HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 20. 21:00

A Megafone-nál a 3235102661 számot jelzi ki. Ez ha minden igaz egy belgiumi szám, azon belül is Antwerpen. Szóval egy belga cég szállítaná a kimenő hívásokat?

#682 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 21:52

Joj de sokat dolgoztatok ma ... ugyesek.
Meg nem olvastam az egeszet, majd elolvasom. Most csak egy kis komikus hangulatu levelezeszemet szeretnek prezentalni tisztelt tarsasagunknak. Ez a masik Mo-i Hivatalos resellertol jott ez uton ez az Ur egyaltalan nem volt szakszeru mert fogalma sem volt amirol beszelt ... az elozo (kisaszony), tegnap kozoltem a valaszat sokkal szakszerubb volt es valaszolt perceken belul - ot ajanlom mindenkinek.
Itt a levlezeseunk:

"Tisztelt HIVATALOS Magyorszagi reszeller!
Az a tanacsom, hogy mi elott tanacsolna vmit, jo lenne tudnija is valamimt: USA-ban nincs reseller egyaltalan (nem is erdekel ez az egesz senkit  itt, talan csak ilyen embereket mint in vagyok). Van is nekem mas nem magyarorszagi (USA-i accauntom Voipdiscountnal is), de ez nem segit, emletettem USA-ban nincs reseller egyaltalan es valoszinuleg nem is lesz mert itt senkit nem erdekelnek ilyen filleres sporulasok. Az is jo lenne ha tudna (hisz ezzel foglalkozik- ez a "szakmaja" - On, nem es nem en ...), hogy NINCS 5 E-s befizetesi lehetoseg es csak 10 E-val kezdodik. Ezert is kerestem fel Ont mert ugy gondoltam, hogy kis apropenzt megsporolok ezzel, de sajnos, ugy latszik csak idot veszitettem ...
Szoval, ha lenne tenyleg informativ es hasznalhato tanacsa, akkor kerem adjon ... viszont csak ugy felrevezetni az embereket nem erdmes es nem szep dolog, ha vki nem tud vmit jobb ezt nyiltan es udvariasan bevallani es nem nagykepoen ("nagy szakmai tudassal") olyan megoldasokat javasolni ami nem igaz es nem leteznek. Meg milyen szerencse az emberisegnek, hogy On nem orvosi palyat valosztotta ... sok aldozata lenne a felreinteszkedeseknek, felrekezeleseknek. Uram, ez most a szakmaja/uzlete mert ebbol penzt keres, akor legyen szakszeru es ne adjon mealapozatlan es ezert buta tanacsokat.
Minden esetre koszonom, hogy gyorsan valaszolt! Ez tenyleg egy jo pontja.
Tisztelettel,  Dr. ...

----- Original Message -----
From: Voip - Hu
To: Dr.....
Sent: Tuesday, June 20, 2006 11:27 AM
Subject: Re: feltoltes

üdvözlet!
az 5letem, h keressen meg 1 usa-bei resellert, és kérjen meg egyet, hogy 5 eurónyi kredittel töltse fel az ön egyenlegét, és akkor local transfer-rel fizethet. ehhez új username-et kell választani, és országként nem hungary-t, hanem értelemszerűen az usa-t kell megjelölni.
legjobbakat! bózsing dániel

----- Original Message -----
From: Dr....
To: voip@ujmanifest.hu
Sent: Monday, June 19, 2006 9:54 PM
Subject: feltoltes

Hello!
Nekem Voipdiscount accountom van es szeretnek feltolteni 5E-val. A dolog bonyolultabb oldala, hogy jelenleg USA-ban vagyok. Milyen modszerrel tudnam atuatalni (befizetni) Onnel a penzt. Tehetnek credit carddal is, de igy olcsobb mert csak 5 E-t kell befizetnem es nem 10E-t.
Kerem a tanacsat.
Koszonettel:
Dr. ... "
:eek: :reklamacio: :confused: :down:

Vege. ;)
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#683 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 22:34

Megjegyzes az elozohoz: nem ert ez a "srac" nogy USA-ban nincs szukseg reselerekre mert mindenkinek vannak kerdit kartyak. Ez esetben minek reseller. Mo-n viszont azert volt szukseg letre hozni resellereket mert rajottek a busterek, hogy alig vannak Mo-n RENDES (nem "ovodas") kartyak. E esetben a resellerek nagyon is hasznos mumkat vegeznek, nem is beszelve arrol hogy nagyon jo penzt csinalnak ezel ... de a tudasuk a sajat uzletukrol ... na eleg volt.

Mas.
Ezt nezzetek:
http://www.easypabx.com/

http://www.didww.com/ - itt lehet kapni telefonszamokat Mo-n is bar nem minden varost  :down: , de cak 5$/ho

Budapest(1) 5.00$      Gyor (96) 5.00$      Kiskunhalas (77) 5.00$      Szekesfehervar(22) 5.00$      Szigetszentmiklos(24)      Szombathely (94)      Tatabanya(34)      Veszprem (88) 5.00$  Zalaegerszeg (92) 5.00$

Minden esetre vmi mar nagyon kezdodik ... telefon foradalom?

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 20. 22:55 -kor

VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#684 Felhasználó inaktív   Buksika 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 23:03

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 23:34

Doki, Te is nagyon ügyes voltál már megint!!
Least cost routing is van benne, na majd letesztelem. (Most is a pbxes-el szórakoztam +bosszankodtam mert nem úgy megy valami ahogy szeretném)

#685 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 23:09

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 0:03

Doki, Te is nagyon ügyes voltál már megint!!
Least cost routing is van benne, na majd letesztelem. (Most is a pbxes-el szórakoztam +bosszankodtam mert nem úgy megy valami ahogy szeretném)

Koszi. Majd ha neked menni fog engemet is kitanitod?  ;)

#686 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 00:43

Ez egykicsit mas tema, de nagyon fontos es erdekes;
http://www.uvnc.com/index.html

#687 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 06:16

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 20:44

vagy egy cégét, de ha egy cégét akkor Te magad fogadod a hívásait?... mert:
"A megoldas meg az, hogy budapesti vezetekes szamot hivnak, az  nalam cseng  kulfoldon"

Buksika,

tegnap rossz napod volt... megmondom őszintén nem olvastam végig a levelezéseteket, mert hosszú volt (emiatt már Dokival is vitáztam régen).

egyetlen dolgot láttam meg-  Te félreértetted, amit adam ír:

pl. a fenti esetben egyszerűen arról van szó, hogy üzleti szempontból lényeges, hogy mindig lehetőleg egyetlen (!) vezetékes számot kelljen az ügyfélnek megjegyeznie, namost adam azt írja, hogy ha valaki felhívja ezt a bp-i számot, akkor az ő rendszerében úgy van beállítva, hogy a nála lévő (jelen esetben mindegy, hogy adam vagy egy kollegája mobilja) mobil csörög külföldi tartózkodás esetén.

szerintem

#688 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 06:22

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 22:52

üdvözlet!
az 5letem, h keressen meg 1 usa-bei resellert, és kérjen meg egyet, hogy 5 eurónyi kredittel töltse fel az ön egyenlegét, és akkor local transfer-rel fizethet. ehhez új username-et kell választani, és országként nem hungary-t, hanem értelemszerűen az usa-t kell megjelölni.
legjobbakat! bd

Doki,
szerintem indokolatlanul szúrtad le a srácot / Urat...
Magyarországi felhasználóknak nincs olyan látókörük VoIP területen, mint Neked!!!
Ő egyszerűen (én is lehetnék) írt egy emailt a Betamax-nak és jelezte, hogy reseller akar lenni, és ez hoz egy kis pluszpénzt neki a konyhájára.

Egyébként nem értem a problémádat?! Miért nem utalsz át neki az általa megadott összeget -PayPallal (ami ingyenes még nekem is) és kész lennél, csak elbonyolítod azzal, hogy amerikában lételedet megmondtad neki...

egyszerűen csak egy username kell neki, meg hogy ott legyen a money a számláján!!!
lásd: bogdan megcsinálta

#689 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 06:38

Idézet: 007 - Dátum: 2006. jún. 19., hétfő - 13:33

Eléggé érdekes, hogy nincs minimum feltölthető összeg. Az nekik megéri, ha szemét módon feltöltök 1Ft-ot és utána szénné telefonálom magam a magyar vezetékes irányokba?

Ilyet mondjuk nem tennék, de ismerve a magyar mentalitást, lesz olyan, aki viszont igen.

mennyivel is töltötted fel a fonline-t?

lesz bizony  :Đ

#690 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 06:59

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 7:22

1) szerintem indokolatlanul szúrtad le a srácot / Urat...
Magyarországi felhasználóknak nincs olyan látókörük VoIP területen, mint Neked!!!
...
2) Egyébként nem értem a problémádat?! Miért nem utalsz át neki az általa megadott összeget -PayPallal (ami ingyenes még nekem is) és kész lennél ...

1) Telyesen igazad van! Mar kultem is neki e-mailt ahol elmagyaraztam a situt es ... kepzeld el ... alazatason bocsanatot kertem tole es barmilyen segitseget is ajanlottam ha todnam ezel potolni a hirtelen megindulasombol szarmazot levlemert. Merges voltam arra, hogy nem elo dolgot javasolt, de vegul igaza van es melyseges bocsanatot kertem. Hibazni szabad (most magamra erteme ezt) de hibakat el is kell tudni ismerni ... sajnalom es elismerem ... akar nagy nylvanossag (ez a forum) elott is.
2) Valoszinuleg nem erted. A problemam az, hogy nincs problemam  ;)  Fizethetek neki akar PayPallal, akar az en bankom keresztul - mindegy - akor is ingyen nekem. A bankm egy centet sem ker tolem akarmilyen atutalasert akarhova. Ez azert van, mert csekszamlam van naluk es ezeknek a klienseknek gyakorlatilag minden ingyen van, sot meg a penzfelvetel ATM-bol barmhonan a vilagban is ingyen. Ha elmegyek pl. Mo-ra, bemegyek OTP-be es kartyam segitsegevel kerek penztartol vagy akar ATM legyen, valamennyi penzt azt telyesen ingyen megkapom. Legalabb az en bankom nemkeri tolem semmit. Az mas dolog,hogy OTP levonhat tolem esetleg valamennyit, de ez sem baj mert az en US bankom honap vegen visza fizeti nekem azokat az oszegeket amit levontak mas bankok. Tudom hogy ennek a magyarazatnak vege nem nagyon ide a temaba valo, de remelem ez erdekes nektek, mert EU-ban nemigy mukodnek a bankok altalaban. Amit legjobban szeretem az USA-ban es a bank rendszert es talan a telefont. Ezekrol mar sokat ertunk regebben is, vitaztunk is.
Na, most nem is ez a problemam es nincs is olyan. Teljesen igaza van a sracnak es lanynak is: nekem semmit ertelme nincs igy befizetni, mert azokkal a koltsegekel (afa, nekik jaro penz) az oszeg igy is megkozeliti a 10 E-t, tobb mint 8 E lenne (ho jol szamoltam) es igy ez mar nem uzlet. Megkapom 5 E-t befizetve 8-t, amikor befizetek kartyaval 10-t (egyenesen bustreknek) es megkapom 10-t. Ezt az oszeget akar le is beszelhetek (mobilok, esetleg Sri lanka vagy mas melyek nincsenek ingyenesen - bar ugy se telefonalok ilyen orszagokba, de a mobil actualis). Ezeket mar irtam fejebb ...
Na, nem irok tobbett tenyleg mar sok itt minden olvasni valo. Most meg mindig nem olvastam amit irtatok elobb. Most kezdek ...

#691 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:11

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 7:56

csodálkozom fritztestvér!
nem használod a traffic management-et (vagy valami hasonló) ?
...
Szakértő Urak: maga a betamaxos szerverek nem okozhatnak szakadozást (letöltés nélkül is)?

Fritzusban van ilyen (?), de ha van csak akor mukodik ha modemhes van kapcsolva a Fritz es utana a computer  :think:  Ha routerhez van kapcsolva a Fritz (nem modemhez) akor viszont nem mukodik ez a dolog. 
Nem vagyok szakerto, csak tanulo es nagyon gyakran "maskepgondolkozo" vagyok, de VSP nagyon is okzhat (mennyire is!) ilyen dolgokat is. Az en uj szolgaltatom (voicestick) az agyamra megy hasonlo problemakkal, pauzakkal. Altalaban ezek nem a letoltesnel jelenkeznek (en mindig nagyon is kivaloan hallak), hanem feltoltesnel (engemet roszul hallanak, neha a hangom elis tunik 10-30 masodpercere, kozben in kivloan hallak)  :rolleyes:  :reklamacio:
Nemhiszem, hogy sokaig maradok ezzel a szolgatatoval ... sajnalom, hogy lemondtam az elozot 2 evig hasznaltam gyakorlatilag hibatlan volt.

#692 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:22

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 7:59

1) Telyesen igazad van!

2) Valoszinuleg nem erted.

:offtopic:
1. manapság ritka, ha valaki bocsánatot kér, én is tettem már - itt is (talán épp bogdan-nal vitáztva jöttem rá, hogy hülyeségeket beszéltem)
Igazából nem is érti meg a világ, hogy miért kérsz/ünk bocsánatot, hiszen az a "gyengeséged beismerése" !

2. mostmár értem. Viszont NEM jól számolsz: (5EUR+0.8VAT)*275+200Ft = kb. 1800 Ft /275 = 6.67EUR << 11.6EUR

ezért éri meg nekünk igénybevenni a resellereket! (főleg, hogy ingyenes számokat hívunk)

#693 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:22

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 8:01

Nana, valami nem gömbölyű a levezetésedben!

Doki, Te fizethetsz 10USD-t EUR helyett???

Mert ugye itthon (10+1.6)*2xyFt = min. 3100 Ft (múlt héten intéztem egy kollegának) egy feltöltés!

Nekünk, aki mondjuk csak Mo-i vezetékest akar ingyen hívni, akkor már megéri bőven a 1800Ft-os 5EUR feltöltés!

Joj, tenyleg igazad van: persze en USD-ben szamoltam es kellett volna RURo-ban. Igy a korrekcio nem 10$, hanem 12,50$ ami mar egy kicsit mas ... igazad van, rosz a szamolasom. Koszonom szepen, igy mar lehet hogy erdemes resellernek befizetni nekem is. MOst meg nem aktualis: maradt meg 61 napom, de utana ujra atvizsgalom a hlyezetet es valoszinuleg egyszeruen atutalom a pnzt valamelyik resellernek. Mert ez nekem is lehetseges, hogy megeri.
Viszavonom az elobbi szamitasokat! Neked szokas sz igazad van  :respect:  :respect:  :respect:
Ma tenyleg valahogy rosz napom van ... sokat hibazok  ;)

#694 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:24

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:11

Fritzusban van ilyen (?),

A Fritz-em lóg a telefonvonalról leszűrt ADSL-en és rajta egy PC! Így nincs gond, viszont router mögött nem próbáltam a traffic management-et...

#695 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:27

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:22

1. manapság ritka, ha valaki bocsánatot kér, én is tettem már - itt is (talán épp bogdan-nal vitáztva jöttem rá, hogy hülyeségeket beszéltem)
Igazából nem is érti meg a világ, hogy miért kérsz/ünk bocsánatot, hiszen az a "gyengeséged beismerése" !

2. mostmár értem. Viszont NEM jól számolsz: (5EUR+0.8VAT)*275+200Ft = kb. 1800 Ft /275 = 6.67EUR << 11.6EUR

ezért éri meg nekünk igénybevenni a resellereket! (főleg, hogy ingyenes számokat hívunk)

Nem, bocsanat keres ez nem gyengeseg, szerintem, hanem ez a ero a embernek. Csak eros (nem magamrol beszelek) es okos ember elismeri a hibajat, megkoszoni, hogy kijavitottak es bocsanato ker hibaiert ... ez a velemenyem.

Igazad van, elobb irtam is, hogy szamitasaim hibasok. Elnezest. Igy, ahogy te szamolsz, talan nekem is megeri ... Koszi!  :respect:

#696 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:27

Most, hogy ez a fórum leszűkült kb. (Doki, Buksi, 007, bogdan, adam, leslie és én) 7 főre - az következik, hogy ma valamelyikönknek rossz napja lesz kettőjük kivételével...  :D  :D  :D

#697 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:32

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 12:41

a voxalot fórumán kimoderálták a pbxes-t bemutató linkemet  :D

"Reason: What's the point of the link"

Ez hogy lehet???? Nem ertettek mirol van szo ott?

#698 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:33

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:32

Ez hogy lehet???? Nem ertettek mirol van szo ott?

Te hogy fordítanád le azt az angol mondatot?

A fő indok természetesen az, hogy eegy konkurenciát akartam ismertetni  ;)

Szerkesztette: blackbile 2006. 06. 21. 07:33 -kor

#699 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:35

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:27

Most, hogy ez a fórum leszűkült kb. (Doki, Buksi, 007, bogdan, adam, leslie és én) 7 főre - az következik, hogy ma valamelyikönknek rossz napja lesz kettőjük kivételével...  :D  :D  :D

Klasz a szoveg  :up: Smelot kihagytad? Kar az nagyon rendes gyrek  ;) Neked is rosz napod kezdodik?  ;)
En mar arra gondolok, hogy annyire oszeszoktunk mar, hogy nem lenne ertelme neha egy-egy conferenciat rendezni akar Skypeben?

#700 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 07:37

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 8:35

Klasz a szoveg  :up: Smelot kihagytad? Kar az nagyon rendes gyrek  ;) Neked is rosz napod kezdodik?  ;)
En mar arra gondolok, hogy annyire oszeszoktunk mar, hogy nem lenne ertelme neha egy-egy conferenciat rendezni akar Skypeben?

Bocsánat!!! smelo-t én is "szeretem", csak hát ő éppen a lakásával foglalkozik

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.