Itt is ha elintéznek mindent adapter kihelyezéstől kezdve mindent akkor lehetnek előfizetők. Kérdés, -és itt jön a piac beleszólása- hogy ezekkel a valóban magas percdíjakkal meddig tud fennmaradni, mikor jönnek rá azok az emberek, hogy ezt megoldhatom másképp is, sokkal de sokkal olcsóbban. No de nem a Klippel
Voipbuster II
Elküldve: 2006. 07. 27. 15:05
Itt is ha elintéznek mindent adapter kihelyezéstől kezdve mindent akkor lehetnek előfizetők. Kérdés, -és itt jön a piac beleszólása- hogy ezekkel a valóban magas percdíjakkal meddig tud fennmaradni, mikor jönnek rá azok az emberek, hogy ezt megoldhatom másképp is, sokkal de sokkal olcsóbban. No de nem a Klippel
Elküldve: 2006. 07. 27. 16:03
Idézet: Buksika - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 9:49
Ha tudnád az egyetemes szó jelentését távközlési vonatkozásban, akkor ezt a kérdést fel sem tetted volna
Szerkesztette: csucsregop 2006. 07. 27. 16:03 -kor
Elküldve: 2006. 07. 27. 17:05
Idézet: Buksika - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 16:05
Nincs bizony semmi gond, csak nálunk nem jön be!
Amúgy én sem rajongok a trékomért, (meg is szakítottam velük a klipen kívül minden kapcsolatot
Elküldve: 2006. 07. 27. 18:21
Idézet: koliz - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 8:10
Gondolom ez a reagalas 21-es korzetre volt? Ha igen, akor azt mondanam, hogy nem az a problema hogy nukodik e vagy nem, hanem az hogy nincs szabalyozva az ara! Es ez nagy gond. Ha ez VoIP akor annak kellene nagyon olcsonak lenni, legalabb nem dragabb mint a Neophonexnek a hleyi hivasi dijal mukodio kozpontok, sot enmnel is olcsobnak kellene lenni, lehetseges, hogy ingyenesen is, mert a cegek akik biztositjak a 21-s szamokat hoza kellnene hogy jaruljonok e kol,tsegekhez es nem a hivo felek ...
Elküldve: 2006. 07. 27. 18:34
Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 8:16
O, ez egeszen mas dolog es itt nem ezt nveezik TP-nek ... Ammit t irsz ez aktualis itt is lehet hogy par honapon belul is es ehez keszuludnek nem csak telefontarsasagok, de kabelesek is (harc kezdodik koztuk elet-halalra, igy kell nekik!). Telefoinosok azt jelentek, hogy rovidesen legalabb 100 Mb/sec sebesseggel fognak szolgaltatni az internetet (de lehet hogy akar 300-al is), erre a kabelesek folyamatosan emelik az internetjuk sebesseget (bar Ok nem beszelnek semmit). Pl. az en kabel szolgaltatom most 2 honap alatt mar 3 x emelt a sebesseget es most mar, ha jol tudom le:30Mb/sec fel: 10 Mb/sec. Igazan nem is erdekel mert igy is tul gyors nekem ...
Elküldve: 2006. 07. 27. 18:39
Idézet: Buksika - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 9:36
A Klip esetében nem csoda hogy "törte" magát a hívhatóságon, mert szerintem kifele senki nem telefonál tőlük. (Legfeljebb a sok, reklámnak bedőlő ember aki nem tudja hogy más is nyújt ilyen szolgáltatást és örül hogy van lehetősége két forinttal olcsóbban megúszni egy nemzetközi hívást mintha a vezetékes vonaláról tette volna.)
A törte azért van idézőjelbe, mert nyilván neki pofonegyszerű volt megkötni az összekapcsolási szerződést saját magával/társvállalatával a T-com -al, ...
Elküldve: 2006. 07. 27. 19:00
Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 9:59
Ha megnézed az NHH honlapján, hány cég kért 21-es számmezőt , ledöbbensz.
Még így sincs verseny.
Igen, de nem a szolgaltatok kommunista demagogogiajukkal egytt kell, hogy vedve legyenek, hanem az elsosrban altalaban egyegyl gyenyge ugyfel es minden szabalyozast arak, stb kell hogy oda legyenek iranyulva hogy vegyenek e gyenge ugyfelnek a jogai es erdekei a nagy kommunista dumaval fellepo oriasi kapitalista valalattol !!!
Szabalyozas nagyon fontos! Nezetek peldakent a banki rendszereket EU-ban es US-ben: oriasi a difirenctia. Miert? Mert US-ban nagyon is nagy a kunkurencia bankok kozott es nem engedik ezeknek nagyon nagyra menoni (egyesulni) igy mindegyik igyekszik az ugyfel erdekeben eljarni (nem csak kommunista dumaval - ez is van boven)a tenyleges intezkedesekkel amik nagyon is szolgalnak a szurke ugyfelnek az erdekeit (legalabb sokkal jobb mint kommunista maszlag). Pl. itt van 2 db. szurke ugyfel, az egyk EU-bol Tisztelt Prof. Buk-sika, a masik leglabb ugyan olyajn szurke US0-bol Dr.Buster.
Mi a kulonbseg kozuttuk? Emberileg nem sok, de ugyfelekkent viselkednek egeszen mas modon: az egyik szabad emberkent (bocs. nem szeretem karomkodni, de most muszaj, pontosabban ez egy tudomanyos kifejezesnek kellene felfogni) erzi magat es leszar mindent: nem fel vasarolni internetben, nem fel elvesziteni a penzet, nem fel vmit megvenni akor is ha esetleg majd megondolna magad, stb. Miert teszi ezt a dr.Buster es miert nem teheti ezt a Prof.Buk-sia? Mert az egyik vedve van es tenyleg ugy erzi, hogy nem egyedul van es mogotte sz.sz. all oriasi Bank aki az O erdekeit vedi (tenylegesen es nem dumaban) mert erre Ot szabalyok kenyszeritenek ... Ez a kulombseg sok mindenben eszlelheto egyebkent EU es US kozott. EU -ban altalaban mestersegesen (jogilag is) a nagyok a nagyok a szurke ugyfel mindig picike es szurke marad minden kommunista duma elenere ... Ugye hogy nmennyire szeretik minket a T-com vagy akar a Kicsi-com vagy a Nagy ISP, vagy akar a Kcsi ISP ... mszlag! Csak az ssajat erdekeit neznek !!! Igazad van: nem csak Mo-n, hanem az egesz EU-ban nincs igazi verseny akar telecommunikaciokban, akar bankok kozott. Idaig csak felasztjak a piacot es kizsaskmanyolnak az szorke embereket, de azt meg jbban utalom amikor e mellett azt mondanak, hogy szeretik minket (ami igaz is mert mi fizetunk Oket), de ne jojenek kommunista demagogiaval legalabb kozben ... Koszonom, de merges lettem ...
Elküldve: 2006. 07. 27. 19:07
Idézet: Buksika - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 10:49
Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 27. 19:08 -kor
Elküldve: 2006. 07. 27. 19:15
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 14:12
igy van, de nem baj legalabb az a jo hogy tobb es tobb legyen es harcoljanok ertunk egymas kozott es nem demagogizaljanak, hanem tenyleges eloneket adjanak az ugyfelnek ... ezek ugy nezki eppen nem konkurenciakepesek ... es ha nem valtanak akkor mar hamar lesznek a szemettelepen ... megis erdemlik.
Elküldve: 2006. 07. 27. 19:27
Idézet: blackbile - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 14:16
Ma megin ugyes voltal!
Hat igen lehet is egy kiseger elefant egy adott, plane elszigetelt piacon, de medig ...
" ... ősztől már nemcsak hívókártyaként használható, hanem a hagyományos telefonhálózatokat is elérő NeoPhone X előfizetői - 21-es körzetszámmal - saját telefonszámot kaphatnak, amely bármely vezetékes, mobil- és IP-hálózatból hívható lesz. A szoftver továbbfejlesztésével pedig az ügyfelek minden, a vezetékes telefonoknál már megszokott kényelmi szolgáltatást igénybe tudnak venni. Így például az új verzióban elérhető a telefonos videokonferencia és a 06-21-es on-line telefonkönyv is. ..."
Ez mint szep ... de mennyibe fog kerulni a 21-s csapda? Most helyi tarifakat fizet a hivo, sot akinek ilyen csomagja van az este ingyen is hivhat a Neo kozpontot (sokan ez hasznaljak amikor nekem telefonalnak Mo-rol). Es ez igy nagyon jo volt ... leszamitva egyes muszaki problemakat Neo-val. Most mi lesz 21-es valtas utan? Majd latjuk ... Az ar a legfontosabb itt.
Koszi a munkadat, nagyon erdekes volt
Elküldve: 2006. 07. 27. 19:29
Idézet: Old timer - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 15:30
"Szolgáltató a webes regisztrációt, fizetést követően egy magyarországi telefonszámot rendel előfizetőhöz, valamint a weboldalon előfizető tudomására hozza a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges információkat (Felhasználó név, jelszó.)"
Fizess és kapsz egy 21-es számot, amivel kitörölheted a ..... Ezt a t-klip évi 500-ért megteszi.
Kiváncsi vagyook, hogy az e féle "szolgáltatóknak" vannak e ügyfeleik?
Ok rairnek, sok penzt mar elzsakmanyoltak szegeny magar ugyfeltol, most mar kuklthetnek is ... szabad a piac nem?
Elküldve: 2006. 07. 27. 19:34
Idézet: Buksika - Dátum: 2006. júl. 27., csütörtök - 16:05
Most ugy latom mindenkinek mindene mukodik es most mar gazdasagpolitikai forummal alakulunk? Bar ez nem baj ... kozben azert lehet "szakmai" dolgokkal is foglalkozni ha esetleg felmerulnek ...
Elküldve: 2006. 07. 29. 11:43
Asterisk esetén meg lehet azt csinálni, hogy az asterisk feljelentkezik egy másik sip kiszolgálóra és ha onnan hívás jön azt árirányítja egy helyi accountra? Az asterisk leírása alapján úgy gondolom meg lehet csinálni, de melyik konfig fájlt kell editálni?
Elküldve: 2006. 07. 29. 19:19
Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 29., szombat - 12:43
Asterisk esetén meg lehet azt csinálni, hogy az asterisk feljelentkezik egy másik sip kiszolgálóra és ha onnan hívás jön azt árirányítja egy helyi accountra? Az asterisk leírása alapján úgy gondolom meg lehet csinálni, de melyik konfig fájlt kell editálni?
Igen ez lehetseges es ez az alap functioja kell hogy legyen. Linuxban viszont nem tudok segiteni mert total hulye vagyok benne.
Pomtosabban mire szeretnel ezt a funktiot kihasznalni/felhasznalni? Ez engemet is erdekel mert lehet, hogy en is atterek kesobb Asteriskre.
Buk-sika Prof. Ur! Legy szives ide figyelni. Neked sem artana ezt megtanulni mint nekem sem. Remelem erted miert mondom ezt ...
Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 29. 19:25 -kor
Elküldve: 2006. 07. 29. 21:27
Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. júl. 29., szombat - 20:19
Pomtosabban mire szeretnel ezt a funktiot kihasznalni/felhasznalni? Ez engemet is erdekel mert lehet, hogy en is atterek kesobb Asteriskre.
Buk-sika Prof. Ur! Legy szives ide figyelni. Neked sem artana ezt megtanulni mint nekem sem. Remelem erted miert mondom ezt ...
Arra lenne jó, hogy az összes sip-es accountomat igénybe tudnám venni egyetlen végberendezéssel. Tehát pl van 1 neos elérhetőség, van egy megafonos 0621-es számom és van egy klipes 0621-es. Ezzel megoldanám azt, hogy kvázi minden körzetből felhívható leszek (igaz más-más számon)
Kifelé pedig valami előhívóval választanék, hogy melyik szolgáltatón keresztül menjen a fizetős hívás. A voipos számokat meg automatikusan választaná ki, azaz tudnék hívni neos, megafonos meg klipes számokat is előhívóval vagy anélkül (ezt majd még kitalálom melyik a jobb)
Egyébként az asterisk nem feltétlen jelent linuxot! Én most egy windowsos változatás próbálgatom.
Persze ehhez ugye kell egy pc is, de az nekem nem gond, mert amúgy is megy mikor itthon vagyok
Elküldve: 2006. 07. 30. 00:45
Idézet: djsms - Dátum: 2006. júl. 29., szombat - 12:43
Pontosan úgy van ahogy Doki mondja, ez alap dolog. Mert az, hogy feljelentkezik egy sip szolgáltatóra és átirányítja az egyszerűen csak azt jelenti, hogy egy beállítasz egy trunköt amiről ha hívás érkezik megcsörget egy melléket.
Huhh, de rég volt, hogy próbálgattam az asterisket, annak idején halkan szóltam is itt, hogy aki bele tud szólni, próbálgassuk együtt. Mindenesetre windowsos féle verzió ide vagy oda, most nem tudom kipróbálni, az akkori konfig fájljaim sincsenek meg, sőt egy winyó lereccsenéssel egy csomó hasznos asteriskes bookmarkom is ellszállt.
Nem éppen egyszerű, de nem is olyan komplikált. ...no ezt jól megmondtam
Közben nem nyugodtam, és elkezdtem keresgélni, felfrissíteni ameddig egykor eljutottam. Valahogy így nézne ki ami Neked kell:
SIP.CONF
[NeoPhoneX] ;nagyjából így a trunk beállítás
type=peer
username=első neos szám
secret=neojelszó
host=sip.neophonex.hu
nat=yes
insecure=very
disallow=all
allow=ulaw
allow=alaw
context=account1bejovo
[1001] ;1001-es mellek, ezt állítod be a softphoneban
type=friend
secret=jelszo
qualify=yes
nat=no
host=dynamic
canreinvite=no
EXTENSION.CONF
[account1bejovo] ;ha a neo-ról jön hívás, ide fut be, ami megcsörgeti a melléket
exten => s,1,Dial(SIP/1001)
exten => s,2,Hangup
Nem biztos hogyha ezt így bemásolod működni is fog, de valahogy így néz ki a kiindulási pont, alapnak jó lehet. Ezt persze lehet szépíteni sok mindennel, meddig csörgesse a melléket, mi legyen ha nem elérhető a mellék, stb. stb. de ez már más tészta.
Jó próbálgatást, aztán beszámolót kérek
Szerkesztette: Buksika 2006. 07. 30. 00:50 -kor
Elküldve: 2006. 07. 30. 08:25
Idézet: Buksika - Dátum: 2006. júl. 30., vasárnap - 1:45
Micsoda szoveg es magyarazatok! Nem hiaba: Professor!
Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 30. 08:26 -kor
Elküldve: 2006. 07. 31. 21:11
Emlekszel nem regen irtam neked, hogy majdnem az oszes forumot figyelnek az "elvtarsok" - kimek telefonos, ISP es mas cegektol? Azt hiszem ezt PU-ban irkaltunk ... Igazam volt: par nappal ez elott az egyik kozismert cegnek a kemje megkeresett es par otletemra volt kivancsi ... hivatkozott a boldog ugydfeleire, stb. ... hogy Oket szeretne szolgalni, stb ... erted ... Elkultem megfelelo helyre ...
Elmondta nekem a srac azt is, hogy nem is roszul keres ...
Nem baj az, csak az a baj, hogy sajnos meg nincs Mo-n es mas EU orszagaiban igazi kemeny konkurencia, bar ... talan vmi kezdodik ha mar figyelnek forumokra is? Remelem is ...
Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 07. 31. 21:13 -kor
Elküldve: 2006. 07. 31. 21:48
Itt egyebkent a reszletek, de angolul: http://forum.gizmoproject.com/viewtopic.ph...45ddd1faee34652
Elküldve: 2006. 08. 01. 18:47

Súgó
A téma zárva.