HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 24. 20:20

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 19:45

Kerdes: hogyon lepjek be Srilankabol sajat ATA-imba melyek Pusztamergesen vannak?  ;) . Meg raadasul ezek routerem mogott vannak ... Meg tobb ennel: hogyon lephetek be a routerembe? ez is erdekelne.

Elkezdtem leirni az en halozati kornyezetemet abraval meg mindennel.  Nem tudom mennyire altalanos, vagy mennyire nem az, mindenesetre nalam ez van.  http://www.adamk.freesite.hu/voip

Igy a valasz roppant egyszeru: vpn-en at :)  Ahhoz, hogy Neked konkret valaszt lehessen adni, tul sok informacionak kellene a birtokaban lenni.  Altalanossagban csak annyit tudok irni amit mar smelo is irt: portfw a 80-as portot az ata-ra es allitsd be azon a jelszavas elerest.  Ekkor a router weboldalat csak otthonrol ered el, kivulrol nem.  Ha ez problema (nem latom miert lenne problema) akkor ne a 80-as hanem valamely masikat forwardold, viszont akkor minden esetben kezzel kell az oldalak kozott navigalni, mert az SPA weboldalan a linkek mind rosszak lesznek (nem fog szerepelni bennuk a portszam).

Altalanos es (szerintem) legjobb megoldas a vpn, amit vagy tud a halozati eszkozod vagy nem.  Ha bekapcsolva hagyodd otthon a geped, akkor nem kell vpn, eleg egy mstsc vagy VNC kliens.  Elobbi van gyarilag a vindozban, utobbi ingyenesen telepitheto.  http://www.realvnc.com (van ingyenes verzio is).  Igy a gepeden "megfordulva" mar belulrol erheted el az ata weboldalat, nem kell kiforwardolni a nagyvilagba.

#422 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 20:22

Dr. Buster, végül megértettem a lényegét mégpedig hogy a cordlesseid 2 vonalasok. Te sokkal többet láttál mint én, ugyanis én eddig se két se négy vonalas telefonról se cordlessről nem hallottam idáig.
De mivel valóban  :offtopic: ne folytassuk ezt a témát, maradjunk annyiban, hogy több jó és olcsó megoldás is létezik, zárójelben azért még hozzátenném, hogy a DECT cordlessek sem drágák, ugyanakkor a Te telefonod is azért volt ennyire olcsó mert használt, mert ebay és meg mert Amerika. :)

Hogy négy vonalas telefon lenne e tökéletes mert lenne elég VoIP-ra, PSTN-re, stb. erről csak annyit tudok mondani, hogy blackbile készüléke 10 szolgáltatót tud kifele-befele, PSTN vagy ISDN vezetékes vonalat lehet beledugni, call through-t tud nem csak pin hanem a telefonszám alapján is be tud azonosítani, és mindehhez egy hagyományos egy vonalas készüléket kell kötni. De ha a családnak nem lenne elég egy telefon, rá lehet dugni még egy készüléket, de ha ez is kevés lenne van három vonalas kivitel is, sőt olyan, amit az ISDN primer csatolófelületen keresztül akár még plusz 8 mellékes alközponttá lehet alakítani. Nem utolsó sorban pedig teljesen felhasználóbarát és érthető menüszerkezete van nem úgy mint a Sipuráknak, igaz ezek mélyen konfigurálhatók, de egy átlag embernek nincs erre szüksége sőt, csak eltéved benne, azt sem tudja mi mire van.

Természetesen Doki ez elsőrorban nem Neked (ellened) szól, sem nem kritika akart lenni a Sipurákra, csak már régóta a begyemben volt, és talán nem árt ha más is megtudja, hogy az SPA-3000 esen kívül akad még jó (jobb) készülék.

#423 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 20:36

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 20:22

az SPA-3000 esen kívül akad még jó (jobb) készülék.

nyitott vagyok az eszkozokre :)  en hosszas kereses utan a celjaimnak ket eszkozt talaltam:

- cisco 1751V, 1xFXS, 1xFXO
- SPA 3000

Mast sajna nem talaltam, azaz BRI-s eszkozt igen de nincs isdn-em.  PRI meg ugye nem otthon van az embernek :)

#424 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 20:38

Dr. Buster, megpróbálom elmondani az ATA elérést.
1. A hétvégén erről (is) szó volt, hogy hogy lehet egy (naponta) változó IP című gépet elérni úgy, hogy mindig csak egy nevesített elérését kelljen megjegyezzük. Erre való a www.dyndns.org A routered (vagy a számítógépre telepített kliens) mindig lejelenti egy általad választott névhez az éppen aktuális IP címet. Így van Smelo routerének az elérése smelo.dyndns.org, de van, blackbile-nak is, másnak is, és nekem is, ami mindig a router IP címére mutat.

2. Namost, ha beírod a router ip címét egy böngészőbe, az elsődlegesen a 80-as porton szólítja meg a  routert, mivel ez a böngészés (html) portja. A routerben meg lehet mondani bármilyen portnak, hogyha azon jönne be kérés, akkor azt melyik belső IP címre továbbítsa. Pl. port 81->belső IP1-ami az ATA1, port 82->belső IP2 ami ATA2. Természetesen az ATA-kban be kell állítsd, hogy ne a 80-as, hanem az egyik a 81-es, a másik a 82-őn fogadja a konfigurációs kérést. Pl. SPA-2100-asban Router fülön, WAN configuration-ban, WAN web server port:81
(Ha olyan portszámon jön be kérés ami nincs beállítva a routerben hogy hova küldje, az a DMZ-be rakott eszközbe fut be.)

3. Ezek után hogy tudod ezeket meghívni? Úgy, hogy ...:81 vagy ugyanez :82 véggel. Belülről pedig ugyanígy csak http://belső_ip:81 vagy :82

Remélem világosabb, de ha nem kérdezz akár privátban is, mert ez valóban itt  :offtopic:

#425 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 20:41

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 22., hétfő - 9:43

Nekem úgy van, hogy: neox szám tegyük fel 765432, így felkonfiguráltam a sipbrokeren a 765432@usernevem.dyndns.org-ot, amihez ezzel együtt kaptam egy *011-360 sipbroker számot is.
(A neophonex-hez egyébként semmi köze, csak léteznie kell a számnak felkonfigurálva ahogy 007 már elmagyarázta.)

Sziasztok!
Probalgatom a sipbokert. delutan probalt Blackbile is hivni, de nem volt meg teljesen rendben a rendszer.
Lenne egy buta kerdesem is:
Ha a neophonex-es 722290@smelo.dyndns.hu ENUM-ra kaptam a sipbokeres szamot, akkor ha a Neo-re nincs  bejelentkezve eppen az ATA-m, akkor nem is fog a sipbrokeres hivas utolerni?

#426 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 20:56

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 21:36

nyitott vagyok az eszkozokre :)  en hosszas kereses utan a celjaimnak ket eszkozt talaltam:

- cisco 1751V, 1xFXS, 1xFXO
- SPA 3000

Mast sajna nem talaltam, azaz BRI-s eszkozt igen de nincs isdn-em.  PRI meg ugye nem otthon van az embernek :)

Az AVM Fritz!box Fon 5050 (és van a családban 2 másik másik Wlan-al kiegészített modellje) ami pont talán a világon az egyetlen otthoni felhasználóknak szánt (és itt az árra is gondolok) eszköz aminek S0 busz csatlakozófelülete van és így BRI csatlakozót tud fogadni.
http://www.avm.de/de/Produkte/FRITZBox/FRI..._Fon/index.html
itt néz el a termék második fülére (Anschlüsse)

Az AVM termékeken kívül a www.voipsupply.com -on nézz szét, vagy itt PRI csatolójú termékeket is találsz: http://www.voip-info...i-VOIP+Gateways
Tudtam valahol egy sokkal jobb oldalt ahol több FXO, FXS portos, BRI, PRI, T1, stb. csatolófelületű készülékek voltak és az árak is rajta voltak, holnap a munkahelyemen megnézem nincs-e a könyvjelzők között. Persze a PRI-sek már milliós árban mérhetők.

#427 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 20:59

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 20:56

Az AVM Fritz!box Fon 5050 portos, BRI, PRI, T1, stb

Sziakoszi!

Gyanus volt a fritz nevrol, hogy ez bizony isdn lesz, es tenyleg.  Elraktarozom az infot, mert bar hasznalni nem tudom oket, de mindenkeppen hasznos tudni, hogy vannak ilyen dobozok is.

koszi!

#428 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 20:59

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 21:41

Sziasztok!
Probalgatom a sipbokert. delutan probalt Blackbile is hivni, de nem volt meg teljesen rendben a rendszer.
Lenne egy buta kerdesem is:
Ha a neophonex-es 722290@smelo.dyndns.hu ENUM-ra kaptam a sipbokeres szamot, akkor ha a Neo-re nincs  bejelentkezve eppen az ATA-m, akkor nem is fog a sipbrokeres hivas utolerni?

Szerintem el fog, mert a kérés mivel direkten az ip-dre megy, vagyis eljut az ATÁ-dig a kérés, onnan pedig már csak azt nézi az ATA hogy van-e 722290-es usernév, ha igen akkor beengedi azon a vonalon a hívást, ha nem akkor eldobja.

Szerintem.

szerk.: még annyi, hogy a 722290 nem muszáj hogy be legyen jelentkezve (pl. rossz password, nem elérhető a neophone szerver, stb.) de a usernévben ez kell szerepeljen az ATA-ban

Szerkesztette: Buksika 2006. 05. 24. 21:03 -kor

#429 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:01

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 20:56

Az AVM Fritz!box Fon 5050 (és van a családban 2 másik másik Wlan-al kiegészített modellje) ami pont talán a világon az egyetlen otthoni felhasználóknak szánt (és itt az árra is gondolok) eszköz aminek S0 busz csatlakozófelülete van és így BRI csatlakozót tud fogadni.

Szia!
Engem ezekben a keszulekekben a nemet nyelvu felulete az, ami nagyon zavar... Egyebkent tenyleg jok lehetnek. Amikor lecsereltem az spa1001-et egy spa3000-re, azt hittem minden tekintetben elore lepes volt. De sajnos vesztettem egy befele jovo Voip vonalat...  :(

Szerkesztette: smelo 2006. 05. 24. 21:01 -kor

#430 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:05

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 20:59

Szerintem el fog, mert a kérés mivel direkten az ip-dre megy, vagyis eljut az ATÁ-dig a kérés, onnan pedig már csak azt nézi az ATA hogy van-e 722290-es usernév, ha igen akkor beengedi azon a vonalon a hívást, ha nem akkor eldobja.

Szerintem.

szerk.: még annyi, hogy a 722290 nem muszáj hogy be legyen jelentkezve (pl. rossz password, nem elérhető a neophone szerver, stb.) de a usernévben ez kell szerepeljen az ATA-ban

Szia!
Koszi!
Meg egy kerdes. Ugye az spa3000-nel vannak a gw-ek. Ha csak ez a neo-s account egy gw-bwn van, nem a fovonalon, akkor is beer a sipbrokeres hivas?

#431 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:11

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 22:01

De sajnos vesztettem egy befele jovo Voip vonalat...  :(

Engem pont ez zavart, hogy miért nincsenek olyan készülékek, ami korlátlan, vagy legalábbis jó sok vonalat tud egyszerre kezelni. Nem kerülne semmibe egy ilyen szofvert beletenni! Az X-lite is egyszerre 10 szolgáltatóhoz regisztrál, ami azt jelenti, hogy az elején elküld egy REGISTER jelet, utána meg  bizonyos időközönként küld egy-egy életjelet magáról. Találtam is egy Zyxel készüléket ami 4-et tudott, örültem is neki, de az árának már nem :-/ Aztán megjelent Blackbile a Fritz-ével és mondta hogy 10 szolgáltatót tud, hát ez volt a kánaán, és közben kiderült hogy ez (meg a tovább fejlesztett többet tudó utódai) sorozatban díjnyertesek szaklapokban.

szerk: A fritz-eknek van angol nyelvű felülete is (blackbile is szenvedett hogy átrakja) persze ezek nem mindig a legfrisebb firmware-t tartalmazzák

Szerkesztette: Buksika 2006. 05. 24. 21:22 -kor

#432 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:14

Idézet: smelo - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 22:05

Szia!
Koszi!
Meg egy kerdes. Ugye az spa3000-nel vannak a gw-ek. Ha csak ez a neo-s account egy gw-bwn van, nem a fovonalon, akkor is beer a sipbrokeres hivas?

Szia,
egyébként beérne a hívás? Nem. A GW csak kifele működőképes. (ezért is nem vettem 3000-et, hanem vadásztam mást, zyxelt, avm-et. lsd. előző hozzászólás)

#433 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:19

Smelo, de hisz semmibe nem kerül a Sipbroker oldalán azt a usernevet beállítani, ami a fővonalon csücsül

#434 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:48

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 11:41

az én olvasatomban olyan dect készüléket keresett ?? nem tudom ki ??, amelyre 2 vonal köthető be (a bázisállomására)

Igy van, de nem egeszen:
Olyan megoldas keresett, hogy a SPA2100-bol kijovo 2 vonalat tudjon menedzserelni egy kagylorol mint SPA1001-ben lehet.
Ez viszont ugy lehet, pl ahogyon te telyesen helyesen irod 2 vonalas bazis, de nem feltetlenul nagyon sokat tudo DECT telefon, hanem barmilyen telefon jo erre a celra mely 2 vonalas. A tobbi mar izles kerdese ...
Ez csak egy megjegyzes volt. Szerintem ezt mar tultagyaltunk ...
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#435 Felhasználó inaktív   smelo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:53

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 21:19

Smelo, de hisz semmibe nem kerül a Sipbroker oldalán azt a usernevet beállítani, ami a fővonalon csücsül

Igen, ezt tudom, csak hat ugye ha nem kellene, akkor csak jobb lenne.  :rolleyes:
Az AVM-ekkel, igen blackbile "szenvedett" ra egy angol frimet, de miert nincs rjta gyarilag is ilyen, vagy ilyen LEHETOSEG? Az AVM-ek a dialplan-es dolgokat hogy oldjak meg?

#436 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 21:55

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 12:26

Hm... most, hogy elolvastam mégegyszer Dokit meg nyirzoz válaszát is, meg ez e-bay-es linknek is elolvastam a paramétereit, valóban két vonalat tudnak ezek a készülékek. Ilyet még nem is láttam!
... ... ...

Na, most mar erted az egeszet. Orolok neki.
Azt irod:" ... Ilyet még nem is láttam! ...". Ez viszont nem nagy dolog, nalam mar kb. 15 eve mukodik egy oreg 2 vonalas hordozhato Sony tlefon mely pontosan azt tudja mint azok amit vettem ebayon most. Talan csak az a gond Sonyval most mar, hogy az aksija gyenyge es az ujat USA-ban nem tudtam szerezni neki, mert azt montak itt, hogy mar muzealis erteku lenne ...
Nejem nem reg jart Szegedem es siman kiskoruton muszaki boltban vett egyet hozza, bar nagyon draga volt, de volt. Igy mar ha megyek M-ra ott sem kell vennem 2 vonalos hozdozhato keszuleket.  :up:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#437 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 22:23

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 13:24

Hogy őszinte legyek ebből a cikkből nem sokat értettem meg.  :eek:

Mindenesetre ha így; akkor örvendetes, hogy a szándékos zavarás esete nem állhat fennt.

Nem csak az ennel sokkal nagyobb a dolog. Snkinek sincs joga kkorlatozni zavarni stb. azt az informaciot amit interneten tortenik - ez a lenyege az uj torvennek mely varhato napokban. Es ez rank internetes "buzikra" nezve nagyon fontos, talan legfontosabb torveny. Van benne meg vmi: senkinek nem szabad elni-viszaelni piaci erofelonnyel (ISP monopoliakra vonatozik). Mit jelent ez gyakorlatban? Azt, pl. hogy kabel TV ceg nem mondhatja egy internetes cegnek mely TV adasokat szeretne sugarozni, hogy nem engedem az elofizetoimnek nezni ezeket az adasokat. Vagy mas pelda: ISP-nek van sajat VoIP szolgaltatasa, de en szeretnek Bustereket hasznalni. Ha nincs erre ez a torveny az ISP azt modhatja, hogy tiltani fogok Busterokat sajat halozatomban - jogom van, lett volna ha nem lenne ez az uj torveny mely eppen ezzert jon letre, hogy ezeket a disznosaagokat megakadajozzon ...

Itt talan erdemes felidezni azt a dialogus amit AdamK-val folytattunk elobb:
En irtam: "Egyetemi halozatban itt nem korlatoznak semmit, nem korlatozhatnak!!! Nincs joguk. Informatiot nem szabad korlatozni, ha mar biztositod azt akor nem szabad."
O irt: "Naiv :)  tobb evig uzemeltettem egyetemi halozat egy reszet, valamint belelatok par masik egyetem halozataba.  Egyeteme valogatja.  Van ahol technikai okok miatt muszaj korlatozni, van ahol a halozati szempontbol problemas gepeket korlatozzak. "
Es meg kesobb: " 1 gyors mondat az egyetemi halozatokhoz: hidd el nekem, hogy jogilag sem lehet megjarni.  Amirol Te beszelsz... jogkovetkezmenyek meg hasonlo... pfff.  az egyetemeken az emberek nem fizetnek a halozatert (fizetnek, de nem a halozatert).  Amiert nem fizetsz az nem jar. "

Na e torvenyben pont arrol van szo, hogy az szolas szabadsag es az informacio tovabbitasi szabadsag egy es ugyan az szabadsagok korebe tartozik. Semmi jelentosegen nincs annak egy fizetett szolgaltatasrol van szo vagy ingyenesrol e !!!
Ugy mint a telefonszolgaltato nem szolhat mirol beszelunk, ugy az internet szolgaltatonak nem lesz (de nem is volt elvileg) joga barmit is korlatozni, neki csak internetet kell biztositnai es nem bele szolni mi van benne. Kivetel a torvenyekbe utkozo dolgok - de ezekrol most itt nem is targyalunk. Szoval en nagyon drukkulok ennek az internetes torveny sorozatnak.
Itt szeretnek lezarni ezt a felszolasomat, de muszaj azt megjegyezni, hogy nagyon kell orulnunk annak, hogy az internetet USA dominalja, mert itt nagyon jok a torvenyek ezzel kapcsolatosan. Itt tenyleg figyelnek arra, hogy ki es mit korlatoz. Ezert is nagyon sok zaj szokot lenni ha vki vmit korlatoz. Egyetemek is probaltak korlatozni a VoIP-ot, de kuss lett nekik is!
Egy kivitel a munkahely (egyetem az is lehet- egy resze), de a hallgatoi internet ez nem munkahelyi. Munkahelyen lehet korlatozni gyakorlatilag minden VoIP-t is, mert ott az internet munka eszkoz/szerszam a munkavegzeshez es nem szorokozas vagy szabad informatio aramlasi hely... Most mar kuss nekem is ...  :respect:

#438 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 22:29

Idézet: LeptisMagna - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 19:47

Most olvastam vissza, hogy Te is beírtad. Nem vettem először észre , csak úgy kikövetkeztettem ki, hogy az is smelo... lehet :)  :)  :)  Már olyan gyorsan átfutok mindenen, hogy a lényeg meg lemarad. :)

Na, nekem es ez a gondom ... tul aktviak vagyonk? Igen! DE ez nem baj, hanem jo!!! Ezert szeretem ezt a trsasagot, tisztelem is ... De neha hulyesegek tortennek nalam is amig megirom vmit, kozben mar a forumban vmi megjelenik ami az irasom actualitasat megszunteti vagy mar elevulhet is ...

#439 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 22:36

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 21:20

Elkezdtem leirni az en halozati kornyezetemet abraval meg mindennel.  Nem tudom mennyire altalanos, vagy mennyire nem az, mindenesetre nalam ez van.  http://www.adamk.freesite.hu/voip

....... ........ ......

Na, ez aztan klassz!!!! Gyonyoru!
Maj jelenkezem ezzel a temaval visza ha atneztem es megertettem (lehet, hogy ez nem mostanaban lesz :) )
De komolyon Adam, nagyon nagyon koszonok  :respect:  Ez csodalotas. Ez egy egyetemi tarra val ... nem az vagy?
Tenyleg kozonjuk szepen, maj jelentkezem ... (ha megertettem ... es nem kaptam gutautest kozben  ;) )

:respect:  :respect:  :respect:

#440 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 24. 22:47

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. máj. 24., szerda - 21:22

.... és talán nem árt ha más is megtudja, hogy az SPA-3000 esen kívül akad még jó (jobb) készülék.

Igen,nekem is vannak fentartasaim SPA3000-e, foleg ketto:
1) Tul bonyolult es nincs normalis, haziasszonynak valo utmutatoja
2) Csak 1 telyes erteku GW-je van (az legnagyobb bajom)

Lehet,hogy en is jobban atnezem azt a nekem kicsit furcsa ATA-t mely Blacbilenek van, ha tenyleg benne van 10 db. telyes erteku GW.

Blacbile  ez tenyleg igy van? Tudja minden protokol is (Kabel, DSL, EU, US, stb)? Konyon kezelheto? Ertheto a dokumentacioja? Mennyibe kerulhet kb?

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.