Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 17:32
Cegen belul minden hivas ingyenes, de kulfoldon peldaul mar nem!
Szóval cégen belül, mobil-mobil között Magyarországon ingyenes. Akkor itt megint idéznék, mert korábban azt mondtad hogy Neked nem érdeked bármi mást is használni otthonról mint a mobilt akár vezetékes akár mobil irányba, mert az ingyen van, most meg kiderül, hogy csak a cégen belüli hívások ingyenesek.
Idézet
Nekem nem biznisz itthon ulve mobilt meg vezetekes szamokat vsp-n keresztul hivni, mert a ceges telefon ingyen van amugy is. Magyar szamokat itthonrol tehat ezen hivok, vezetekest es mobilt egyarant.
---
Azt sem értem, hogyha Neked mégis eddig egy fillérdebe sem került a telefonálás, akkor ezekután magadra vállalod, hogy a saját vezetékesedet irányítgasd IP-n valahova, és ott esetleg még ki is lépj mobilt tárcsázva csak azért, hogy a cégnek spórolj száz forintot percenként úgy, hogy közben magadra vállalsz költségeket?
Idézet
Ugye meg veletlenul sem ironia az amit latok a soraid kozott?

Sorry, de ma ilyen napom van. Amellett, hogy elismerem a munkádat amivel próbálkozol, a rajzod is elbűvölő és profi, a tudásod előtt is fejet hajtok

, de nem tudom megérteni azt, hogy egy tök egyszerű dolgot úgy mondasz el, hogy sorozatban visszakérdeznek hogy hogy is gondoltad-ezt vagy azt, miközben az egész egy tök egyszerű dolog. Dr. Buster is aki "csak" egy lelkes amatőr már rég használta a call-through féle átjárást amikor a barátjának engedélyezte Mo.-ról, hogy az ő USA-i szolgáltatóján keresztül telefonálgasson.
Idézet
Mennyit nyerek vele? 5-15%-ot? Ez tul keves ahhoz, hogy ossze-vissza trukkozni kellhen szolgaltatokkal, ha egyik elromlik akkor masikkal. Nem eri meg.
Tudod, sokan még ma sem tudják és nem élnek vele, -de ha már ennyit beszélgetünk a vezetékes vonalról mert inkább abban bízunk mint a VoIP-ban, - ma Magyarországon a vezetékes vonalon is több szolgáltató közül lehet választani hívásonként (a mobillal ellentétben!) egy négy számjegyű előhívóval: Tele2, Hungarotel/mostmár Pantel, stb. Ha nem sikerül a hívás, akkor még mindig ott vannak a T-com tarifái.
Nem értem hogy miért olyan nagy fáradtság a Sipurában is egy-egy számjeggyel többet beütni, és más VoIP szolgáltatón kimenni.
Az olcsóságon fáradozol, ugyanakkor a legyegyszerűbb módját már nem fogod meg a dolognak miközben a lehetőség adott.
Az pedig nem trükközés, hogy minden egyes hívás előtt felhívsz egy számot, ott felveszi a vonalat az SPA, bekér egy azonosítót, és megint ütheted már magát a számot amit hívni akartál.
Idézet
Valamint mint emlitettem: nem fugghet semmilyen voip szolgaltatotol semmi! A javaslatod, mi szerint telefonaljak ilyen szolgaltatokon at, eleve ki van zarva.
Nem, csak függ a vezetékes szolgáltatótól, két inernetszolgáltatótól, két áramszolgáltatótól, a Sipurák gyártójától azaz megbízhatóságától, stb. Jó persze ez most extrém megfogalmazás volt, de félek, hogy az elveid meggátolnak a lehetőségek kihasználásában.
Idézet
A partnereknek mindig ugyanazt a szamot kell hivni es mindig ugyanonnak latjak az erkezo hivast is. Ez olyan szempont, ami nem merheto penzben. ... Mar pedig en azt akarom, hogy budapesti vezetekes szamot hivjon, amit mindenkor. ... van egy budapesti vezetekes szam amin keresnek mindenkit, es arrol hiv ki mindenki.
...akkor most mi is van az otthoni mobiltelefonálgatással, amikoris Te mindenre azt használod, és annak jelzi ki a számát?
Csak megkérdezném csendben, hogyha egyszer lesz egy mindenhonnal felhívható 21-es körzetszámunk, akkor sem fogod használni? Pedig ez valóban rugalmas, oda viszed ahova akarod, nem kell sipurák között átjárkálni hanem egyenesen nálad csörög ugyanaz a szám akár több helyen is egyszerre, és mindig ugyanazt a számot is jelzi ki kimenő híváskor is.
Idézet
a segelyhivasoknak tuzon-vizen at mennie kell, a kulfoldon hivott 112 ne mar magyarorszagra menjen.
nem hinném, hogy a külföldön hívott 112 mondjuk Miskolcra futna be. Ha bajba kerülsz valahol, ahhoz a helyhez legközelebbi pontba kell befusson a hívás, hisz így tudnak érdemben segíteni. Ezért sem működik a VoIP-ról a segélyhívás, hisz miért csörögjön Pesten, ha én Zalaegerszegen vagy éppen Afganisztánban vagyok.
Azt hiszem közben megfogalmazódott bennem az igazi problémám. Az, hogy még mindig még nem tudom eldönteni magamban, hogy te egy cégnek dolgozol, vagy saját céged van (de akkor miért lennének ingyenesek számodra mindenhova a mobilhívásaid) azt sem értem, hogy az otthoni vezetékesedet akarod átdobni VoIP-on máshova, vagy egy cégét, de ha egy cégét akkor Te magad fogadod a hívásait?... mert:
Idézet
A megoldas meg az, hogy budapesti vezetekes szamot hivnak, az nalam cseng kulfoldon
Azt is mondtad, hogy csúcsidőn kívül ingyenes a beszélgetés Matáv irányba. Nem tudom vannak-e ilyen céges díjcsomagok, lehet mégiscak az otthoni vezetékes átirányításáról szól a dolog.
De végülis mindegy.
Bocs, remélem holnapra jobb napom lesz