HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 04. 06:42

érzitek az enyhe paradoxont a finareas cégek mottójában:

" FREE calls:  1 min  unlimited*"

<>

"* Max 20hrs per month of free calls. "

:reklamacio:

#42 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 07:51

Sziasztok!
Amennyiben a havi frre 20 órát nem használod fel, a maradék időt nem viheted át a következő hónapokra.
Az én számolásom szerint a 11,6 € befizetés 90 napra limitálva havi 1200 min free beszélgetéssel számolva:
11,6 € / 3600 min = 0,32 €cent/min = 0,85 Ft/min  + ezen kívűl a nem free irányokba pl. mobil, stb. lebeszélhető a 11,6 € is a 90 nap alatt.
Arról nem ír a fáma, hogy mi van akkor, ha elérted a tárgyhavi 20 órás beszélgetést, vagy elkerülte a figyelmemet. Mit von le a 20 órát követően a "SuperDeal" free beszélgetésnél, vagy fizetőssé válnak a free hívások? Szóval nem kerek számomra a történet. :mad:

#43 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 08:38

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 8:51

S = 0,32 €cent/min = 0,85 Ft/min  + ezen kívűl a nem free

Nálam Tied a 2 pont a számolásért...

#44 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:09

en is oregszem. mert tegnap kulon kiszamoltam.. :(

szerintem teljesen logikus (bar hogy mi logikus itt, azt nem tudom :)) a 20 ora utan mi tortenik: a normal arat fizeted. 1 cent/perc. innentol kezdve visszont eleg nehez arat szamolni.. keves beszelgetesnel sok (befizetted a 10 eurot), majd csokken 0.32 centig, majd megint elkezd novekedni az 1 cent fele. remelem mindenki konnyeden elkepzelte a fuggvenyt! ;)

(persze eddig sem volt teljesen ingyenes, hiszen ott volt az a 10 euro. igaz azt visszaszamolva folytonosan csokkeno volt a percdij! ja, es hiba, hogy azt hiszitek, hogy barmi is valtozott igazabol. eddig is volt egy "fair use policy", ami kimondta, hogy tul sokat nem hasznalhatod. csak nem volt mellerakva egy mertek.most mellekerult.)

Dr.Buster: komolyan mondod, hogy amerikaban nincs olyan szerzodes, ami azt tartalmazza, hogy "a ceg barmikor a szerzodo fel beleegyezese nelkul megvaltoztathatja a szerzodesi felteteleket"? mert ha ez benne volt (es igen), akkor azon nincs mit perelni! konkretan magyarorszagon az osszes bank ilyet irat ala az emberrel, ha szamlat nyit. ott nem? csodalkoznek.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#45 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:29

Gondolom olyan okok is kiválthatták a 20 órás korlátozást, amiről itt pár napja szó volt, hogy a 10 € feltöltéssel akár több user is nyomathatja (egyidőben is) a beszégetést.
Várható, hogy profit orientált cég lévén a beetetés után a lehalászás a cél, aminek még az első résznél tartanak.
Persze a többi voip cégekhez képest még így is bőven a legjobbak - kérdés csak az, hogy meddig  :D

#46 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:33

tobbi voip ceg? tudunk magyarokon kivul mas cegeket? en csak DrBuster szolgaltatojat, de az ha jol ertem eleg olcso.. ;)
a forum ma:

#47 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 09:41

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 10:33

tobbi voip ceg? tudunk magyarokon kivul mas cegeket? en csak DrBuster szolgaltatojat, de az ha jol ertem eleg olcso.. ;)

Van már vagy ezer szolgáltató: itt körülnézhetsz párat itt is találsz
http://www.myvoippro...VoIP_Providers/
vagy
http://www.sipbroker...viderWhitePages

#48 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:03

oh persze! hogy is mehetett ki a fejembol, hogy mar linkelve voltak ezek. mea culpa!

(azert nem baj, hogy az uj topicban is megvan a link..:))
a forum ma:

#49 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:16

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:03

oh persze! hogy is mehetett ki a fejembol, hogy mar linkelve voltak ezek. mea culpa!

(azert nem baj, hogy az uj topicban is megvan a link..:))

Vannak az USA-ban olyan szolgáltatók, amelyeknél  10 , 20 , 50 USD  havidíjért  kapsz  10 -20 -50 ország korlátlan free hívás lehetőséget. A Dokinak is  valami hasonló előfizetése van, ha jó a memóriám  ;)

#50 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:32

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 7:40

azt láttátok, hogy a VB is beindította a WEB-CALL lehetőséget?

Hmm, valamelyik klónban ami magyarországi vezetékesre ingyenes van ilyen lehetőség?
Nekem akkor is jó lenne ez a lehetőség ha a havi 20 órát lefelezi, úgysem telefonálok olyan sokat.
Néztem a voipstunt-ba nincs ilyen lehetőség, legalábbis jelenleg.

Buster-éknál szerintetek lesz 06-21-es szám, vajon igényeltek szám tartományt?
06-21-es számot lenne jó ingyenesen átirányítani vezetékesre.  :rolleyes:
Ezt talán még a T-com-nak éri meg, 06-21-es Klip-es szám hívásáért bezsebeli a hívás díját, és Klip-es számhoz tartozó vezetékesre ingyen átirányítja, ergo nem mondják le a vezetékes vonalat.  :think:
Lassan indulnak a 06-21-es szolgáltatók.  ;)
És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#51 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 10:46

bustereknal meg nincs bevezetve a magyar szam lehetosege.

a 21-es atiranyitasat vezetekesre azt hogy gondolod? nem ertem, hogy ki kit hiv, milyen szamon, es mit fizetne ezert. szerintem rossz a kerdesed! (vagy en nem ertem, de nagyon.) miert jo Neked, ha nem az ATA-don keresztul, hanem a vezetekes vonaladon jon a hivas?
a forum ma:

#52 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:06

Sziasztok!

Ha még az új topic dolgohoz hozzá lehet szólni. Nem látom az értelmét, hogy miért kellett lezárni a régi topicot, hogyha az új is csak egyszerűen egy (nagy) darab toipc marad. Ha nincs széjjelebb szedve témakörökre, akkor csak idő kérdése, és ez is megduzzad méghozzá úgy, hogy mindenféle lesz benne oldalkon keresztül (persze a témá(k)hoz kapcsolódóan)
Valaki kérdezte is, hogy nem-e lehetne szét szedni legalább kettőre. Nos nem tudom, hogy szabad-e ilyet, hogy egy fórumban egy másikat reklámozni, de úgy gondolom, a témának nem lenne máshol jobb helye mint:
http://www.voipforum.hu Nézzetek csak el oda! Itt már eleve fel taglalva sok-sok csoportra, és ami jó még, hogy szinte tök üres. A domain neve sem lehetne jobb. A létezése igazából azt hiszem a fonline-hoz kötődik.
Lehetne egy olyan szorosan a témához kapcsolódó gyűjtőhely, mint a
http://www.ip-phone-forum.de/index.php német, vagy
http://www.vocesuip.com/forums.html olasz (domain fordítása: hang ip-n)
és angolból is van vagy egy pár nagyobb.
Na gondoljátok át...

#53 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:17

a regi forum lezarasa es uj inditasa mogott ne "szakmai" indokot keress. a hwsw terheleset csokkentik azzal, hogy a tul nagyra nott (100 oldal koruli) topicocat lezarjak, es ugyanolyan nevvel ujat inditanak. ez a topic temajat nem erinti, sokszor olyan hazigazda csinalja, aki nem is olvassa, hogy mirol irnak benne.

a ceghez kotodo forum szerintem nem jo valasztas. (hogy lehetne ott kritizalni azt a ceget, es mas szolgaltatot ajanlani?) mindenesetre a linkeket koszonjuk!
a forum ma:

#54 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 11:23

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 12:06

nincs az a kimondott tömeg  :Đ

#55 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 12:41

céghez kötődő...
amikor a Voipbuster elindult, nagyon sokan annak a fórumáról szedték az infókat. Ott a sok dícséret (ingyenes volta miatti) mellett sokat szídták is. Voltak fennakadások, kikerültek-bekerültek országok az ingyenes listába mindenféle előzetes jelzés nélkül, változtak a percdíjak, stb.
a fonline pedig azért szerintem nem annyira nagy játékos, hogy olyan sokan foglalkoznának vele, és szídni, vagy éppen dícsérni kellene. Ebebn a fórumban sem hiszem, hogy oylan sokszor felbukkant volna a neve. Ezek mind független hozzászólások, amit nap mint nap tesztek.

nincs az a kimondott tömeg...
éppen ez az, itt van egy erős mag, lehetnénk, mi, Ti a tömeg.

Utánanéztem a nic.com-on, valóban a fonline-é. Felmerülhet a kérdés, a fonline meddig tartja fent a domaint.
Az egészet azért vetettem fel, mert nekem tetszik az ott kialakított strukúra, és látható, hogy lenne egy pár ág amire szét lehet bonatni a VoIP témakört. Na de nem akarok erősködni :)

#56 Felhasználó inaktív   Merlin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 14:02

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. máj. 4., csütörtök - 11:46

bustereknal meg nincs bevezetve a magyar szam lehetosege.

Tudom, hogy még nincs, az a kérdés lesz-e, tetek-e lépéseket ezirányba.

Idézet

a 21-es atiranyitasat vezetekesre azt hogy gondolod? nem ertem, hogy ki kit hiv, milyen szamon, es mit fizetne ezert. szerintem rossz a kerdesed! (vagy en nem ertem, de nagyon.) miert jo Neked, ha nem az ATA-don keresztul, hanem a vezetekes vonaladon jon a hivas?

Valamelyik 06-21 szolgáltatónál kapok számot, azt hívja valaki:
- vezetékes telefonon percdíjért
(vagy pl. Tele2, vagy Pantel-es országon belüli ingyenes csomagjával, ha azzal a 06-21-es számok is ingyen lesznek hívhatók  :think:  )
- vagy voip-on hívják 06-21-es számomat (akár valamelyik buster klónnal, ha technikailag nem akadályozzák ezt.)

Miközben nekem nincs ATA-m, és/vagy Nagymamámnál / barátnőmnél / haverom hétvégi telkén / amerikai nagybácsimnál vagyok, ahol van egy telefonvonal, de nincs széles sávú internet (ide átirányítom a hívásokat előre, vagy egy net kávézóban, vagy analóg modemmel betárcsázva.)
És Jézus szóla hozzájuk: "Mondjátok, ki vagyok én?" És ők felelék: "Te vagy létünk alapjának eszkatológiai manifesztációja, a kerigma, melyben interperszonális kapcsolataink legvégső értelme tárul fel előttünk." És Jézus szóla: "Mi?"

#57 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 15:01

Ezt az átirányításd az ATA-kban lehet megcsinálni a Linksys félékben a User1 (és a User2) füleken. Itt több felételhez kötheted, ha fogalat vagy, ha nem válaszolsz, stb. De erről többet majd tőlem okosabbak mondanak.
Ezt akár weben is megteheted később, távolról, ha belész az otthoni ATA-dba. De 21-es számot ne Busteréktől várj, vannak (lesznek) magyar szolgáltatók.

Akadnak szolgáltatók akik ezt az egész átirányítást a szerverükön követik el, így maximum csak a saját accountodba kell belépned weben, vagy vannak olyanok is, hogy csak felhívod a szolgáltató központi számát, azonosítod magad, és megmondod, hogy hova menjen utánad a hívás ún. kövess engem (Follow Me). Ugyanezek már azt is lehetővé teszik, hogy ha beléptél ilyen módon a hálózatukba, akkor már a saját accountod terhére telefonálj (pl. mobilról nemzetközi vagy bármilyen más irányba). Itt Mo.-n nem tudok ilyen szolgáltatóról, de pl. Romániában igen.  :o

Szerkesztette: Buksika 2006. 05. 04. 15:13 -kor

#58 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 15:21

Még annyit, hogy nyilván a második esetben nem tudod azt megtenni, hogy a hívásod bejön az egyik szolgáltatónál (magyar), és kimegy egy másik ingyenes hívás lehetőséget kínáló szolgáltatónál (buster klón).
Úgyhogy a legjobb megoldás ezt az ATA-ban ezt végrehajtani.

#59 Felhasználó inaktív   LeptisMagna 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 17:13

Szia Smelo!
Szeretnék pár dolgot megkérdezni a SPA1001-ről, mivel Te jól ismerője vagy a cuccosnak.
Az eredeti firmware-al működött mindkét vonal, vagy újat kellett  rátenni.
Tavaly valamikor  téma volt a két vonal összekapcsolása, de nem emlékszem arra, hogy sikerült összehoznod.
1. Téged hív vki a NEO-n és közben  Te tudsz e hívást indítani a másik (pl. Voipbuster) vonalon?
2. Lehet-e egyszerre mindkét vonalon hívást kezdeményezni, s utána összekapcsolni  hármas beszélgetésre, vagy hogy tudtad működésre bírni a két vonalon 3-as konf. beszélgetést ?
Ez gondolom nagymértékben függ a telefon készüléktől is.
Köszi

#60 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 04. 19:05

Találtam egy - remélhetőleg - érdekes dolgot a Sipura beállításokról.
(Csak a kérdéses hozzászólást linkelem be, mert így nem kell keresgélni. De aki a teljes topicra kíváncsi, az így is el tudja érni.)

LINK

A dolog lényege, hogy a hangminőséget lehet javítani - vagy rontani  :)  - az "RTP Packet Size" illetve a "Network Jitter Level" megfelelő beállításaival.

Mindenesetre kipróbáltam. Rosszabb nem lett.  :)

Sőt! Azt merem mondani, hogy mintha egy kicsit jobb lenne, mint a default beállításokkal.  :D

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.