HWSW Informatikai Kerekasztal: Voipbuster II - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Voipbuster II Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 29. 07:33

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 23:00

Igen, mert a Smartcall egy nyílt szolgáltató! És akkor ...
... ... ...
miért is kell Neked egy magyar szolgáltató? Nem mindegy, hogy hol jön be a hívás végeredményben?

Okos gondolat! VAn egy magyar szamot rendeld ezt a szmot vmi nytot szolgaltaohoz (ingyeneshez), kulfoldi az sem szamit.
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#862 Felhasználó inaktív   leslie-sz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 29. 07:39

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 6:58

Es miert kellet vatani masikra ?

Annak idején Blackbile őstulajdonos kolléga segítségét kértem a beállításokhoz. Amit küldött dokumentációt, az nem hasonlított az én firmware-emhez. Az új firmware-ben új beállítási lehetőségek, finomítások jelentek meg. Én március közepén vettem a Fritz-et, az új firmware-t pedig február közepe-vége felé adták ki.

#863 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 07:39

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 1:32

Most úgy látom, hogy a 3C Hungary akciózik, 1Ft/perc minden budapesti szám hívása.

Most mar EU uj szabalyai fognak letre jonni melyek megszuntetik a jogi es gazdasagi hatarokat communicatioban (ma errol beszeltek itteni TV-ben) es nagyon is megindul a konkurencia e dologban.
Lehet, hogy mar kezdodik? REmelem nagyon gyorsan megy ez es hat ha  EU-ban is lemennek az arak annyre mint itt 3-4 ev alatt. Ha jol emlekszem, kb 4 eve Mo-ra telefonalni volt telyes csod nekem kb. 60c/min, valahol dragabb is volt mas cegeknel. Most menni? Ti is tudjatok. Konkurencija!  :up:  Utalom a kapitalizmust is (jobbat nemismerem), de ezt a reszet imadom  ;)
VoIP roviden:  Jobb 1x megbeszelni mint 100x leirni valamint jobb 100x megbeszelni mint 1x leirni! :-)  Ezert beszeljunk meg a dolgokat hanggal is hosszu es neha unalmos irasok helyett.

#864 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 07:42

Idézet: 007 - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 10:20

Itt van részletes leírás:...
.... ... ...
Buksikával így szoktuk egymást hívni. Tök ingyen van és állati megbízható.

De klassz az utmutatas ... de nekem meg nem kell, majd amikor lesz szuksegem ujra kerdezem  ;) mert itt soha semmit nem lehet megtalalni amikor kell vmi... mint nalam otthon is   ;)

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 29. 07:50 -kor

#865 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 07:44

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:44

Nos, a csajok és a VoIP, íme a történet.
...

Na, de te tenyleg professzor vagy! Nem csak VoIP-ben, de irodalomban is.  :up:
Jol kidolgoztal az otletemet ezert fele honorariumot kerek! :cool:

Hala a jo Istennek! Mindent elolvastam es mar jobban erzem magam: nincs hazi leckem. Szabad vagyok mint a madar (influenzas madar?)  ;)

Megyek aludni! Jo reggelt nektek, kedves barataim! :respect:

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 29. 07:51 -kor

#866 Felhasználó inaktív   Old timer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 29. 08:54

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 8:04

Semmi ne egyszeru ... de ez nem nagyon bonyolult,

Technikailag valóban nem bonyolult csak jogilag kivitelezhetetlen!

8/2002. (XII. 25.) IHM rendelet a rádióamatőr szolgálatról
20. § (5) A rádióamatőr állomásról történő forgalmazás során nem megengedett:
b) a nem rádióamatőr szolgálat célját szolgáló távközlési hálózatok igénybevételének helyettesítése,
illetőleg azok másodlagos igénybevétele,

No ezért mondottam, hogy nem egyszerű feladat.

Amúgy nagyon sokat tanultam az álltalatok itt leírtakból, bár legnagyobb sajnálatomra a felét sem értem.  :think:
Mindez azonban nem gátol a lelkes kisérletezésben.

#867 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 09:33

Idézet: Buksika - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 15:13

...nem értem. Ez most miért baj, hogy SIP alapú?

mondom pozitiv csalodas! ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#868 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 11:59

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 21:59

Partnert keresek uj csaj kiprobalasahoz

megneztem a weboldalukat.  Jo no van a fooldalon, mar szimpatikus a szolgaltato :)  bereggelni nem tudok mert timeoutol a regisztralo oldal.  majd meg probalkozom kesobb.

#869 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 13:15

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 11:59

bereggelni nem tudok mert timeoutol a regisztralo oldal.  majd meg probalkozom kesobb.

Ha valaki masnak is, akkor engedelyezze a 8443-mas portot, azon zajlik a regisztracio.

#870 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 13:42

Bereggeltem, elolvastam.
http://www.efonica.com/ssi_fusion_portal/e...ca/rates.html#H
Kicsit szkeptikus vagyok.  Az otthoni vezetekesemrol olcsobban hivok budapesti es mobil szamokat (nap kozben nem, de nap kozben nem vagyok otthon).  Az efonica in meg coming soon.

Worldwide internet area code.  Hat ettol en nem esem hasra.  Kerhetem ugyanazt mint ami az otthoni szamom, meg kerhetem azt is amit ok osztanak.  Tehat lenyegeben ez annyival tobb barmely mas vsp-tol, hogy hosszabb a telefonszam, es en valaszthatom.  Semmi konkretumot nem talaltam errol a nagyszeru fantasztikus szolgaltataskent beharangozott dologrol, tehat azt kell gondolnom, hogy ez nem tobb, mint marketing duma.

Broadband and dialup - nagy kaland, jo a kodek.  Ez sem uj jatek, ezt epp nemreg beszeltuk meg.

SIP, PDA - ez sem ujdonsag, van regota skype es sip softphone PDA-ra.  A mobilrol hivhatosag az jonak tunik, de ezzel kapcsolatban ketsegeim vannak.  Nyilvan a mobiltelefonomba ha most beutom a telefonszamot amit kaptam, nem fog mukodni, mert ertelmetlen telefonszam (1036...).  Tehat ez ugyanaz, mint a 0621: nem hivhato mindenhonnan es legjobb esetben is csak ugyanannyiba kerul mint egy barmilyen masik hivas.

A messaging service sem nyugoz le, barmelyik open source SIP proxy tamogatja, szerintem az, hogy eddig senki nem arulta az nem technikai hanem uzletpolitikai kerdes volt.

Doki, csak en latom soteten es/vagy hianyosan?  Mi a jo ebben?  Mitol jobb, mint barmelyik mas vsp?  Azon kivul persze, hogy szep kislany van a weboldalon.

#871 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 14:51

PENEO Callback

Connect two landlines or cell phones using your
PENEO account.
There are 2 ways to connect: using your mobile phone by sending an SMS (text message) or using our web based trigger.
Once you buy a PENEO account, you automatically have access to our callback service using the same username and password.
Both services are particularly useful if travelling or if you want to make low-cost calls from a country when pc2phone services have been blocked.

http://www.hu.peneo.com/connect.html
http://www.hu.peneo....s_callback.html

#872 Felhasználó inaktív   csucsregop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 17:17

Idézet: Dr.Buster - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 2:44

Majd amikor atmegy 21-s zonaba a helyzet roszabb lesz mert dragabb lesz. Esetleg lehet megoldani 5USD -s helyi szammal (de meg nem tisztazodott hogy mukodik ez - varjuk tapasztalatokat Csucsregop tol!)

Nos a helyzet a következő a www.didww.com oldalon felkinált telefonszám vásárlással:

Regisztráltam a dyndns.org on egy aldomaint ami mindig aktuális ip-címemre és azon belül is a PAP2 ATA dobozomra mutat.
ATA dobozt DMZ-be kell rakni.

Szolgáltató függetlenül átiorányítottam a budapesti számot , ennek a beállítása :
Custom Server Setting:

Friendly name: 361567454 (ez akármi lehet)
Ip Adress or Domain: csucsregop.dyndns.org
Protocol: SIP
Custom parameters  - kipipálva
Custom DID: 361567454  (ez a Line 1-ben a username is)

Ezzel elkészült egy maping profil.

A telefonszámot összerendelve ezzel a profillal máris kész a csodabogár :)

#873 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 18:44

Idézet: adam.k - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 14:42

... ... ...
Doki, csak en latom soteten es/vagy hianyosan?  Mi a jo ebben?  Mitol jobb, mint barmelyik mas vsp?  Azon kivul persze, hogy szep kislany van a weboldalon.

Nem csak te, en is mert amikor elemeztem irtam, hogy a Stanaphone nem roszabb, hanem jobb is ennel. Ok leglabb adnak NY-i realis telefonszamot es mellette network szmot is, fax, conferenciak, US hivasok olcsobbak (1,6c), Mo-i ugy emlekszem dragab ...
Efonicanal csak egy elonyt latok, hogy adnak egy konyon megjegyezheto szamot - sajat telefonszamod ami ele tesznek 10-st es ezt internetszamnak nevezik, ami igaz is mert sehonnan nem hivhato csak internetbol. Araik sem legjobbak ... Azt majd latjuk hogy befele PSTN szamuk mennnyire lesz olcso es lesz e Mo-g. Nem latsz soteten egyaltaln, realisan latod a dolgot. De Skypenek akkor is lehet konkurencija mert 1) van meg egy, 2) SIP, 3) majd latjuk egyebb szolgaltatasait (ingyenesek lesznek?).
Stanaphonet viszon nagyon tisztelem, jol van megcsinalva es nem uj fiu a piacon, de nem ertek egyaltalan az uzletpolitikajuk ... amit valtoztatnak az csak roszabb es roszabb  :think: Kb. 1 eve ugy volt, hogy volt nekik egy normalis NY-i telefonszamuk (ingyen) es mas US (penzert) mely barhonan kivaloan hivhato volt, ingyen lehetett hivni az osszes toll free szamokat, minoseg volt kivalo, stb. Hirtelen megvaltoztak mindent, WEB oldalat is (ami helyes volt mert elozo nem volt legjobb). Megszunt az ingyen toll free telefonok hivasi lehetoseg, fizeto lett (skype eppen ezt vezette be ezel egy idoben...  :confused: ), alapveto bejovo szam "internet", netbe valo szamot vezettek be ( mi a francnak?!), ami csak bonyolitja a dolgot. Az ami engemet legjobban boszant ez az, hogy havonta kell telefonalnom "kifele" vagy megszunik az accauntom. Nem nagy ugy 3 perc az egesz, de figyelni kell. Altalaban ugy csinalom, hogy felhivom sajat magamot (neten bulul), van 3 szamom (enyem, fiami es SPA3000-e melyen kereszztul lehet belepni dobozba es tovabb telefonalni ...
Azert irtam, hogy itteni beszelgetesekre (forumban) lehet hasznalni az uj csajt  ;)  mert ez egy semleges es SIP-es szolgaltato. Skype is jo lenne, nagyon jo, de ez nem SIP es nem dobozos, sajnos.
Egyebkent egyet ertek veled es semmi entuziazmusom mincs ezzel az uj efonicaval kapcsolatosan, de SIP es ez jo nekunk mert hasznalhatunk dobozon. Bar lehetne Stanaphonet vagy akar  http://sipnumber.com/ ami talan semmivel nem roszabb mint Stanaphone es 515 area kodt ad, valamint par ingyen dollart. Szoval kellene vmi kozos SIP vagy PBX itt forunba (egyseges jo lenne).
Nem felek (Leslie irt errol)  attol, hogy nem fogunk ide irni es csamk privatba fogunk beszelni. Most is van privat irasi lehetosegunk, de megis ide kozosbe irunk ...
Szoval kellene vmi kozos SIP vagy PBX amin mindenki van es barmikor hivhato nem csak amikor neten van mint a Skypeben. Egyebbkent erre akar Neophonex is alkalmas, de ha vmi zart rendszert szeretnenk (uj emberek csak is engedelyel lephetnek be) akor persze, hogy PBX elonyosebb lenne, sot neha hasznosabb is mert akar megendhetjuk egy-masnak valami hozaferest valamihez ...

#874 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 19:02

Idézet: csucsregop - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 18:17

Nos a helyzet a következő a www.didww.com oldalon felkinált telefonszám vásárlással:

Regisztráltam a dyndns.org on egy aldomaint ami mindig aktuális ip-címemre és azon belül is a PAP2 ATA dobozomra mutat.
1) ATA dobozt DMZ-be kell rakni.

2) Szolgáltató függetlenül átiorányítottam a budapesti számot , ennek a beállítása :
Custom Server Setting:

Friendly name: 361567454 (ez akármi lehet)
Ip Adress or Domain: csucsregop.dyndns.org
Protocol: SIP
Custom parameters  - kipipálva
Custom DID: 361567454  (ez a Line 1-ben a username is)

Ezzel elkészült egy maping profil.

3)) A telefonszámot összerendelve ezzel a profillal máris kész a csodabogár :)

Orulok neki, hogy vegul az "ajandekom" mukodik es nem volt annyire bonyolult kozos segitseggel :up:
Szerintem nagyon is megeri ezt az 5$-t, nekem plane mert itt NY-ban lesz egy rendes valoszinuleg Szegedi (ha van?) telefonszamom.  :up:  de mostanaban smmim nem lehet nincs helyem SPA3000-emen  :down:
1) miert muszaj ATA-t DMZ-be rakni? az enyim kivaloan mukodik router utan, csak ugy  :think:
2) ezek sz. megis bevalt az a gondolatom, hogy szolgaltato fuggetlenul is mukodhet ez a dolog, mint ha quazy "static" IP-t csinaltad magadnak ezel a csucsregop.dyndns.org -al ?
3) Mennyi idobe telt megcsinalni az egeszet? Hogy mukordik?
Nagyon izgalmos dolog ez. Nekem is nagyon kellene, plane ha Neophonex eltunik a 21-es csapdaba. Nekem a kozpontjyuk is kivaloan megfelelne ha jol mukodne. Helyi hivasi dij !!!  :up:

Szoval, hasznald egeszsegedre es ne flejtsd hogy kell megcsinalni:majd nekem segitesz  ;)  :respect:
Te is most mar majdnem professzor lettel ebben, na jol van, csak tanarseged - de ez is mar vmi ...  ;)

#875 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 19:09

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 10:33

mondom pozitiv csalodas! ;)

Igen felreertettunk ... :respect:

#876 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 19:23

Idézet: Old timer - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 9:54

Technikailag valóban nem bonyolult csak jogilag kivitelezhetetlen!

8/2002. (XII. 25.) IHM rendelet a rádióamatőr szolgálatról
20. § (5) A rádióamatőr állomásról történő forgalmazás során nem megengedett:
b) a nem rádióamatőr szolgálat célját szolgáló távközlési hálózatok igénybevételének helyettesítése,
illetőleg azok másodlagos igénybevétele,

No ezért mondottam, hogy nem egyszerű feladat.

Amúgy nagyon sokat tanultam az álltalatok itt leírtakból, bár legnagyobb sajnálatomra a felét sem értem.  :think:
Mindez azonban nem gátol a lelkes kisérletezésben.

Hat igen, ez Magyarorszag az oszes nemet-szovjet maradvannyal ... Hogy lehet ez torvenybe befektetni, szabajba amikor a tlefon es mas halozat maszek nem allami... Ugy alapdom meg a szolgaltatoval ahogy nekem is neki tetszik! Kinek mi koze hozza? Amator szovettsegnek sincs koze ehez. Ez magan ugy. IT US-ban mukodnek is ilyen dolgok, sot sajat amator PBX-k is mukodnek melyek becsatlokoznak nem csak rendes telefon halozatokba, hanem NASA es Pentagon halozataiba, stb. Egyebkent is ahoz, hogy vki belepjen szovetsegbe/clubba nem is kell semmi vizsgat tenni (mint Mo-n) elegendo csak egy javaslat radioamatortol aki ismer teged ... Mo-n viszont emlekszem amikor vizsgakra vittem fiamat es tekintejes vizsga bizotsag elott kellet vizsgazni fiamnak (1995 korul lehetett?). Ott volt egy nagy "radioamator" is hogy is hivtak? Ya talan ez volt a bece neve (pedig kozel ismertunk egymast) "Orias", mostani Radio 88 -nak a tulajdonosa (ugy tudom mar meghalt, sajnos).
Szoval ahogy minden ez is tulszabalyozva van Mo-n ... Lassan tiszta Nemetorszag lesz  ;) De elobb is sok hulye szabaly volt ,de az volt tiszta Szovjetunio ami meg roszabb ...  Egyebkent kivancsi vagyok mi van mostanaban amatorekkel Mo-n? Meg leteznek a klubok? Mit csinalnak? Most mar ez az egesz elavult es talan mind atvandorul vagy oszekpcsolodik az internettel? Vagy arra is vannak vmi hulye korlatozo szabalyok? :offtopic:
Ezt a temat foltathatjuk akar Skypeben mert nem ide valo es utalom gepelni, pedig erdekesnek tartom ...

Szerkesztes: amiatt ne keseregy el, hogy a felit nem ertesz. Ez egy nagy telyesitmeny mert a felit viszont ertesz ... amikor en lettem radioamator akor talan csak 1-2 %-t ertettem amirol volt ott szo ... Az utobbi sokkal bonyoolultabb, de mostanaban mar szerintem kevesbe erdekes ...

Szerkesztette: Dr.Buster 2006. 06. 29. 19:49 -kor

#877 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 19:25

Újszülöttünk van:

http://www.freecall.com/en/index.html

#878 Felhasználó inaktív   blackbile 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 19:26

Doki, 1 dectem van a Fritz-en és nem is tudok kipróbálni többet, mert nincs.

#879 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 19:28

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 20:25

Mostanaban ugy erzem magamat mint szuloszobas ugyeletes vagyok: nincs idom enni, aludni, elni - allandoan szulenek es szulnek es nekem mind kell elleatnom oket, raadasul potom ugyeleti dijert (20Ft/h)  ;)  Ugyes vagy :respect:

#880 Felhasználó inaktív   Dr.Buster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 19:45

Idézet: blackbile - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 20:26

Doki, 1 dectem van a Fritz-en és nem is tudok kipróbálni többet, mert nincs.

Nincs ez valahol leirva? vagy bealitasoban vmi telyesitmenyre nincs utalas?

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.