) , es ezert mas megoldast tartom praktikusobbnak es gazdasagossabbnak reszunkre: IPPBX. E modszerrel nem kell othon allandoan futtatni a tartalek PC-t melyen van PBX, semmivel nem roszabb mint PC-s megoldas, sot ... Hatrany? Ahogy mindennek vannak elonyei es hatranyai itt is van hatrany is: nem tolunk fug a mukodese, hanem attol ahol fut ez a PBX, de ez nem gond altalaban, mert megbizhatosaguk altalaban 95-98% ami lehet, hogy jobb mint en magam fogom futtatni a PBX-t sajat PC-n.

Azert kernek viszajelzest arra, hogy megy es hogy valik be ez a dolog melyet hasznalod az en tanacsomra  ;)  Arra is hogy-hogy olyan gyorsan sikerult beallitani, min fut (PC adatai). Szoval minden tapasztalatot ami idaig volt es ami lenne jovoben is.

Meg lenne 2 "magan" kerdesem melyekert kerek elore elnezest, de te korod sz. fiam lehetnel (fiam is ennyi idos mint te vagy) es nem rosz indulatbol irom, hanem azert, hogy legyen neked egy kis tapasztaltod a hoszu es sikerese eletedre:

1) Miert nem hivtal tegnap ahogy megbeszeltunk?
2) Mikor fogsz megkoszonni (nem anyagi reszesedesre gondolom itt) azt a segitseget mely oda vezetett, hogy maris sikeresen hasznalod a dolgot raadasul uzleti celjeidre,  sot a fonoked is biztos fog megdicsirni ... Lehet, hogy mar megkoszonted es en csak nem vettem eszre? Ha igy van akkor bocsanatot kerek ...  ;)
Tudod a helyzet az, hogy mi itt nem sok penzt kapunk a munkanert ... egyaltalan semmit sem kapunk, csak sajatunkat kultunk, valamint idonket es energiankat pocsikolunk (te viszont igen is kapsz penzt es valoszinuleg nem is olyan keveset, mert ez a munkad). Igy itt kellene/kell, hogy meg jobban ervenyesuljon az "erkolcsi elismeres"  mert mas ugy sincs itt. Ezert is nem bannam, ha jovoben nem tartanad visza magadban ezt az oriasi megkoszonesi kenszert/ingert es batran kimondanad, igy neked is konyebb lesz mert nem kell visza tartani ezt a megkoszonesi nyomast ...  ;) 
Orvosilag ezt talan azal lehet hasonlitani, hogy WC utan mindig konyebb az elet ... Nem? Szoval, ne tarts magadban, nyugodtan megkoszonhetsz nekem is, masoknak is ...  ;)  :respect:

PS: Kedves Buksika, itt a legutolsokat rad gondolva irtam, mert emlekszem amikor nagyon voltal elkeseredve is joggal felhabarodva/megsertetve amikor vkinek itt nagyon segitettel es az meg sem koszont neked. Rosz volt a kedved sokaig es talan igazad is volt/van is ... de ne vegyuk annyire a szivunkre melyre nagyon is szuksegung van/lesz ... Ja, nem emlekszem en magam megkoszontem neked a segitsegedet? Es te? Na, ez csak vicceles volt: igy is segitettunk egy masnak kolcsonosen eleget, bar meg nem: ados vagy PBX-ben ... ;)

#1068 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 08:36

Joreggelt.

Meg kicsit komas vagyok, szombaton atusztam a balatont, ez volt az elso alkalom.  Fizikailag nem vagyok faradt de szellemileg nagyon.  Szoval most csak nezek ki a fejembol es olvasgatom amit irogattok.

ja, meg kaptam ilyet levelben:

We expanded our coverage to new countries:
Denmark
Geographical (45-3)
Japan
Tokyo (81-3)
Norway
Oslo (47-21)

Teljes lista: http://www.didww.com/coverage.php
ha erdekel valakit.

#1069 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 08:52

Dr.Buster

Látod, itt van az írás előnye az élőszóval szemben! :) Azaz a szó elszáll, az írás megmarad :) Mondom ezt azért, mert a beszélgetés végén ha jól emlékszem úgy búcsúztnk el, hogy megköszöntem az ötleteidet és mondtam, hogy utánnanézek az egész témának, különösen a pbx-es részének.
De ezen ne múljon, megköszönöm itt is :) Köszönöm szépen!

A nem visszahívásnak egyszerű oka van. Ugyebár adott a jó pár órás időeltolódás. Nálunk már eléggé este volt és nem akartam felébreszteni a páromat. No meg kicsit bele is feledkeztem a voipos témákba.

#1070 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 11:07

fonline akció vége: most 6 Ft Mo.

DID ügyben így áll náluk a helyzet:
"Fogadó telefonszám (DID)
Szeretné Ön, hogy fonline száma a vezetékes és mobil hálózatokból is elérhető legyen?
Jelenleg a következő körzetekből rendelhetők ezek a számok:
BUDAPEST (1)
DEBRECEN (52)
MISKOLC (46)
SZEGED (62)
A megrendelést csak akkor tudjuk végrehajtani, ha az Ön egyenlege elegendő öszeget tartalmaz.
A helyi szám ára havonta 3360 HUF"

#1071 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 18:34

Nézegetem ez a gizmoprojektet. Nem teljesen világos számomra, hogy ez most hogy is van. Teljesen ingyen lehet vele hívni landline számokat a megadott országokban? Itt nincs az a jajah féle fair use policy, hogy használni kell fizetős szolgáltatásokat is?

#1072 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 18:43

Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 18:34

Nézegetem ez a gizmoprojektet. Nem teljesen világos számomra, hogy ez most hogy is van. Teljesen ingyen lehet vele hívni landline számokat a megadott országokban? Itt nincs az a jajah féle fair use policy, hogy használni kell fizetős szolgáltatásokat is?

Valahol le van írva, hogy regisztráltnak és aktív felhasználónak is kell lennie mindkét félnek. Hogy ez utóbbi mit jelent, arról csak sejtésem van: talán azt jelenti, hogy nem elegendő a fél országot regisztrálni, mert néha hívást is kell kezdeményezni annak is, akit hívsz.
Gondolom arra megy ki a játék, hogy több felhasználót szerezzenek azáltal, hogy a fenti feltételeket támasztják a vezetékes hívásokkal szemben.

#1073 Felhasználó inaktív   djsms 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 21:07

Idézet: 007 - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 19:43

Valahol le van írva, hogy regisztráltnak és aktív felhasználónak is kell lennie mindkét félnek. Hogy ez utóbbi mit jelent, arról csak sejtésem van: talán azt jelenti, hogy nem elegendő a fél országot regisztrálni, mert néha hívást is kell kezdeményezni annak is, akit hívsz.
Gondolom arra megy ki a játék, hogy több felhasználót szerezzenek azáltal, hogy a fenti feltételeket támasztják a vezetékes hívásokkal szemben.

Akkor kb ugyan az, mint a jajah.

#1074 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 24. 21:19

Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 22:07

Akkor kb ugyan az, mint a jajah.

Egyaltalan nem ... most nincs idom,majd viszaterek erre valamit masra is reagalok ...
Addig is jo szorokozast.

Ya, ugylatszik hogy a call back problema megoldodik lassan (Buksikanak szol elsosorban, de gondolom az Adamot is erdekelni fog).  :up:  :smoker:  :smoker:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 24. 21:20 -kor

#1075 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 10:08

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 12:07

fonline akció vége: most 6 Ft Mo.

DID ügyben így áll náluk a helyzet:
"Fogadó telefonszám (DID)
Szeretné Ön, hogy fonline száma a vezetékes és mobil hálózatokból is elérhető legyen?
Jelenleg a következő körzetekből rendelhetők ezek a számok:
BUDAPEST (1)
DEBRECEN (52)
MISKOLC (46)
SZEGED (62)
A megrendelést csak akkor tudjuk végrehajtani, ha az Ön egyenlege elegendő öszeget tartalmaz.
A helyi szám ára havonta 3360 HUF"

Hm... Ez érdekes olyan szempontból, hogy a Voxbone is ugyanezekbe a városokba ad hívószámokat. Tehnikailag a Voxbone átírányítja a hívásokat egy ip címre, vagy egy sip uri-ra.
Nem is olyan elképzelhetetlen, hogy regisztráltak egy accountot a Voxbone-nál, bevásárolják a szükséges telefonszámokat (ami ha jól tudom akár naponta lemondható-előfizethető) és beállítgatják a fizető Fonline userek sip uri-jai felé. A fonline egyébként is egy nyílt szolgáltató (plusz pont neki). A voxbone-nál mellesleg nagy mennyiségi kedvezmények vannak a megvásárolt számok után.
De nincs is ebben semmi baj, ha valaki más szolgáltatását (ki)használja. Főleg mivel a 21-es körzetből csúfot űznek lassan.

Doki! A call back ha működik valamilyen módon az nagyszerű hír, sokszor nagyon jó szolgálatot tehet. Ha tudsz valamit ne tartogasd magadban  :)

#1076 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 15:43

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 10:08

Főleg mivel a 21-es körzetből csúfot űznek lassan.

Akartam is kerdezni, hogy csak en nem hallok mostanaban semmit a 21-es korzetrol senkinel?  Lehet, hogy az emlekeim csalnak meg, de mintha a megafone visszafele lepkedne.  Mar semmilyen mobil vagy matav halozatbol nem hivhato a 21 nala.  Regebben mintha mobilrol hivhato lett volna.

#1077 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 25. 16:37

Idézet: 007 - Dátum: 2006. júl. 24., hétfő - 18:43

Valahol le van írva, hogy regisztráltnak és aktív felhasználónak is kell lennie mindkét félnek. Hogy ez utóbbi mit jelent, arról csak sejtésem van: .....

Összeollózva a dolgokat:

1.  Download & sign up for Gizmo Project
2. Encourage your friends to sign up for Gizmo Project
3. Tell your friends to add their mobile and landline numbers to their profile
4. Call any of their numbers for FREE*

*No purchase necessary. The All Calls Free plan applies when both call participants are registered and active Gizmo Project users. A person is considered active when they make a few phone calls per week with Gizmo Project and don't abuse the plan. In countries where free phone calls are not available, when calling a non-free number in an All Calls Free-listed country, or when calling a non-active Gizmo Project user, calls are subject to our regular low rates. As with all of our services, the All Calls Free plan is subject to the Gizmo Project terms and conditions and end-user licensing agreement.

És még...

View our FAQ at http://support.gizmo...s/freecalls.php

#1078 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 25. 16:43

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 16:43

Akartam is kerdezni, hogy csak en nem hallok mostanaban semmit a 21-es korzetrol senkinel? 

T-klip hívható mindenhonnan, még voip klónokról is.

#1079 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 18:38

Idézet: Old timer - Dátum: 2006. júl. 25., kedd - 16:43

T-klip hívható mindenhonnan, még voip klónokról is.

Akkor ez már nem helytálló?

A T-Comtól kapott 06-21-gyel kezdődő hívószámon a Klip szolgáltatást használó ügyfelek a Magyar Telekom és az Emitel hálózatából vezetékes telefonról, illetve a T-Mobile hálózatából is hívhatók.

Hívható pl. a Hungarotel körzetekből is? Vagy a másik két tahofon szolgáltatótól is?

#1080 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 25. 18:59

VoIP call quality deteriorates

Just as VoIP is hitting the mainstream, a new report says that voice quality on VoIP networks is bad and getting worse. Brix Networks--which admittedly makes monitoring tools--says its tests and surveys show that over the past 18 months, nearly 20 percent of all VoIP calls were of unacceptable quality, with a Mean Opinion Score of under 3.6. Brix is making available a Google Gadget that purportedly shows the Internet's moment-by-moment ability to support services like VoIP. A Computerworld commentary notes that although IT admins focus on easily quantifiable things like packet loss, users focus on call quality. That means techs will have to start making hard decisions on traffic prioritization--and maybe deploying more bandwidth than they had expected.

:down:  :down:  :down:

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.