HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 19. 22:28

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 23:13

A valasz igen is meg nem is.
... ... ...

Egyetertek ... :up:
Csak egyben nem: mostanaig nem volt gondom hangminoseggel mar kb 3-4 eve telefonolasra csak VSP-t hasznalom. Cseeriltem tobb ciget mar, de hangminoseg jo volt mindegyikkel. Most sem lenne gondom ha nem kellene M-i hivasok mert Mo. altalaban az US VSP-nel alig szerepel planonokban. Ha nem Mo-g akkor fizetnek csak 8 USD havonta jo hangminoseg mellet es hivhatnam az egesz US es Canadat. Normalis emberek ezt csinaljak, de en nem vagyok normalis mert nekem Hu kell  :)  es ezert fizetek 25 USD havonta, igaz meg kapok meg egy csomo mas orszagot ami igazan nem is kellene. A Vioicstick viszonylag uj ceg es igernek, hogy javulni fog minden. Meglatjuk. Ha javulnak - maradok, ha nem atmegyek mashova akar nem is adnanak Mo-t es vmi bustert fogoh hasznalni magyar hivasokra esetleg. Igy kijovok 10-15 USD -bol havonta es minoseg is normalis lesz. Kar volt valtanom jo jobra ami nem is olyan jonak bizonylt. Hogy is szoktak mondani? A jotol nem keresnek jot - lehet, hogy ez nem is magyarol volt, csak a fejemben leforditodott  :)  :confused:
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#662 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 06:56

Idézet: leslie-sz - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 22:14

Száraz fűcsomó legyen a nevem

m nem is annyira a szakadozás, hanem inkább a hang késleltetése jelentkezik. Hogy ez ellen hatásos-e a QoS, vagy valami más kellene, azt én nem tudom megitélni, rábízom a szakértőkre.

csodálkozom fritztestvér!
nem használod a traffic management-et (vagy valami hasonló) ?

Nálam utoljára ilyen szakadozás az eladósorbakerült HT486 esetén tapasztlatam, ott is lehetett állítani priorításokat, aztán igazából nem jöttem rá melyik beállítás a jobb...

Szakértő Urak: maga a betamaxos szerverek nem okozhatnak szakadozást (letöltés nélkül is)?

#663 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 07:01

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 22:24

Igaza van. Atutalast az en US bankom (szokas sz.) ingyen is elvegzi barhova.
Mas kerdes, hogy megirei -e ez a jatek egyaltalan, mert alig van kulonmbseg ha On segitsegevel
befizetnek 1 807 Ft-t vagy credit cardomrol 10 USD = kb. 2170 Ft..

Nana, valami nem gömbölyű a levezetésedben!

Doki, Te fizethetsz 10USD-t EUR helyett???

Mert ugye itthon (10+1.6)*2xyFt = min. 3100 Ft (múlt héten intéztem egy kollegának) egy feltöltés!

Nekünk, aki mondjuk csak Mo-i vezetékest akar ingyen hívni, akkor már megéri bőven a 1800Ft-os 5EUR feltöltés!

#664 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 07:05

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 23:13

Na de ha kulfoldon vagyok.  Ott ha engem hivnak, az percenkent 100 ft korul van, ha en hivok haza az 300 ft korul. 

A megoldas meg az, hogy budapesti vezetekes szamot hivnak, az nalam cseng kulfoldon (nem mobilon persze, rendes vezetekesen) illetve ha hivni akarok,

akkor kulfoldi vezetekesrol IP-re ultetve hazakuldom a hivast, es budapesten leptetem ki matav halozatba. 

hogy is van ez? Téged hívni azt még értem, habár az elegáns Tőled  ;)  az lenne, ha mobilon is ingyen lennél elérhető!
Külföldről haza: hogy ülteted át IP-re, softphone-nal?

#665 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 08:26

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 7:01

Mert ugye itthon (10+1.6)*2xyFt = min. 3100 Ft (múlt héten intéztem egy kollegának) egy feltöltés!

Nekünk, aki mondjuk csak Mo-i vezetékest akar ingyen hívni, akkor már megéri bőven a 1800Ft-os 5EUR feltöltés!

pontosan! sot, van meg egy szempont. ha az embernek amugy is egy csomo penze "maradt" a szamlajan, akkor miert erne meg 10 eurot feltolteni, ha ugysem hasznalta el az eddigieket? meg ha az az 5 euro majdnem 7 is, meg akkor is megerte! hiszem igy nem vesztegetek el egy csomo penzt. (sot, pontosabban utanaszamolva 5.8-at kene befizetni, fizettem 1750-et, ami 260-as euro arfolyammal szamolva 6.7, azaz 1 euronal kevesebbet vesztettem. viszont nem fizettem 4-el tobbet feleslegesen. ;))
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#666 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 10:20

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 9:26

. (sot, pontosabban utanaszamolva 5.8-at kene befizetni, fizettem 1750-et, ami 260-as euro ar

mikor utaltál át neki? mostmár többet kell?

#667 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 10:32

ezt a "tobbet" en sem ertettem. mult het szerdan(?) kerdeztem meg, penteken utaltam, tegnap este toltottem fel. a "bozsingdani" local reseller-rol van szo.
a forum ma:

#668 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 11:41

a voxalot fórumán kimoderálták a pbxes-t bemutató linkemet  :D

"Reason: What's the point of the link"

#669 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 11:41

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 7:05

hogy is van ez? Téged hívni azt még értem, habár az elegáns Tőled  ;)  az lenne, ha mobilon is ingyen lennél elérhető!
Külföldről haza: hogy ülteted át IP-re, softphone-nal?

Igazabol minimalis koltsegert mobilra is megoldhato.

Hivo -> budapesti matav szam (spa3k) -> ip / internet -> spa3k (kulfoldi vezetekes) -> kulfoldi (nem magyar!) mobil.

Szoval ez megoldhato.  A koltsege?  Annyi, amennyi a kulfoldi vezetekes halozatbol a sajat orszagban levo mobil felhivasa.  Ekkor budapesti vezetekes szamot hivva egy mobilon cseng a hivas, ami nekem kerul annyiba, mint egy nem roamingolo mobil felhivasa.  Meg mindig olcsobb, mint ha a roamingolo mobilomat hivatom fel!  Raadasul a hivonak is olcsobb vezetekes szamot hivnia.

Visszafele:  nem nem, meg mindig semmi softphone!  Felejtsd el :)  Semmi szamitogep!  kulfoldrol haza: vagy mobilrol felhivom a kulfoldi vezetekes szamot, vagy eleva az spa3k -ra akasztott telefonerol hivok.  a hivast pedig a kulfoldi spa3k hazadobja internet felett a magyar spa3k -nak, ami pedig kirakja matavba.

Kulfoldi mobil pedig nulla koltseggel fenntarthato (prepaid) es csak a hivasokat kell fizetni.

Szoval ha kenyelmes akarok lenni, akkor (reszben) voipon telefonalhatok haza a tenger mellol, es engem is (reszben) voipon hivnak.  Es a roaming koltsegek helyett csak a hely telefonhivas dijat kell fizetni, ez osszeadva meg mindig olcsobb mint a roaming.  Tehat a kerdes: tudok olcson voipon telefonalni?  hogyne! :)

#670 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 13:19

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 12:41

p!  kulfoldrol haza: vagy mobilrol felhivom a kulfoldi vezetekes szamot, vagy eleva az spa3k -ra akasztott telefonerol hivok.  a

tengerpart mellett honnan lesz egy elegendő szélessávod voip-ozni? (a prepaid mobilt még megértem, habár mennyi kint felhívni egy kinti mobilról egy kinti vezetékest?)

#671 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 13:43

azert nem kell a voip-hoz szelessav! en mar 5 eve is voipoztam tisztam modem alapon. (speakfreely, ha valaki hallott rola.) a mobil GSM tomoritese meg ugye 9600bit/sec.
a forum ma:

#672 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 14:45

"tengerpart mellett honnan lesz egy elegendő szélessávod voip-ozni?"

a tengerpartrol nyilvan egy mobillal a kezemben telefonalok, lokalis hivassal a helyi spa3k -ig.  a voip onnantol indul haza, MO-ra.

"a prepaid mobilt még megértem, habár mennyi kint felhívni egy kinti mobilról egy kinti vezetékest?"

szolgaltatoi dijcsomag-fuggo.  Westel magyar dijcsomagot alapul veve 10 ft/perc kulonbseg van a helyi vezetekes hivas javara a nemzetkozi szam hivasaval szemben, a legdragabb idoszakban a legolcsobb orszagokba.  Nemzetkozit hivni mindig ugyanannyi, csucsidon kivul viszont mar 50 ft/perc a kulonbseg a helyi vezetekes szam javara.

Vodafone dijakat alapul veve 20 es 70 ft/perc kozott van a kulonbseg, szinten a helyi vezetekes szam hivasara.

Valoszinuleg a trend mas orszagokban is ez.

De azert ne felejtsuk el, hogy bar remek dolog kulfoldon telefonalni, alapvetoen megis csak nyaralni megy oda az ember, tehat valoszinuleg a mobilos extra koltsegek fel sem fognak merulni.

#673 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 15:17

Nem értek pár dolgot:

Idézet

Nekem nem biznisz itthon ulve mobilt meg vezetekes szamokat vsp-n keresztul hivni, mert a ceges telefon ingyen van amugy is.  Magyar szamokat itthonrol tehat ezen hivok, vezetekest es mobilt egyarant.

Ezek szerint céges telefonod van, aminek minden hívásait a céged állja.

Idézet

Na de ha kulfoldon vagyok.  Ott ha engem hivnak, az percenkent 100 ft korul van, ha en hivok haza az 300 ft korul.

Ez miért is kerül pénzedbe? Hisz a cég állja a számlát, nem? Ez eddig ellentmondásos...

Idézet

A megoldas meg az, hogy budapesti vezetekes szamot hivnak, az nalam cseng kulfoldon (nem mobilon persze, rendes vezetekesen)

Hogy csörög vezetékesen? (külföldi átirányítás elég drága) Nem esetleg VoIP-on?

Idézet

illetve ha hivni akarok, akkor kulfoldi vezetekesrol IP-re ultetve hazakuldom a hivast, es budapesten leptetem ki matav halozatba.

Na megpróbálnám egy mondatban összefoglalni. Nem arról van esetleg szó, hogy Budapesten is meg a külföldi helyeden is van egy-egy vezetékes vonalad+interneteléréseded. Mind a két helyszínre telepítel egy SPA-300-et amit rádugsz a netre meg a vezetékes vonalra. Így ha Pesten kapsz egy hívást átdobja a külföldi pontba IP-n, ha meg onnan akarsz Mo.-re telefonálni akkor ugyanez vissza.
Azt értem, hogy mindehez nem kell szolgáltató, mert akár direkt IP-vel az ATA-k látják egymást.

Idézet

Tehat osszessegeben kevesebb dolgot tudok csinalni, mert nem tudok barhova olcson telefonalni, viszont azt a keveset amit tudok, azt olcsobban mint egy VSP

Ezzel azért nem értek egyet. Ezzel azt mondod, hogy Te a budapesti vezetékes telefonoddal olcsóbban tudsz telefnálni mint egy ITSP-vel? (merthogy külföldről IP-n át otthonodba, onnan ki vezetékesre) Ha vezetékesről olcsóbb telefonálni akkor mi itt a fórumon, miért is vesződünk mindannyian a VoIP-al?

Ha már a külföldi helyszínen is van interneted meg egy SPA-3000-ed, akkor a gateway-ekbe beállítanék egy-két szolgáltatót (mobilok hívására, vezetékesre, stb.) amivel fillérekért vagy ingyen tudsz telefonálni nem csak budapestre és nem csak délután 4 után (favorit) és nem csak Mo.-ra, hanem lehet hogy éppen a saját külföldi országodba is inenn olcsóbb telefonálni. Ha pedig az egyik ITSP-el baj lenne, akkor van még egy rakás másik, de ha nem, akkor végső soron még mindig ott lehet amit Te felvázoltál, hogy használod a saját vezetékesedet.

#674 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 15:27

Még egy dolgo ami a zavarta a szemem:

Idézet

Kulfoldi mobil pedig nulla koltseggel fenntarthato (prepaid) es csak a hivasokat kell fizetni.

Az igaz, hogy a prepaid fenntartása nulla, de nem csak a tengerpartról kezdeményezett hívásokért kell fizetned az spa-3000 felé, hanem úgymond a "hívás fogadásért" is a külföldi SPA-3000 -től a mobilodig, hisz ezt is Te fizeted a külföldi vezetékes szolgátatódnak.

De most tisztázódik le bennem, hogy igazából a kinti végpontban Neked nincs is egyáltalán szükség vezetékes vonalra, csak egy internetre, mert ha jól tudom VoIP-VoIP átjárást is tud az 3K, és az előző hozzászólásban felvázolt hívásirányok megvalósítására sem kell a külföldi vezetékes vonal.

#675 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 20. 15:55

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 6:56

csodálkozom fritztestvér!
nem használod a traffic management-et (vagy valami hasonló) ?

Köszönöm a megtisztelő megszólítást!
Amikor megvettem a Fritz-et, akkor már egy négy számítógépes, routeres, kiépített hálózatom volt. Egy nagy melóm volt akkortájt, ezért a legegyszerűbb módját választottam a Fritz beüzemelésének, a router után kötöttem. Gyorsan ment, beüzemeltem, sikerült, örültem. De ezzel elvesztettem a Fritz "bandwidth management" lehetőségét. Azóta is motoszkál bennem, hogy a Fritz-et kössem az ADSL modem után, a meglévő ruotert pedig switch-ként használjam, de ezzel kapcsolatban van egy csomó kérdés, amire nem tudom a választ, nem vagyok hálózati szakember. Az okos ember a mások, a hülye a saját hibájából tanul. Mivel ezeket a kérdéseket nem tudom megbeszélni olyan ismerőssel, aki válaszolni tudna rá, ezért előbb-utóbb kénytelen leszek hülye lenni.

Más téma.

A Fritz vásárlásakor regisztráltam a fonline-nál, de nem töltöttem fel, nem használtam. Miután Buksika kiderítette az ingyenes Mo-i vonalas akciót elhatároztam, hogy kipróbálom. Természetesen feltöltés nélkül nem engedett telefonálni. Na akkor hajrá-hurrá, töltsünk. Arról már korábban szó volt, hogy 2 módja van: PayPal és utalás. Az utóbbit választottam. Bekérte a feltöltési összeget, majd a következő képen megjelent egy közönséges sárga csekk a feltöltési összeggel, számlaszámmal és iPHONET számlatulajdonossal. Lusta voltam a monitort elcipelni a postára, ezért leírtam az adatokat és folyószámláról kezdtem az utalást. Elküldés előtt az OTP kijavította az iPHONET-et László Anna LAFO tulajdonosra. (Buksika felismerte, hogy ez valami családi vállalkozás lehet, mert a németországi ügyvezető László Zoltán). Utalás után fél napig nem történt semmi, majd email-ban értesítettek a feltöltéséről, ami meg is jelent az egyenlegemben. A hívólistában a vonalas hívások valóban 0 Ft-al jelennek meg.

#676 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 16:32

"Ez miért is kerül pénzedbe? Hisz a cég állja a számlát, nem? Ez eddig ellentmondásos..."
Ugye meg veletlenul sem ironia az amit latok a soraid kozott? :)  Cegen belul minden hivas ingyenes, de kulfoldon peldaul mar nem!  Valamint a dijcsomaghoz tartozo percdij kulfoldon atlag otszoros.  Nem ellentmondasos, csak gondolj bele.

"Mind a két helyszínre telepítel egy SPA-300-et amit rádugsz a netre meg a vezetékes vonalra."
igen

"Ezzel azért nem értek egyet. Ezzel azt mondod, hogy Te a budapesti vezetékes telefonoddal olcsóbban tudsz telefnálni mint egy ITSP-vel?"
Nem veletlenul irtam korabban, hogy definialjuk az olcsosag fogalmat.  Ne magadhoz kepest nezd, hogy nekem mi az olcso.

"SPA-3000-ed, akkor a gateway-ekbe beállítanék egy-két szolgáltatót ..."
Ertsd meg, ez nem szempont.  Mennyit nyerek vele?  5-15%-ot?  Ez tul keves ahhoz, hogy ossze-vissza trukkozni kellhen szolgaltatokkal, ha egyik elromlik akkor masikkal.  Nem eri meg.  Sot!  Ezert az 5-15%-ert cserebe  van egy budapesti vezetekes szam amin keresnek mindenkit, es arrol hiv ki mindenki.  Az, hogy ki mikor nyaral, es hol az nem befolyasolja azt, hogy milyen szamon erheto el, es milyen szamrol inditja a hivast.  A partnereknek mindig ugyanazt a szamot kell hivni es mindig ugyanonnak latjak az erkezo hivast is.  Ez olyan szempont, ami nem merheto penzben.

Valamint mint emlitettem: nem fugghet semmilyen voip szolgaltatotol semmi!  A javaslatod, mi szerint telefonaljak ilyen szolgaltatokon at, eleve ki van zarva.

"'hívás fogadásért' is a külföldi SPA-3000 -től a mobilodig, hisz ezt is Te fizeted a külföldi vezetékes szolgátatódnak."
Megint csak az van, hogy definialni kell: mihez kepest kell olcsobbnak lenni!  Kinti vezetekesrol kinti mobilt olcsobb hivni, mint magyar mobilon hivast fogadni kint.  Valamint visszautalnek arra: ha a magyar mobilon akarok hivast fogadni, akkor azt is kellene felhivnia a hivo partnernek.  Mar pedig en azt akarom, hogy budapesti vezetekes szamot hivjon, amit mindenkor.

"De most tisztázódik le bennem, hogy igazából a kinti végpontban Neked nincs is egyáltalán szükség vezetékes vonalra, csak egy internetre, mert ha jól tudom VoIP-VoIP átjárást is tud az 3K, és az előző hozzászólásban felvázolt hívásirányok megvalósítására sem kell a külföldi vezetékes vonal."
De megis van szukseg vezetekes vonalra. A korabban belinkelt oldalon olvashato felteteleim (amiket magamnak szabtam) kozott az is olvashato, hogy a segelyhivasoknak tuzon-vizen at mennie kell, a kulfoldon hivott 112 ne mar magyarorszagra menjen.

#677 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 17:19

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 15:17

Nem értek pár dolgot:

Ezek szerint céges telefonod van, aminek minden hívásait a céged állja.

Ez miért is kerül pénzedbe? Hisz a cég állja a számlát, nem? Ez eddig ellentmondásos...

szerintem azt nem veszed figyelembe, hogy (mar ha jol ertem) adam.k az adott cegnel a voip kiepiteseert felel, azaz persze ingyen telefonal, de az o feladata, hogy ekozben a ceg minel kevesebbet fizessen. hiszen a ceg ezert fizet neki. tehat bar neki a ceges telefon nem kerul penzebe (meg otthonrol is hasznalhatja), de a legolcsobb voip megoldast kell megtalalnia. jol ertem?
a forum ma:

#678 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 19:01

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 17:19

hasznalhatja), de a legolcsobb voip megoldast kell megtalalnia. jol ertem?

Legolcsobb: a lefektetett feltetelek betartasa mellett.  Azaz nem szo szerint a legolcsobb, nem fogok 10 elohivot bevezetni csak mert minden voice szolgaltatonal mas irany a legolcsobb, mikozben a kulonbseg forintok toredeke.

#679 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 19:44

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 17:32

Cegen belul minden hivas ingyenes, de kulfoldon peldaul mar nem!

Szóval cégen belül, mobil-mobil között Magyarországon ingyenes. Akkor itt megint idéznék, mert korábban azt mondtad hogy Neked nem érdeked bármi mást is használni otthonról mint a mobilt akár vezetékes akár mobil irányba, mert az ingyen van, most meg kiderül, hogy csak a cégen belüli hívások ingyenesek.

Idézet

Nekem nem biznisz itthon ulve mobilt meg vezetekes szamokat vsp-n keresztul hivni, mert a ceges telefon ingyen van amugy is.  Magyar szamokat itthonrol tehat ezen hivok, vezetekest es mobilt egyarant.

---
Azt sem értem, hogyha Neked mégis eddig egy fillérdebe sem került a telefonálás, akkor ezekután magadra vállalod, hogy a saját vezetékesedet irányítgasd IP-n valahova, és ott esetleg még ki is lépj mobilt tárcsázva csak azért, hogy a cégnek spórolj száz forintot percenként úgy, hogy közben magadra vállalsz költségeket?

Idézet

Ugye meg veletlenul sem ironia az amit latok a soraid kozott? :)

Sorry, de ma ilyen napom van. Amellett, hogy elismerem a munkádat amivel próbálkozol, a rajzod is elbűvölő és profi, a tudásod előtt is fejet hajtok  :respect: , de nem tudom megérteni azt, hogy egy tök egyszerű dolgot úgy mondasz el, hogy sorozatban visszakérdeznek hogy hogy is gondoltad-ezt vagy azt, miközben az egész egy tök egyszerű dolog. Dr. Buster is aki "csak" egy lelkes amatőr már rég használta a call-through féle átjárást amikor a barátjának engedélyezte Mo.-ról, hogy az ő USA-i szolgáltatóján keresztül telefonálgasson.

Idézet

Mennyit nyerek vele?  5-15%-ot?  Ez tul keves ahhoz, hogy ossze-vissza trukkozni kellhen szolgaltatokkal, ha egyik elromlik akkor masikkal.  Nem eri meg.

Tudod, sokan még ma sem tudják és nem élnek vele, -de ha már ennyit beszélgetünk a vezetékes vonalról mert inkább abban bízunk mint a VoIP-ban, - ma Magyarországon a vezetékes vonalon is több szolgáltató közül lehet választani hívásonként (a mobillal ellentétben!) egy négy számjegyű előhívóval: Tele2, Hungarotel/mostmár Pantel, stb. Ha nem sikerül a hívás, akkor még mindig ott vannak a T-com tarifái.
Nem értem hogy miért olyan nagy fáradtság a Sipurában is egy-egy számjeggyel többet beütni, és más VoIP szolgáltatón kimenni.
Az olcsóságon fáradozol, ugyanakkor a legyegyszerűbb módját már nem fogod meg a dolognak miközben a lehetőség adott.

Az pedig nem trükközés, hogy minden egyes hívás előtt felhívsz egy számot, ott felveszi a vonalat az SPA, bekér egy azonosítót, és megint ütheted már magát a számot amit hívni akartál.

Idézet

Valamint mint emlitettem: nem fugghet semmilyen voip szolgaltatotol semmi!  A javaslatod, mi szerint telefonaljak ilyen szolgaltatokon at, eleve ki van zarva.

Nem, csak függ a vezetékes szolgáltatótól, két inernetszolgáltatótól, két áramszolgáltatótól, a Sipurák gyártójától azaz megbízhatóságától, stb. Jó persze ez most extrém megfogalmazás volt, de félek, hogy az elveid meggátolnak a lehetőségek kihasználásában.

Idézet

A partnereknek mindig ugyanazt a szamot kell hivni es mindig ugyanonnak latjak az erkezo hivast is.  Ez olyan szempont, ami nem merheto penzben. ... Mar pedig en azt akarom, hogy budapesti vezetekes szamot hivjon, amit mindenkor. ... van egy budapesti vezetekes szam amin keresnek mindenkit, es arrol hiv ki mindenki.

...akkor most mi is van az otthoni mobiltelefonálgatással, amikoris Te mindenre azt használod, és annak jelzi ki a számát?

Csak megkérdezném csendben, hogyha egyszer lesz egy mindenhonnal felhívható 21-es körzetszámunk, akkor sem fogod használni? Pedig ez valóban rugalmas, oda viszed ahova akarod, nem kell sipurák között átjárkálni hanem egyenesen nálad csörög ugyanaz a szám akár több helyen is egyszerre, és mindig ugyanazt a számot is jelzi ki kimenő híváskor is.

Idézet

a segelyhivasoknak tuzon-vizen at mennie kell, a kulfoldon hivott 112 ne mar magyarorszagra menjen.
nem hinném, hogy a külföldön hívott 112 mondjuk Miskolcra futna be. Ha bajba kerülsz valahol, ahhoz a helyhez legközelebbi pontba kell befusson a hívás, hisz így tudnak érdemben segíteni. Ezért sem működik a VoIP-ról a segélyhívás, hisz miért csörögjön Pesten, ha én Zalaegerszegen vagy éppen Afganisztánban vagyok.

Azt hiszem közben megfogalmazódott bennem az igazi problémám. Az, hogy még mindig még nem tudom eldönteni magamban, hogy te egy cégnek dolgozol, vagy saját céged van (de akkor miért lennének ingyenesek számodra mindenhova a mobilhívásaid) azt sem értem, hogy az otthoni vezetékesedet akarod átdobni VoIP-on máshova, vagy egy cégét, de ha egy cégét akkor Te magad fogadod a hívásait?... mert:

Idézet

A megoldas meg az, hogy budapesti vezetekes szamot hivnak, az nalam cseng kulfoldon

Azt is mondtad, hogy csúcsidőn kívül ingyenes a beszélgetés Matáv irányba. Nem tudom vannak-e ilyen céges díjcsomagok, lehet mégiscak az otthoni vezetékes átirányításáról szól a dolog.

De végülis mindegy.
Bocs, remélem holnapra jobb napom lesz

#680 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 19:54

A segélyhívásokról jutott még eszembe. Ugye Magyarországon a segélyszervek (mentők, tűzoltók, rendőrség, stb.) kell lássák a hívó számát, ez törvényben elő van írva. Vagy is ha letiltod a hívószámot, akkoris a központ továbbküldi azt, csak rak mellé egy jelet, hogy rejtve, és a fogadó fél központjában ez aktivizálódik, vagyis elrejtődik.

Namost a New-Yorki Stanaphone-os számomat ha ,eghívom, akár elrejtem a hívószámot, akár nem, mindig megjelenik. Először fel is bosszantott, hogy ejnye már ez Vodafone miért küldi tovább a számomat, ha egyszer letiltom, amikor is megfogalmazódott bennem a fenti bekezdés, hogy neki tovább kell küldenie.

De hogy miért is érdekes ez az egész? Mert pl. a Neophone is elrejti a hívószámát, de a Stanaphone-t felhívva látszik. Ez pedig a következő: 36(1)8892325  Persze visszahívni nem lehet.
Nem tudom másnak működik-e ez a hívószám felderítés, lehet egész USA nem evszi figyelembe a hívószámletiltás jelét, de ha valaki akar ugyanígy kisérletezni és felderíteni számot, privátban megadom a számot amit megcsörgessen, aztán megmondom mit láttam :-)

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.