Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 1:56
Ez a eFonica ugyfelszolgalat elkepeszto!
Kevesebb mint 1 ora alatt megkaptam a valaszt ...
..."
Most mielott elkezdenem behozni a 2 napos elmaradasomat (meg nem olvastam az egeszet amit irtatok) megprobalom par szoban elemezni a most kialakult helyzetet.
Mink van nekunk most: Busterek(Finarea) clonok, Stanphonszerusegek, Skype, MSN es hasonlok es most nem regen megjelent eFonica. Nem szeretnek elemezni azokat amit ti ugy is ismertek, csak oszefoglalnik.
Mi is lenne az idealis skypeszeruseg? Szerintem Skype + eFonica!
Mi kellene nekuunk? Szerintem az a szolgaltatas mint Skype (MSN vag hasonloak), csak ezek legyenek:
1) SIP-esek es lehessen ezeket ratenni dobozokra es amikor nincs bekapcsolva a computerem szoljon a telefonom (szoljon mindig en fogok valasztani melyeket veszem fel!)
2) lehessen ezket hivni nem csak internetbol, de rendes telefonokrol kulonbozo orszagokbol helyi tarifaval (helyi bejovo telefonszamok. Lehessen testre sabva valasztani ezeket az orszagokat/szamokat. Pl. minek nekem Sri Lankai bejovo szam amikor ott nincs senkem? Viszont kell nekem USA es Hu.
3) Lehessen ezekROL telefonalni kifele (olcson vagy meg jobb ingyen), megfelelnenek a Busterek is erre a celre, de keves a free perc most mar ujabban. De itt sincs tesraszabasi lehetoseg: minek nekem Pakisztan, Sri Lanka es tobiak, de viszont kellene unlimited US es Hu. Fizetnek meg egy kicsit tobbet is ert szivesen.
Ezek a fonti elvi szolgaltatasok ami velemenyem sz. hianyoznak most egy szolgaltatoban.
Nekem ugy tunik, hogy az uj eFonica megfelelne mindennek, de nem most majd amikor igertuk sz. fognak nagyon olcson adni bejovo szamokat kulonbozo orszagokban es lesznek plans melyek lesznek alitolag tstre szabhatoak. Legyen csak igy ez nem kivanom mas szolgatatot. Kifele viszont most is lehet toluk telefonalni, de a busterek mig mindig olcsobbak. Miert a busterek nem adnak bejovo szamokat tobb orszagban nem ertem :confused: Azt sem miert nincs halozaton beluli szamok, hisz ezeket lehetne tarcsazni dobozrol dobozra is (mint Stanafone pl.). Ya, es Stanaphone? Szerintem ez most az egyik legjobb pelda: ad telefonszamot NY-ban, minosege kifogastalan (neha azert itt is vannak gondok), fax is van, conferencia, es mas - minden ingyen. USA olcso is 1,6 cent/min, de nincs mas korzeti szamok (Hu).
Ezt az egeszet nagyon sokaig lehet targyalni, de mi a gyakorlati lehetosegeim ma? Szerintem meg mindig kenytelen leszek hasznalni nehany szolgaltatot mert nincs egyetlen tokeletesen megfelelo nekem.
Mi kell nekem es ki ad ezt ujra:
1) Kell, hogy olcson hivjanok Hu-bol! Ma erre jo a
Neophonex (az osszes fogyatekosaggal ez a legjobb - helyi hivasi dijert lehet hivni). Majd amikor atmegy 21-s zonaba a helyzet roszabb lesz mert dragabb lesz. Esetleg lehet megoldani
5USD -s helyi szammal (de meg nem tisztazodott hogy mukodik ez - varjuk tapasztalatokat
Csucsregop tol!)
2) Kell hogy olcson hivjanak US-bol! Ezel nincs gond es tobb lehetoseg van (Pl. Stanafphone melyel csak egy gond van kell kifele telefonalni legalabb 1x 45 napon belul vagy megszunik

). De van mas is ...
3) Szeretnek, hogy barki computerrol elerjen akor is amikor nem vagyok online! Skype alkalmatlan, uj efonica jo erre, de a Stanphone is kivaloan mukodik (van US szama es net szama ami jobb is mint efonicai megoldas).
Igazsag sz. egyetlen ami nekem nem nagyon kell ez a Skype es hasonlok (nem dobozosok

).
Akor mi jott ossze:
1) Hu-bol Neophonex vagy 5 USD-s
2) Stanaphone annak ellenere, hogy havonta kell kifele telefonalni vele
3) Skype potlasara eFonica
4) Busterek olcso kifele hivasokra
5) Skype video, chat es file atadasa miatt
Nem felejtettem ki semmit?
Szoval hany vonal kell egy embernek mostanaban a dobozon?
1 - vonal: Melyen lesznek a fonti 1-s, 2-s, 3-st szolgaltatok VPBX-en - ez egy vonal befele. Persze ha ezek ott elhelyezhetok ott. Remelem efonicaval sem lesz gond. Persze jo lenne ha ide PBX-be be lehetne preselni meg vmi olcso trunkot kifele telefonalasra (sajnos Busterek blokkoljak ezt a lehetoseget legalab PBXes-nel, viszont nem tudom igy van e ez PaBX eseten, ho ott lehet akor klassz)
2 - vonal : Buster
Es mar nincs is tartalek vonalunk!

Normalis esetben ez eleg is lenne normalis embereknek, de nem nekem mert nekem meg van most meg Voicestickem melyet hasznalom rendes telefon helyett minden helyi hivasra (bar mukodne rendesen

). Lehet, ezt is sikerulne ratennem Buksikaval egyutt (neki is van most mar Voicestickje) VPBX-re akor nekem is eleg lenne a 2 vonal ...
Most nekem szemely sz. csak 1 vonalom van (SPA3000 csak egy vonala befele, de oszesen 5 + vegtelen kifele. Nem kellene igy befele is?

). Ez a hleyzet valtozik par nap mulva: megvettem ezt is:
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...Item=9742879318 Vettem hoza meg 6$-ert 3 eves garanciat is (Buksika biztatasara - O hibas benne

Ot fogom szidni ha nem lesz semmi baja 3 even keresztul ...)
De meg mindig vadaszom fritzekre, de most mar kivitelesen nem fegyverrel, hanem penzemmel

mert meg mindig kellene vmi doboz (3 helyem van, emlekszetek remelem amit irtam par nappal ez elott).
Hogy ne felejtsek el, most es itt megkerdezem a Fritz tulajdonosokat: hany parhuzamos telefon keszuleket kepes kibirni egy telefon kimenet? Ez nagyon fontos kerdes! Sipura ez egy eros bika: nem lehet tulterhelni: most nekem talan 8-10 keszulekem ra van akasztva. Szoval mi van e esetben Fritzekkel?
Kicsit elegem van mar ebbol a sokosagabol es nincs egyetlen egy normalis megoldas, sajnos ...
Szoval igy allunk.
Jelentkezem majd olvasas kozben, de jobban teszem ha utana

...
Megint hossz -sz - u-u-u-u, bocsanat ... de nem is off topic pedig...
Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 29. 03:08 -kor