HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 16. 11:40

válaszolt mindkét hun reseller, annyi amit gondoltam az összeg +200Ft a díja, DE 5EUR-ót ő tölthet... mi nem.

#622 Felhasználó inaktív   007 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 12:00

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 11:40

válaszolt mindkét hun reseller, annyi amit gondoltam az összeg +200Ft a díja, DE 5EUR-ót ő tölthet... mi nem.

Nem baj. A 10 Ejrónál akkor is kedvezőbb.  :)
Azt nem írták, hogy működik a dolog? Át kell utalni a lóvét vagy hogy kapják meg?

#623 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 13:20

Idézet: 007 - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 13:00

Nem baj. A 10 Ejrónál akkor is kedvezőbb.  :)
Azt nem írták, hogy működik a dolog? Át kell utalni a lóvét vagy hogy kapják meg

1.
VoipBuster viszonteladójaként a saját egyenlegem terhére tudok másoknak
közvetlenül áttölteni pénzt. A feltöltés díja 25 €-ig 200 Ft, felette 300Ft.

Tehát a menete a következő:
Átutalja bankszámlámra (postai úton is lehetséges) a feltölteni kívánt
összeg áfá-val (16%) növelt értékét Forintban. Innen kerül fel az én
VoipBuster egyenlegemre, ahonnan azonnal átteszem Önnek.
Az Euro napi árfolyamát a Moneybookers (az internetes számlám) határozza
meg, ami a feltöltést követően derül ki pontosan. Most kb. 271 Ft/1 €. >>>
Tapasztalatom szerint: Az MNB deviza középárfolyama + 3 Ft.

5 + 0,8 áfa  =  5,8 €  ---> kb. 1.572 Ft + 200 Ft (feltöltés) =  1.772 Ft
10 + 1,6 áfa = 11,6 €  ---> kb.  3.1447 Ft  + 200 Ft (feltöltés) = 3.344 Ft
25 + 4 áfa    = 29 €    ---> kb. 7.859 Ft + 200 Ft (feltöltés) = 8.059 Ft
50 + 8 áfa    = 58 €    ---> kb. 15.718 Ft + 300 Ft (feltöltés) =  16.018 Ft
Az összegek természetesen többszörözhetőek is, vagyis pl. 3*10, vagy 2*50
€-t töltök fel.
Az átfutási idő: 1-3 nap (1-2 nap a banki átutalás hozzám, 1 nap a
feltöltés; ha jelzi, hogy átutalta a pénzt és másnap megérkezik, akkor én
saját költségemre fel szoktam tölteni a Voip egyenlegemre és amint
megérkezik az átutalás, máris átkerül az Ön egyenlegére. Ez utóbbi esetben
nyerhetünk 1-2 napot)
A feltöltési kód (Voucher) rendelése (5 és 10 Euro értékben igényleheti) azt
jelenti, hogy küldök Önnek emailben egy 16 jegyű számsort. Ezt tudja beírni
majd a "Reedem Voucher" menüben. A feltöltés módja  és ideje teljesen
ugyanaz, mint a többi esetben. Annyiban más, hogy Ön tölti fel.

Kérem elküldeni a felhasználónevet !!!

2.
...
- Voip Resellers: itt tudunk mi segíteni, és így a legolcsóbb a kredit összege!

A kredit díja 5 euro + 16% áfa, azaz 5,8 euro. Ha így szeretné feltölteni egyenlegét, akkor ennek díja jelenleg 1750 Ft. Ez az összeg 120 napig (tehát 4 hónapig) érvényes, és ez idő alatt az egyenleg le is beszélhető. Például, ha mobilt hív, annak díja (szolgáltatótól – Pannon, T-online, Vodafone - függetlenül) nettó 18 cent, vagyis bruttó kb. 50 Ft/perc. A 120 nap alatt korlátlanul hívhat bármely magyarországi vezetékes számot! A 4 hónapot követően új kredit vásárlására lesz szüksége, s ha ez megtörtént, kezdődik elölről a következő 120 napos időszak.
(VoipCheap klienst használóknak ez az időszak csupán 90 nap!)
Havi 440 Ft-ért tehát korlátlanul ingyenesen hívhatja a fenti országok bármelyikének vezetékes telefonszámait, és ez a 440 Ft sem vész el: lebeszélhető!

Voucher kód igénylése:
A 4 hónapig érvényes 1750 Ft-ot belföldi banki utalással a következő bankszámlaszámra kérjük átutalni:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx -re, a bankszámla tulajdonosa: yyyyyyyyyyyyyyyy. A közlemény rovatba az e-mail címét és a felhasználónevét írja be, hogy egyértelműen azonosítani tudjuk a beérkezés forrását.

Amint ez az összeg jóváíródott nálunk, egy 16 jegyű kódot fogunk Önnek e-mail-ben elküldeni, amivel aktiválni tudja egyenlegét, az 5 euro-t (5,8 euro a 16% áfával, de csak a nettó összeget fogja látni).
A kapott kód aktiválása:
A programba való bejelentkezést követően a Start fülön található Click here to go to your account page-re kattintva az Ön személyes oldalára tud bejelentkezni a megadott jelszóval.

Lehetőség van nagyobb értékű Credit vásárlására is 10 euro értékben, ennek díja 3600 Ft.

#624 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 19:36

Erdekes?

" Why eBay bought Skype

Skype and eBay are suggesting that we may have been wrong last year--lots of people scratched their heads when the online auction giant bought the semi-mysterious VoIP company for $2.6 billion (with a "b"). This week, we found out why. We need to talk to salespeople. Starting next week, sellers in 14 "high-touch" product categories will be able to put a "Skype Me" button on their listings, so prospects can talk to sellers for free. They spent $2.6 billion for this? "
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#625 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 21:00

007 irt:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1)  A befizetési résznél választható a Voip Resellers rész is. Akik magyarországot jelölték meg lakóhelyként ...
... ... ...
2) virtualPBX:
A Fritz!Box helyett tényleg lehet használni. Tegnap Buksikával már tesztelgettük a dolgot.
A weboldal mintegy ATA-ként használható. A lényege a következő:
2a) - Beállítod a szolgáltatóidat az oldalon
2b) - Beállítod az otthoni ATA-t, hogy ide regisztrájon be, aztán nagyjából kész.
2c) Meg kell/lehet adni dial plan-szerű dolgokat is, hogy az általad kezdeményezett hívás melyik szolgáltató felé menjen ki.
2d) Van híváslista, nagyon jó status monitor is.

3) Tegnap már tesztelük Buksikával a szolgáltatást. Ő is, én is beállítottuk magunknál és a megafone-os accountunkat és simán fel tudott hívni. Na meg beszélni is tudtunk. Ezen kívül beállítottam az fwd-s és klip-es accomat is
4) és mindkettőt szg-ről meghívva csörgött a telefonon. Egyelőre ennyit próbáltunk.

5) Nagyon-nagyon jó dolognak tűnik! Jó, hogy ráakadtál!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1)  Erdekes mert csak 5 EUR-t is lehet befizetni 10 EUR helyett ... bar az en esetemben akor masik accountot kellenne nyitnom Mo-i lakohelyemmel valamit amig nem vagyok Mo-n addig ellege bonyolult lenne ezeket nagyon is "ovodasnak"  ;)  tuno banki dolgokat lebonyolitani? VAgy nem jol ertelemezm a dolgot?

2a)  Sajnos alitolag a Busterek blokkoljak ezt a PBX-t.

2b)  Ezek sz ennek az ATA-nak nem is kell semmilyen telefonszammal rendelkeznije, csak belso PBX extension/mellek szammal es igy hivhato lesz PBX-en belul. Pl. az egyik mellek # 1111 lesz hivhato barmelyik PBX-es mellekrol (pl. 4444 vagy akar 1313, stb.). Mas szoval lehet "belso", "halozaton beluli" hivasokat produkalni? Mint pl. neophonexnel halozaton beluliakat. Ez jo de nem nagy dolog mert most is van ilyen lehetosegunk halozaton beluli hivasokra kulonbozo szolgaltatoknel (p. NPx, Stanaphone es masok, raadasul ezek hivhatok PSTN halobol is).
Az viszont igaz ha a PBX-hez adunk olyan szmokat melyek hivhatoak PSTN-bol akkor ez azt jelentene (?), hogy aki hivna ezt a szamot PSTN-bol eleve kerul PBX-be es onnan beszelhet barmilyen PBX mellekkel (akarhol is van ez a vilagban, helyi PSTN hivasi dijert). Ha igy van akor ez tenyleg nagyon erdekes lenne: mondjuk van nekem NPx es koszpontojukon keresztul tudok barmilyen Mo-i vezetekes telefonrol hivni PBX-t es onnan beszelni Sri Lankaval ahol lakik egy csinos lanykom  :D es mind ez helyi hivasi dijert. Ugyan ez a hlelyzet ha vki pl. USA-ban van es van egy US VoIP szama (pl. Stanaphone) es hivhat PBX-t ingyen US PSTN telefonokrol, belep PBX-be es megint beszelhet akar Sri Lankaval ingyen. Ok, ha ez mind igy igaz akor oszesitem: szabadon beszelhetek barmilyen PBX-es mellekkel virtualisan barhol a vilagbol rendees tlefonokrol (PSTN) felteve, hogy az adott orszagban van egy VoIP szam (mely hivhato adott orszag PSTN-bol). Igy van?
Es most tovabb ... Ez azt is jelenti, hogy ezekrol a kulfoldi PSTNekrol tudok belepni a PBX-be - ez teny, de tudok e belepve PBX-be szabadon valasztani azt a szolgaltatot melyel tudok tovabb telefonalni barhova a vilagba, de mar rendes PSTN telefonokra? es hogyon ez a szolgaltato kivalasztasa tenyolegesen tortenik? Ha ez igy megoldhato akkor ez oriasi dolog! E esetben megertem miert a Busterek blokoljak errol a PBX sajat szolgaltatasukt: azert mert, pl. oszefogunk es alakitunk kozos PBX-et (egyebkent nagyon is meggondolondo a dolog !!!  :cool:  :up: ) ahonnan pl. egy befizetessel mindenki kozuttunk hasznalhatja a Bustereket. Igen am, de megsem ertem oket: ott van az ido korlatozasa ami utan kell fizetni, bar ez nem jo nekik mert igy teljesen lebeszelodik az osszeg es nincs ilyen oriasi profitjuk mint ha csak ugy lejarna nem lebeszelt oszeg ...
Szoval, jol ertem ezt a PBX strukturat?

2c)  Igen ez jo dolog, de lehet kivalaszani minden egyes hivasnal is (manualisan) melyik szolgaltaton (VSP) -en keresztul telefonaljak? Akar ATAamhoz fizikalisan kapcsol telefonrol, akar PSTN szamrol hivas eseten? Es hogyon valsztom ki a szolgaltatokat, milyen muveletekkel? codokkal vagy mivel?

2d)  Ez nagyon jo dolog, de en mindig abbol indulok, hogy pl. Kiskunfelegyhazan vagyok vagy akar Cubaban, Havannaban es szeretnek felemelni barmilyen tlefonnak a kagylojet es PBX-en keresztul hivni a bizonyos csajamat Sri Lankaban es raadasul helyi hivasi dijert (bar ez lehet neha dragabb is mint nemzetkozi dij - pl. Mo-gi helyi hivasok  :D ). Fontos: nem computernel ulve nem lathatom ezt a kivalu status monitort. Na, mi van e situban es hogy oldhato meg ez emletet helyzetben?

3) Ezek (Megafone, Klip) adnak ingyen Mo-i RENDES PSTN szamokat vagy ez megint 21-es jatek?

4)  "... szg-rol ..." ez mit jelent Szegedrol? vagy vmi mast? Szoval sima PSTN tlefonokrol?

5)  Az az igazsag, hogy nem csak ugy raakadtam, hanem azert kerestem mert utolso idoben nagy csond volt itt Forumban es minden jol mukodott mindenkinek alitaolag ... Ugy dontottem,hogy eletet kell adni ide es kerestem vmit ... es tlaltam ... most mar szenvedhetunk, irhatunk ... Most mar tul sok is az iras itt nem is gyozom reagalni  ;)  Persze ez vicc volt  :cool:
Igazsag az,hogy amikor elkeztem Fritzusokat taulmanyozni es elegem lett beluluk, elgondolkoztam, hogy nem is kellenek ezek a hulye dobozok nekunk egyaltalan ... nem lehetne ezt megoldani vmi kozponti PBX-szeruseggel? Elkeztem eszelni a dolgot,oszejottunk "kolleegaimmal" es eldontettunk, hogy a szerverunken (ugyis alig van megterhelve) letre hozhatunk egy VPBX-t (virtualis). Nagyon jo otletnek tunt! De mi elott megadjam a feladatot a programozomnak, elkeztem egy kis kutatasba, hogy ne dolgozzon hiaba es ne talaljon ujra ki a biciklit. Hat ha letezik mar ... es sajnos letezik  :down:
Szoval, sajnos nem vagyok zseni - igy minositette a "talalmanyomat" Buksika valahol elobb ;) " ... Dr. Buster, Te egy zseni vagy!! Hogy a csudába akadtál rá erre?  Ez nagyon szuper! szerk: https://www.pbxes.com-ra gondolok..." -, hanem csak bicikli feltalaloja lettem amikor az mar regen letezik, sajnos ...
El tudjatok kepzelni mi lenne, ha ez nekem jutna eszembe eloszor? En nem, de biztos hogy azonnal megcsinalnank ... bar most is lehetne, nem baj hogy van mar egy (Busterek is sokan vannak es megis megelnek), de igy mar nem annyire erdekes ...

Bocs a hosszusagert! :respect:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#626 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 21:30

Kozben megkaptam a vlaszt attol a forgalmazotol mely alitolag barhova a vilagba szallit a Fritzusokat.
Ezek sz. angolok ami azt jelenthet, hogy nagyon dragak. Angolok a legdragabbak mindenben:

"Dear Dr. Buster,
We do not currently have stock of the FritzBox but hope to have some in soon (2 weeks).  When stock arrives I will provide you with a quotation.

Best regards,
Alexis Argent

VoIPon Solutions
UNITED KINGDOM
Tel : +44 (0)1245 600 560 ext 204
Fax : +44 (0)1245 600 030
Email : alexis@voipon.co.uk
UK : http://www.voipon.co.uk  "

Majd meglatjuk ... Legalabb valasozlnak ez is vmi  ;)

PS: Pl. Linksys SPA-1001 Analog Telephone Adapter   54.95 GBP = 101.679 USD. USA-ban ez kb.  csak 50 USD.
Legalabb 2x dragabb,nem beszelve szallitasrol: USA-ban max 5 USD. Na majd latjuk ...
Ki tudja mennyi a SPA1001 Mo-n? Csak kb. oszehasonlitas kedvert erdekes lenne tudni.
Es meg vmi: mit jelent ez a "RJ 11  adaptor with ring capacitor" amit adnak SPA1001 -eshez az angolok 1.95 GBP -ert ? Minek kell es? lehet, hogy az angol telefonok miatt? Ki tudja?

Buksika, nalad van mar vmi ujsag a Fritzusok araival kapcsolatosan? Elsosorban az ATA erdekelne (nem kell semmi plus benne: DSL modem vagy mas hasonlo dolgok).

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 16. 21:51 -kor

#627 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 21:43

5) Dr.Buster, én is ugyanígy vagyok mint Te. Az utóbbi időben nekifeküdtem az Asterisk PBX-et tanulmányozni pont azért, hogy a cégnél ahol dolgozom megvalósítsam azt, hogy beállítsam a szolgáltatóimat és ha azokon bejön egy hívás, az én mellékemen csörögjön ami itthon van. Mások már biztos röhögnek ezen, hisz ezt nem egy nagy dolog megcsinálni. Csakhogy én nem vagyok egy nagy Linux-os, de szerencsére találtam Windowsra átfordított Asterisk-et is. Azon is meditáltam, hogyha magamnak meg tudom csinálni, akkor csak egy megfelelő webfelülettel kellene összekötni (+nagyobb infrastruktúra) és valami hasznot húzni ebből a lehetőségből/ötletből. De úgy, ahogy Te sem vagy egy hirtelen belevágós fajta, és én nem is vagyok egy szuper programozó mint adam.k, úgyhogy egyelőre még csak a tanulásnál és az elméletnél tartottam. Végeredményben ezért is örültem, hogy ezzel a virtual pbx-el amit már más megcsinált, legalább az igényeimet meg tudom oldani (ahogy Neked is ez az elsődleges szempont jelenleg (milyen ATA))

2) Nagyon jól érted a virtualPBX és mellékeik fogalmát. Lehet egymást hívni ingyen, ami talán plusz az azonos szolgáltatón belüli hívásoknál ami szintén ingyenes, -hogy itt ha bejön egy hívás és ezt mindegyik trunknél (sip szolgáltató) meg tudod mondani hogy hogy csinálja, nem csak egy melléket mondhatsz meg hogy melyiken csörögjön, hanem meghatározod, hogy mikor (időpont intervallum) melyik mellékekEN csörögjön (group). Ha pedig felvetted az egyik melléken de történetesen egy másikkal szeretnének beszélni, akkor át lehet kapcsolni a hívást a másik mellékre.
Sőt, átirányításokat is meg lehet határozni, azaz pl. olyat is, hogy elsődlegesen csörögjön a számítógépeden lévő softphone-on, de ha az ki van kapcsolva (nem elérhető) akkor csörögjön a másik mellékeden, ami az ATA-d.

A kifelé telefonálással (outbon routing) volt a legtöbb bajom, de már ezt is kezdem átlátni. Itt mellékenként, illetve mellék csoportonként meg lehet határozni, hogy kinek és miylen irányba legyen joga telefonálni (dial plan), sőt, hogy milyen trunkon (sip szolgáltató) menjen ki a hívás, vagy ha az nem működik, akkor egy másik trunk legyen az alternatíva. De ezt hosszú lenne itt leírni hogy hogyan is kell ezt beállítani konkrétan, és még nekem is kusza kicsit. De olyat is be lehet állítani, hogy minden trunk-nek megadsz egy pint kódot, és a mellékek csak akkor tudnak kimenni arra vonalra, hogyha ismerik és beütik a trunk pin kódját.

Pozitívum még, hogy a callerid-kat lehet módosítani befele és kifele menő hívásoknál (ha a szolgáltató is megengedi), ezen kívül a statusz monitorja is nagyon jó, gyakorlatilag látod az összes melléket hogy csörög-e a telefonja vagy éppen beszélnek rajta, ha beszélnek akkor mit hívtak, ha folyamatban van egy beszélgetés a webes felületről le tudod bontani a hívást, ugyaninnen két távol lévő melléket felhívathatsz egymással, és egyéb ilyen érdekességek megoldhatóak.

A callthrought épp ma próbáltam ki, bekérte a pint, de kifele másik trunk-ön nem sikerült kimennem, hanem csak melléket vagy group-ot tudtam meghívni pbx-en belül.

Negatívum van egy pár, például a call monitor, nem látom hogy melyik trun-on jött be a hívás vagy melyik trunk-ön ment ki, ezt nagy hiányosságnak tartom, hogy nem tudom leellenőrizni.
A másik meg, hogy éppen nem megy az egész pbx rendszer, se a mellékek, se a trunkok nem tudnak beregisztrálni, szóval még egy közbeiktatott hibalehetőség ami hogyha Fritz-ed van egyel kevesebb ilyen hibalehetőség.

#628 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 22:20

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 22:43

5) Dr.Buster, én is ugyanígy vagyok mint Te. Az utóbbi időben nekifeküdtem az Asterisk PBX-et ...
... ... ...
A másik meg, hogy éppen nem megy az egész pbx rendszer, se a mellékek, se a trunkok nem tudnak beregisztrálni, szóval még egy közbeiktatott hibalehetőség ami hogyha Fritz-ed van egyel kevesebb ilyen hibalehetőség.

Igen nekem is az a velemeynem, hogy az ami nalad van ez biztosabb kellene hogy legyen, de ez sem mindig igy van ...
En is gondolom, hogy a Fritzus biztosabb ha tenyleg jol mukodik es betartja a nemzetkosi szabalyokat es nem csk EU-t (ezel sok baj lehet am!).
Fritzus hatranya az ami az elone: doboz es vlahol fizikalisan is kell lennije. Persze amokor te otthon vagy es nem kell utaznod ez igy jo, de ha (mint nekem pl.) el kell menned mashova akor vinned kell a doboz ami nem is baj. A baj az, hogy a csaladod telefon nelkul marad! Mi a megoldas? 2 doboz? 3 doboz? ... es itt kezdodik a cirkus ... Otthon ha csak SPA3000 marad - nem eleg a vonal, ha magaddal viszed megint nem eleg a vonal ... Mi a megoldas dobozok eseten> legalabb 2 kell hogy legyen tobb vonallal + 1 doboz (mint SPA3000 tavoli hozaferes miatt) = oszesen 3 db??? Nem sok ez egy csaladra? Szoval boseg zavar miatt gondok kezdodnek. Pontosabban tul sok tokeletlen szolgaltato van es nincs egyetlen egy ami tokeletes lenne. Mi a tokeletes? Talan www.Voicestick.com elfogadhato lenne, de nagy szar: semmi nem mukodik ahogy kellene. Most valtattam erre www.rocketvoip.com -rol (jo volt, de nem flexibilis!). Vmi busterszeruseg lenne jo melyben bejovo szama lenne es lehetne akar ideiglenesen kapni/valtani meg plusz szamokat kuonbozo orszagokban. Igy lenne tokeletes mert: hasznalhatod barmilyen comp-rol, dobozrol, kapcsolhatod ossze barmit barmivel, stb. De nincs ilyen. Meg nincs! Majd lesz, de mikor ... es mennyiert ...
Legjobb megoldas velemenyem sz. 3 doboz (egy csladnak, masik "mobil" - viszed magaddal akarhova utazol es a 3-k mint Sipura3000 tavoli elereshez) es e mellett VPX mely megint mindig "veled van" - nem hiaba virtualis- es barhol ahol internet van az is van veled. Ez kb. 250 $ lenne ... Draga persze, de csak egy szer kell venni ... De akor is ezek moceras megoldasok meg mindig.  :down:
:respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 16. 22:25 -kor

#629 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 16. 22:52

Fritzek árairól sajnos csak hétfőn tudlak tájékoztatni, mert a levelek a munkahelyemen vannak.
Dobozok. Igen, ezért lenne jó egy ilyen működő Virt-PBX mert akár mindenkinek meglenne a saját ATA-ja melléke, ha te elmész valahova akkor viszed magaddal a saját mellékedet és ugyanúgy tudod tovább használni. De ha nem viszed az ATA-t magaddal, amelyik országba mész keresel még egy sip szolgáltatót (szinte mindenhol van már) de egy olyat amelyik ad bejövő számot is, és felviszel még egy trunk-öt a PBX-be, és máris be tudsz jutni helyi vagy távolsági hívással a pbx-be. Ha meg bent vagy, akkor hívsz melléket (feleséged, csajod, fiad, stb) vagy kifele telefonálsz egy másik trunk-ön (ez még nem ment nekem).
Ha emlékszel, a voxalot vagy freeworlddialup szolgáltatókat azért állítottuk be sokan magunknak néhány hete, mert ingyen meghívhatóak más hálózatból, de ha nincs VoIP a közelben, a sipbroker révén rengeteg országból el lehet érni őket PSTN-ről.
Szóval vannak lehetőségek, Neked is nagyon jók a gondolataid, át kell gondolni őket és akkor letusztulnak, de sajnos igen függünk a szolgáltatóktól és azok szolgáltatásaitól amik még nem 100%-osak.

#630 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 00:11

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 16., péntek - 23:52

1) Fritzek árairól sajnos csak hétfőn tudlak tájékoztatni, mert a levelek a munkahelyemen vannak.
... ... ...
2) Ha emlékszel, a voxalot vagy freeworlddialup szolgáltatókat azért állítottuk be sokan magunknak néhány hete, mert ingyen meghívhatóak más hálózatból, de ha nincs VoIP a közelben, a sipbroker révén rengeteg országból el lehet érni őket PSTN-ről.
3) Szóval vannak lehetőségek, Neked is nagyon jók a gondolataid, át kell gondolni őket és akkor letusztulnak,...

1) Koszonom szepen es hol kaphatok ha lehetne ...
2) Ez a terulet meg feher folt nekem sajnos: ne flejtsd,hogy csak orvos vagyok (mernok is, de ez mar regen volt) es radioamator. Bar nagyon erdekelne ez is es majd ha lesz erre idom feltetlenul atanulmanyozom ... igerem  ;)
3) Igy van igazad van, ezert is ITT vagyunk a Forumban...

Nincs is nagyon gondom kapni ingyenes PSTN telefonszamot mas orszagban, a gondom csak Mo-n van sajnos. Most Neophonexet hasznalm  :reklamacio:  ha lehet ezt mondani, de mostanaban nagyo-nagyon megbizhatatlan, par hete nem is mukodik egyalatalan (ma irtam nekik levlet).

:respect:
PS: ja, ... Linux ... Ezt en aztan nagyon jol ismerem ... sokszor hallottam a nevet  ;)  :reklamacio:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 17. 00:38 -kor

#631 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 17. 10:51

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 0:11

Nincs is nagyon gondom kapni ingyenes PSTN telefonszamot mas orszagban, a gondom csak Mo-n van sajnos. Most Neophonexet hasznalm  :reklamacio:  ha lehet ezt mondani, de mostanaban nagyo-nagyon megbizhatatlan, par hete nem is mukodik egyalatalan (ma irtam nekik levlet).

Jol ertem, hogy az a problema, hogy nem tudsz voip telefonalni ha nem vagy otthon?  Ezert akarsz ata-t hurcolni?

En pda-t hurcolok, rajta egy softphone.  Azert ez megis kenyelmesebb, nem kell hozza 230V.  Vagy viszel ups-t is? :)

A "huzzunk hasznot" egy jo gondolat, webfeluletet nem is kell csinalni, mar van keszen.  csak le kell tolteni :)

#632 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 07:36

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 17., szombat - 11:51

Jol ertem, hogy az a problema, hogy nem tudsz voip telefonalni ha nem vagy otthon?  Ezert akarsz ata-t hurcolni?

En pda-t hurcolok, rajta egy softphone.  Azert ez megis kenyelmesebb, nem kell hozza 230V.  Vagy viszel ups-t is? :)

A "huzzunk hasznot" egy jo gondolat, webfeluletet nem is kell csinalni, mar van keszen.  csak le kell tolteni :)

Igen es nem ...  :think:
Es problema itt elsosorban a fogalmakkal van. MIt jelent, hogy otthon/ithon? Ez magyarazatot igenel. Nem vagyok otthon: utazas, kozlekedes, vendegsegben, atmeneti szallason, stb. - ezek mint rovid ideig tarto (pecek, orak, napok, de nem honapok!) nem othonban tartozkodasokat jelentenek nekem. Es ezekre az esetekre gondolva, telyesen igazad van, legjobb mogoldas lenne vmi mobilis eszkoz, pl. PDA es rajta softphone. Erre is lesz/lenne szoksegem, de ez nem mostani teme ...
A mostani tema az lenne/van, hogy amikor otthon vagyok keves a bejovo vonal SPA3000 (ez van most nekem) es valoszinu a SPA1001-ben is (vasarlasan most gondolkozm, de nagyon szorit az ido mar mert kellene vmi mar). Kozbe jott esetleg a Fritz Box is latoterbe ... erool mar irtam elobbi felszolalasaimben.
Valoszinoleg azt nem ertetted, hogy nekem nem egy othonom van (errol is irtam elobb). Nekem legalabb horom othonom van: 2 USA-ban es 1 Mo-n. Tekintettel arra, hogy nem rovid idonkent cserelek othonaim (mindegyikben tartozkodok honapokig, termeszetesen felvaltva, hisz csak egy helen tudok lenni  ;) ) az alternativaim kovotkozok:
1) minden otthonoban kell rendelkezni vmi berendezessel mely legalabb 2-3 szolgaltatot birna befele,
2) magammal kell vinni ezt a berendezest arra az idore amikor masik otthonomban tartozkodok (honapok!) valamint valamilyen eszkoz azert kell, hogy az elozo otthonomban is maradjon, hogy a csladom is tudjon hasznalni,
3) eszetleg vmi virtualis PBX is szoba johet ... bar ettol a megoldastol tartok (nem az en birtokomban van es nem en dirigalok felette) mert kiesisek lehetnek, nem is beszelve arrol hogy a Buksikanak meg mindig nem sikerult beallitani a rendes PSTN-re hivasokat es csak PBX-n belul egyenlore sikere van (bar meg csak par nap telt el es ez is nagyon jo eredmeny/telyesitmeny  :respect: ).

Fritz Box nagyon szimpatikusnak tunik csak azert mert ott 10 szolgaltatot lehet beallitani (in/out, befele az a legfontossabb). Bar tole is tartok mert ez EU szabvanyokon alapszik es nem tudom hogyon fogja birni az US telefonokat es halazotokat, vannak e ott allithato paramereterek mint ez Sipuraknal lehetseges peldaul. Egyebbkent a szivemhez kozelebb all a SPA3000, de ott csak egy vonal van befele, sajnos. Ha legalabb 2 lenne (ugyis van ott 4 gw kifele) az lenne a legjobb ATA es semmira masra nem lenne szuksegem: vennik meg egyet (lehet meg 2-t is) es minden VoIP-es es "hurculasi" gondom megoldodna, csak talan tenyleg PDA hianyozna, de ez nem annyire fontos ...
Ha ezeket megertetted, akor itt megemletenem meg mas problemamat is: Internet. Ha, pl. MO-ra megyek es ott tartoszkodok (honapokig 2-3-4- ... ki tudja meddig) akkor gondom van inernettel is(errol szinte mar irtam, de az regebben volt mar). Hosegnyilatkozatos elofizetes nem jo nekem (viszonylag rovid es bizonytalan tartozkodasi idom miatt), de viszont nagyon kellenne/kell megbizhato (VoIP miatt) internet, maskeppen minek lennenek ezek az ATA-k ha nincs internetem, valamint lehetoleg nem kabel (szemelyes okok miatt) hanem DSL kellene elegendo uploaddal (download ugyis eleg altalaban).

Ha tudnal/tudnatok ezeket ismereteben konkret tanacsokat adni az nagyon jo lenne es nagyaon hallas lennik. A helyzet vegul nem bonyolult, hanem sok lehetoseg miatt (lehet, eppen hogy keves ?)atlathatatlan szmomra foleg Mo-i viszonlatban.

Elore is koszonom mindenkinek!  :respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 18. 07:39 -kor

#633 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 09:27

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 7:36

Ha tudnal/tudnatok ezeket ismereteben konkret tanacsokat adni az nagyon jo lenne es nagyaon hallas lennik. A helyzet vegul nem bonyolult, hanem sok lehetoseg miatt (lehet, eppen hogy keves ?)atlathatatlan szmomra foleg Mo-i viszonlatban.

Kettebontom a problemadat.  Az, hogy MO-n milyen internetet erdemes elofizetni, elorefizetni az valban erdekes problema, de nem temaja ennek a forumnak.  Ezert en most adottnak veszem a normalis internetet, mert kulonben nincs mirol beszelni.

Amit nem ertek az az, hogy miert nem veszel egyetlen egy helyre egy, vagy tobb spa3000-ret, es akarhoval vagy (masik US otthon, vagy MO otthon) mindenhonnan ezt hasznalod, interneten keresztul.

Vegulis egy (vagy tobb) VSP-vel jo dijakon tudsz telefonalni egy fix pontrol (pl. US-bol) akar MO-ra is.  Nem feltetlen kell ragaszkodj ahhoz, hogy MO-i tartozkodasod alatt az itteni pstn-t hasznald.

Tehat en a helyedben vennek _egy_ jo tudasu eszkozt (ez az spa 3k eseteben ugy tunik csak kettobol oldhato meg) es mindenhonnan ezt hasznalnam, egy kisebb tudasu, es ezert olcsobb ata segitsegevel.  Magyarul egy helyeden szerintem letesits magadnak egy "bazist" es oda hivjal be, valamint onnan hivjal tovabb (pstn vagy ip iranyban).

Igy nem fuggsz senkitol, csak a VSP-tol, de tole most is.

#634 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 18. 12:30

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 7:36

Fritz Box nagyon szimpatikusnak tunik csak azert mert ott 10 szolgaltatot lehet beallitani (in/out, befele az a legfontossabb). Bar tole is tartok mert ez EU szabvanyokon alapszik es nem tudom hogyon fogja birni az US telefonokat es halazotokat, vannak e ott allithato paramereterek

Szia Doki!

A Fritz beállításaiban van egy "regional options" menüpont. A beállítható országok:
Hollandia, Franciaország, Spanyolország, Litvánia, Ausztria, UK, Dánia, Németország, Argentína, Magyarország és még egy "other country". Hogy ez segit-e Neked, nem tudom.  :confused:

#635 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 23:09

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 10:27

0) Internet ...
1) Amit nem ertek az az, hogy miert nem veszel egyetlen egy helyre egy, vagy tobb spa3000-ret, es akarhoval vagy (masik US otthon, vagy MO otthon) mindenhonnan ezt hasznalod, interneten keresztul.

2) Vegulis egy (vagy tobb) VSP-vel jo dijakon tudsz telefonalni egy fix pontrol (pl. US-bol) akar MO-ra is.  Nem feltetlen kell ragaszkodj ahhoz, hogy MO-i tartozkodasod alatt az itteni pstn-t hasznald.

3) Tehat en a helyedben vennek _egy_ jo tudasu eszkozt (ez az spa 3k eseteben ugy tunik csak kettobol oldhato meg) es mindenhonnan ezt hasznalnam, egy kisebb tudasu, es ezert olcsobb ata segitsegevel.  Magyarul egy helyeden szerintem letesits magadnak egy "bazist" es oda hivjal be, valamint onnan hivjal tovabb (pstn vagy ip iranyban).
...

Nagyon koszonom a rovid es szerintem okos otleteket!

0) Igazad van ez nem ide valo es majd ha kozelebb lenne az utazasom (most sem tudom mikor megyek haza - Mo-t ertem most alatta), megkeresem akar itt e forumban a megfelelo topicot.

1) Igen ere en is gondoltam ez is az egyik variaciom volt (lejebb kifejtem a variacioimat). Mit ertesz ez alatt: " ... mindenhonnan ezt hasznalod, interneten keresztul ..."? Azt, hogy belepek az adott SPA3K-ba es rajta keresztul telefonalok valameik VSP-men mely az adott "bazison" (US) meglevo SPA3K-n van? (felejsuk el mostanara a PSTN-t melyet nem akarom hasznalni sem US-ben, sem M-n csak esetleg bejovo hivasok fogadasara.)

2) Telyesen igazad van, most is van nekem egy Unlimited Global Plan ( www.voicestick.com -tol {VS tovabbiakban} 24.99USD/ho ert) es ezt kellene hasznalnom mert ugyis fizetek. Ezt hasznalom is itt most (US-ben) M-i hivasokra is. Eszemben sincs Mo-i PSTN-t hasznalni akar szomszed hazba valo hivasok eseten: dragabb lenne mint ha az USA-bol akar penzert hivnam rendes vonalrol, de van nekem ez a VS es ugyis van fizetve es ezt tervezem hasznalni Mo-i tartozkodasom alatt is akar Mo-i helyi hivasokra is.

3) Igen ezel is egyet ertek es egyezik gondolataimmal, van is jelenleg egy SPA3K-m. Tenyleg 2 db. kellene belule, ha 2 db. US otthonrol beszelunk ... vagy egy "bazisra" gondolsz? Bar telyesen mindegy 1 vagy 2 helyen vannak ezek, ugy is intenetben lesznek, ha persze nem arrol van szo, hogy osszekotni egy lancba eseket (ez is erdekes dolog lenne, de most hagyuk egyszeruseg kedveert). Olcsobb ATA alatt en SPA1001-s ertenek, ez egy ugyes keszulek. Lehet akar bedugni PSTN helyett SPA3K-ba is es igy tovolrol (barmeylik PSTN telefonrol) kaphatsz 2 kulon sozlgaltatot, akar mobilodrol is. De erre (tavoli eleres) lehet mas is produkalni: oszekotni SPA3K-ban a Line Phoneval. Igy amikor belepsz tavoli telefonrol SPA3K-ba kapsz tarcsahangot Linetol es hivhatsz ezen VSP- keresztul (ahova O megengedi). En esetemben most ez VS lenne es rajta keresztul barhova korlatlanul es "ingyen". Ezen kivul belephetsz akarmelyik GW-be, sot hivhatsz dialplanokon keresztul is. Egy szoval ugy vishelkedsz mint ha otthon lennik es Phone line a kezedben lenne ... ezeket csak megjegyzesken irtam le, nem ezt szeretnek most megtargyalni ...
" ... egy kisebb tudasu, es ezert olcsobb ata segitsegevel ..." itt mire gondoltad: bazis oszekapcsolasa tavoli ATA segitsegevel vagy egyszeruen arra, hogy, pl. SPA1001-ben beprogramozni 2 VSP-t (az egyik magyar a masik amerikai)? Raadasul mind a ketto lehet be es ki hivasokra alkalmas. pSTN-t viszont szeretnek kihagyni a dologbol, legfejebb a befele hivasokra fontartani.

Na, most megprobalom roviden (mar igy is hoszu, sajnos, de legalabb egyertelmubb) lerajzolni azokat a variaciokat melyekre gondoltam es ezekre szives kritikat kernem.

Variacio#1:
Mondjuk Magyarorszagon vagyok es SPA1001-et hoztam magammal. Rajta VS/Line1 (engemet is hivhatnak US-bol barmelyik telefonrol en is hivhatok barhova, Mo-i szamokat is), Line2 akar ures is maradhat (magyar PSTN van befele hivasoknak), de minek legyen ures ha mar van tehetek oda Neophonexet esetleg (hivhatnak engemet barhonan Mo-n hely hivasi dijakert, persze ha mukodik - mostanaban gondok vannak vele), vagy akar vmilyen buster clonet (tartalekkent). VS-en keresztul hivhatok az USA-ban levo SPA3000-t is (lehet meg itt varialni), de minek hisz mindenem megvan: hivhatok barhova, engemet is hivhatnak mindegyik othonombol. Szoval, ha jol sejtem akkor a Mo-i tartozkodasom/othonom megvan oldva ... talan ...
USA1 otthonom: SPA3000 van itt. Line: Neophonex vagy barmi mas magyar szammal rendelkezo es lehetoleg ingyen kaphato szolgaltato, igy barki siman hivhat ide barmilyen magyar telefonrol. GW1: VS (csak kifele hivasokra es barhova lehet hivni), GW2: busteres clone - tartalekkent, barhova hivhato. Engemet vsizont lehet US telefonokrol hivni csak PSTN telefonomra (szeretnek, igazsag sz, hogy engemet tudjanak hivni VS USA-i szamomon is, de ennek mar nincs hely, sajnos.)Atmentetileg ezt kibirnank, amig Mo-n vagyok. Ha viszajottem akor visza jon a SPA1001-s is ahol rajta van a VS es igy hivhato is US telefonokrol (2 befele vonalom lesz PSTN es VS).
USA2 otthonom : Itt semmi ATA nincs mondjuk ... kell egyaltalan? Lehet, hogy nem! Itt van mobil (PSTN nincs, nem is kell ide). [Megjegyzes: USA-ban semmi kulombseg nincs mobil es PSTN kozott sem szamban, sem tarifaban] Szoval, hogy allunk? Ha valaki hivna itt valaszol a mobil; ha Magyar otthonnal szeretnek beszelni hivhatom siman a VS (US szama van) mobilrol; ha mashova szertnek hivni (x orsszagba) akor tavolrol hivom mobilrol SPA3K-t (US1 otthonban van) es, ha azon Phone is Line oszevan kutve, siman kaphatok VS-t (Phone vonalon VSP) es meg azokat a GW-t amik vannak beallitva (pl.: VS is lehet ott, busterek, Neophonex, ...) [Megjegyzes2: ezt a Phone es Line oszekotest meg nem probaltam ki, de logikailag kellene igy mukodnije, bar gyakorlatban is muszaj ezt kiprobalni mert soha nem lehet tudni]

Ha ez az egesz igy mukodne akkor ez megvan oldva (3 db. otthon SPA3000-el es SPA1001-el)!?

Variacio#2:
Mondjuk visza jottem USA-ba es van nekem SPA3000 es SPA1001. Mi ahelyzet most?
Mo-i otthonomban nem kell semmi, ott nincs senki. USA1 otthonban van beallitva SPA3000 es SPA1001 (Linebe van bedugva). Itt minden mukodik es mindenhova lehet telefonalni, masok is barhonnan hivhatnak - OK. Mi van az USA2 otthonommal? Semmi valtozas nincs (lasd feljebb; mobiltelefonos reszt).
Talan ez a helyzet is megvan oldva!?

Variacio#3
Ez a varicio nem kulonbozik semmiben az elozoktol, talan csak az eszkozekben: fontiakban meglevo SPA3000 es esetlegesen vasarolando SPA1001-rol esett szo. It viszont az lenne a kulonbseg alternativakent, hogy esetleg meggondolando e (???) a Fritz Box vasarlasa (adott esetben SPA1001-s helyett?) Ami elonos lenne abban, hogy 10 db. VSP alithato itt be, 2 db. VSP SPA1001-es eseteben. Nem rosz lenne akar tartalek lehetosegekkel (tobb szolgaltato beallitasi lehetoseg) is rendelkezni, de a riziko is lehet: dragabb es kulonbozo szabvanyok lehetosege ???
Es meg egy dolog: lehetne 1001-st 3000-esel is helyettesitenei ami sokkal funkcionalisabb lenne, de megint csak 1 oda-visza VSP-t lehet beallitani  :mad:

Szoval mi a velemenyetek ez a #3 variaciorol is?

Itt lenne a vege, de szeretnek meg egy megyjegyzest tenni ide:
Nem ertem a Sipurasukat (gyartokat)! Miert nem csianlnak egy ujabb firmwaret melyben lenne meg 1 vagy akar 5, 10, 50, stb. VSP lehetosege. A doboz nagyszeru es alkalmas mindenre, csak softwaren mulik a dolog. Ha megcsinaltak ezt SPA1001-esel (megint miert csak 2 VSP?) akor meglehet ezt csinalni SPA3000-el is! Majd ha lesz idom irok nekik (szoktak figyelmbe venni). Furcsa az, hogy az ujabb SPA3201 (lehet, hogy roszul emlekszem szamara) mar rendelkezik routerrel, de meg mindig csak 1 db. VSP van  :mad:

Szoval, itt a vege ... bocs, tudom hosszu volt, nagyon hosszu nekem is, de igy legalabb egyertelmuebb. Kerlek benetket tisztelettel - kritizaljatok, adjatok velemenyt. Velemenyek merlegelve par napon belul szeretnek eldonteni mit vegyek: meg egy SPA3000-t (talan most mar SPA3201 jobb lenne - ara egyforma), SPA1001-t vagy megis esetleg Fritzust. (???)

Nagyon szepen koszonom mindent, foleg a turelmet!  :respect:

#636 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 23:13

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 13:30

Szia Doki!

A Fritz beállításaiban van egy "regional options" menüpont. A beállítható országok:
Hollandia, Franciaország, Spanyolország, Litvánia, Ausztria, UK, Dánia, Németország, Argentína, Magyarország és még egy "other country". Hogy ez segit-e Neked, nem tudom.  :confused:

Lehet, hogy nagyon sokat segit! Koszonom szpen.
Es miket lehet ott varialni "other country"-ben. Lehet egyaltalan vagy csak valasztasi lehetosegrol van szo: bizonos felsorult orszagok es "other country" kozot? vagy ott benne "other country"ben vannok meg parameterek melyeket lehet allitani? Ha vannak, mik azok?
:respect:  Koszonom!

#637 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 06:14

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 23:13

"other country"ben vannak meg parameterek melyeket lehet allitani? Ha vannak, mik azok?
:respect:  Koszonom!

Nincsenek. Kiválsztás után azonnal reboot-ol a Fritz.  :(

#638 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 06:20

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 7:14

Nincsenek. Kiválsztás után azonnal reboot-ol a Fritz.  :(

Nagyon erdekes es furcsa ... mert other country lehet egy csomo szabvany es melyeket alitja be az ATA e beallitasaban. Nincs valahol ez esetleg leirva?
Nagyon koszonom! Tenleg sokat segetes, bar meg jutottunk ezel a furcsa ATA-val elore sajnos. Sipurakban sem egyszeruk a beallitasok, de ott legalabb felvannak sorulva az osszes lehetseges. Az mas dolog, hogy sok van es nem tudod igazan mit kell valasztani, igy vagy keserletezel amig nem lesz eredmeny vagy megbolondulsz vele. Altalaban mind a ketto tortenik vege fele egytt  :D
Ezek sz. neked van Fritzus? Mennyi volt az ara es mileyn modelje? Ha nem allamtitok ...  ;)

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 19. 06:49 -kor

#639 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 10:15

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 6:20

Ezek sz. neked van Fritzus? Mennyi volt az ara es milyen modelje? Ha nem allamtitok ...  ;)

Igen, van. Márciusban vettem fonline akcióban 20 eFt alatt egy-két százforinttal.
Típusa: FRITZ!Box Fon ata 1020. Vásárlás előtt átnéztem néhány leírást, dokumentációt, de hogy mit mire állít át másik ország választásakor, arról nem olvastam semmit.

#640 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 10:44

Hoppá!! Íme egy magyar "Finarea" cég?! A Fonline-tól ingyenesen lehet hívni a magyarországi vezetékes számokat, valamint visszahívhatóságot is biztosít (21-es körzet?)

Ami még érdekes lehet a Sipurás felhasználóknak, 30€-ért lehet kapni náluk egy eszközt ami kifejezetten QoS managementet biztosít.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.